Foto: Neal Simpson / Pa Photos

Stoler ikke helt på et svekket United

Manchester United må klare seg uten de to faste midtstopperne i den vriene bortekampen mot Benfica. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Les også dagens oddstips: Real Madrid viser ingen nåde

Midtukekupongen inneholder åtte oppgjør fra Champions League, tre fra Europa League og tippeligakampen mellom Sarpsborg og Strømsgodset. De åtte første spilles onsdag, og de fire siste torsdag.

Bonuspotten er oppe i 4.100.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong. Leveringsfristen er klokken 20.40.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Benfica – Manchester United
Hjemmelaget ble kvalifisert for gruppespillet i Champions League ved å slå Twente med 5-3 sammenlagt. Det er spilt fire runder i den portugisiske ligaen, og Benfica ligger på andreplass med 10 poeng. Det er blitt full pott og 5-2 i de to hjemmekampene som er unnagjort. I helgen ble Guimaraes slått 2-1 på Estádio da Luz.

Manchester United har imponert stort så langt i Premier League. Wayne Rooney co bøtter inn mål, og på fire kamper er det blitt 12 poeng og utrolige 18-3 i målforskjell.

Engelskmennene har en del skadeproblemer på sentrale spillere om dagen, og Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Danny Welbeck, Rafael og Tom Cleverly er ikke med i troppen. United har imidlertid en bred og meget sterk stall denne sesongen.

Troppen: De Gea, Lindegaard - Evra, Evans, Fabio, Jones, Smalling - Anderson, Carrick, Fletcher, Giggs, Nani, Park, Valencia, Young - Berbatov, Hernandez, Owen, Rooney.

Benfica er som kjent råsterke hjemme, Alex Ferguson brenner neppe alt kruttet her, og det er ikke utenkelig at dette kan ende med poengdeling. UB.

2. FC Basel - Otelul Galati
Basel deltok i gruppespillet også forrige sesong, noe som endte med tredjeplass i gruppe med Bayern Müchen, Roma og Cluj. Så langt i sesongen har det ikke gått spesielt bra i den hjemlige serien. På åtte kamper er det blitt tolv poeng og en foreløpig fjerdeplass. I helgen ble imidlertid Servette slått hele 4-0 på bortebane. Playmaker Xherdan Shaqiri er suspendert i to kamper og blir trolig den eneste endringen fra helgens ligakamp. Scott Chipperfield, Giles Yapi and Genseric Kusunga er alle skadet.

Otelul Galati vant den rumenske ligaen forrige sesong og debuterer i Champions League i kveld. I stallen finnes det bare én spiller med Champions League-erfaring. Han heter Sorin Frunza og spilte for Unirea Urziceni i 2009/10-sesongen. Enkelte av spillerne har landslagsefaring (Romania og Peru), men det er snakk om få kamper til sammen. Det er ellers verdt å merke seg at Romania også fikk tre lag inn i gruppespillet i Europa League, og det skulle indikere at rumensk klubbfotball er i kraftig fremgang.

Dette lukter hjemmeseier, men ikke utenkelig at rumerne låser igjen bak og karer til seg ett poeng. HU.

3. Manchester City – Napoli
Manchester City-eiere har kjøpt bøttevis av stjernespillere de siste årene, og denne sesongen ser det ut til at lagete endelig er godt nok til å kjempe om ligatittelen i Premier League. De fire første kampene har endt med full pott og 15-3 i målforskjell.

Napoli hadde en meget sterk fjorårssesong etter mange magre år, og er i likhet med City direkte kvalifisert for gruppespillet. De startet sesongen med en sterk 3-1-seier borte mot Cesena lørdag. Kan være en outsider i Italia denne sesongen, da laget ser styrket ut.

Edin Dzeko ble hvilt hjemme mot Wigan lørdag, og det ga Carlos Tevez startplass. Dzeko er veldig sannsynlig tilbake her. Balotelli er suspendert, mens Nigel De Jong fortsatt er skadet. Gareth Barry og James Milner usikre. Ingen problemer for Napoli i forkant av denne kampen.

Det kan alltids argumenteres med forventningspress for hjemmelaget, men inntil det motsatte er bevist tror vi City, selv om de møter et godt italiensk lag. H.

4. Villarreal - Bayern München
Villarreal er tilbake i Champions League etter to sesonger i Europa League (semifinale sist). Spanjolene måtte slite litt med danske OB i play-off-runden i august, men vant til slutt 3-1 sammenlagt. I den hjemlige serien er det spilt to runder, og fasiten så langt er 2-2 hjemme mot Sevilla i helgen og 0-5 for Barcelona i åpningsrunden. I helgens hjemmekamp mot Sevilla måtte laget spille over en time med en mann mindre. Borja Valero er suspendert her, ellers ingen problemer for Villarreal.

Bayern ble slått ut av Inter i den første runden etter gruppespillet forrige sesong, og gjorde det ikke spesielt bra i den hjemlige serien. Leder imidlertid Bundesligaen etter fem runder (4-0-1 og 16-1 i målforskjell). Formen er meget god, noe 7-0-seieren over Freiburg i helgen er et bevis på. Må imidlertid unnvære Arjen Robben i denne kampen, og han er ikke den letteste spilleren å erstatte. Ellers ingen viktige fravær.

Dette ser åpent ut, Villarreal er gode hjemme og har masse erfaring fra dette nivået. Alle tegn. HUB.

5. Inter – Trabzonspor
Inter måtte nøye seg med kvartfinale i Champions League forrige sesong, etter at laget kollapset i hjemmekampen mot Schalke (2-5). Årets ligasesong startet søndag, der det ble 3-4-tap for Palermo. Det var en svært rufsete kamp fra Inter, og forsvarsspillet var under enhver kritikk. Stilte med en solid ellever i den kampen, og den nye treneren Gasperini har litt å jobbe med. Diego Forlan spiller ikke onsdag, men det vel ikke så verst ut når erstatteren er den italienske landslagsspissen Pazzini.

Trabzonspor endte på andreplass i den tyrkiske ligaen forrige sesong og spiller sin første sesong i Champions League. Laget ble egentlig slått ut av Benfica i kvalifiseringen, men ble direkte kvalifisert da det tyrkiske fotballforbundet trakk Fenerbache fra turneringen. Den hjemlige ligaen startet lørdag, og åpningskampen mot Manisaspor endte 1-1 (borte). Må unnvære Günes, Yilmaz og Mierzewskji.

Vi er ikke alltid like glad i å stole på italienske lag i Europa, de har en tendens til å finne på litt av hvert, men dette skal Inter vinner. H.

6. Lille - CSKA Moskva
Lille vant både den franske ligaen og cupen forrige sesong og deltar i Champions League for fjerde gang. Det er blitt spilt fem kamper i den hjemlige serien så langt, og fasiten er 10 poeng og tredjeplass. Lørdagens bortekamp mot Saint-Etienne endte med 3-1-seier. Legg merke til at Lille aldri har tapt på hjemmebane i CL-sammenheng (ni kamper).

Laget har mange svært interessante spillere og ikke minst flere goalgettere i sine rekker. Moussa Sow (Senegal) hadde 25 ligamål i fjor, den belgiske landslagsspilleren Eden Hazard (sju ligamål i fjor og to scoringer mot St. Etienne i helgen), nye Dimitri Payet (13 ligamål for St. Etienne i fjor), og ikke minst polakken Ireneusz Jelen som er hentet fra Auxerre og som endelig er friskmeldt. Joe Cole debuterte i helgen og gjorde en bra match, men er neppe klar for nitti minutter ennå.

CSKA deltok sist i Champions League for to sesonger siden, der det ble tap for Inter i kvartfinalen. I den hjemlige ligaen er det spilt 23 runder, og moskovittene ligger på andreplass, á poeng med ledende Zenit, etter et overraskende 0-4-tap for Dinamo Moskva i helgen.

Ingen nevneverdige problemer hos hjemmelaget, mens russerne må unnvære Akinfeev og gode Honda. Lille er i knallform, og de russiske lagene fortsetter å skuffe i Europa (jfr ligaleder Zenits skuffende tap på Kypros tirsdag kveld). Vi tror på hjemmeseier. H

7. Dinamo Zagreb - Real Madrid
Regjerende kroatiske mestere Zagreb deltar i Champions League for første gang på 12 år. Det siste hinderet på veien var Malmö, som ble slått 4-3 sammenlagt. Det er blitt spilt sju kamper i den hjemlige serien, og det er blitt imponerende 6-1-0 og 17-1 i mål forskjell så langt. Årets første poengtap kom borte mot sterke Hajduk Split i helgen (1-1). Imponerte ikke mot Malmö selv om de vant hjemmekampen 4-0. Forsvarsspilleren Josip Simunic er suspendert, det samme gjelder for Sime Vrsaljko.

Real Madrid måtte se seg slått av erkerivalen Barcelona i Champions League-semifinalen forrige sesong, og er helt sikkert ute etter revansje i år. Laget topper den spanske serien etter to runder, med seks poeng og 10-2 i målforskjell.

En kuriøs opplysning: Xabi Alonso (Real) og Igor Biscan (Zagreb) vant Champions League-finalen sammen Liverpool i Liverpool-drakt i 2004/05.

Dette ligner rått parti, og så lenge dette er åpningskamp i gruppen, er det ingen grunn til å tro at Real Madrid kommer til å slakke på farten. B.

8. Ajax - Lyon
Hjemmelaget er en av veteranene i Champions League og deltar for 10. gang. Forrige sesong endte nederlenderne på 3. plass i gruppe med Milan, Auxerre og Real Madrid. Det er unnagjort fem kamper i den hjemlige ligaen, og Ajax troner på toppen med 13 poeng. I helgen ble det 3-2 borte mot Heracles Almelo.

Lyon kvalifiserte seg for turneringen ved å beseire Rubin Kazan 4-2 sammenlagt. Franskmennene deltok også i fjor, der det ble tap for Real Madrid i 16. delsfinalen. I serien er det blitt 11 poeng på 5 kamper, noe som holder til andreplass bak Montpellier. I helgen ble Dijon slått 2-1 borte.

Ajax var en av storhetene i Europa, men er ikke lenger blant de beste. Det handler naturligvis om penger, og talentfabrikken kan ikke matche de største klubbene i Europa. Det har bortelaget Lyon vist at de evner. Franskmennene går «alltid» videre fra gruppespillet og har vist at de kan spise kirsebær med de største. Må imidlertid unnvære Lissandro Lopez, Cris, Ederson og Yoann Gourcuff, og det ikke smågutter.

Vidåpen affære i Amsterdam, og poengdeling ser slett ikke usannsynlig ut. HUB.

9. PAOK Thessaloniki – Tottenham
Da er vi over i første runde i Europa League-gruppespillet.

PAOK kom til sluttspillet i Europa League forrige sesong, men ble slått ut av CSKA Moskva i 32. delsfinalen. Pleier å gjøre det bra på hjemmebane i Europa-sammenheng, og har kun ett tap på de siste ni UEFA-kampene på Toumba stadion. I kvalifiseringen ble Karpaty slått med 3-1 sammenlagt. Det er blitt spilt to kamper i den greske ligaen, og PAOK står med tre poeng.

Tottenham gjorde det meget sterkt i debuten i Champions League forrige sesong (kvartfinale), men må ta til takke med Europa League i år. Bortelaget må klare seg uten kaptein Michael Dawson og William Gallas i forsvaret. Rafael van der Vaart og Steven Pienaar er heller ikke tilgjengelige, og Aaron Lennon er usikker. Manager Harry Redknapp har tidligere uttalt at en del unge spillere kan få sjansen i Europa-spill denne sesongen, og det er derfor uvisst hvor sterkt lag som sendes utpå banen fra start i kveld.

Tricky kamp dette og vi bruker alle tegn. HUB.

10. Hannover 96 - Standard Liege
Hannover har begrenset med erfaring fra Europa-spill, men slo ut Sevilla i kampen om en plass i denne turneringenog gjør comeback etter 19 års fravær. En meget sterk prestasjon.Det er spilt fem kamper i den tyske ligaen, og så langt har Moas klubb tatt sju poeng. Sesongens første tap kom mot Stuttgart i helgen (0-3 borte), og 1-1 hjemme mot Mainz i kampen før kan muligens indikere at laget ikke kommer til å gjenta fjorårets sensasjonelle fjerdeplass. Et krevende kampprogram i Europa League hjelper neppe på.

Standard Liege har 11 poeng på 6 kamper i den belgiske ligaen, men har ennå ikke vunnet på fremmed gress (0-2-1 og 3-5 i målforskjell).

Litt sviktende form i hjemlig liga for Hannover nå, men de er garantert sulten på europeisk suksess. H.

11. Dynamo Kiev – Stoke
Hjemmelaget forsøkte å komme til Champions League denne sesongen, men ble slått ut av Rubin Kazan i tredje runde. Kiev har langt bredere erfaring enn Stoke i europeiske turneringer og har spilt mot engelske lag ti ganger i slike sammenhenger. På hjemmebane er det blitt 4-4-2 mot engelsk motstand. Den ukrainske ligaen er godt i gang, og etter ni runder ligger Kiev på andreplass, á poeng med det andre storlaget Shakhtar Donetsk.

Stoke kvalifiserte seg for Eruopa League ved å så sveitsiske Thun 5-1 sammenlagt iden siste kvalifiseringsrunden. Engelskmennene deltar dermed i sin første UEFA-turnering på 37 år. I helgen tok Stoke en litt heldig seier over Liverpool, noe som sendte klubben opp på femteplass i Premier League med åtte poeng på fire kamper. Salif Diao, Matthew Etherington, Ricardo Fuller, Danny Higginbotham og Mamady Sidibe er skadet og uaktuelle torsdag.

Det blir ikke lett for Stoke dette, men erfaringsmessig er engelske lag meget "svårslagna" i Europa og Stoke er som kjent et av de aller beste lagene i England til å forsvare seg. Vi tror uansett på Dynamo Kiev, men utelukker ikke poengdeling. HU.

12. Sarpsborg – Strømsgodset
Sarpsborg står med sju strake tap i Tippeligaen og har ikke vunnet en kamp siden cupoppgjøret mot Kjelsås i mai. Måtte tåle 0-6 i sekken hjemme mot RBK mandag, en kamp der man klarte seg brukbart i en halv omgang. To lettkjøpte straffer og udugelighet foran begge mål sørget imidlertid for en skikkelig blåmandag i høljregnet på Sarpsborg stadion. Berat Jusufi og Glenn Roberts var skadet mot RBK og må trolig stå over torsdag også. Hugues Wembangomo er tilbake etter karantene.

Strømsgodset har spilt uavgjort i fire av de siste fem kampene og har ikke tatt tre poeng siden 27. juli. Lørdag ble det 2-2 hjemme mot Viking. Godset er seriens nest beste hjemmelag, men på bortebane er det bare blitt én seier denne sesongen for Godset, og det er årsaken til at drammenserne ikke ligger høyere enn sjetteplass.

Legg merke til at Strømsgodset har hatt to dager mer til hvile før denne midtukekampen, og Sarpsborg-spillerne er kanskje litt mentalt og fysisk slitne etter å ha blitt slaktet av RBK.

Vi har likevel en følelse av at Sarpsborg får en trepoenger snart. De hang godt med både mot Vålerenga og Rosenborg i første omgang, og gjorde i tillegg en klart godkjent bortekamp mot Start. Skulle Sarpsborg for en gangs skyld ha litt marginer med seg, kan de vinne. Uavgjort er ubrukelig. HB.

Med spillsystemet TippSt@tion kan du redusere prisen på kupongen uten å redusere vinnersjansene like mye.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 14.09.2011 20:40
1. Benfica - Manchester Unit U B
2. FC Basel - Otelul Galati H U
3. Manchester City - Napoli H
4. Villarreal - Bayern München H U B
5. Inter - Trabzonspor H
6. Lille - CSKA Moskva H
7. Dinamo Zagreb - Real Madrid B
8. Ajax - Lyon U
9. PAOK Thessaloni - Tottenham H B
10. Hannover 96 - Standard Liege H U
11. Dynamo Kiev - Stoke H
12. Sarpsborg 08 - Strømsgodset H B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 14.09.2011 20:40
1. Benfica - Manchester Unit U B
2. FC Basel - Otelul Galati H U
3. Manchester City - Napoli H
4. Villarreal - Bayern München H U B
5. Inter - Trabzonspor H
6. Lille - CSKA Moskva H
7. Dinamo Zagreb - Real Madrid B
8. Ajax - Lyon H U B
9. PAOK Thessaloni - Tottenham H U B
10. Hannover 96 - Standard Liege H
11. Dynamo Kiev - Stoke H U
12. Sarpsborg 08 - Strømsgodset H B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus