*Nettavisen* Sportspill.

Speedkule vinner igjen!

Foto: hesteguiden.com

Det ble en veldig kontrollert triumf for en formtoppet Moe Granar i den siste starten, og på Forus i kveld tror vi sterkt på en gjentagelse av den bedriften. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

I går var det Drammen som var alene om å arrangere travløp på kvelden, og i kveld er det Forus i Stavanger som får fullt fokus fra det spillende publikum.

I A-spillet synes vi at det ser litt småvrient ut hele veien (og vi går der for en dobbeltbanker), mens vi i B-spillet har god tro på at 5 Moe Granar i V5B-3 legger på til sin andre strake triumf.

8-åringen stod for en strålende innsats til sølv på fine 25.9 full vei i et V75-løp i den nest siste starten, og i den siste starten fikk Braute-sønnen full uttelling for sin fine form ved å vinne sprettlett på 27.1 full vei.

Dagens oppgave er om mulig enda enklere enn den foregående (står nå 20 meter bedre inne i løpet enn han gjorde i den siste starten), og i et løp som nå kun teller fem deltagere (2 Erge Svarten er strøket) blir det etter alt å dømme et tilsvarende scenario som i den siste starten (da speedet han de enkelt ned til slutt).

Vår rangering: A: 5 B: 6-1-3 C: 4

Duell i vente?
Det ligner et tohesters oppgjør i V5A-5/V5B-2, og vi snakker da om hestene 7 Above Gold og 8 Diamond Va Bene. Vi ser ingen grunn til å ikke krysse av for begge to på samtlige spilleforslag i A-spillet, mens vi i B-spillet får råd til ytterligere garderinger (fordi vi der har en banker, og kan gå relativt tynt i et annet løp).

Førstnevnte er trolig best på kapasitet, men helt stø på beina er ikke 4-åringen til Rune Wiig. Kom flott tilbake etter en galopp midt på den siste langsiden til fjerde på 18.3 i et langløp i den siste starten, og i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en topp vinnersjanse.

Sistnevnte vant hele seks av tolv løp i fjor, og 4-åringen avsluttet året med å gå et strålende løp til sølv på 16.4 full vei. Kun slått av svært gode Black Credit ved den anledningen, og i kveld støter ikke Stensland-traveren på hester av slikt kaliber. Det er ikke det beste sporet Diamond Way-sønnen har fått tildelt denne gangen, men det er uansett til slutt hesten gjør løpene sine.

Vår rangering: A: 7-8 B: 10-1-2-4 C: 5-12-3 D: 9-11-6

V5A-1, 2040 meter voltestart
Et kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser innleder denne rebusen, og ganske klar favoritt blir 1 Våler Odin. Vant lett med to innlagte galopper i den siste starten på 31.5 full vei, og i en feilfri utgave vinner 4-åringen lett igjen. Dog håpløst usikker, og det nytter ikke å stole på en slik hest.

Når det er skyhøy galopprisiko på førstnevnte setter vi meget formsterke 7 Ull Vilde fremst, og det er bare et tidsspørsmål før 4-årshoppa vinner løp. Strålende innsats til sølv to ganger på rad nå på slutten, og vi synes at Alm Viktor-datteren skal være hyperaktuell denne gangen.

Vi likte veldig godt både 4 M.G. Lomen (sølv på 31.1 full vei i det løpet som favoritten vant) og 8 Tangen Jenny (Tjomsland-traveren fikk tredje på 30.5 full vei i det samme løpet) i deres siste løp, og med ytterligere fremgang i kveld kan de begge være seiersaktuelle.

Det tror vi også at 6 Førlands Faksen kan være (solid opphentning til fjerde på 31.1 full vei etter tildig galopp i den siste starten), men da må 5-åringen legge igjen galoppskoene i stallen for at det skal kunne bli seier (litt for lite spilt med sine 8 % denne).

Vår rangering: A: 7 B: 1-4-8-6 C: 2-9 D: 5-10-3

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V5A-2, 2040 meter autostart
Vi støter på et litt småskummelt varmblodsløp i den andre avdelingen, og bred garderinge er da å anbefale. Vi føler dog at fem hester hever seg litt over mengden på kapasitet, og fremst setter vi 9 Pay Me S.H.

Kapasiteten er velkjent, og i fjor vant 5-åringen fire løp. Det ble for tøft med ”dødens” i den siste starten i et langløp, og Carmody Lobell-sønnen slo da på en galopp på vikende front i den siste svingen. Det var dog mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter, og i en feilfri utgave skal da Mikkelsen-traveren tilmåles solide vinnersjanser i kveld.

Vi synes det var sterkt av 3 Helmax Benny å fullføre flott til tredje på 18.6 full vei i den siste starten etter å ha vært i overkant pigg underveis, og ved denne anledningen står 4-åringen lekkert til.

Det gikk fine rapporter på 6 American i hele fjor, men vi synes at 4-åringen skuffet mye. Nå er det tilbake etter en mindre pause som gjelder, og da kan Wiig-traveren fort vise seg frem i en forbedret utgave (og da er han litt for lite spilt med sine 13 % ved denne anledningen).

Stridsmoralen er ikke den beste på 5 Marcus Hanover (sølv på 17.7 full vei i billig lag i den siste starten uten å imponere), men fra tet er Yankee Glide-sønnen snakk om hesten å fange til slutt.

12 Pan D.K. har fortsatt til gode å trave feilfritt i sitt nye hjemland, men kapasiteten på 5-årinngen skal være veldig fin (og i en feilfri utgave er da trolig Tollefsen-traveren snakk om en vinnerkandidat).

Vår rangering: A: 9 B: 3-6-5-12 C: 2-4-8-7-1-10-11

V5A-3, 2040 meter voltestart
Et kaldblodsløp i lavt grunnlag venter oss i den tredje avdelingen, og vi synes at tre hester skiller seg klart ut.

Vi synes at 6 Eigelands Odin så bedre ut enn noensinne i varmingen forut for den siste starten, men i selve løpet endte det med galopp (hadde etter sigende litt problemer med sjekken). Moe Odin-sønnen gikk fine løp på Forus forut for de to siste startene, og mot ikke alt for skarp motstand i kveld kan 5-åringen være snakk om en vinner (og da snakker vi om en underspilt 16-prosenter i spillet).

Strøket til en tiltenkt start ble 10 Elmer på Bergen travpark på torsdag, men det var p.g.a transporthinder som følge av stormen. Således ikke noe feil med hesten, og da skal 4-åringen være snakk om en het vinnerkandidat i kvveld. Åsajerven-sønnen var helt nede på 32.6 full vei i den nest siste starten, og etter lang pause i den siste starten ble det en enkel seier på 34.1 full vei.

Kraftig forbedret til sølv på 33.8 full vei i den siste starten var 4 Sergodtut, og med ytterligere fremgang skal 5-åringen være seiersaktuell denne gangen. Holder dog trolig ikke samme klassen som de to førstnevnte, og da får Karlsen-traveren først en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 6 B: 10-4 C: 7-8-3-11-12-1-9-2-5

V5A-4/V5B-1, 2040 meter voltestart
Et nytt kaldblodsløp venter oss her, og vi finner hele syv vinnerkandidater (vi stryker da kun to hester på vårt store system). Fire hester spilles på våre to minste spilleforslag, og vår favoritt til å vinne blir 6 Stumne Sirius.

Knutsen-traveren leverte et flott løp til tredje på 29.3 full vei i et V75-løp i den siste starten, og det er da litt enklere i mot ved denne anledningen. Kusk Vidar Tjomsland har et meget godt tak på 9-åringen (vant med ham i den fjerde siste starten på 28.4 full vei), og vi tror på en topp vinnersjanse i kveld.

Etter grov startgalopp i den siste starten leverte 2 Omer Borken en solid opphentning til sølv, og med feilfri avgang i kveld er 8-åringen snakk om en het vinnerkandidat (vant dog ikke løp i hele fjor, og da setter vi et spørsmålstegn ved vinnerviljen der i gården).

En het vinnerkandidat er i aller høyeste grad også 1 Freddi snakk om i en feilfri utgave, men Brunes-traveren er alt annet enn travsikker (galoppert i fire av de fem siste startene). Pål Even-sønnen sjokkerte spillerne ved å vinne på 30.0 full vei i den tredje siste starten til femti ganger pengene, men oddsen ved seier denne gangen blir neppe like høy.

Vi synes ikke at 8 Lykkje Kristin sprudler om dagen, men 6-årshoppa innehar fartsressurser til å kunne legge dette feltet på rygg på sitt beste. Fullførte kun på det jevne til fjerde på 29.2 full vei i den siste starten, og Djøseland-traveren må da løfte seg et hakk for at det skal kunne bli seier denne gangen.

Vår rangering: A: 6 B: 2-1-8 C: 5-9-7 D: 4

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-4, 2040 meter autostart
Vi kan ikke med vår beste vilje få øyet på mer enn fem vinnerkandidater i dette varmblodsløpet i den fjerde avdelingen av B-spillet, og fremst setter vi 4 Bella La Stella.

4-årshoppa gikk strålende løp hele veien på slutten av fjoråret (men hun har fortsatt til gode å vinne løp her til lands), og Tjomsland-traveren fortjener nå virkelig å få smake seierens sødme. Vi tror fort at Muscles Yankee-datteren kan sitte i teten ut av den første svingen, og da skal det i så fall kunne dreie seg om en solid vinnersjanse (dog seiersaktuell uansett posisjon underveis).

Geir Mikkelsen har gjort en flott jobb med 7 Yrneo Boko (vant fire løp i fjor), og 7-åringen kjemper i fremste rekke i hvert eneste løp han går. Så også i kveld, og med litt tempo på løpet stiger sjansene for den alltid sterkt avsluttende Gigant Neo-sønnen.

Det må klaffe med perfekte luker til slutt fra rygg leder for at 1 Ann Jet`s T skal kunne gå helt til topps (vi tror ikke han er tøff nok til å ”taue” dette feltet rundt om), men i et lite felt kan det fort løse seg på den måten. Etter sigende syk i den siste starten, og tilbake i slag skal 5-åringen være tidlig aktuell.

To outsidere finner vi i form av 2 Shanti`s Lorentz K. og 3 Bullmeister, og begge får en plass på vårt store system. Førstnevnte har rotet med mye galopper nå på slutten, men kapasiteten på 6-åringen udiskutabel. Sistnevnte var ikke helt som best før litt pause, men Haugland-traveren kommer nå ut med nyladede batterier etter litt hvile (og da kan han fort være forbedret).

Vår rangering: A: 4 B: 7-1-2-3 C: 5-6-8-9-10

V5B-5, 2040 meter autostart
Et nytt varmblodsløp avslutter denne rebusen, og når de antatt beste står litt sjanseartet til anbefaler vi bred gardering (vi har dog god tro på at vinneren er å finne blant våre fem utvalgte på våre to misnte spilleforslag).

Vi synes at det er ned en liten klasse for 5 Axis Di Vegas ved denne anledningen, og da synes vi at 7-åringen er litt for lite spilt med sine 20 % i kveld. Stod på godt til tredje på 17.3 full vei bak to svært gode hester i den siste starten, og teten er innen rekkevidde for Tollefsen-traveren denne gangen (og da ser vi så ikke helt bort i fra at han leder rundt om).

En type vi liker veldig godt er 8 Obedience, men utgangsposjonen mot litt bedre hester enn 6-åringen har støtt på så langt er ikke den beste. Wiig-traveren virker dog til å være en type som tåler å gå en bit (vant lett på 18.3 i et langløp i den siste starten), og med litt flyt på veien kjemper han ventelig om seieren på ny.

Det gjør nok også 12 Penetta (vant hele 5 av 11 løp i fjor, og i den siste starten var hun helt overlegen ved triumfen på 17.6 full vei), men 5-årshoppa er litt avhengig av at det blir litt fart over forestillingen for at hun skal kunne rekke frem til seier.

Lekkert til ved denne anledningen står 2 Little Samo, og når S.J.`s Photo-datteren har vist fin form nå på slutten (posistiv til tredje på 18.5 i et langløp i den siste starten), krysser vi tidlig denne gangen.

Vår rangering: A: 5 B: 8-12-6-2 C: 4-9 D: 3-7-1-11

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 400 og 1206 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 120, 360 og 1290 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Vår to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.