Foto: Scanpix

Storhamar er på gang

Det samme kan ikke sies om dagens motstander Tønsberg Vikings.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag
V4 Åby: Spennende lunsjbanker!

V5 Forus: Fransk styrke i lunsjen
V65 Jägersro: På vei til Frankrike
Oddstips 1: Enkelt for Brentford
Oddstips 2: Nå vinner Storhamar

Langoddsen frister med alpint og en fyldig ishockey-meny. I fotballens verden er det mange cupkamper som skal spilles, både i Spania, Italia, Nederland og Tyskland. Vi finner også ligafotball fra Skottland, England og Frankrike. 85 objekter på en vanlig tirsdag er bra.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
55. SD Eibar - Malaga H 4,30

Copa del Rey. Det spilles best av to kamper, dette er første kamp, bortemålsregelen teller. Eibar holder til et stykke nedover i divisjonene, men er ikke snauere enn at de slo ut Athletic Bilbao forrige runde med 0-0 hjemme og 1-1 borte. Malaga gikk også videre på bortemålsregelen forrige runde, de vant 4-3 borte mot lille Cacereno før de tapte returkampen 0-1. Malaga har et meget godt A-lag, men i cupen stiller de andre lag, her skal man videre for minst mulig innsats, og ryker man så er det ikke så farlig. Dette er kveldens tropp, her mangler målscorerne mot Sevilla i helgen, Demichelis og Eliseu, og flere andre. Disse 17 skal prøve å få med seg et greit utgangspunkt til returen:

Kameni, Weligton, Camacho, Saviola, Seba, Willy, Monreal, Iturra, Duda, Buonanotte, Sergio Sánchez, Onyewu, Juanmi, Recio, Jurado, Fabrice, Portillo.

Her fyrer vi løs på hjemmeseier til 4,30, denne gjengen kan fint tape 1-2 eller lignende, det vil være et akseptabelt utgangspunkt.

Dagens avslag
23. Vålerenga IF - Frisk Asker H 1,35

GET-Ligaen. Vi vurderte et øyeblikk Frisk til 4,25 som et mulig langskudd, men klubben fra Asker er så opp og ned at vi lar det ligge, til tross for at de har vunnet klart mot Sparta og Rosenborg på sine to siste reiser. Samtidig har de hatt mildt sagt dårlige dager, som da de røk 0-6 hjemme for Stjernen nylig. Ikke desto mindre blir VIF til 1,35 et opplagt avslag. Oddsen er uspillbar i våre øyne, VIF har tapt 3-5 hjemme for Tønsberg og 1-3 borte for Rosenborg i sine to siste og mistet tabelltoppen på disse flausene. Nå har det vært et opphold i ligaen og VIF bør jo slå tilbake, selvsagt, det er det alle bookmakerne ser ut til å forvente. Men er 1,35 verdt risikoen? På ingen måte.

Dagens spill
Vi finner overraskende mye interessant i dag, så vi foreslår to spill denne tirsdagen. Vi starter med en ishockey-dobbel før vi ser på engelsk fotball i dagens andre spill.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

20. Tønsberg Vikings - Storhamar Dragons
GET-Ligaen. Opprykkerne fra Tønsberg har stått for noen oppsiktsvekkende resultater, som da de slo VIF 5-3 på Jordal i begynnelsen av desember. Men de har også levert en del mindre gode matcher, mer i tråd med det man forventer av en relativt liten og nyopprykket klubb, og etter at det ble kjent at klubbens økonomi er svak og flere spillere har reist eller skal reise, lurer mange på hvor lenge denne skuta holder seg flytende. De to siste før landslagsoppholdet er tapt 1-4 for Oilers og 1-4 borte for Stjernen. Savnet av backene Fagerudd og Eriksson som dro tilbake til Sverige, var synlig i Fredrikstad, skriver Tønsbergs Blad. Trener Rune Gulliksen medgir at situasjonen ikke er optimal, og han kan ikke love erstattere heller, så lenge klubben driver med lønnsreduksjoner.

Michael Stenersen er sistemann ut fra Tønsberg, han har meldt overgang til Comet grunnet ønske om mer spilletid. Skader skal det være lite av.

Storhamar så bedre i de siste matchene før landslagspausen. 4-2-seier borte mot Lillehammer i derbyet var viktig, 5-4 i forlengelsen mot gode Lørenskog lar seg også høre. Storhamar ligger på 7. plassen, og kan hente inn blant annet rivalen Lillehammer hvis de holder dampen oppe. 4-3-4 på borteis etter tre perioder er middels, men de to siste er vunnet, man slo Frisk 4-2 i Asker før man vant i Lillehammer.

Blakseth Huse og Martz er uaktuelle, melder klubben. Unge Eirik Salsten er tilbake og klar for spill etter suksess med landslaget.

Tønsberg kan overraske, det vi vet vi som har hatt mange langskudd-treff på dem, men før eller siden må det gå nedover når laget er ribbet for kronasjer og stadig flere spillere forsvinner. Det så ikke så bra ut borte mot Stjernen og vi tror det blir vanskelig å stoppe et Storhamar i fremgang. 1,65 for borteseier brukes i en dobbel.

47. Hannover Scorpions - Iserlohn Roosters
Tysk ishockey. Hannover Scorpions tapte klart hjemme for Krefeld Penguine som vi varslet her forleden, og søndag tapte de igjen, 2-3 borte for München. Hannover var best i 1. periode, men etter hvert besto matchen nesten utelukkende av utvisninger og overtallsspill, og motstander utnyttet disse hakket bedre. Dermed begynner det å haste med en seier igjen, og det passer bra med en hjemmematch mot et av de svakere bortelagene. Scorpions har vunnet 7 av 13 hjemme uten bruk av spilleforlengelse.

Rutinerte Sascha Goc og Chris Herperger manglet sist, og de kan være ute igjen.

Iserlohn Roosters ligger tredje sist og har et par poeng opp til en plass som gir sluttspill. Fire av deres fem siste er spilt hjemme og de har tatt minst ett poeng i alle fire, dog bare vunnet én uten bruk av spilleforlengelse eller straffer. Borte mot bunnlaget Grizzly Wolfsburg røk de 1-4 nylig, deres tredje strake bortetap. Bortestatistikken etter tre perioder viser 3-1-7, det er blant de svakeste.

Hjemmelaget spilte brukbart sist, men tapte. De skal reise seg på hjemmebane i kveld, og motstander får det ikke til på bortebane for tiden. I våre øyne er dette en sannsynlig hjemmeseier, og 1,70 på hjemmeseier her får plass på dagens hockey-bong. Samlet odds blir 2,81, innsatsen 100 kroner og spillefristen klokken 18.25.

20. Tønsberg Vikings - Storhamar Dragons 2,95 4,35 1,65
47. Hannover Scorpions - Iserlohn Roosters 1,70 4,05 2,95

Total odds 2,81

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus