Foto: Francisco Leong / AFP

Strafferunde for Portugal

Portugiserne går den tunge veien om play-off for å nå EM. Sjekk hvordan vi skal få 12 rette.

Kommersielt

Midtukekupongen avvikles i dag fredag, og øverst finner vi fire meget spennende kvalifiseringskamper til EM-sluttspillet. Åtte gruppetoere møtes til dobbeltoppgjør om fire ledige plasser. Returoppgjørene spilles tirsdag.

Deretter følger et oppgjør fra VM-kvalifiseringen i Sør-Amerika, og syv privatlandskamper.

Bonuspotten er oppe i 1.450.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les også fredagens oddstips: Tyskland og Gomez svikter ikke

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Bosnia-Hercegovina - Portugal
EM-kvalifisering, play-off, kamp 1 av 2. Her er det om å gjøre å bli best over to kamper. Ved like mange poeng teller målforskjell først, deretter bortemål, før en avgjørelse eventuelt vil falle på straffesparkkonkurranse i forlengelsen av kamp nummer 2.

Bosnia-Hercegovina gjorde en meget god kvalifisering. 6-2-2 på ti kamper ga 20 poeng, ett mindre enn gruppevinner Frankrike. 4-0-1 på hjemmebane i gruppe D, tapet kom med 0-2 for Frankrike.

Trener Susic har ubeleilig nok flere fravær i den faste forsvarsrekka. Mujdza er skadet og Papac og Pandza er suspenderte. Fremover ser det bedre ut, helt på topp finner vi trolig Dzeko .

Portugal startet gruppespillet med 4-4 hjemme mot Kypros og tap 0-1 på Ullevaal, men så vant de fem strake kamper. Den siste kampen mot Danmark i Parken ble avgjørende, og der feilet Ronaldo og resten av stjernegalleriet med tap 1-2. Portugal scoret 21 mål på 8 kamper, men slapp også inn 12. Det er litt for mange baklengs, og de ble felt av sin egen rufsete start i 4-4 kampen mot Kypros, det var først og fremst den de skulle ha vunnet. Du verden så spennende dette gruppespillet har vært, mye takket være Portugal.

Danny (a) og Silvio (f) har meldt forfall på grunn av skader, Bosingwa (f) og Carvalho (f) er skadet, men sammenlignet med laget som tapte i Parken, er Coentrao, Pepe og Almeida (a) tilbake. Nye navn i troppen er Malagas Eliseu og PAOKs Vieirinha.

Dette er et spill over to kamper, og portugiserne vil antagelig ha meget gode sjanser til å vinne sin hjemmekamp på tirsdag. I dag blir det tøft, og det handler kanskje mer om å unngå tap enn å vinne, selv for favoritten Portugal. Uavgjort her, og Portugal er ganske sikkert videre tirsdag kveld. tror vi. Vi lander på UB i kamp 1.

2. Tyrkia - Kroatia
EM-kvalifisering, play-off, kamp 1 av 2. Tyrkia hadde ikke nubbsjans til å vinne gruppe A der Tyskland hadde 10-0-0. Men en god nummer 2 ble de, foran utfordrerne Belgia og Østerrike. Tyrkia hadde 4-0-1 på fem hjemmekamper, 1-2-2 på fem bortekamper i gruppespillet.

Det er lite skader hos tyrkerne, men Zan (f) er ute.

Kroatia spilte 0-0 hjemme og tapte 0-2 borte for Hellas, og endte to poeng bak grekerne i en gruppe vi på forhånd trodde de skulle ha meget gode sjanser til å vinne. Kroatia har skuffet i den forstand at de må forventes å vinne en gruppe bestående av Hellas, Israel, Latvia, Georgia og Malta. Det var vel 0-1-tapet i Georgia som felte kroatene, der skuffet de. 4-1-0 på hjemmebane i gruppespillet for Kroatia.

Strinic (f) og Lovren (f) er ute med skade. Niko Kranjcar er også skadet og ikke med i troppen, mens Corluka er usikker.

Vi tror tyrkerne får det veldig vanskelig i returkampen, og de må nok vinne i Istanbul hvis dette skal bli spennende. Kroatia er ikke like stabile som for noen år siden, og hvem vet hva de kan klare i kveld. De vil nok være brukbart fornøyd med uavgjort, og vi markerer HU i kamp 2.

3. Tsjekkia - Montenegro
EM-kvalifisering, play-off, kamp 1 av 2. Tsjekkia var også blant gruppetoerne som skuffet litt i våre øyne. 13 poeng på åtte kamper og tidvis veldig, veldig tungt for å finne veien til motstanders mål. Gruppespillet sparket de i gang med å ryke 0-1 hjemme for Litauen, og de klarer ikke slå lille Liechtenstein mer enn 2-0 ved begge anledninger. Tsjekkia tapte også begge oppgjørene mot den suverene gruppevinneren Spania, og det ble med 2-0-2 på hjemmebane og 2-1-1 på bortebane.

Trener Bilek må stille uten suspenderte Hübschman (m) og Hubnik (f). Necid (a) er fortsatt ute. Rutinerte Cech (k) brakk nesen på jobb for Chelsea, og spiller trolig likevel denne, da det er blitt konstruerer en enda heftigere ansiktmaske/hjelm til ham. Roman Hubnik (f) erstatter sin suspenderte bror i forsvaret. Matejovsky kan erstatte Hübschman.

Montenegro yppet seg veldig innledningsvis i gruppe G da de slo Wales, Bulgaria og Sveits 1-0 etter tur og så spilte 0-0 mot England på Wembley. De sto ikke løpet helt ut og endte 6 poeng bak England, men mye viktigere: Ett poeng foran Sveits. Dette var klart før Montenegro tapte 0-2 i Sveits i den siste kampen. Montenegro hadde 2-2-0 hjemme og 1-1-2 på bortebane i gruppespillet.

Trener Brnovic har tatt med en overraskelse i troppen, nemlig midtbanespiller Boskovic fra amerikanske D.C. United. Han er tilbake fra en skade som har holdt ham ute siden april. Han går inn i troppen på bekostning av Grbic og dette er den eneste endring hos Montenegro, som stiller toppet. Basa (f) var skadet, men er friskmeldt.

Tsjekkerne bærer flere av kjennetegnene ved en falmet storhet, og vi kan helt klart se Montenegro ta en plass i sluttspillet på deres bekostning. Dette første oppgjøret er vanskelig å tippe, og det skal nok mye til at Montenegro vinner. Men uavgjort kan de klare, og dette utfallet er lite avkrysset på folkerekka. Vi håper og tror på en liten overraskelse her. HU i kamp 3.

4. Estland - Irland
EM-kvalifisering, play-off, kamp 1 av 2. Estland har allerede stått for en stor bragd i internasjonal fotball ved å bli nummer to i en gruppe med blant annet Italia (gruppevinner), Serbia og Slovenia. Dette hadde få, om noen, trodd på forhånd. 3-1-borteseieren i Serbia var et sjokk og trolig Estlands største fotballprestasjon gjennom tidene, med 2-1-borteseieren i Slovenia kommer på en god 2. plass. Samtidig taper Estland 0-2 på Færøyene, helt unødvendig og uforståelig svakt.

Trener Ruutli gjør et par endringer, ser det ut til. Zejnov er ute med skade, og erstattes av Voskoboinikov. Sidorenkov returnerer. Viktige Vassiljev (m) er på plass.

Irland stoppet på 6-3-1 i gruppe B, det holdt til en 2. plass, to poeng bak Russland. Irland tapte kun hjemmekampen mot Russland, mens de klarte 0-0 i Moskva. Armenia og Slovakia ble nummer 3 og 4 i denne gruppen, men irene klarte å holde disse på betryggende avstand.

Given (k) slet med en liten skade, men nå ser det ut til at han starter i mål. Dunne og Fahey er også kvitt mindre skader, mens O'Shea er usikker. Long (a) er skadet, Doyle er suspendert og Best er heller ikke med. Trener Trapattoni forventes å kjøre med Jonathan Walters og Robbie Keane på topp.

