*Nettavisen* Sportspill.

Spydet lander i Oslo!

Foto: hesteguiden.com

Det er ikke Andreas Thorkildsen som er på farten på Bjerke i kveld, men derimot Spydermann Ø.K. som kaster seg over nye 40 000 kroner. Sjekk våre V65-tips.

15.08.12 10:09

Det er en lett blanding av noen åpne samt noen relativt oversiktlige løp på landets hovedbane i denne V65-omgangen i kveld, og vi setter vår lit til at 2 Spydermann Ø.K. i V65-5/V5-2 ikke lar seg fange fra tet til slutt denne gangen heller.

5-åringen var en bunnsolid vinner på 27.6 over velvoksende 2900 meter i Drammen (og det er en kruttsterk tid på den arenaen) av DNT`s 5-årsløp med svimlende 500 000 kroner til vinneren nå på lørdag fra spiss, og svært gode hester som Moe Svarten og Wik Stjernen var da sjanseløse på å hente hhv 40 og 60 meter tillegg.

Med en tilsvarende innsatst som i den siste starten skal det da ikke være mulig for 12 Tyri Gubben å hente 40 meter tillegg på Åsajerven-sønnen i kveld, og vi garderer ikke favoritten i V65-spillet. Selvsagt kan kraftprøven på lørdag sitte litt i beina, men hestene til Bernt Øksnevad er laget av meget hardt virke (og da står de for en støyt).

All den tid 12 Applaus ligner en klink vinner i V5-5 får vi råd til å ta med 12 Tyri Gubben i den spilleformen, men vi tror favoritten må galoppere for at Geir Flåten skal kjøre først over mål med sin øyensten. Sistnevnte var en kruttsterk vinner på 25.8 over 2640 meter i den siste starten, men 4-åringen må trolig senke den tiden ytterligere for å få has på tetløperen i kveld.

Vår rangering: A: 2 B: 12 C: 15-11-9-14-7-6-1-8-10-5 D: 3-4-13

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.07
DD kl. 20.29

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-1, 2140 meter voltestart
Et åpent hoppeløp for varmblodshester i høyt grunnlag innleder denne rebusen, og vi garderer da følgelig bredt (vi får plass til hele syv hester på vårt største spilleforslag). Tetkampen står mellom 1 Carpe Emmanova og 3 Warrawee Lizzy, og den av de to som sitter i føringen ut av den første svingen skal tilmåles solide vinnersjanser.

Førstnevnte vant et V75 løp på 13.8 over en sprint fra tet i den siste starten, og dersom 6-årshoppa holder sammen i aksjonen til slutt (kan være litt til og fra på det punktet) kan det gå veien også denne gangen. Sistnevnte innehar skyhøy kapasitet, men hun har slitt mye med helsen (sparsomt startet). 5-årshoppa var en solid vinner på 14.5 full vei i den nest siste starten, mens Yankee Glide-datteren etter sigende var tett i halsen i den siste starten.

Toppform holder 2 Livi Goal (tredje på flotte 14.6 full vei i den siste starten), og med feilfri avgang er 4-årshoppa sikret et fint løp. Speeder voldsomt fort til slutt med løp på lang vent, og kusk Gunnar Austevoll er i toppform. En kruttsterk sisterunde gikk 11 Pretty Photo til tredje i NM for hoppene i siste starten, og med litt tempo på løpet stiger sjangsen for den alltid godt avsluttende Mehla-traveren. Tilbake i trening hos Erik Killingmo er svært lite spilte 9 Support Vacation (gjorde det skarpt der tidligere i år), og da må vi være litt på vakt. Treneren ligger lavt, men det bryr vi oss mindre om... (hesten er svært god på sitt beste).

Vår rangering: A: 1 B: 3-2-11-9 C: 14-12-5-6-13-7-8-10 D: 4

V65-2, 2100 meter autostart
Stallfolket skal i ilden i dette varmblodsløpet i den andre avdelingen, og vi synes tre hester skiller seg klart ut på kapasitet (vi får dog råd til yttligere to hester på vårt største spilleforslag). En vinner på 15.6 full vei i debuten for Frode Hamre var 5 Ashford Boko (dog på trøtte bein, men det var sterkt å kontre ut gode Passthegate), og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort veldig godt.

Svært god på sitt beste 6 Global Knockout, og i feilfri utgave kjemper Tvedt-traveren om seieren. Hoppet seg vekk i den siste starten, men 7-åringen gikk tre bunnsolide løp forut for den starten. Det kan bli litt kjøring om posisjonene innledningsvis i dette løpet (både 5 og 6 er ute etter teten), og det kan 7 Constantin W. profitere på til slutt. Super News-sønnen var tilbake som en solid vinner på 15.4 full vei i den siste starten, og med en tilsvarende innsats i kveld er Holm-traveren seiersaktuell på ny.

To outsidere finner vi i form av 1 Beak`s Super News og 11 Nozler, og begge får en plass på vårt største spillforslag. Førstnevnte fikk tredje på 16.4 full vei i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt. Sistnevnte begynner det for alvor å løsne for nå (vant lett på 14.0 over sprint i den siste starten), og det er intet å utsette på kapasiteten der i gården.

Vår rangering: A: 5 B: 6-7 C: 1-11-10-9-8-2-3-4

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V65-3, 2140 meter voltestart
Vi støter på et litt småvrient varmblodsløp for realativt urutinerte 3-åringer i den tredje avdelingen, og vi anbefaler bred gardering. Vi likte svært godt 12 Millgetter i debuten ved trimfen på 17.6 full vei, og Adams Hall-sønnen så ut til å ha en del krefter spart i målgangen. Kjapp i vei, og da sitter 3-åringen i en fremskutt posisjon direkte i fra sitt ”springspor” i andre rekke. Vi tror på en topp vinnersjanse, og Johansen-traveren er etter vårt skjønn alt for lite spilt med sine 14 % i kveld.

Vant i debuten gjorde også 9 Black Star M. på 17.7 full vei, og etter den starten har 3-åringen havnet i trening hos svært dyktige Frode Hamre. Treningsrapportene er positive, og Orlando Vic-sønnen er snakk om en selvskreven gardering. Nærmer seg en seier gjør 2 Standup And Fight, og med feilfri avgang fra et litt kinkig spor kan triumfen fort komme her (avsluttet flott sølv på 16.9 i den siste starten).

Litt uheldig var 10 Super Taifon i den siste starten (ble dratt sist nedover den siste langsiden), men avslutningen til fjerde på 16.8 full vei var det stil over. Ny kusk Kai Johansen er en rev på slike førstegangsoppsitt, og da krysser vi tidlig av for 12-prosenteren i spillet. Vi mener 3 X. Factor må være en av dagens mest overspilte hester med sine 50%, og vi frykter at 3-åringen står igjen å hopper fra start. Helt sjangseløs på å komme seg avgårde i sine to første volteløp så langt i karrieren fra hhv spor 1 og 2, men i en feilfri utgave er det ingen tvil om at han duger (tredje på 17.0 full vei i den siste starten).

Vår rangering: A: 12 B: 9-2-10-3 C: 7-1-8-6-11-5-4

V65-4/V5-1, 2140 meter voltestart
Vi synes tre hester hever seg litt over mengden i dette kaldblodsløpet, og fremst setter vi favoritten 7 Fiks. Hun var tapper i nederlaget for kapable Bottem Viktor i den siste starten, og med to løp i kroppen etter litt pause er trolig formen bare stigende. Aldri vunnet løp, men mot hester som heller ikke er alt for glad i å stikke mulen fremst kan seieren komme i kveld. Springspor og Vidar Hop i sulkyen borger for en god start, og vi tror sjansene for at 6-årshoppa leder rundt om skal være svært gode.

Hevet seg voldsomt i regi dyktige Odd A. Sagholen (går mot sin beste sesong noensinne) har 5 Tun Lykka gjort, og i den siste starten vant Lome Kongen-datteren sprettlett på fine 27.3 over 1900 meter på Kala (vi tar dog den tiden med en klype salt all den tid en hest som Frøen Balder vant på 25.8 full vei den dagen...). Avsluttet dog fint også i den nest siste starten, og da må vi ta henne på alvor. En fin 4-årshoppe er 10 Espe Elle snakk om (tilbake etterr litt pause), og 17-prosenteren i spillet får en plass på våre to største spilleforslag. Tredje på 31.8 full vei i et relativt tøft hoppeløp i den siste starten, og siden den starten (23. juni) kan Klepaker-traveren ha utviklet seg mye.

Vår rangering: A: 7 B: 5-10 C: 1-6-12-4-11-9-2 D: 3-8

HTML EMBED

V65-6/V5-3, 2100 meter autostart
Vi støter på en av dagens største favoritter i dette hoppeløpet for varmblodshester i finalen i form av 1 Thai Mahal, og på sitt beste leder 4-årshoppa rundt om. Ingen nekter Andover Hall-datteren teten (åpner i 11.5-fart om nødvendig), og dersom hun gjentar prestasjonen ved triumfen på 15.4 full vei i den nest siste starten er det trolig ikke snakk om saken. Alt ble feil i den siste starten (hun var også brunstig for dagen), og da glemmer vi det løpet.

Vi synes dog at Waaler-traveren har vist seg å være litt for variabel til å kunne stoles helt på, og vi har ikke lyst til å slippe 10 Cherry Va Bene (kun krysset av på hver femte kupong!). Vi prøvde oss på et friskt bankerspill på sistnevnte i det siste løpet (i V5-spillet), og ved den anledningen fullførte 4-åringen flott til sølv på 15.8 full vei (tapte da kun for en svært god Urban Barsk). Det kan ligge ann til litt tempo på dette løpet, og det vil Rite On Line-sønnen profitere på til slutt. Vi står på disse to i V65-spillet, mens vi på våre to største V5-forslag får råd til ytterligere garderinger.

Vår rangering: A: 1 B: 10-5-9 C: 6-4-3-7-8-11-12-2

V5-4, 2100 meter autostart
Dette kaldblodsløpet i relativt høyt grunnlag teller ikke mer en ni deltagere, men vi synes likevel at vinnerkandidatene er veldig mange (og vi stryker kun sjanseløse 2 Furderud Blesen på våre spilleforslag). Utvikler seg stadig gjør 8 Briskeby Rauen (solid innsats på 25.9 på full vei i et V75-løp i den siste starten), men vi synes ikkke det er gitt at han slår dagens konkurrenter fra ”dødens” (blir neppe bukket til tet i denne klassen). Alt ble riktig i den siste starten, og fra et dårlig spor skal det godt gjøres å få et tilsvarende opplegg i kveld.

Svak i den siste starten var 7 Storm Eld (dårlige blodverdier), men tilbake i slag skal 7-åringen være seiersaktuell i et løp som dette. Hoppet seg vekk i siste starten gjorde 1 Kjeltringen, men forut for den starten viste Antonsen traveren sterkt stigende form (det bør løse seg underveis i fra et sjanseartet innerspor i et så lite felt). Litt på gang er 5 Dragon, men svært kapable 4 Voje Spika er spennende etter en lang pause.

Vår rangering: A: 8 B: 7-1-5-4 C: 9-3-6 D: 2

V5-5, 2140 meter voltestart
Vi har vondt for å se at noen kan tukte stortalentet 12 Applaus i dette kaldblodsløpet i lavt grunnlag i V5-finalen, og i kveld jakter den flotte 4-åringen den tredje strake triumfen (og det er ingen grunn til å tro at den ikke skal komme). Hesten har oppført seg som en voksen rutinert hest i de to første seiersløpene, og fra sitt springspor på 20 meter tillegg kjører kusk Geir V. Gundersen rolig fremover midt i banen før han sitter i teten ut på den første langsiden.

Mørtvedt Jerkeld-sønnen var lett joggende til slutt ved den overlegne triumfen på flotte 30.5 full vei i den siste starten, og det virket da til at Gundersen-traveren er moden for å kunne springe langt fortere. Da må i så fall dagens konkurrenter se langt etter Gundersen-traveren til slutt, og vi tror dagens klokkeklare V5-banker må langt høyere opp i grunnlagene før han går på et nederlag.

Vår rangering: A: 12 B: 6-9-11-2-4-5 C: 1-10-8-3-7-13

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.