Foto: Wikimedia Commons

Storebror får bank av lillebror

Med drahjelp fra en Djurgården-supporter setter vi pengene våre på AIK. Sjekk vårt oddstips

Kommersielt

Torsdagens langoddsprogram består av 31 objekter og inneholder litt av hvert. Norgesmesterskapet på Ski innledes på Voss, og derfra har NT funnet plass til fire dueller. Afrikamesterskapet fortsetter med to kamper fra gruppespillet. Det spilles ellers finsk, svensk og norsk ishockey. I Coppa Italia møtes Milan og Lazio til kvartfinale på San Siro, mens Levante og Valencia gjør opp sitt mellomværende i Copa del Rey.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Gårsdagens dobbel til spenstige 4,05 satt klokkerent da bosnieren Boris Pandza scoret seiersmålet for KV Mechelen hjemme mot Racing Genk i det 88.minutt og målene haglet på Anfield. Vi håper mange av dere fulgte vårt forslag.

Dagens langskudd
113.Milan - Lazio B 3,95
Kvartfinale i Coppa Italia, og det spilles ikke retur. Mark van Bommel, Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva og Luca Antonini er blant spillerne som ikke starter for Milan i kveldens kvartfinale, og det kan indikere at Milan har fullt fokus på seriespillet og det kommende Champions League-sluttspillet. Lazio kommer med en knallsterk tropp og tar åpenbart cupen på alvor. Slik oddsene er satt i denne kampen, er det kun ett alternativ som er aktuelt, og det er at gjestene fra Roma vinner. 3,95 for at Miroslav Klose og hans lagkamerater vinner etter ordinær tid er et realt spennende langskudd denne torsdagen.

Dagens avslag
116.Levante - Valencia 2,70 - 2,85 - 2,20
Returoppgjør i Copa del Rey der Valencia vant første oppgjør med solide 4-1. Det gir et vrient utgangspunkt for det formsvake hjemmelaget i dette oppgjøret, og det blir ikke bedre for Levante at offensive spillere som Barkero, Valdo og Juanlu mangler til kveldens kamp. Det er i øyeblikket høyst usikkert hvilket lag Valencia vil stille med. Dette ser vidåpent, ut og ingen av oddsene frister.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
106.AIK - Djurgården H 2,15
Undertegnede har noen riktig fine kontakter i Sverige, og onsdag ettermiddag kom det en e-post fra en ihuga Djurgården-fan. En fortvilet Djurgården-fan er det vel riktigere å si. Hans kjære Djurgården er helt under "isen" for tiden, selv om laget har vunnet tre av sine åtte siste kamper i den svenske eliteserien (to av dem etter forlengning), så er det tilnærmet krise for en av gullfavorittene i årets eliteserie.

Djurgården ligger i øyeblikket på tiendeplass med 58 poeng, men har kun ett poeng opp til Färjestad på åttendeplass. De åtte beste går til sluttspill, lag nummer ni og ti får ikke være med på noe som helst, mens lag elleve og tolv må spille en svært krevende kvalifiseringsserie med de fire øverste lagene i Hockeyallsvenskan. Det er kun to poeng ned til Linköping på ellevteplass.

Når det gjelder AIK så ligger de på sjetteplass, men det skiller kun tre poeng mellom AIK på sjetteplass og Linköping på ellevteplass. AIK kommer fra to strake tap i nord mot henholdsvis sterke Luleå (0-3) og revitaliserte Timrå (0-1 etter forlengning). Hjemme i Stockholm er imidlertid fem av de seks siste vunnet, kun formlaget Modo har tatt med seg tre poeng fra Stockholm i denne perioden. Det er harmoni og fin stemning i laget. Christian Sandberg og David Lillieström-Karlsson er de to eneste spillerne på skadelisten.

Djurgården må klare seg uten den skadede backen Daniel Tjarnqvist og forwarden Mika Zibanejad. Førstnevnte er Djurgårdens beste back, og 35-åringen vil bli savnet i kveld. Zibanejad er bare 18 år gammel, men var spilleren som avgjorde junior-VM finalen for Sverige. Klubben føler presset nå, og tirsdag sendte sportssjefen Janne Järlefelt ut en mail till en rekke agenter med forespørsel om spillere. Det har ikke dempet uroen i klubben. Spesielt defensivt sliter Djurgården, og junioren Erik Gustavsson har fått mest spilletid av backene den siste tiden, det er svært unormalt. Keeperen Gustaf Wesslau er imidlertid i storform og berget Djurgården i en meget svak kamp hjemme mot Färjestad tirsdag (2-1 etter forlengning)

Kvelden kamp spilles i Globen (derbykampene spilles alltid der på grunn av høyere publikumskapasitet). AIK har "såkalt" hjemmekamp, og det innebærer at størstedelen av publikum vil være AIK-fans. Lagene har møttes tre ganger innbyrdes denne sesongen, Djurgården har vunnet sine to hjemmekamper, mens AIK vant solide 5-0 i sin eneste hjemmekamp innbyrdes denne sesongen.

Vår kontakt i Stockholm (som følger den svenske ishockeyen svært tett og altså er ihuga Djurgården-fan) avsluttet sin mail til undertegnede med: "AIK kan spelas".

Da er vi nødt til å ta rygg og oddsen for at sesongens fjerde Stockholm-derby ender med seier til hjemmelaget er 2,15 og kampen kan gledelig nok spilles som singel. Vi satser vår vanlige hundrelapp og gleder oss til et tett og intenst derby i Stockholm.

Spilleforslag torsdag (spillestopp 19.00):
Kamp 106. AIK - Djurgården 2,15 3,75 2,25
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus