Foto: Hesteguiden.com

Spill Borg'n, slukk sorgen!

Det er godt gammelt ordtak i travsporten, og vi tror ringreven Thor Borg ordner cashen på Momarken denne søndagen.

Kommersielt

Vi synes i hvert fall at det må kunne dreie seg om en solid vinnersjanse for 3 X.O. Hornline som Vestfoldingen setter seg opp bak i V5A-4/V5B-1 på Momarken i kveld, og vi synes Søvik-traveren har helt optimale forutsetninger ved denne anledningen. Han står glitrende inne på pengene i dette løpet, og i et felt som kun teller ni deltagere skal det ikke være snakk om at det skal bli posisjonsproblemer underveis.

Avsluttet strålende til sølv på 16.8 i et stayerløp bak gode Farmer`s Julia i den siste starten på nettopp dagens arena, og denne gangen støter ikke 7-åringen på hester av slikt kaliber. S.J.`s Caviar-sønnen er ingen kløpper fra start, men han er desto tyngre til slutt. Hesten går stort sett aldri et dårlig løp, og da føler vi oss trygge på bankervalget i kveld. Først og fremst 5 Flibustier i mot , men vi tror favoritten innfrir.

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 3 B: 5-6 C: 4-7-1-9-2-8

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.00
V5B kl. 19.10
DD kl. 20.10

PS! Nederst i denne artikkelen finner dere våre abc-system til både V5A og V5B-spillet på hhv 1488 og 1450 kroner, og alle der fire kupongene til hvert av de to spillene kan dere får kjøpt der!

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5A-1, 2140 meter autostart
Det hele innledes med et kaldblodsløp i lavt grunnlag hvor deltagerne ikke flyr ut skinnet sitt, og vi kan fort få en smell. Fem hester hever seg dog litt over mengden, og best på kapasitet er trolig 2 Tæsse Jenta. Matchet mot klart tøffere konkurrenter enn dagens før pausen, og dersom formen er sånn noenlunde på plass etter litt hvile kan 4-årshoppa lede et slikt løp rundt om. Dog uviss form, og da må vi gardere.

Uforandret fin form holder 1 Haake Chani, og en finere oppgave enn dagens får ikke 6-årshoppa. Tredje på 32.4 full vei bak gode Steinrig i den siste starten, og det skal dreie seg om en solid vinnersjanse i kveld. Kapabel som få er 5 Tara Linnea, men hun av den usikre sorten. Av de bedre skal 4 Spikåsa være (sølv på 32.2 full vei nest sist), mens 9 Knattens Tina får stå som en liten outsider (dog ikke som best sist).

Vår rangering V5A-1: A: 2 B: 1-5-4-9 C: 6-7-3-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5A-2, 1640 meter autostart, monte!
Vi har et monteløp for kaldblodshester å forholde oss til i den andre avdelingen, og det ser slett ikke lettløst ut på forhånd. En del hester debuterer i denne grenen, og da er det ikke godt å vite hva de kan under sal. Vi tyr således til bred gardering, men en grei favoritt skal 7 Paro Friggen være snakk om. Vant sitt siste monteløp på 29.1 full vei, og sprint skal bare være en fordel (utstyrt med den beste rytteren).

En formtoppet 6 Pilborka (vant på solide 27.2 full vei i sitt siste sulkyløp), og dersom 6-årshoppa også behersker denne grenen, er hun snakk om en opplagt kandidat til å kamme hjem den gjevest sjekken. Det samme kan sies om 3 Zeb Hegero, mens 5 Stumne Glimt (vant på 32.4 full vei i den siste starten) og 9 Sivfrøkna (sølv på 31.7 full vei i den siste starten) har vist at de begge duger godt med rytter på ryggen.

Vår rangering V5A-2: A: 7 B: 6-3-9-5 C: 2-1 D: 4-8-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5A-3, 2140 meter voltestart
Vi støter på et litt småskummlet varmblodsløp i lavt grunnlag i den tredje avdelingen, og vi anbefaler da bred gardering. Vi tror 8 Tango Du Houlbert er best på kapasitet, og det lange oppløpet på dagens arena taler til den sterke 5-åringens fordel (i en feilfri utgave tror vi på en topp vinnersjanse). En plass helt i toppen gikk fløyten på galopp i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt.

En fin debut leverte 1 Vicky Pilot til sølv på enkle 22.0 full vei, men 3-årshoppa har vært nede på 19.0 full vei i en lokalkjøring etter den starten. Forbedret med løp i kroppen er trolig 5 Chattanooga, og kapasiteten er ikke så verst på 4-årshoppa. Av de bedre skal 4 Soffi Hall være (fjerde på 18.7 full vei i den siste starten), mens den kapable duoen 9 Pretty Sleipner og 10 Hot Vacation H. får stå som to outsidere.

Vår rangering V5A-3: A: 8 B: 1-5-4-9-10 C: 6-7 D: 2-3

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5A-5/V5B-2, 1640 meter autostart
Vi synes vinnerkandidatene er mange i dette sprintløpet for varmblodshester, men fremst setter vi den spennende nykommeren 3 Pleasures Way. 5-årshoppa har fine resultater å vise til fra Danmark, og som regel er disse hestene som dukker opp fra den kanten betraktelig bedre enn sitt grunnlag (lite penger å kjøre om der nede).

Etter å ha vært hissig hele veien holdt 1 Lacrimosa unna til en lett seier på 18.0 full vei i den siste starten, og en kjapp sprint er trolig bare en fordel. Slike hissige typer holder dog aldri formen lenge, og en viss galoppfare inn på første svingen er det. Vi er heller ikke sikre på at Pine Chip-datteren får teten, og da er det en favoritt i fare.

Utenfra kommer nemlig 5 Lady Centennial flyvende, og dersom kusk Per O. Midtfjeld skulle komme seg foran med 4-årshoppa bli hun ikke lett å slå. Vant lett på 18.0 full vei etter litt pause i den siste starten fra ”dødens”, og løp i kroppen har normalt gjort veldig godt. Så lekker ut ved triumfen på 16.6 full vei i sommer, og vi krysser tidlig.

Fin form holder 2 Etoile De Rien, og 5-årshoppa står pent til i dette løpet (sikret et fint løp her). Tilbake etter litt pause kommer 11 Everest med uviss form, men på sitt beste duger 6-årshoppa godt. Avsluttet fint til sølv på 18.5 full vei i den siste starten gjorde 8 J.P.`s Girl, og løp i kropppen etter litt pause har normalt gjort veldig godt.

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 3 B: 1-5-2-11-8 C: 9-10-6 D: 4-7-12

HTML EMBED

V5B-3, 2140 meter autostart
Vi synes dette kaldblodsløpet ser veldig åpent ut, og vi tyr da følgelig til veldig bred gardering. 4 Eike Linn fikk maks som fjerde på 32.8 full vei i den siste starten, men 5-årshoppa kan være forbedret til denne starten. Vant på 32.7 full vei sist hun gjestet dagens arena i mai, og vi synes Moe Odin-datteren er vel lite spilt med sine 4 %

Vi synes 6 Månestjerna opptrer litt variabelt (imponerte slett ikke ved seieren på 33.4 full vei i den nest siste starten), men på sitt beste skal 3-årshoppa være av de bedre i dette løpet. Det skal også 3 Sumo Selma være (gått 31.4 full vei som best med innlagt galopp), men kusk Kristian Bjørnerød er som kjent ikke helt lett å sveive inn.

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 7 Valle Ann, og 5-årshoppa avsluttet positivt til tredje på 34.5 full vei i den siste starten. Trioen 2 Stein Dina (pent til, men variabel), 5 Romhus Tiril (skuffet mye, men kapabel) og 9 Balder Snella (kan en del, og Tom E. Solberg opp) trenger heller ikke å være helt borte på en god dag.

Vår rangering V5B-3: A: 4 B: 6-3-7-9-5-2 C: 8-1

V5B-4, 2640 meter autostart
Vi synes fire hester hever seg over mengden i dette stayerløpet for kaldblodshester, og det må vel snart være 5 Seier Kongen sin tur til å vinne travløp igjen. 6-åringen har gått strålende løp hele veien nå på slutten, og i den siste starten var han tapper til sølv på 29.2 over aktuell distanse bak svært gode Smedviktor fra tet.

Står distansen bedre enn de fleste på sitt beste gjør 2 Stingers, men 6-åringen er litt variabel. Ikke helt som best i de to siste startene (selv om han vant nest sist), men tilbake på topp er Lome Elden-sønnen aktuell. Det er også 4 Spang Jotroll, og fra tet er 7-åringen snakk om hesten å ta ned til slutt (får overta fra 3 Sima Hans tidlig).

Toppform holder 1 Kremlinn, og det er ikke veldig lenge siden 9-årshoppa gikk et sterkt langløp på Färjestad i Sverige. Var da tredje på 27.7 over 2640 meter i et løp 28. august, og kusk Lars A. Kolle har et mget godt tak på Krembest-datteren. Han har vunnet to av to starter med henne, og hoppa er sikret et fint smygløp i kveld.

Vår rangering V5B-4: A: 5 B: 2-4-1 C: 8-9-10-3 D: 7-12-11

V5B-5, 2640 meter autostart
Vi finner fem vinnerkandidater i dette stayerløpet for varmblodshester som avslutter denne rebusen, og fremst setter vi 2 Lightsonlightsoff. Debuterer i regi Frode Hamre, og det er spennende nok (normalt kraftig forbedret da). 4-åringen er snakk om en grunnkapabel type (ikke helt innfridd), og vi tror på en topp vinnersjanse direkte.

Etter å ha vunnet et langløp noe overraskende på 17.3 i den siste starten må 7 Quayside tas på alvor denne gangen, og kusk Tom E. Solberg er i toppform om dagen. Sporet er litt langt ute, men det er på slutten 8-åringen gjør løpene sine. Det lange oppløpet på dagens arena taler til hans fordel, og da krysser vi tidlig.

Det har blitt litt feil for 6 Jamie Bonanza i det siste, men i et løp som dette skal 4-åringen duge godt (matchet i tøffe lag). På vei opp i form er 5 Spirit Rider K. (fjerde på 16.8 full vei i et V75-løp i den siste starten), mens 10 Ypres Hornline gikk et fint langløp til tredje på 16.1 i den siste starten (og han kan være en skrellvariant i kveld).

Vår rangering V5B-5: A: 2 B: 7-6-5-10 C: 4-8-9 D: 1-3-11-12

Stort abc-system i V5A!
Innleveringspris, kr. 1488.- (over fire bonger)
Stamme 3024 rekker (9*7*8*1*6)
A: 2 B: 1-4-5-9 C: 3-6-7-8
A: 7 B: 3-5-6-9 C: 1-2
A: 8 B: 1-4-5-9-10 C: 6-7
3 X.O. Hornline
1-2-3-5-8-11

Hvis vinnerne er å finne på stammen må vi ha inn Enten minst en A-hest eller at vinnerne er å finne på B-hestene for å få V5!

Utfylling:

Bong 1, kr. 336.- (a*abc*abc)

HTML EMBED

Bong 2, kr. 384.- (bc*a*abc)

HTML EMBED

Bong 3, kr. 288.- (bc*bc*a)

HTML EMBED

Bong 4, kr. 480.- (b*b*b)

HTML EMBED

Lykke til!

Stort abc-system i V5B!
Innleveringspris, kr. 1450.- (over fire bonger)
Stamme 3240 (1*9*9*8*5)
3 X.O. Hornline
A: 3 B: 1-2-5-8-11 C: 6-9-10
A: 4 B: 2-3-5-6-7-9 C: 1-8
A: 5 B: 1-2-4 C: 3-8-9-10
2-5-6-7-10

Hvis vinnerne er å finne på stammen må vi ha inn Enten minst en A-hest eller at vinnerne er å finne på B-hestene for å få V5!

Utfylling:

Bong 1, kr. 360.- (a*abc*abc)

HTML EMBED

Bong 2, kr. 320.- (bc*a*abc)

HTML EMBED

Bong 3, kr. 320.- (bc*bc*a)

HTML EMBED

Bong 4, kr. 450.- (b*b*b)

HTML EMBED

Lykke til!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus