*Nettavisen* Sportspill.

Store lunsjkroner på gang?

Foto: (Hesteguiden.com)

Det er åpne løp i Drammen tirsdag og vi finner ingen banker. Sjekk våre lunsjtips.

Den gode tipsformen for Sportspill sitter i, og mandag var det ny flott klaff på Leangen. Håkon Einar Hansens lille bong på V5A-spillet (innsats kr 120) traff igjen med fem rette til flotte kr 2438 kroner. Håkon garderte storfavoritten Frakast på alle kuponger og det viste seg svært innbringende.

Klikk her for å se våre V5-forslag til Drammen

Tirsdagens lunsjløp i Drammen er ikke av det lettløste slaget, og vi finner ingen sikker vinner. Vi velger derfor å løse den fjerde avdelingen på to hester, der 2 Running Lindy og 7 Arc Cox skiller seg noe ut. Running Lindy skuffet riktignok mye i et V65-løp på Bjerke i sin siste start. Fra tet dalte hoppa gjennom feltet, men i følge trener Robert Fossen slet hoppa med brunst den dagen. Tilbake i noenlunde slag skal dette være en flott vinnersjanse, motstandsmessig er det vesentlig enklere i ettermiddag for hoppa som imponerte i to strake seiersløp rundt juletider i fjor.

7 Arc Cox viste lovende takter som treåring i fjor og kan være en liten outsider til finalefeltet til høstens Derby. Årsdebuten var bra på Biri for to uker siden, da hesten fikk litt trafikkproblemer ut mot oppløpet. Spor sju i ettermiddag er selvsagt ikke ideelt, men med klaff på veien skal Mikkelborg-traveren være med i striden her. 9 S.J.'s Wildman kan også vinne, men vi tror våre to favoritter er et hakk bedre. 3 Dinero burde vunnet fra tet sist og 8 Copa del Mundo har trukket et dårlig spor.
Rangering V5-4: A: 2 B: 7-9 C: 3-8-1-4-5-6-11-12-10

V5-1:
Svært laber klasse på den første avdelingen og spillerne gjør formløse 2 McGill til svært tung favoritt. McGill er den svært trolige tethesten her, men har vist svært lite den siste tiden. Trener Tor Olaf Halle er optimist, men vi kan ikke sette budsjettet på en hest med så usikker form. 1 Ill Sentry skal jo normalt duge i slike omgivelser, men holder også svært usikker form. Førstesporet er også et stort spørsmålstegn.

10 Hugo S.R står med fire strake nuller, men i denne gjengen kan vallaken vinne. 11 Linus Streamline hadde vi et positivt notat på nest sist, sist var hesten uheldig med ryggene i sisterunden. Skal uansett ikke være et sistevalg i dette skrøpelige selskapet. 3 Bon Queur har ikke vist mye, men spor tre og Solberg gjør at vi obser litt. 5 Aiman D.E var en seiersmaskin for et par år siden, og på litt form er vallaken med i striden her.

En svært vrien første avdeling dersom ikke 2 McGill rett og slett leder hele veien.
Rangering V5-1: A: 2 B: 1-10-11-3-5 C: 7-12-8-9 D: 6-4

V5-2:
2 Spang Loma løftet vi frem som et knallobjekt i et V65-løp rett før jul. Da gjorde Spang Loma sin andre start etter lang pause og i regi Morten Louis Johnsen. Den dagen fungerte ikke Spang Loma overhodet etter et fint løp innvendig. Nå har flinke Morten Louis fått fikset på hoppa et par måneder til, og vi må prøve henne først også i ettermiddag. Hoppa har foreløpig ikke vunnet (på 23 forsøk), men her kan seieren komme.

11 Sivfrøkna satte vi først sist (ble etterhvert spilt opp til andrevalg). Sivfrøkna galopperte da runden fra mål, men var likevel først i mål. Fartsmessig er det ingen tvil om at Sivfrøkna er best her, men hun møter nok litt bedre hester i dag. 5 Grimvar blåser normalt til tet her. Vant ett løp i fjor, og dersom våre to forhåndsfavoritter roter seg bort, er det ikke utenkelig at Ernst Petter Knutsen kan lede dette løpet hele veien med Grimvar. Ikke glem at Ernst Petter Knutsen tok en bejublet seier med vårt objekt, Skusviken, så sent som fredag.

1 Labalda gjorde noen fine løp som treåring i fjor, men er egenrådig og svært variabel. Fra innerspor må det bli et fint løp her. 10 Sviund Stjerna (kun markert på 2 %) og 9 Tangen Jill er ikke blant de tøffeste damene, men gode kusker og moderat motstand gjør dem litt outsiderpregede her.
Rangering V5-2: A: 2 B: 11-5-1 C: 10-9-12-4-6-3 D: 8-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-3:
Thor Borg er en ypperlig lånekusk og her får han sjansen bak 4 Hornmo Blessen. Fireåringen satt bom fast som mulig vinner i et lunsjløp på Bjerke nest sist (superskrellen Hasse vant) og gjorde en flott opphenting etter startgalopp sist. Vi tror hesten har mer inne og tror på bra seierssjanse her. 5 Valle Arn gjorde et flott seiersløp i sin debut på Biri 6/3. Bilstart i dag for første gang, det er et usikkerhetsmoment.

3 Drømmina står 20 meter bedre til enn Valle Arn kontra sist. Ved den anledningen gjorde hoppa en fin sisterunde. 1 Våler Troll har skuffet litt i sine to siste starter, men var god toer tredje sist. Førstesporet kan bli en felle, men det er vanskelig å vurdere disse urutinerte hestene bak startbilen (siden mange av dem ikke har gått bilstart før). 10 Viktor Rozzi galopperte fra seg en mulig seier sist, og duger godt feilfritt.
Rangering V5-3: A: 4 B: 5-3-1-10-11 C: 9-7-2-12-6-8

V5-5:
Mange fine formhester på farten i en flott lunsjfinale. 4 Fabian Ess skal ha et svært godt bud på teten og i Drammen er som kjent det en stor fordel. Fabian As satt også i tet i sin siste start, ett V75-løp på Biri. Var nok litt på defensiven i den siste svingen når galoppen kom, men møter naturligvis enklere motstand i kveld og får et knepent vinnertips.

2 Exotic Line avviste gode G.H. Trotter på Sørlandet fjerde sist. Var så helt utafor i et V75-løp tredje sist. Solid toer etter en strålende langspurt nest sist, og vant helt uanstrengt fra tet sist. Fin vinnersjanse igjen fra et flott startspor. 9 Iron Rouge gikk et løp i 2010 og vant da et V75-løp på Biri i overbevisende stil. To løp i kroppen nå (begge i V75) og er helt klart seiersaktuell her. 7 Oscar Hovmand er i kalasform og står med to strake seire fra henholdsvis dødens og tet. Må trolig gjøre grovjobben selv i ettermiddag, men er sterk og tåler å gjøre en god del.

6 Be My Love vaker på en seier nå. Har fått tunge opplegg i sine to siste starter, men med litt klaff underveis holder Hamre-traveren vinnerform. 12 Ofelia Vang plukker mange til slutt med tempo i front (er form på Malmin-traveren nå), mens 11 Emiljan ikke har overbevist etter pausen og må ha mye tur for å komme inn i leken herfra.
Rangering V5-5: A: 4 B: 2-9-7-6-12 C: 11-5-1 D: 10-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.