Dette er stort for Irland. De ble snytt for VM-deltagelse, og nå skal de til et sluttspill. Estland er ikke ufarlige, og selv om Estland er hjemmelag her, spiller de kanskje uten press, for det er en bombe at de i det hele tatt klarte play-off. Irland er ikke fremmede for å spille 0-0, et resultat de lever greit med til returoppgjøret, men vi tror det er riktig å ta høyde for at de grønne vinner på A. Le Coq Arena. UB i kamp 4.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

5. Argentina - Bolivia
VM-kvalifisering Sør-Amerika. Argentina har spilt to kamper i denne gruppen som består av 9 lag. De 4 beste er direkte kvalifisert, mens nummer 5 spiller play-off. Chile ble slått 4-1 hjemme mens det ganske overraskende ble tap 0-1 i Venezuela. I dag må de vinne mot et av de antatt vakeste lagene, for å holde følge med Uruguay i tabelltoppen.

Trener Alejandro Sabella har tatt ut det som ser ut som en meget sterkt tropp, med en offensiv bestående av Messi, Higuain og Aguero. Di Maria er skadet. Han har også tatt med flere nye spillere fra Argentinsk liga, spennende spillere som Rodriguez (f) og Orion (k) fra Boca Juniors, og Brana (m) og Desabato (f) fra Estudiantes. Det eneste navnet vi savner er Tevez, men hvor mye trengs han egentlig når man har de nevnte alternativene på topp.

Bolivia har tapt 2-4 i Uruguay og 1-2 hjemme for Colombia. Slik de har spilt hittil, skal det bli tungt å komme blant de fem beste i denne gruppen. Martins (a) er ikke med.

Dagens motstandere spilte 1-1 i Copa America i sommer, mens Bolivia slo til med 6-1-hjemmeseier mot Argentina i forrige VM-kvalifisering. Dette var et stort tilbakeslag for Maradona, som ledet laget på den tiden, og det hjalp lite å skylde på at kampen gikk i den tynne luften i fjellbyen La Paz.

Etter å ha tapt mot Venezuela, og med 1-1 og 1-6 i de to siste mot Bolivia, er det ikke snakk om annet enn at Argentina skal ta tre poeng i kveld, noe annet vil være krisepreget. Vi tror hjemmelaget leverer som forventet. H i kamp 5.

6. Danmark - Sverige
Privatlandskamp. Her møtes to av våre naboer som begge er i god form og klar for EM-sluttspill. Danmark har etter tur slått Island, Norge, Kypros og Portugal og vunnet EM-kvalifiseringsgruppen sin.

Trener Morten Olsen rår over en sterkt tropp, men sier samtidig at han er fristet til å prøve ut flere nye spillere og muligheter mot Sverige, og mot Finland på tirsdag. Derfor er det ikke sikkert vi får se typer som Bendtner, Eriksen, Krohn-Dehli og Rommedahl spille 90 minutter. Samtidig kimser man ikke av en kamp mot erkefienden, og vi tror på et sterkt Danmark selv om dette bare er en treningskamp. Det ligger an til at målvaktene Anders Lindegaard og Thomas Sørensen får én kamp hver, mener Sporten.dk, som spekulerer i denne oppstillingen i kveld:

Sørensen - Jacobsen, Bjelland, Agger, Poulsen - Zimling, Kvist - Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli - Bendtner.

Sverige slo Nederland 3-2 i en kamp de ble direkte kvalifisert til EM som beste gruppetoer, da Nederland riktignok allerede var gruppevinner. Før det gjorde man en heller svak kamp mot Finland, men vant likevel 2-1. Borte mot Ungarn ble det tap 1-2.

Trener Erik Hamrén sier at han skal stille sitt sterkeste mannskap, det vil si ganske likt det laget som slo Nederland 3-2, men trolig med bokdebutanten Zlatan på topp i stedet for Toivonen.

Det er danskene som har trukket det lengste strået i de to siste innbyrdes, de vant 1-0 både hjemme og borte i VM-kvalifiseringen til Sør-Afrika 2010.

Vi synes danskene ser gode ut for tiden. De slo Portugal 2-1 her, i en kamp Portugal var presset til å ta poeng i. Nå er det privatkamp, men som Sveriges Elmander sier, det er ikke noe som heter treningskamp mellom Sverige og Danmark. det er full tenning hver gang. Vi heller mot at danskene ikke taper dette. Uavjort mellom nordens giganter vil heller ikke være noen stor overraskelse. HU i kamp 6.

7. Hellas - Russland
Privatlandskamp. Hellas imponerte ved å vinne gruppe F i EM-kvalifiseringen. De klarte 7-3-0 på 10 kamper og endte foran Kroatia. De slapp inn kun 5 mål på disse ti kampene.

Trener Fernando Santos annonserte fire mulige landslagsdebutanter tidligere denne uken, Kapino, Giannoulis, Holebas og Theodoridis. Visstnok meget lovende unggutter dette, Holebas er riktignok 27 år og nettopp blitt gresk statsborger, mens resten av troppen er ganske lik den som har kvalifisert seg til EM-sluttspillet. Spissene Samaras, Salpigidis og Gekas er alle med.

Russland vant kvalifiseringsgruppe B foran Irland. Rent resultatmessig endte de i en ganske lik situasjon som Hellas, med 7-2-1 totalt og ekstremt gjerrige 4 innslupne mål på ti kamper.

Trener Dick Advocaat har tatt ut en tropp med mange spillere fra russisk liga, gode spillere som er varme i trøya etter en lang sesong. På topp stiller han med Arshavin (Arsenal), Kokorin (Dinamo Moskva), Pavlyuchenko (Tottenham) og Pogrebnyak (Stuttgart), ser det ut til. Se hele troppen her.

Får vi mer enn ett mål i denne kampen? Det spørs. Det florerer av 0-0 og 1-0-resultater hos begge lag den siste tiden. Kanskje vi kan håpe på 1-1 og litt underholdning. Disse lagene har overrasket oss før, men sjansen for en langdryg affære som ender med uavgjort mener vi er så store at vi går for ren U i kamp 7.

8. Nederland - Sveits
Privatlandskamp. Nederland var suverene i gruppe E og var allerede klare for EM da de tapte 2-3 i Sverige i den siste kampen. 9-0-1 og målforskjell 37-8 ble det på ti kamper. Huntelaar scoret 12 mål, flest i kvalifiseringen, van Perise og Kuyt "bare" 6 hver.

I kveld mangler trener Bert van Marwijk Pieters, Afellay, Robben og Bruma. Huntelaar har brukket nesen og trener med maske, og det er usikkert om han risikeres her. Vi kan få se Braafheid på venstreback i stedet for Pieters, van Persie for Robben på høyre kant.

Sveits misset EM-sluttspillet med ett poeng. England vant gruppen, mens Montenegro ble nummer 2. Det hjalp ikke at de slo Montenegro 2-0 hjemme i den siste kampen, da var toget allerede gått. Synd for Sveits, og sikkert lite motiverende.

Trener Ottmar Hitzfeld mangler noen sentrale spillere, da Ziegler (Fenerbahce), Behrami (Fiorentina), Derdiyok (Bayer Leverkusen) og Senderos (Fulham) har meldt forfall. Eneste mulige debutant i troppen er Servettes Rufli (f).

Sveits slo Nederland 2-1 i 2007, og det er siste innbyrdes oppgjør. Vi tror ikke på noen gjentagelse av dette, da Sveits stiller litt svakt her, synes vi, og vi tror skuffelsen over å ikke nå EM ikke har lagt seg helt ennå. Nederland leverer nesten alltid, uansett om det er treningskamp eller fullt alvor. Dette vinner Nederland fordi de er det beste laget. H i kamp 9.

9. Ukraina - Tyskland
Privatlandskamp. Ukraina er vertsnasjon for EM sammen med Polen, de er automatisk kvalifisert og har hodt det gående med treningskamper en lang stund nå. Etter tap for Sverige, Uruguay og Tsjekkia har de vunnet 3-0 mot Bulgaria og 2-0 mot Estland i oktober.

Trener Oleh Blokhin har 10 forfall fra mer eller mindre faste spillere i kveld. Nasjonens mestscorende gjennom tidene, Shevchenko (a), samt Chygrynskiy (f) og Voronin (a) er de mest iøynefallende fraværene, de andre skal være Shovkovskiy, Aliyev, Husyev, Khacheridi, Mykhalyk, Harmash og Gai. Tilbake på laget er Tymoshchuk (f) fra Bayern München og Milevskiy (a) fra Dinamo Kiev. Bezus (a) fra Voskla Poltava kan få sin debut.

Tyskland var suverene i EM-kvalifiseringen der de vant 10 av 10 kamper. Både Belgia og Tyrkia ble slått 3-1, da Tyskland allerede var gruppevinner, og det er mye flott spill og ikke minst glede å se hos det tyske landslaget. Vi noterer at treningskampen mot Polen i september endte 2-2.

Trener Joachim Löw har samlet en sterkt tropp, som vanlig, men varsler at enkelte eksperimenter vil finne sted. Blant annet er det ventet at Dortmunds offensive midtbanestjerne Götze skal starte kampen sammen med Özil, for å teste en mulig radar-par kombinasjon. På topp kan vi få se Bayerns brennhete toppscorer Gomez. Klose og Reus er skadet, Lahm og Neuer (k) slutter seg til laget lørdag og spiller ikke denne, ikke Schweinsteiger heller. Wiese vokter trolig buret i kveld.

Ukraina ser ikke ut til å stille i nærheten av toppet, og da blir det fort vanskelig mot dette godtgående tyske laget, selv om også de gjør et par endringer. Det er lenge siden Tyskland scoret mindre enn to mål i en landskamp, og vi tror de scorer mot Ukraina også. B i kamp 9.

10. Polen - Italia
Privatlandskamp. Polen er kvalifisert til EM som vertsnasjon sammen med Ukraina, og varmer opp med privatkamper. De har vært vonde å slå den siste tiden, med hjemmeseier over Georgia og Hviterussland og uavgjort mot Sør-Korea, Tyskland og Mexico i de fem siste.

Trener Smuda skal visstnok stille helt toppet her, for å drille sitt beste mannskap mot en vanskelig motstander. Det betyr Lewandowski (a) på topp og ellers kjent oppstilling med Borussia Dortmund-kollega Blaszczykowski (m) på kanten. Vi kan ikke se at det er skader hos Polen.

Italia har 4-1-0 på sine fem siste. Dette inkluderer en 2-1-seier over Spania i en treningskamp i august, samt 1-1 i Serbia i EM-kvalifiseringen. Italia vant gruppe C klart, med 8-2-0 på ti kamper.

Trener Prandelli mangler Cassano, Rossi og Giovinco. I tillegg er Udineses Di Natale ikke med i troppen nå heller, og det kan se litt tynt ut på topp, men ikke tynnere enn at Prandelli trolig gir Balotelli sjansen fra start. Han har vært glimrende på Manchester City i det siste. Fiorentinas Montolivo (m) er tatt ut i troppen, men risikerer å ikke bli brukt fordi han lo og smilte under en ett minutts stillhet til minne om flomofre i Italia.

Undertegnede har gjort det til en tradisjon å aldri gi Italia full tillit i treningskamper, ofte med hell. De slo Spania 2-1, det var imponerende, men muligheten for en mindre imponerende forestilling i dag er i høyeste grad tilstede. Polen ser sterke ut, men har bare 22 prosent på folkerekka i skrivende stund. HUB i kamp 10.

11. Belgia - Romania
Privatlandskamp. Belgia klarte ikke hamle opp med Tyskland og Tyrkia i gruppe A, og det blir ikke noe EM-sluttspill. På hjemmebane tapte de kun for Tyskland, men 1-1 i Aserbadsjan og tap 2-3 i Tyrkia er ikke helt bra nok. Vennskapskamper denne høsten har gitt 1-0 over USA og 0-0 mot Slovenia.

Man kan kanskje stille spørsmålstegn ved hjemmelagets motivasjon i dag, men de stiller med mange talentfulle spillere og det skal ikke være skader i laget. Vi forventer et toppet Belgia.

Romania har 2-3-0 på sine fem siste, inludert borteseirene 2-0 i Luxemburg og 1-0 i San Marino. Sistnevnte var visstnok noe av det svakeste Romanias landslag har levert på mange år. I EM-kvalifiseringen endte de et godt stykke bak Frankrike og Bosnia, og allerede da de startet gruppespillet med 1-1 mot Albania og 0-0 mot Hviterussland, kunne man se at det rumenske landslaget ikke holder europeisk toppklasse lenger.

Det ser ut som Romania kommer med et ganske svakt lag til Liege. Internasjonale stjerner som Sapunaru (Porto), Mutu (Cesena), Marica (Schalke 04) og Tamas (West Bromwich) er ikke med. Godt er det, vil noen si, da enkelte av disse har hatt en tendens til å dra på fylla og være generelt useriøse når de er med landslaget. Troppen består av et par faste A-lagsspillere og en del nytt fra hjemlig liga, inkludert et par mulige debutanter.

En åpen kamp, en kjedelig kamp, en 0-0-kamp var førsteinntrykket da vi så på kamp 11. Etter å ha sett hva bortelaget stiller med, heller vi klart mot hjemmeseieren. Belgia skal ta dette på en normal dag. H i kamp 11.

12. Frankrike - USA
Privatlandskamp. Frankrike er klare for EM. Les Bleus stoppet på 6-3-1 totalt i gruppe D, ett poeng foran Bosnia. Formen har sett bedre og bedre ut, etter litt rusk i begynnelsen av kvalifiseringen.

Trener Blanc har fått forfall fra Manchester Citys Nasri, og henter inn Lyons Gonalons som mulig erstatter på midtbanen. Det blir i så fall Gonalons debut på Les Bleus. Evra er ikke med i troppen av personlige årsaker. Det er noe usikkerhet rundt Cabaye, Remy og Malouda, som er på vei tilbake fra mindre skader. Barcelona meldte i går at Abidal reiser til det franske landslagt etter cupkampen mot L'Hospitalet, mens nå leser vi at Blanc ikke vil bruke Abidal i denne første kampen, etter avtale med Barcelona-trener Guardiola, men heller mot Belgia på tirsdag. Vi får se.

USA viser ikke helt samme klasse nå som de gjorde i VM i Sør-Afrika i fjor. Det scores få mål, og tre privatkamper er tapt denne høsten, 0-1 for Costa Rica, 0-1 for Belgia og 0-1 for Ecuador. Ellers 1-1 mot Mexico og 1-0-seier mot Honduras. Dette er ikke veldig sterkt.

Jürgen Klinsmann har ledet laget siden i juli, uten videre suksess, og han varsler noenlunde samme lag som mot Ecuador i oktober, med ett stort unntak. Lagets kanskje viktigste spiller, Landon Donovan, ønsket ikke å ta den lange turen til Paris da han heller vil forberede seg til cupfinale med L.A. Galaxy.

Vi er litt usikre på hva USA legger i denne kampen på Stade de France og hva de er kapable til for tiden. Med toppet lag og i en tellende kamp kunne de bydd på god motstand, men her levner vi dem ikke så store sjanser. Vi lander på H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion , et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 11.11.2011 18:55
1. Bosnia-Hercegov - Portugal U B
2. Tyrkia - Kroatia H U
3. Tsjekkia - Montenegro H U
4. Estland - Irland U B
5. Argentina - Bolivia H
6. Danmark - Sverige H U
7. Hellas - Russland U
8. Nederland - Sveits H
9. Ukraina - Tyskland B
10. Polen - Italia H U B
11. Belgia - Romania H
12. Frankrike - USA H

-

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 11.11.2011 18:55
1. Bosnia-Hercegov - Portugal H U B
2. Tyrkia - Kroatia H U
3. Tsjekkia - Montenegro H U
4. Estland - Irland H U B
5. Argentina - Bolivia H
6. Danmark - Sverige H U
7. Hellas - Russland H U
8. Nederland - Sveits H
9. Ukraina - Tyskland B
10. Polen - Italia H U B
11. Belgia - Romania H
12. Frankrike - USA H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus