*Nettavisen* Sportspill.

Start vinner på ren entusiasme

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Det spilles Tippeliga i Kristiansand igjen, og vi tror det blir et hyggelig gjensyn.

17.03.13 13:49

Sportspills meny søndag
V4 Axevalla: Magnus er nøkkelen
V64 Solvalla: Herman har jackpotbankeren
Tippeligaen: Skaderapport
Oddstips 1: Nå er Newcastle slitne
Oddstips 2: Start vinner på ren entusiasme
Tippetips: Åtte Tippeliga-lag i aksjon

Dobbel V5 Klosterskogen: Kolle har fått smaken

Langoddsen byr på fortsettelsen av årets første runde i Tippeligaen, vi finner Premier League, Ligue 1, Primera Division og Serie A, for å nevne noe, og mye spennende ishockey.

Vi traff med Brann til 2,15 og Catania pluss minst tre mål i Southampton - Liverpool til 2,87 i går, og har truffet på seks av åtte dagens spill denne uken. I dag kan vi sette rekord.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
185. AGF - OB B 2,50

Dansk Superliga. Begge lag har startet vårsesongen bedrøvelig, aller verst har AGF sett ut. Forøvrig er kun to hjemmekamper er vunnet i Århus, det er bunnklasse. Odense er blant ligaens beste bortelag og de har vært mer farlige foran motstanders mål enn AGF den siste tiden, selv om det ikke har blitt amnge poeng av det. Når det i tillegg er tradisjon for poeng til bortelaget på innbyrdes oppgjør, mener vi 2,50 på OB, det beste laget i våre øyne, er et spennende langskudd. OB stiller et godt lag her og blir favoritter i vår bok.

219. Saint-Etienne - Paris Saint-Germain H 3,00
Ligue 1. Saint-Etienne er har vært utrolig gode i år, 6-3-0 på ni spilte i ligaen er toppklasse og har tatt dem opp på 4. plass. Champions League-kvalifisering er fullt mulig dersom de holder dampen oppe. Forrige hjemmekamp knuste de formlaget Nice 4-0. PSG topper tabellen og er også det beste bortelaget i ligaen, samtidig som de stadig er med i årets Champions League. Vi så de slet litt mer enn vi forventet i returkampen hjemme mot Valencia der, selv om de sikret avansementet til slutt. De to siste bortekampene i ligaen er tapt, 2-3 for Sochaux og 0-1 for Reims. PSG har allerede tapt for Saint-Etienne to ganger i år, 1-2 hjemme i ligaen og på straffer borte i Coupe de la Ligue. At PSG er favoritter her setter vi et stort spørsmålstegn ved. Vi må teste hjemmeseieren til fine 3,00.

Dagens avslag
Strømsgodset - Sandes Ulf (0-1) H 1,90

Tippeligaen. Godset er tradisjonelt veldig gode i Drammen, og de vil nok vinne mange kamper her denne sesongen også. Akkurat i første serierunde ser vi imidlertid ingen grunn til å spille klare seire til under 2 i odds, ikke engang på Godset i Drammen.

Dagens spill
Vi starter dagen med en frisk dobbel fra Premier League og Ligue 1, før vi ser på Starts hjemmekamp mot Hønefoss og svensk ishockeysluttspill i dagens andre tips.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

7. Start - Hønefoss
Tippeligaen. Start vant Adeccoligaen og er tilbake i det gode selskap. Det er bra for ligaen at de gule fra Sørlandet er med, og nå må de prøve å holde seg oppe. Mons Ivar Mjelde sitter ved roret og han har erafringen som trengs. Spillerstallen er spennende, man håper Matthias Vilhjalmsson forsetter å bøtte inn mål på høyeste nivå også, Espen Børufsen blir viktig på midten, og rutinerte Håkon Opdal er hentet inn som målvakt. Den costaricanske angrepsspilleren Jorge Alejandro Castro er hentet inn, og Ernest Asante er enda en god spiller på topp. Alt i alt ser Start ut som et offensivt lag, og så får vi håpe de er sterke nok til å styre hjemmekampene sine og spille sitt eget spill. Svaret får vi kanskje allerede i dag. Les alt om Start i Nettavisens preview.

Glenn Andersen er uaktuell noen uker til. Birger Madsen (utmattelsessyndrom) kan miste hele sesongen.

Hønefoss var vonde å slå i første halvdel av forrige sesong, men etter sommeren vant de ikke en eneste kamp og det var så vidt det ikke kostet dem plassen. Klubben har ikke så store ressurser, det er knappe 20 mann i stallen før sesongen og de er ventet i kjempe mot nedrykk denne gangen også. Leif Gunnar Smerud er hovedtrener, og har med seg Pål Arne Johansen og Frode Birkeland på laget. Midtbanespiller Rune Bolseth har reist til Sogndal, og resten av overgangene finnes i Nettavisens preview av Hønefoss 2013.

Vi kjenner ikke til skader hos Hønefoss.

Her sitter vi med følelsen av at Start kan få til mye på opprykksentusiasmen. De skal være sterke nok til å styre en hjemmekamp mot Hønefoss og score minst ett mål. 1,90 på hjemmeseier er flott odds og vi bruker den i en dobbel.

175. Luleå - Frölunda
Ishockeysluttspill, Sverige, kvartfinale, kamp 3 av inntil 7.

Luleå innfridde vårt tips tidligere denne uken, da de vant 5-2 i den første kvartfinalen. På fredag var det Frölundas tur til å vinne, de satt to kjappe scoringer midt i 1. periode og flere scoringer ble det ikke, Frölundas målvakt reddet dagen i en match Luleå gjorde det meste utenom å score. Det blir ofte en del hjemmeseire i sluttspillet. I dag skal Luleå, som regnes som sterkere enn Frölunda og som avsluttet høyere i grunnserien, slå tilbake foran sine egne og ta føringen i denne kvartfinaleserien. Luleå var svært sterke på egen is i grunnserien og slo dagens motstander 2-1 og 6-1 her, mens en match gikk til spilleforlengelse.

Målvakt David Rautio har vært syk, men kan være tilbake her. Alternativt vokter Joel Lassinantti buret igjen. Usikkerhet rundt Sami Sandell. Ellers er Marcus Oscarsson, Peter Cehlarik, Gustaf Burström, Markus Magnusson, Johan Porsberger og Daniel Mannberg trolig ute igjen.

Frölunda har ikke vunnet på dagens bane i ordinær tid de to siste sesongene. To ganger har de klart uavgjort etter tre perioder, og én av disse vant de på straffer. De avsluttet på 6. plass i grunnserien og var også ligaens 6. beste bortelag. De var rimelig sjanseløse her i den første kvartfinalen, og det er ikke godt å si hva de skal finne på for å vinne her, annet enn å krysse fingrene for at målvakt Hudacek storspiller igjen.

Per-Johan Axelsson er ute med hjernerystelse og Fredrik Sjöström med en skade i hånden. Fra før er Pierre Jonsson, Linus Fernström, Tommi Juntunen, Gustav Rydahl og Mathias Israelsson ute.

Luleå er så sterke hjemme at det må noe ekstraordinært til før vi skal vurdere noe annet enn hjemmeseier i denne. Men det ser ut til at Luleå kan stille ganske likt som sist, og når vi får fine 1,70 på hjemmeseier, blir dette en liten godbit på dagens program som skal spilles. Vi får en dobbel til 3,23 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 15.55.

7. Start - Hønefoss 1,90 3,40 3,45
175. Luleå - Frölunda 1,70 3,80 3,05

Total odds 3,23

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag