(Hesteguiden.com)

Superpott på Bjerke

Det er formidable 39 millioner kroner til en eventuell alenevinner når Bjerke kjører ekstra V75 onsdag. Vi tror på suksess. Sjekk våre V75-tips.

Kommersielt

Det er altså ekstra V75-omgang på Bjerke travbane denne onsdagen og sportslig er det kanonklasse på løpene. Kveldens høydepunkt er Axel Jensens minneløp som betaler ut velvoksne 300 000 kroner til vinneren. Det har lokket flere svenske topphester til Bjerke og samtlige V75-løp holder svært høy standard.

Klikk her for å se våre V75-tips til Bjerke

Seiersmaskinen Stiv Kuling blir omgangens største V75-favoritt, men alle eventyr har en slutt og vi tror Stiv Kuling kan tape onsdag. Han har vært steingod i fire strake seiersløp nå, men før eller siden kommer det en reaksjon og vi velger å gardere Eivind Gravdals vinnermaskin onsdag. Vi finner våre to bankere i V75-5 og i V75-7.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Har vunnet tre av fire. Banker i V75-5
Den første bankeren finner vi et varmblodsløp som kun er åpent for norskfødte hester og det dreier seg om 10 Jules. Fireåringen som får sine daglige treningsdoser av Geir Kihle har imponert hver eneste gang i sine fire løp i karrieren. De startene har gitt tre seire og en andreplass. For sikkerhets skyld satt hesten fast som klink vinner når den ble nummer to. Nest sist galopperte hesten fra start på Klosterskogen, men kom likevel råsterkt tilbake til seier. Sist på Jarlsberg i et lunsjløp måtte Jules trave utvendig for ledende Rolin, men likefullt vant hesten helt uanstrengt. Lars Anvar Kolle var meldt både på 10 Jules og 11 International Lover, men velger altså å kjøre 10 Jules. Jules er en type vi liker svært godt og det er en hest som tåler å gjøre grovjobben selv. Vi har respekt for en feilfri International Lover og muligens 1 Fritz Othello, men vi mener Kolle har valgt den beste hesten og velger å ta rygg på landets fremste formkusk om dagen. Jules bankerspilles i V75-5.
Rangering V75-5: A: 10 B: 11-1 C: 8-2-5-3-6-7-9-12 D: 4

Topphoppe fra Sverige i V75-7
Vi har sjekket de svenske hestene som starter på Bjerke onsdag grundig både via video og via svenske kontakter. Våre svenske kilder mener 5 Platinum Shine i V75-7 er hesten med den aller største vinnersjansen onsdag av de som kommer over grensen. Vi er helt enige. Den Åke Svanstedt-trente femårshoppa er en skikkelig flymaskin. Hun har møtt knalltøff motstand i sine siste løp i Sverige og nest sist utfordret hun vinnermaskinen Global Midnight reelt nedover oppløpet. Sist gjorde hoppa en syk avslutning fra køen og både tredje sist og fjerde sist var hoppa imponerende vinner. Åke Svanstedt er opptatt med Breeders Crown-løp på Solvalla onsdag (12 uttagningsløp skal kjøres med 125 000 SEK i førstepremie i hvert av dem og Åke Svanstedt kjører egentrent hest i ni av disse løpene). Ikke veldig rart at han velger Solvalla da.

Derfor er det sønnen Anders Svanstedt som skal forvalte stallhestene på Bjerke onsdag. Den godeste Anders har vunnet 22 løp på 295 starter hittil denne sesongen og har kjørt inn drøye 2,5 mill SEK og har vunnet et V75-løp i år. Han kjører med fin hånd 25-åringen og vi tror Platinum Shine kan vinne dette løpet også fra dødens. Banker i V75-7. Det vrimler ellers av gode hopper i dette løpet og skulle vår banker svikte eller ha en dårlig dag på jobben er det trolig så mange som ti hester som kan vinne. Vi betaler ikke for dem og står på 5 Platinum Shine i V75-7
Rangering V75-7: A: 5 B: 6-2-14 C: 1-7-3-15-8-12-10-13-4-9-11

Annonse: Øivind Grøstad klokket denne til 24.5 siste 500 meter sist og hesten så lysende ut i målgangen. Ta imot et praktfullt spilleobjekt i V75-1

V75-1 - Kaldblodshester. Sølvdivisjonen. 1640 meter voltestart.
13 Stiv Kuling står altså med fire strake seire og tre av disse har vært V75-løp. Han kommer til å bli storfavoritt også denne onsdagen, men vi velger altså å syne storfavoritten denne gangen. Også hester er av kjøtt og blod og før eller siden kommer det en reaksjon, etter flere steintøffe løp den siste tiden. Han har riktignok trukket et perfekt springspor på 20 meter tillegg, og Eivind Gravdal kommer garantert til å satse fra start igjen og det er ikke utenkelig at han sitter i tet etter 500 meter. Vi setter ham først, men velger altså å gardere. Stiv Kuling er markert på 61 prosent av kupongene i morgentimene onsdag, mens andrevalget 2 Gjærla Rasken (som vi har svært liten tro på) er markert på 15 prosent.

14 Gomnes Tornado har tapt sportrekningen og starter altså i bakspor på tillegg på en sprint. Det er veldig langt fra optimalt, men dette en klassetraver og han er moden for en solid rekordforbedring. Overlegen og bunnsolid vinner i unionstravet på Färjestad sist og seksåringen har vunnet 19 av 29 løp. 10 Lome Mix var helt nede på 22.7 på Romme sist fra 40 meter tillegg. Dagfinn Aarums fine seksåring er i kalasform, men fjerdespor i volta trekker ned.

3 Jotun avsluttet storveis sist og utstyres med Eirik Høitomt. Det er mildt sagt spennende og Jotun kan være tethesten her som eventuelt slipper til Stiv Kuling. Også denne karen er moden for en rekordforbedring onsdag. Kapasitetshestene 7 Greis Vinn (Cato melder om strålende treningsjobb, og hesten gjorde en mektig opphenting sist) og 8 Torpa Glad skal heller ikke glemmes her, selv om sistnevnte har vært litt under pari i et par løp nå.
Rangering V75-1: A: 13 B: 14-10-3 C: 7-8-2-1-5-9-11-6-12-15 D: 4

V75-2 - Kaldblodshester. Hoppedivisjonen. 1640 meter voltestart
Vi klemmer til med et frekt førstevalg i dette hoppeløpet. 5 Myklejenta gjorde en storveis siste 500 på Leangen sist etter galopp på siste bortre langsiden. Er nede som et femtevalg i spillet (markert på 14 prosent). Mye betrodde Lille Grete lå noen lengder foran Myklejenta når Tor Wollebæk fikk sin hoppe i trav igjen, likevel var Myklejenta foran Lille Grete i mål. Teten kan være innen rekkevidde her og vi prøver et svært spennende førstevalg her på ei hoppe som har hatt en strålende sesong med 250 000 kroner innkjørt og kraftig formbeskjed sist etter et par middels innsatser.

Helt syk form er det definitivt på 12 Welita og sist var hoppa helt nede på 24.7v. Tapte da for tre svært gode hester og får Welita gode rygger i sisterunden, har denne dama en svært giftig speed. 3 Jarli Mai speedet noe helt eventyrlig inn til overlegen seier i sin fjerde siste start på Jarlsberg. Har vel ikke helt vært som best i sine tre siste løp, men nå er det sprint og flott startspor. Kan vinne dette, men Olav Mikkelborg melder at han muligens vil sitte foran. Vi tror hoppa er klart best fra rygg. 14 Trineline har fart til å blåse dette feltet, men Järvsøfaks-hoppa har ikke alltid like gode dager på jobb. Ville ingenting sist og satt bom fast sist. På en god dag kan hun svepe dette feltet. Optimistiske Jan Martin Bjerring tror han vinner med 15 Lille Grete, men oppgaven ser tøff ut på forhånd og det skal klaffe bra underveis på en sprint fra 40 meter tillegg.

6 Bjørnemyr Fresa vant overlegent et V65-løp på Bjerke sist etter en mesterstyring av Gunnar Austevoll. Her kan det bli posisjonsproblemer, men hun var bra sist. 11 Siv Sprintå var noen lengder bak i det samme løpet, men var uheldig underveis og hadde stor fart over mål. garderingskryss. Tom Erik Solberg tror på vinnersjanse med 2 Seile Perla. Men vi synes hoppa møter gode konkurrenter nå. 7 Frk. Daniella ledet hele veien på leangen sist og vant utruet. Får neppe teten her og da blir det mer sjanseartet og motstanden er vesentlig skjerpet fra sist.
Rangering V75-2: A: 5 B: 12-3-14-15 C: 6-11-2-7-4-9-13-10 D: 8-1

Klikk her for å se våre V75-tips til Bjerke

V75-3 - Varmblodshester Axel Jensens minneløp hoppeavdeling. 2140 meter voltestart
Mange flotte damer på farten i Axel Jensens minneløp hoppeavdeling. Beste hesten er det likevel neppe tvil om. Det er Åke Svanstedt-trente 10 Merger Blue Chip som har bitt svært godt fra seg i steintøffe selskap hjemme i Sverige. Så er det jo slik at voltestart alltid er et uromoment for disse damene som er så vant med å gå autostart. Full vei er også et lite spørsmålstegn, men hoppa vinner trolig feilfritt.

Vi tror Bo Westergaards 12 Fleetfoot Hanover er nærmest på kapasitet. Hun var sykt god på Forus sist, der hun dro unna i knallhardt tempo og landet på praktfulle 11.1. Nå er det bakspor, voltestart og full vei. Det siste er neppe noe problem, men voltestart er et usikkerhetsmoment. Kommer hoppa seg feilfritt avgårde kan hun gi favoritten kamp og klar fordel at Åsbjørn Tengsareid setter seg opp igjen. 6 Moonbeam Hanover er i følge våre kilder ikke i nærheten av kapasiteten til Merger Blue Chip. men hun er travsikker og naturligvis herdet i tøffere omgivelser enn dette.

7 Fortunes Dream er ingen kanon. Vant fra tet sist uten å imponere i det hele tatt. Det skal stemme mye på veien for at Goop-hoppa vinner dette. Strekhestene ser ut til å få det tøft i dette løpet. 4 Västerbo Mudcake er ny på Sigbjørn Kolnes stall. Hoppa var meget svak i sine to siste starter og må være kraftig forbedret for å vinne dette (er strøket). Men kan være tethesten og dersom Høitomt får trylle unna i front, kan hoppa muligens overraske. 9 Carte Blanche vant Hoppederby, men dette ser tøft ut. Formhoppene 5 Patricia Hastrup og 8 Farmer's Julia rekker neppe i disse omgivelsene. 11 Tabu B.R blir mye spilt, men full vei trekker svært mye ned.
Rangering V75-3: A: 10 B: 12-6 C: 7-4-9-5-8-3-2-11-1

Annonse: Grø byr på en lekkerbisken av et bankeralternativ i V75-4. Hesten viste 12.8/1000m sist.

V75-4 - Varmblodshester Axel Jensens minneløp. 1609 meter autostart
Et strålende felt er årets utgave av dette minneløpet blitt og danske 2 Politiken blir stor favoritt. Han falt gjennom i det danske derbyet Politiken etter reise i dødens, men har ellers levert en rekke fine løp dette året. Dog er han sårbar for hardt kjør underveis og til tross for at han fikk dempe mye i front sist ble seiersmarginen knapp. Vi tror favoritten er i fare, men han får tipset siden han er den sannsynlige tethesten.

6 Classic Son er en av utallige topphester på stallen til Åke Svanstedt og denne hesten er trolig god nok til å vinne fra dødens. Kanongod i seiersløpet sist der han vant på sterke 12.3 etter å ha sittet i tredje par utvendig underveis og avgjorde direkte inn på oppløpet. Her er det mer å gå og Classic Son er en soleklar vinnerkandidat her. Er faktisk nede som et femtevalg i spillet og kun markert på 17 prosent. Vi pratet med Frode Hamre tirsdag kveld og han trodde mest på 3 Winmecredit av sine tre stallhester i dette løpet. Winmceredit avsluttet storveis fra sisteplass underveis på Leangen sist til flott andreplass. Frode trodde ikke han kunne ta en lengde på 2 Politiken fra start og det kan bli dødens. Derfra vinner ikke Winmecredit. Får hesten et ryggløp er han er mulig seierskandidat.

10 Glideable Volo har tapt sportrekningen. Var svak fra tet sist, men prøvene viste at hesten ikke hadde fått nok væske og vi får garantert se en mer opplagt Glideable Volo onsdag. 9 Acolyte Hanover har svært gode rygger fra start og har levert det ene toppløpet etter det andre denne sesongen. 5 Västerbo Face It er ingen vinnerkandidat her, mener våre svenske kilder. Er likevle andrevalg i spillet og blir med på gardering. 1 Archie Ride får trolig lederryggen underveis og kan være trippeaktuell derfra, neppe mer.
Rangering V75-4: A: 2 B: 6-3-9 C: 5-10-1-7 D: 8-4

Klikk her for å se våre DD-tips til Bjerke

V75-6 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Ny stor favoritt på farten i dette sølvdivisjonsløpet. Det handler om hyperkapable, men akk så ustabile 5 Photo Bear. Gjorde et rått løp på Charlottenlund sist etter grov startgalopp. Kom da tilbake til andreplass. Tetvant sprettlett på Bjerke nest sist og tramper Westergaard-traveren rett fra start er vinnersjansene og tetsjansene gode. Men han møter klart bedre hester enn han gjorde nest sist på Bjerke og vi synes hesten blir i overkant mye spilt.

4 He's A Gangster er en meget kapabel traver fra Lutfi Kolgjinis stall. Klokkene viste 12-fart etter startgaloppen sist og trener Kolgjini mener hesten kan vinne fra dødens. Per Oleg Midtfjeld er svært spennende gjestekusk og hesten blir lite spilt. Nede som et sjuendevalg og kun markert på 10 prosent. 9 Last Speed Laday holder hysterisk form om dagen og spurtet strålende til sølv bak Makarov i sin siste start. Bakspor trenger aldeles ikke bli feil i et løp det lukter knalltøft tempo av.

7 Voodoo Hornline er neppe stall Svanstedts beste vinnersjanse denne onsdagen. Men hoppa er vant til tøffere selskap enn dette og kan flytte beina ned startsiden. Får hoppa et ryggløp er hun ikke sjanseløs. Det meldes om strålende hurtigarbeider på 2 Gidde R. Icke, og fra et perfekt startspor kan muligens vallaken overraske. 10 Kejser K.D. ser ut til å ha mistet kamplysten. Nå blir det ryggløp og kjøring til slutt, men vi blir overrasket om niåringen vinner herfra.
Rangering V75-6: A: 5 B: 4-9-7 C: 2-10-6-3 D: 1-11-8-12

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus