Super Easy V5 i sør

V5-omgangen på Sørlandet synes lettløst søndag.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5-forslag
Han ble kåret til årets trener i 2009. Sesongen har startet svært lovende også i år for Øystein Tjomsland. Vi tror Søgne-mannen vinner flere løp også søndag. Spesielt i V5B-omgangen som ser svært enkel ut. Derfor leverer vi kupongene i V5A.

Vi satser på å gå tynt gjennom i fire av avdelingene, men tror at 2 Super Easy vinner V5-2A. Han er ikke favoritt, men er milevis bedre enn raden. Fra en perfekt utgangsposisjon tror vi telemarkingen vinner. Han er kraftig på gang og møter et selskap han skal være veldig komfortabel med. 6 Interruption Vint er den hardeste konkurrenten. Han imponerte ved et par anledninger i fjor, men holder usikker form etter løpspause. 4 Undulat Hornline var ikke som best, men opptrer ujevnt. Han er god nok på sitt beste. 1 Nabucca Eastwind er lynrask, men vi tviler på at hun holder ute Redwin Turnpike. Uansett er Nabucca best med løp på vent over dagens distanse.

Kjøp Nettavisens eksperttips her
I V5-1A blir 2 Welita favoritt etter at hun var veldig bra i sin siste start der hun ble toer tross lang pause. Det var i V75 der hun naturligvis ikke kunne hente tillegg på gode Tangen Eld. 3 Frons Balder er dagens outsider. "Indianerhesten" som er hvit og brun, dukker opp i Kari-Anne Knutsens regi. Hun er en ekspert på å forbedre kaldblodshester gjennom lystbetonet trening med kjøring i både lette og tunge partier med ridning som hovedvekt. Frons Balder vant Johs. K Realfsens minneløp i 2008 og han er en typisk vinnertype. Lett selskap nå og han fungerer fint i trening. Imponerte ikke i prøveløpet, men er nok mye mer skjerpet når det gjelder som mest. 5 Pepp Evy feilet bort en god premie sist og på en god dag kan hun muligens utfordre favorittduoen.

7 Zavier (V5-2A) er den beste hesten. Normalt skal han vinne et slikt løp, men han var ikke mer enn han måtte være i det siste løpet. Han hadde uansett godt av det løpet og kan ventes forbedret til dagens løp. 9 The Solution er en kapasitetshest som er veldig usikker. Høitomt opp i sulkyen denne gangen og motstanden er slett ikke avskrekkende. 3 Narrow Hall kan vinne med smygløp. Speeden er bedre enn motstanderens på oppløpet. 5 Santana får Tom Erik Solberg som makker og er småskummel siden han er bra på sitt aller beste.

Gjestetipper Øivind Grøstad: Satser på Kongsvinger til 7,65 i odds
Oddstips søndag:Vålerenga slår Rosenborg

Vi har altså mest tro på Super Easy i tredje avdeling. I fjerde avdeling skal ungdomskuskene i ilden. Favoritten 2 Global Kickback satt stengt med vinnerkrefter i den nest siste starten. Trakk seg fra tet i V75 sist, men møter ikke like skarp motstand nå. 6 Victory Bone gikk bra fra vrient spor sist og formen er på topp. 5 Yke Q. Cumber er startrask. Skal laddes for tet og kan holde unna om han unngår dødens. 8 Zoogan Bowl er mye bedre enn raden og skal passes om han kommer riktig inn i løpet. 7 My Golden Star skal kjøres på vent. Fikk åpning for sent sist, men spurtet veldig fort.

Kun to hester skal ha mulighet i V5-5A. 6 Vestpol Faxen gjør sin første start etter at han startet i to løp i Paris på tre dager. Han ser fin ut i trening, men må levere et sterkt løp for å holde unna for stallkameraten 7 Rinde Kvikken som vant lett sist.

Våre V5-forslag får du her , mens du kan trykke her for å se vårt Dagens Dobbel-tips.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus