Gå til sidens hovedinnhold

Suarez kan ikke berge Liverpool

Selv ikke ekstremt formsterke Luis Suarez kan berge Liverpool borte mot Manchester City i kveld, tror Nettavisens oddsekspert.

Sportspills meny 2. juledag:
Tippetips: Bonuspotten skal ut

Oddstips 2: Villa slår tilbake

V75 Solvalla: Du kan vinne 32 millioner

V65 Bjerke: Internasjonalt schwung på Bjerke

Fortsatt god jul fra Sportspillredaksjonen i det vi retter blikket mot 2. juledag (torsdag 26. desember) og har en strålende juledag foran oss. Med full pakke fra Premier League og resten av ligasystemet i England, er det en pangdag både på Langoddsen og på fotballtippingen og på hestene er det også en kanondag med både V75 fra Solvalla og internasjonal V65 fra Bjerke.

Følg dagens Premier League-kamper live på Nettavisen

Dagens langskudd
Cardiff City—Southampton H 2.80

Premier League. Det går lenge mellom seierne til nykommeren Cardiff som tapte 1-3 borte mot Liverpool sist. Var på vei til å bli latterliggjort på Anfield og lå under 0-3 til pausen, men til walisernes kredit hevet de seg etter hvilen og leverte en grei 2.omgang. Er nummer femten med 17 poeng, og er nødt til å holde et øye med streken fire poeng ned. Manager Mackay leder laget fremdeles, tross gjentatte krangler med klubbeieren og trusler om at han er på vei ut. Slo West Brom 1-0 i forrige hjemmekamp, deres eneste seier på de syv siste (1-2-4) Står med variable 3-2-3 i Cardiff. Ser lyst ut på skadefronten til vertene, kun Craig Bellemy forventes å måtte stå over.

Southampton så ut til å være tilbake på rett spor etter to strake poengdelinger mot Newcastle (borte) og Manchester City (hjemme), men forrige runde bød på et skuffende 2-3-tap hjemme mot Tottenham. Har dermed kun tatt to poeng på de seks siste og falt ned til 9.plassen med 24 poeng. Ikke vunnet på bortebane siden 1-0-seier over Liverpool i september og har 2-3-3 på fremmed gress. Jose Fonte og Maya Yoshida kan være tilbake etter mindre skader, mens Artur Boruc og Victor Wanyama er ute.

3-2-3 hjemme er ikke mye å skryte av, men når spillet sitter er vertene vanskelig å bryne seg på hjemme i Wales. Southampton leverte en skuffende forestilling mot Tottenham sist og hvis de fortsetter i samme spor mot Cardiff skal de få det vanskelig med å hente poeng. Vi fristes av 2.80 på Cardiff og sender avgårde et langskudd på vertene.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Manchester City – Liverpool

Premier League. City er formlaget i serien med formutvikling på 5-1-0 og ligger på 3.plass med 35 poeng, kun ett bak Liverpool. Er som eneste lag fremdeles uten poengtap på hjemmebane, hvor de nedsablet Arsenal 6-3 sist. Opparbeidet seg upåklagelige 8-0-0 og 35-5 i målforskjell på Ethiad så langt denne sesongen og har kun tapt to seriekamper på eget gress siden januar 2011. Må klare seg uten lagets toppscorer Aguero som er ute med skade, sammen med forsvarstrioen Matija Nastasic, Pablo Zabaleta og Micah Richards. Stevan Jovetic testes før kampstart.

Liverpool kunne feire jul på toppen av tabellen med 3-1-seieren over Cardiff hjemme sist. Vunnet fire strake og har 36 poeng. Rødtrøyene nyter godt av Luis Suarez sin fantastiske form, stjernespissen leder skytterligaen med utrolige 19 mål på 12 tolv kamper. Variabel uttelling på bortebane så langt med 3-3-2. Var uten seier hjemmefra siden september før de valset over et likblekt Tottenham med 5-0 sist, men tapte 1-3 mot Hull i starten av desember. Steven Gerrard, Daniel Sturridge, Jose Enrique og Sebastian Coates er ute med skader en god stund fremover. Høyrebacken Jon Flanagan betegnes som usikker.

Liverpool har steget til topps etter fire strake seiere, men i dag tror vi det stopper opp for rødtrøyene. Ingen kan matche hverken formen eller hjemmestatistikken til City, og selv om vertene mangler sin storscorer - mens Liverpool stiller med sin – har de lyseblå imponert såpass på Etihad at vi spiller H til 1.72 i odds.

Vi velger å kombinere spillet.

Norwich - Fulham
I følge ryktene var Norwich-manager Chris Hughton farlig nære å miste jobben etter høstens magre poengfangst, men med formutvikling 2-2-1 sitter iren fremdeles i sjefsstolen. Spilte 0-0 borte mot tabelljumbo Sunderland sist; lagene kjempet hardt, men kvaliteten var laber og sluttresultatet var rettferdig nok. Delte poeng også i forrige hjemmekamp mot Swansea og har 3-3-2 på Carrow Road. Midtbanmannen Jonny Howson sliter med ryggen og er usikker, men spissen Ricky van Wolfswinkel kan være tilbake i startoppstillingen sammen med vingen Robert Snodgrass

Nyansatte Rene Meulensteen noterte sin første Fulham-seier med 2-0 over Aston Villa for litt over to uker siden, men både Everton (1-4 borte) og Manchester City (2-4 hjemme) ble som forventet hakket for vasse for hvittrøyene. Åtte baklengs gjenspeiler en av mange åpenbare svakheter hos London-laget som har 34 baklengs, flest av alle i serien. Tapt åtte av de ni siste og ligger nest sist på tabellen med 13 poeng. Står med 2-0-6 borte, hvor de har slått tabellnaboene Sunderland og Crystal Palace. Forsvarsduoen Brede Hangeland og Philippe Senderos er stadig ute med skade.

Fulham ankommer Carrow Road med full fokus på den defensive biten etter å ha sluppet inn 34 mål hittil. Meulensteen er naturligvis bestemt på å bedre på de dystre tallene, men spørsmålet er om de har kvalitet nok til å snu det rundt. Fulham har gått over 2.5 i åtte av sine ni siste (cup inkludert), og med kaptein Hangeland ute sammen med Senderos tror vi tror det går mot nok en over kamp for gjestene.

Norwich City—Fulham Over/Under fulltid 2.5, 1.75 1.75
Manchester City – Liverpool 1.72 3.55 3.95

Total odds 3.01

Klikk her for å levere dette spillet

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken