*Nettavisen* Sportspill.

Stol på de beste gutta

Foto: Hesteguiden.com

22 millioner kroner venter en eventuell alenevinner i V75 på Bjerke lørdag, og da er det alltid trygt å stole på to av landets beste kusker.

22.12.12 09:06

Den siste V75-kjøringen før julen ringes inn foregår på landets hovedbane Bjerke, og det er en severdig meny som blir presentert på lørdag.

De sportslige høydepunktene står i kø, og i V75-6 braker en rekke skarpskodde kaldblodshester sammen i kampen om hele 200 000 kroner i Kristianiapokalen. Det hele avsluttes med Bjerkepokalen for varmblodshester i høyt grunnlag, og der får vinneren flotte 150 000 kroner.

Våre to bankere for dagen har vunnet hele 13 løp til sammen denne sesongen, og seks av disse har 12 Millstone i V75-5 vunnet. Sporet er ikke gull denne gangen (dog bare en klar fordel med tanke på feilfri avgang), men det blir garantert litt tempo på dette løpet innledningsvis. 5-åringen har vært eventyrlig god i de to siste startene, og vi tror sjansene for at den tredje strake triumfen sitter, skal være svært gode.

Vi mente Ganymede-sønnen hadde en tøff oppgave foran seg i den siste starten, og vi gikk litt i mot ham da. Det skulle vise seg å være uten grunn, og det var nesten så vi ikke trodde det vi så, ved triumfen på råsterke 13.8 full vei den gangen. Avgjorde løpet til sin fordel via den tunge veien utvendig underveis da, og på lørdag er det ned en klasse hva gjelder motstand (slo klart tøffere konkurrenter i de siste startene).

Vår rangering V75-5: A: 12 B: 3-1-4 C: 5-6-10-11-9-7-8-2

PS! Nederst i denne artikkelen finner dere vårt store abc-system i V75 på 2360 kroner, og alle de fire kupongene kan dere få kjøpt der!

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 14.20
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.05
DD kl. 16.45

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Bjerkespesialist vinner igjen?
Det er i hvert fall slik at vår andre banker for dagen har vunnet hele syv løp så langt på dagens arena i karrieren, og det forteller alt om en hest som trives fortreffelig på Bjerke. Vi snakker da om 10 Mr. X.F. Royal i finalen, og med løp i kroppen etter en mindre pause, tror vi 5-åringen stiller til start med formen noe nær på topp på lørdag.

Det ble sølv på 16.5 over 3180 meter i et V75-løp i den siste starten, og han tapte da kun for svært gode Acolyte Hanover. Det er slett ingen skam å tape for den (og i den nest siste starten fikk han sølv på sterke 12.9 full vei), og når vi forventer at det blir litt tempo på dette løpet, har vi god tro på at Anderssen-traveren feller samtlige til slutt.

Vi er slett ikke sikre på at 1 M.T. Big Business klarer å forsvare sitt innerspor (veldig mange startkjappe konkurrenter på utsiden), og da kan det bli sjanseartet for denne. Vi tror uansett ikke nestfavoritten holder samme klassen som vår banker, og vi satser på at kusk Lars Anvar Kolle styrer 5-åringen inn til årets åttende triumf på Bjerke lørdag.

Vår rangering V75-7: A: 10 B: 1-2-11-6-8 C: 9-7-3-5-12-4

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V75-1/V5-3, 2140 meter voltestart
Finalen i Hoppedivisjonen for varmblodshester med 100 000 kroner til vinneren har vi å se frem til i innledningen på denne V75-rebusen, og megafavoritt med sine 86 % blir 5 Ruth Reerstrup. 4-årshoppa står bokført med fire strake triumfer, og hun har vært imponerde god hele veien. Vant på solide 14.9 full vei i den siste starten på Solvalla i Sverige, og selvsagt skal det dreie seg om en solid vinnersjanse på ny.

Nå blir imidlertid toppkuskene Tom Erik Solberg og Johnny Takter byttet ut med sjefen selv Bo Westergaard, og da blir hoppa med respekt å melde kraftig kuskesvekket. Slik er det med den saken, og vi garderer på samtlige spilleforslag. Piler til tet gjør trolig 7 Mistress Superb, og fra spiss blir ikke 5-årshoppa lett å slå. Solid form der i gården, og innsatsen til seier på 17.5 full vei fra ”dødens” i den siste starten var solid.

Det har blitt galopp på 4 Sanna Bob i de to siste startene, men i en feilfri utgave er det ingen tvil om at 4-årshoppa duger. Vant på solide 15.5 full vei i den tredje siste starten, og slått var da svært gode hester. Toppform holder 6 Our Girl (taklet ikke et trangt fjerdespor i den siste starten), mens smygkjørte 1 Princess Beat fort kan vise seg å være kraftig forbedret med løp i kroppen etter lang pause (veldig positiv sist).

Vår rangering V75-1/V5-3: A: 5 B: 7-4-6-1 C: 9-14-12-10-11-13-15 D: 2-4-8

Annonse: Øivind Grøstad går offensivt til verks i V75 lørdag byr på en herlig og underspilt 15-oddser i V75-1

V75-2/V5-4, 2140 meter voltestart
I den andre avdelingen er det også snak om en finale i Hoppedivisjonen med hele 100 000 kroner til vinneren, men her det kaldblodshestene som skal i aksjon. Vi synes løpet ser litt åpent ut, men fem hester hever seg litt over mengden. En grei favoritt skal 6 Snonsøy Elda være snakk om, og dersom 5-årshoppa går feilfritt ned startsiden (ikke helt stabil der), skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Etter en rekke strålende løp i høst/vinter falt 12 Asteria som favoritt i den siste starten (ikke helt på topp for dagen i følge treneren), men på sitt beste er det ingen tvil om at 5-årshoppa er kapabel til å kunne legge dette feltet på rygg. Slo hester som Dragon og Alsaker Faks ved triumfen på flotte 26.3 full vei på nettopp dagens arena i den tredje siste starten, og vi tror årets fjerde triumf kan være innen rekkevidde.

Toppform holder 13 Sylv Spika (løftet seg noe helt voldsomt i høst/vinter, og vi synes 20-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger (toer bak gode Rognfaks i den siste starten). Det er heller intet å utsette på formen til 9 Vår Faxa (står bokført med tre strake triumfer), mens 11 Førlands Faksa gjør en spennende start i regi Ove K. Karlsen. Det er mannnen bak Ulsrud Tea, og 9-prosenteren i spillet krysses tidlig.

Vår rangering V75-2/V5-4: A: 6 B: 12-13-9-11 C: 14-15-7-8-10-3-5-4 D: 2

HTML EMBED

V75-3/V5-5, 2140 meter voltestart
Nasjonalhestenes Pokalløp med 75 000 kroner til vinneren venter oss i den tredje avdelingen, og i dette kaldblodsløpet støter to seiersmaskiner av de helt sjeldne sammen. Vi synes de begge har tøffe oppgaver foran seg (og da garderer vi bredt), men det er naturlig å sette 9 Jarli Odin fremst. Vant igjen på fine 29.1 full vei i den siste starten, og på lørdag jakter den flotte 4-åringen årets åttende triumf.

På lengste tillegget står 10 Hyper Mollyn, og vi synes Åsajerven-sønnen til Øystein Tjomsland har en veldig vanskelig oppgave foran seg denne gangen. Dog vunnet fem strake triumfer, og slike hester nytter det ikke å avskrive (speeder voldsomt til slutt med fine rygger i det lengste). Geir Flåten gjorde et forsøk på å knekke Jarli Odin sist de møttes med 3 Kengu, og innsatsen til sølv på 29.8 full vei var god.

5-årshoppa stod likt med favoritten sist, men nå har hun 20 meters forsprang (det kan fort vise seg å være utslagsgivende til slutt). Vi synes 4 Løset Moemi har vært veldig positiv nå på slutten, og som svært sannsynlig tidlig tethest, tilmåler vi Alm-traveren solide vinnersjanser. Eier Berit T. Alm er en flink kusk, men det er ikke til å stikke under en stol at Gunnar Austevoll opp på lørdag, er en kraftig forsterkning i sulkyen.

Vår rangering V75-3/V5-5: A: 9 B: 10-3-4 C: 7-12-13-14-11-6 D: 15-5-2-8-1

V75-4, 2100 meter autostart
I likhet med det tre foregående løpene som vi synes er åpne, er det ikke noe mindre åpent i dette varmblodsløpet i den fjerde avdelingen i Megaman LED-løpet med hele 100 000 kroner til vinneren (det er også da en finale i grunndivisjonen), og på vårt store system får vi plass til hele ni hester (de tre vi ikke får plass til er heller ikke uten vinnersjanser). Det er opp en klasse for 4 Original P., men favoritt skal han være.

Det ble en enkel seier i et relativt billig V75-løp i den siste starten, men det så ut til å være mye å gå på den dagen. 5-åringen er i rivende utvikling, og selv om det er tøft i mot ved denne anledningen, tror vi på en toppp vinnersjanse. Sporet er ikke det beste for 12 Cherry Va Bene, men med litt flyt på veien dukker 4-åringen opp i striden der fremme til slutt. Galopperte seg bort sist, men var veldig god hele veien før det.

Det var i langt tøffere omgivelser enn dette, og Rite On Line-sønnen må krysses på alle bonger. Vi synes 1 No Credit L.A. har løftet seg et hakk nå på slutten (tapper til tredje på 17.1 full vei fra ”dødens” i et V75-løp i den siste starten), og 4-åringen kan lede rundt om. En solid innsats til fjerde på 17.1 full vei i et tøft 4-årsløp i Skien i den siste starten leverte 10 Deep Sea Dream, og han er snakk om en tidlig gardering.

Vår rangering V75-4: A: 4 B: 12-1-10 C: 9-11-3-7-6-5-8-2

Annonse: Øivind Grøstad måtte se videoen sju ganger på denne hesten som dukker opp i V75-6 på Bjerke lørdag og klokkene lyver som kjent aldri. Lørdagens beste objekt serveres

V75-6, 2140 meter voltestart
Et herlig kaldblodsløp i høyt grunnlag med hester fordelt over fire distanser har vi å se frem til i Kristianiapokalen med hele 200 000 kroner til vinnerene i V75-6, og veldig stor favoritt med sine 76 % blir 13 Gylden Balder. 4-åringen har vært eventyrlig god i hele år, og dersom han vinner på lørdag, passerer han en million kroner innkjørt denne sesongen. Vi tviler dog sterkt på at han gjør det, og vi dropper storfavoritten.

Vi kan ikke i vår villeste fantasi se for oss at han henter 20 meter tillegg på 8 Ulsrud Tea og 40 meter tillegg på trioen 3 Rognfaks, 5 Dragon og 7 Alsaker Faks, og hvis vi tar feil, ja så får vi heller stå for den støyten. Vi synes dagens oppgave ser helt ummeneskelig tøff ut for Sem-traveren, og vi blir overrasket hvis han innfrir sitt favorittstempel (det blir trolig en veldig tung tur rundt for 4-åringen denne gangen).

Vi synes 8 Ulsrud Tea så bedre ut enn noen gang ved triumfen på 25.2 full vei i den siste starten (jogget ned mot 23.0 siste tusen), og den steintøffe Åsajerven-datteren må krysses på alle bonger. Absolutt toppform holder 5 Dragon, og 5-åringen sitter i teten før den første svingen er passert. Lynrask ut på voltestart denne krabaten, og vi ble mektig imponert ved triumfen på 26.2 over en sprint etter startgalopp sist.

Eventyrlig god i den siste starten var 7 Alsaker Faks ved triumfen på 27.3 full vei, og uten galoppen inn mot den siste svingen i tet, hadde 6-åringen vunnet med godt over halve oppløpet. Det ble en overlegen seier på 28.2 full vei i et V75-løp for 3 Rognfaks i den siste starten, men kusk Thor Borg fikk trylle vekk en billig førsterunde der. Så dog fin ut, og formen er trolig bare stigende med et par løp i kroppen etter pause.

Vår rangering V75-6: A: 8 B: 5-7-3 C: 13-5-12-10-6-4-1-2-14 D: 9-11

V5-1, 2100 meter autostart
Et løp i DNT`s unghestserie for varmblodshester med 50 000 kroner til vinneren har vi å se frem til i innledningen på denne V5-rebusen, og i en omgang hvor de sikre holdepunktene glimrer med sitt fravær, prøver vi oss på et sjanseartet bankerspill på 6 Rapido Va Bene. Han blir en knapp favoritt i et åpent løp, og vi tror han er klart best på kapasitet.

3-åringen gikk et helt sykt løp etter galopp midtveis til fjerde på 17.0 full vei i den siste starten, og i en feilfri utgave på lørdag, tror vi Gottling-traveren vinner. Ganymede-sønnen kvalifiserte seg til Kriteriet tidligere i høst (toer på fine 16.5 full vei bak gode Thai Broadway i kvalen), men i fra ”dødens” ble det selvsagt stive bein til slutt i finalen.

Et spor litt langt ute bak startbilens vinger er trolig bare en fordel med tanke på feilfri avgang (virker litt sprutredd), og når treningsrapportene forut for lørdagens dyst er relativt gode, lar vi det stå til. Løpet set vidåpent ut ellers etter vårt syn, og de som har andre holdepunkter å støtte seg til i denne rebusen, bør gardere bredt her da.

Vår rangering V5-1: A: 6 B: 4-9-2-5-7-12-8-3 C: 10-11-1

V5-2, 2100 meter autostart
Vi kan ikke få øyet på mer enn fire vinnerkandidater i dette kaldblodsløpet i V5-2, og en naturlig favoritt skal 2 Bork Faksen være snakk om. Holdt stabilt god form i en lengre periode nå, og i de to siste startene har 7-åringen gått helt til topps. Enkelt ved triumfen på fine 28.2 full vei i den siste starten, og han står helt perfekt til på lørdag.

Det var slik at 7 Norheim Jærven enkelt speedet ned Holterjerven fra rygg leder ved triumfen på 30.6 full vei i den siste starten, og løp i kroppen etter lang pause har trolig gjort veldig godt. 4-åringen har tjent nesten en kvart million kroner i år, og som best har han gått fine 25.5 full vei. Således skyhøy kapasitet, og vi krysser på alle bonger.

To outsidere finner vi i form av 1 Kongsrud Terna og 5 Jerker Vinn V.H., og begge får en plass på vårt største spilleforslag. Vi tror dog at favorittene må gjøre seg bort på galopp, for at noen av de to skal kunne gå helt til topps. Førstnevnte speeder fort med løp på lang vent, mens sistnevnte er flink til å holde farten oppe hele veien inn.

Vår rangering V5-2: A: 2 B: 7-1-5 C: 9-8-4-6-3

Stort abc-system i V75!
Innleveringspris, kr. 2360.- (over fire bonger)
Stamme 10164 rekker (5*9*8*9*1*4*1)
1-4-5-6-7
A: 6 B: 9-11-12-13 C: 7-8-14-15
A: 9 B: 3-4-10 C: 7-12-13-14
A: 4 B: 1-10-12 C: 3-6-7-9-11
12 Millstone
3-5-7-8
10 Mr. X.F. Royal

Hvis vinnerne er å finne på stammen må vi ha inn Enten minst en A-hest eller at vinnerne er å finne på B-hestene for å få V75!

Utfylling:

Bong 1, kr. 720.- (a*abc*abc)

HTML EMBED

Bong 2, kr. 720.- (bc*a*abc)

HTML EMBED

Bong 3, kr. 560.- (bc*bc*a)

HTML EMBED

Bong 4, kr. 360.- (b*b*b)

HTML EMBED

Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.