Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Strømsgodset leverer

Selv ikke Fredrikstad får med seg poeng fra Drammen. Vi jakter 12 rette i dagens tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Bærum og Follo spilles
Oddstips 2: Derfor vinner Barcelona
Tippetips: Vi jakter 12 rette
Tippeligaen: Skader og karantener
Lesertips: Se hva andre spiller
Travtips: Solvalla!

Lørdagskupongen er variert og meget spennende. På toppen finner vi intet mindre enn finalen i Champions League, deretter to oppgjør fra Tippeligaen og ni oppgjør fra 2. divisjon.

Bonuspotten er oppe i 1.270.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Barcelona - Manchester United
Champions League, finale, spilles på Wembley. Dette er årets største fotballbegivenhet på mange måter. Dette er verdens to beste fotballag denne sesongen, og hvor mange millioner som vil se denne kampen på TV kan vi bare gjette på. Premissene for kampen synes ganske klare, vi kjenner disse lagene, vi har sett dem mange ganger og vet hva de er gode for. Begge lag takler selvsagt presset, begge lag har vært i denne situasjonen før.

Barcelona ble seriemestere i Spania med god margin. Et par svake resultater mot slutten skyldes ikke annet enn at trener Guardiola brukte reservepregede mannskap da tittelen uansett var i boks og man begynte å spare krutt til kveldens kamp. Barcelona vant sin CL-gruppe foran FC København, før de gikk knepent videre med 1-2 og 3-1 over Arsenal. Arsenal på Emirates ser i ettertid ut til å ha vært den tøffeste oppgaven for Barcelona. Her ledet de 1-0, men tapte etter at Arsenal aldri sluttet å angripe. Shakhtar Donetsk i kvartfinalen ble slått 6-1 over to kamper, Real Madrid 3-1 i semifinalene. Barcelona har hele veien vist aller mest på hjemmebane.

Det er ingen skader hos Barcelona, som har Abidal, Adriano og Maxwell tilgjengelige for spill i forsvar etter skader og sykdom. Trener Guardiola kan også bruke forsvarsgeneral Carles Puyol, som er tilbake etter skade, og Mascherano defensivt, og her er goal.coms bud på en mulig startoppstilling:

Barcelona (4-3-3): Valdes; Alves, Pique, Mascherano, Puyol; Xavi, Busquets, Iniesta; Pedro, Messi, Villa.

Også Manchester United ble relativt klare seriemestere, og kunne spare flere av de største profilene i sluttrunden. Hjemme på Old Trafford har man vært suverene, mens bortekampene har gitt en del uavgjortresultater, 5-10-4 totalt. Gruppespillet i CL vant United greit, før det ble 0-0 borte og 2-1 hjemme mot Marseille i neste steg. Chelsea ble slått 1-0 borte og 2-1 hjemme i kvartfinalen, mens overraskelsen Schalke klappet sammen og ble enkel motstand i semifinalen. United har vært bedre på bortebane i Champions League enn i Premier League.

Ingen skader av betydning i den engelske leiren heller. Det spekuleres i om Sir Alex Ferguson vil bruke en av Da Silva-guttene eller John O’Shea på høyre back, om Darren Fletcher eller Michael Carrick starter på midten, og om ikke Ji-Sung Park igjen starter i en storkamp. Mulig startoppstilling fra goal.com:

Manchester United (4-4-1-1): Van der Sar; Fabio Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Park; Rooney; Hernandez.

Innbyrdes oppgjør, det øverste er 2009-finalen:

27.05.2009 Barcelona - Manchester United 2 - 0
29.04.2008 Manchester United - Barcelona 1 - 0
23.04.2008 Barcelona - Manchester United 0 - 0
25.11.1998 Barcelona - Manchester United 3 - 3
16.09.1998 Manchester United - Barcelona 3 - 3

Guardiola versus Ferguson, ballbesittelse versus kompromissløst forsvar og knallhard jobbing på midtbanen. Det sistnevnte kan forsåvidt sies om begge lag. Barcelona har vunnet tre av sine seks CL-finaler, de to siste ble vunnet mot engelsk motstand, Arsenal i 2006 og United i 2009. Manchester United har 0 baklengs på bortebaner i Champions League denne sesongen. I dag må de klare å bryte ned Barcelonas ballbesittende spill, det er vel den eneste sjansen de har. Vi tror Barcelona vil ha ballen om lag 65 prosent av tiden, de vil stange mot Uniteds defensiv en stund, før trollmannen Messi igjen blir tungen på vektskålen som sørger for spansk triumf. H i kamp 1, som sendes på Viasat 4 klokken 20.45.

Strømsgodset - Fredrikstad
Tippeligaen. Strømsgodset på hjemmebane er nesten ensbetydende med hjemmeseier. Bare Tromsø har fått med seg poeng fra Marienlyst, der Godset står med 4-1-0. Drammenslaget er også videre i cupen etter 2-1 borteseire over de lokale rivalene Birkebeineren og Mjøndalen. Alexander Aas, Andre Hanssen og Razak Nuhu er ute med skader.

Troppen: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Kim André Madsen, Krister Aunan, Muhamed Keita, Stefan Johansen, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Ola Kamara, Fredrik Nordkvelle, Omar Elabdellaoui, Mohammed Abu, Eirik Markegård, Anders Ågnes Konradsen, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh.

Fredrikstad måtte gjennom kvalifiseringsspill for å rykke opp, men når de vel er tilbake i Tippeligaen har de vært veldig gode. De spiller også en type fotball som er spennende å se på. Bortekampene har gitt tap mot Stabæk og Molde, seire over Brann og Aalesund. Tre bortekamper i cupen har gitt tre strake seire over Korsvoll, Nesodden og Lørenskog med samlet 13-0 i målscore, så dette Fredrikstad-laget skal man se opp for.

Dino Mulic (ankel) og Odillon Kashama (menisk) er ute. Christian Gamboa og Celso Borges er på landslagsoppdrag. Det er usikkert om Tarik Elyounoussi rekker kampen mot Godset. Karantene: Jørgen Horn (fem gule).

Fredrikstad er en kandidat til å stjele med seg poeng fra Drammen. Men lett blir det ikke, og når vi ser et par sentrale navn på fraværslisten, heller vi mot nok en hjemmeseier til Godset. Jevnt, men H i kamp 2. Kampen vises på Max klokken 18.00.

Sarpsborg 08 - Lillestrøm
Tippeligaen. Sarpsborgs 4-0-0 og målforskjell 8-0 på hjemmebane er ikke mye å diskutere. Molde, Sogndal, Start og Aalesund har ikke fått til noe som helst her, og Sarpsborg 08 er Tippeligaens beste hjemmelag, i konkurranse med Godset og Tromsø. Vi tipset om H hjemme mot Aalseund og Sarpsborg innfridde med to sene mål. De slo ut Kjelsås av cupen med 2-1 på onsdag.

Tobias Henanger er fortsatt ute med skade. Øyvind Hoås, Hugues Wembangomo og Berat Jusufi testes fredag, men det er tvilsomt om trioen rekker kampen mot LSK. Dog melder klubben fredag ettermiddag følgende på egen nettside: "For Sarpsborg 08 ser det veldig bra ut på skadefronten. Til denne kampen er det kun Tobias Henanger som er på skadelisten." De sier også spesifikt at Jusufi er klar, noe som må ha blitt klart i siste liten etter at Sportspill var i kontakt med klubben fredag formiddag.

Lillestrøms kanoner har sluttet å score mål, tatt en pause hvertfall, og 0-3 mot Molde, 0-2 mot Sogndal og 0-0 i cupen mot Sandefjord står i skarp kontrast til syvmålsseieren i serieåpningen. Anthony Ujah er fortsatt mestscorende i Tippeligaen, men må snart score igjen for å beholde teten. - Vi er ikke fornøyd med at vi ikke har scoret på tre kamper. Vi har prøvd hardt, men sånn kan det gå i fotball. Vi skal få en slutt på den statistikken og score mot Sarpsborg, sier Ujah på Lillestrøms nettside.

Stefan Gislason (strekk) er snart tilbake for fullt, men Sarpsborg-kampen kommer for tidlig. Erling Knudtzon (leddbånd) er ute i ca to måneder. Mathis Bolly (lyskeoperert), Youssef Sekour (korsbånd) og Edwin Eziyodawe er heller ikke tilgjengelige. Arild Sundgot skal sannsynligvis opereres for hofteproblemer i sommer.

Lillestrøm har 1-3-1 i bortekampene sine, og selv om de ikke scorer mål lenger er det alltid fare for 0-0, eller at måltørken får en brå slutt. Dersom Hoås hadde vært ute for hjemmelaget hadde det ikke fristet å gi dem tillit, men vi gjør det likevel, etter den siste, positive meldingen om lite skader i laget. HU i kamp 3.

Levanger - Strindheim
Fair Play-ligaen avdeling 1. Ingen stor start av Levanger, men med seier i de to siste har man fått skuta på rett kjøl. 5-2 over rivalen Steinkjer var en viktig seier, 3-1 borte mot et ganske ungt Stabæk 2 sist ga tre viktige poeng og en plass over streken. Her scoret Hans Kristian Nordvoll 2-1 på overtid før Hördur Magnusson satt 3-1 i åpen kasse i det 95. minutt fra 85 meters hold, en skikkelig hockey-scoring. Slikt gir glede og selvtillit, og troen på Levanger er mye større nå enn for noen uker tilbake.

Erling Ytterstad (m) ble skadet mot Stabæk 2 og vi vet ikke om han er klar igjen.

Strindheim åpnet nærmest katastrofalt dårlig og tapte de tre første med samlet 0-11 i målprotokollen. Så kom en 3-1 hjemmeseier over Nardo, og håpet var tent. Man røk riktignok 0-5 for Byåsen i påfølgende bortekamp, men slo tilbake med 2-2 hjemme mot habile Ull/Kisa. Spørsmålet er om laget er for ungt og urutinert til å hevde seg denne sesongen. På bortebane har de fått til null og niks hittil, høydepunktet må være at de holdt Stjørdals/Blink fra divisjonen under til 1-1 i ordinær tid i cupen før de røk ut i ekstraomgangene.

Vi vet at Strindheim har vært plaget av mange skader i sesongstarten, men akkurat hvordan situasjonen er i dag finner vi ingen info om.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

31.07.2010 Strindheim - Levanger 1 - 1
17.04.2010 Levanger - Strindheim 2 - 2

Er dette en klar H eller et jevnt trønderoppgjør? Vi klarer ikke bestemme oss. Levanger viser gode takter og scorer mål igjen, mens Strindheim på bortebane er tragiske 0-0-3 og målscore 0-15. På bakgrunn av forrige sesongs resultater garderer vi likevel for ett poeng til hver, for kanskje Strindheim graver ekstra dypt i kjelleren og henter frem krefter mot Levanger enda en gang. Men ender denne med 5-0 hjemmeseier er ikke det noe stort sjokk det heller. HU i kamp 4.

Lørenskog - Kvik Halden FK
Fair Play-ligaen avdeling 1. At Lørenskog er gode på hjemmebane er gammelt nytt. Denne sesongen vinner de bortekampene sine også, og da blir det tabelltopp. Riktignok har de to siste hjemmekampene gitt bare 2-2 mot RBK2 og 0-4 med ti mann mot Fredrikstad i cupen, men før det ble Moss og Nesodden slått.

Målvakt Emil Waters røde kort i cupen skal ikke ha noe å si for spill i serien. Men Mats Solbergs (f) røde kort mot Steinkjer derimot, gjør at han er uaktuell i dag. Ellers har vi ikke klart å fange opp noe skadeinfo fra Lørenskog, men det er neppe noen store problemer.

Kvik Halden var gode i 3. divisjon forrige sesong og tok et forventet opprykk. Like forventet har det blitt tøffere på dette nivået, men 2-1-3 på de seks første er ikke så ille og man holder en 8. plass. På bortebane har man slått et heller svakt Strindheim, mens det ble tap for Nesodden og RBK 2. 1-5 mot trøndernes nest beste i forrige runde var uheldig og meget skuffende, og avslørte Kviks svakeste sider. Nå har man ristet av seg skuffelsen med et par gode treningsøkter, leser vi på klubbens nettside.

Ingen kort i forrige kamp og lite skader er status for Kvik Halden.

Det er et revansjesugent Kvik Halden som reiser til Rolvsrud. Et nytt tap i størrelsesorden 1-5 får vi neppe se denne gangen, men spørsmålet er om ikke Lørenskog er så gode denne sesongen at haldenserne taper likevel. Vi tror dette blir jevnt og vi tror bortelaget vil kjempe i hver eneste duell. Likevel markerer vi for hjemmeseieren på Lørenskog store hjemmestyrke. H i kamp 5.

Ullensaker/Kisa - KFUM Oslo
Fair Play-ligaen avdeling 1. Arne Erlandsens nye Ull/Kisa har startet godt og står med 3-3-0 på de seks første. På hjemmebane har de spilt 1-1 mot avdelingsleder Lørenskog, og vunnet knepent over Levanger og Stabæk 2. Forrige runde skuffet man bittelitt ved å komme under 0-2 mot Strindheim i en kamp man egentlig kontrollerte. Man la om stilen mot slutten gjennom et par taktiske bytter og reddet ett poeng med to sene scoringer.

Petter Severeide er tilbake fra suspensjon.

Hovedstadens nest beste lag forrige sesong ser gode ut denne sesongen også, men prestasjonene har variert litt mer. 3-2-1 på de seks første er uansett bra. Sist slo man sterke Byåsen 2-1 hjemme, mens man runden før røk 1-2 borte for mindre sterke Nardo. Man har ellers 2-2 mot Moss og 3-2 seier mot Brumunddal i de to andre bortekampene.

Christian Dymbe (f) og Eivind Sæther (f) var ute sist. Dette løste man ved å sette inn en vikar, Håkon Haga, på venstre back og kjøre spissen Markus Norheim Cham ned som midtstopper. Det må sies å ha virket, når man drar i land en 2-1 seier over daværende avdelingsleder i en meget jevn kamp. Vi vet ikke om noen av de to fraværende sist er tilbake nå.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

09.08.2010 KFUM Oslo - Ullensaker/Kisa 1 - 2
25.04.2010 Ullensaker/Kisa - KFUM Oslo 0 - 2

KFUM må alltid regnes med, og selv om troen på hjemmelaget er størst, tør vi ikke utelukke noe som helst på Jessheim i dag. HUB i kamp 6.

Follo - Frigg
Fair Play-ligaen avdeling 2. Follo var blant lagene vi tvilte på før seriestart, men det var det tydeligvis liten grunn til, til tross for at mange spillere forsvant etter det administrative nedrykket fra Adeccoligaen. Med 3-0-0 og målscore 11-3 på hjemmebane etter møter med Jevnaker, Brumunddal og Molde 2 har man lagt seg helt i toppen. 5-0 borte over Herd forrige runde føyer seg inn i rekken av gode resultater. Follo beskriver egen spillerstall ganske treffende som ung, tynn, urtinert, men talentfull. Hittil har det holdt til 4-1-1 og 2. plass bak Elverum. Så får tiden vise om de tåler skader og slitasje på den tynne og talentfulle stallen sin.

Fra Follos nettside: "Follo har hatt et par småskader den siste tiden. Fitim fikk en lårhøne mot Herd, men er tilbake i trening. Sverre har fortsatt litt problemer med lysken og har trent mest alternativt denne uken, men han håper å rekke matchen. Patrik Karoliussen har en overtråkk, og er svært usikker foran Frigg kampen. Ute med skade er også unggutta Magnus Husa og Patrick Hagen Pedersen."

Frigg har klart seg bra på hjemmebane denne gangen, der de slår sterke lag som Kristiansund BK og Lillehammer. Men på bortebane har det vært bare sorgen, med 0-0-3 og målscore 1-9 som resultat. Man har møtt sterke hjemmelag i Raufoss, Bærum og Jevnaker. Men også i cupen ble det tap på bortebane, mot 3. divisjonslaget Gjøvik FF. Hjemme mot KBK sist skapte man i følge referatene lite, men vinner på en middels dag i regnvær der målvakten og forsvaret gjør en god innsats.

Frigg hadde fem mann ute og én usikker før kampen mot KBK sist, mens fire andre var tilbake etter skader. Vi har ikke sett noen tropp til dagens kamp, regner med at det fortsatt er noen skader hos Frigg, de har ofte måtte gjøre endringer i startoppstillingen denne sesongen.

Frigg får det rett og slett ikke til på bortebane, mens Follo leverer over evne på hjemmebane. Slik kan det godt fortsette. H i kamp 7.

Lillehammer - Valdres FK
Fair Play-ligaen avdeling 2. Lillehammer ser uvanlig svake ut denne sesongen. De rundet av fjoråret med fem strake tap og har dessverre fortsatt i samme tralten. Med 0-3-2 innledningsvis må det snart skje noe. På hjemmebane er 1-1 mot gode Elverum og 2-2 mot Follo ikke krisepreget, men 1-3 mot Herd holder ikke. Nå har man hatt spillefri forrige helg da man var satt opp mot konkursen Manglerud Star. Kanskje er skadeproblemene blitt mindre nå som spillerne har fått hvile, men helt bra er det ikke.

Fra klubbens hjemmeside: "Lagoppstillingen til Lillehammer er usikker med bakgrunn i skade-situasjonen, spesielt i forsvaret. Jon Bråten og Ousman Touray er ute med skader i lengre tid. Stig Løkken må stå over etter å ha fått sitt 3. gule kort i siste kamp mot Elverum."

Valdres er med helt i toppen, selv med en kamp mindre spilt enn flere andre. Full pott på bortebane etter 2-0 over Aalesund 2 og 2-1 over Brumunddal. Når man også knuser gode Raufoss 6-1 og Bærum 4-2 på hjemmebane, ser det riktig bra ut. Målscorere mot Bærum var Thomas Andrew Morgan, Christian Bwamy, Mato Grubisic. Dette er bare noen av mange Valdres-spillere som holder høyt 2. divisjonsnivå og Valdres offensiv ser sterk ut denne sesongen. Det rapporteres om lite skader og kamp om plassene i startellever.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

28.08.2010 Valdres FK - Lillehammer 1 - 3
16.05.2010 Lillehammer - Valdres FK 3 - 3

Valdres klarte bare 3-3 på Stampesletta forrige sesong, men da var Lillehammer et bedre lag, selv om de faktisk ikke var så langt unna nedrykk. Valdres vant bare to bortekamper forrige sesong, og vi tror de overgår dette allerede i sin tredje bortekamp denne sesongen. For sikkerhets skyld garderer vi for en uavgjort. UB i kamp 8.

Austevoll - Nest-Sotra
Fair Play-ligaen avdeling 3. Opprykker Austevoll har innledet svakt, men ikke svakest. 1-1-1 på hjemmebane og kun tap på bortebane er fasit etter seks runder. Seieren kom med 2-1 mot Odd 2. Den delvis utdaterte nettsiden til Austevoll forteller ingenting om laget.

Nest-Sotra sliter veldig denne sesongen. Skader har det vært, men at man står med 0-1-5 og målscore 4-12 per i dag er veldig skuffende. Sånn sett var det kanskje ikke så voldsomt skuffende at man tapte bare 0-1 mot avdelingsleder Notodden i forrige runde. Men det haster med å ta poeng, og mot Austevoll har man muligheter.

Klubbens blogg forteller at Daniel Kalstad, Kim Rune Hellesund, Kristoffer Snekkevik og Chris R Aase er uaktuelle til kampen. Jobb, karantene og skader er årsaken til det. Ellers er det en meget frisk, opplagt og spillesugen gjeng som er klar til kamp. Senere postes det at Myrum heller ikke er med i troppen.

Det bør bli en knokkelkamp mellom to desperate lag på Austevoll kunstgress. Vi tror bortelaget skal ha gode sjanser i dag, vi tror de kan bedre enn det de har vist hittil. Hjemmelaget vet vi fint lite om, så vi velger å gardere denne kampen HB og krysser fingrene for en avgjørelse, gjerne en B som i øyeblikket bare har 29 prosent på folkerekka. HB i kamp 9.

Flekkerøy - Vidar
Fair Play-ligaen avdeling 3. Fløy viser stor styrke i hjemmekampene og står med full pott på Flekkerøy Kunstgress. Ålgård, Nest-Sotra og Vindbjart er slått. I tillegg knuste man Fram Larvik 5-0 her i cupen. På bortebane har det ikke gått like bra, men forrige runde ble det en solid 3-0 borteseier mot Pors Grenland, så formen ser ut til å være meget god.

Fra klubbens hjemmeside: "Våre gutter er garantert innstilt på å rette opp fjorårets tap hjemme mot Vidar, og Joey melder om god intensitet på treningene etter den oppløftende bortekampen mot Pors Grenland. Espen Rasmussen må stå over lørdagens kamp på grunn av strekk, mens et par andre spillere er usikre."

Stavanger-klubben Vidar må regnes med denne sesongen. I likhet med dagens motstander har de full pott på hjemmebane, mens det har haltet litt på bortebane. 0-1-2 og målscore 2-6 er labert, poenget kom med 0-0 i Førde, mens det ble 2-3 for Pors og 0-3 for Odd 2. Vidar tok en sterk 3-1 hjemmeseier mot gode Vard i forrige runde, og mangler neppe selvtillit foran dagens kamp. Det hører med til historien at Vidar-treneren Gaute Johannessen ble bortvist fra trenerbenken, men om det får noen konsekvenser for dagens kamp, vet vi ikke. Det har ikke lykkes oss å finne ut av skadesituasjonen til Vidar, så vi tar utgangspunkt i laget de stilte forrige runde, som holdt høyt nivå.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

16.10.2010 Flekkerøy - Vidar 1 - 2
03.07.2010 Vidar - Flekkerøy 1 - 1

Her mener vi Fløy er det sterkeste laget. Vidars seier her i fjor var av den overraskende sorten, oddsen på Fløy var 1.40 da, nå er den 1.35. Så store favoritter skal de kanskje ikke være, men det må nesten bli H i kamp 10.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Mandalskameratene - Pors Grenland
Fair Play-ligaen avdeling 3. Mandalskameratene startet med 3-2 hjemmeseier mot Austevoll, men så ble det bare to poeng på de tre neste kampene. De skuffet oss med 3-3 hjemme mot bortesvake Førde, men så overrasket de med en fin 2-1 borteseier mot Vindbjart. Her lå man under 0-1 og hadde langtfra noen kontroll på kampen, men så reddet keeper Lia en Vindbjart-straffe som kunne punktert kampen, før to scoringer av Tveit mot slutten ga 2-1 og en overraskende B på tippekupongen. 2-2-1 på de fem første er ok for et nyopprykket lag, men veldig stabile er MK ikke.

Det ble delt ut syv gule kort til MK sist, to av dem fikk fyrtårnet Fredrik Stray Tjaum (f) og han må stå over i dag. Veteranen Tor Olve Fagnastøl har lagt opp.

Pors har vunnet to av tre hjemmekamper, mens de sliter på bortebane med 0-0-3 og mållscore 3-10. Man har tapt for Vindbjart, Odd 2 og forrige gang på reise ble det 1-5 mot Vard. Her gjorde man en meget svak kamp, som ble fulgt opp med 0-3 hjemmetap for Fløy forrige runde . "Vi er inne på et blindsspor. I dag manglet vi presisjon i pasningsspillet. Balltempoet blir tidsvis for dårlig og vi får overganger imot. Likevel produserer vi nok sjanser til å komme ut med poeng i denne kampen", sier Pors om egen innsats mot Fløy. Det ser ikke ut som formen er den beste nå om dagen.

17-åringen Anders Gundersen debuterte med 0-3 for Fløy, da en kneskade satte Dag Ole Thomassen ut av spill før forrige kamp. Stian Parkstad Johansen var ute mens Christoffer Riis ble klar under tvil og spilte. Nok en gang måtte Pors gjøre endringer i forsvarsrekka, skriver de i referatet.

Det bor mye kvalitet i Pors Grenland, men den har bare glimtvis vært synlig. Nå har man levert to svake kamper i de to siste. Det er fint å produsere mange sjanser, men fasit er 0 poeng og 1-8 i målscore på de to siste. Det er vanskelig å stole på et lag som er inne i en slik blindgate, som de selv sier. Men det snur for Pors en dag, kanskje i dag. Vi tar oss råd til HB i kamp 11.

Skarp - FK Mjølner
Fair Play-ligaen avdeling 4. Det ser foreløpig ikke bra ut for Skarp. Det nyopprykkede laget fra Tromsø har 2-2 hjemme mot et svakt VIF2 som eneste poeng på 6 kamper, og selv om man scorer en del mål, slipper man inn circa dobbelt så mange i hver kamp. Men man er minst svake hjemme, der man har 0-1-2 og 6-8 i målscore. Mot Godset 2 hadde man fortjent bedre, men røk 3-4. Klubben har ansatt Ron Johansen, tidligere Ishavsbyen-trener og spiller, fra 28. april, etter at den forrige treneren trakk seg rett før seriestart og en av spillerne fungerte som midlertidig trener noen uker. Vi har ingen tropp eller skadeinfo fra Skarp-hold.

Mjølner fra Narvik er også nykommer i denne avdelingen, men har åpnet adskillig bedre enn dagens motstander. Med 3-2-1 totalt er de helt oppe på 4. plass, og de har ennå ikke tapt på bortebane. En noe heldig 2-1 seier over opprykkskandidat Tromsdalen ble kontret inn i første runde, så ble det 0-0 på Kjelsås før man vant imponerende 4-2 i Harstad. Skadeinfo er ikke å oppdrive fredag kveld.

Kampen går på Skarps hjemmebane for sesongen, Alfheim. Det er ikke mulig å stole på et lag som har sluppet inn 15 baklengs på de tre siste kampene sine. Mjølner virker sterkest, og de har vist styrke på bortebane. Dette kan bli målrikt, tror vi, men ender på B i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 28.05.2011 15:55
1.Barcelona - Manchester UnitH
2.Strømsgodset - FredrikstadH
3.Sarpsborg 08 - LillestrømHU
4.Levanger - StrindheimHU
5.Lørenskog - Kvik Halden FKH
6.Ullensaker/Kisa - KFUM OsloHUB
7.Follo - FriggH
8.Lillehammer - Valdres FKUB
9.Austevoll - Nest-SotraHB
10.Flekkerøy - VidarH
11.Mandalskamerate - Pors GrenlandHB
12.Skarp - FK MjølnerB

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 28.05.2011 15:55
1.Barcelona - Manchester UnitH
2.Strømsgodset - FredrikstadH
3.Sarpsborg 08 - LillestrømHU
4.Levanger - StrindheimHU
5.Lørenskog - Kvik Halden FKH
6.Ullensaker/Kisa - KFUM OsloHUB
7.Follo - FriggH
8.Lillehammer - Valdres FKUB
9.Austevoll - Nest-SotraHUB
10.Flekkerøy - VidarH
11.Mandalskamerate - Pors GrenlandHUB
12.Skarp - FK MjølnerHB

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus