Foto: hesteguiden.com

Supersøndag på Øvrevoll

Det er Derby på Øvrevoll med topp sport og stor omsetning denne søndagen. Sjekk våre galopptips.

Kommersielt

Tipsene er utarbeidet av Hans Petter Eriksen og tilrettelagt av Kurt Rune Leirvåg

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Suksessen fortsetter for Moa
Oddstips 2: Vi spiller Fredrikstad
Tippetips: Start vinner skjebnekampen
Premier League: Oversikt over skader og karantener

Tippeligaen: Status hos Tippeligalagene

Det er nordisk spill mot Øvrevoll på derbydagen med V65 spill samt V5 spill. V65 spillet fra og med 5. løp til og med løp 10. V5 starter allerede i løp 2 med innleveringsfrist kl 13:35. Mens V65-spillet har innleveringsfrist kl 15.00

Klikk her for å se våre V5-tips til Øvrevoll

Omsetningen de to siste årene i V65 spillet har vært på henholdsvis 5,5 og 4,4 millioner kroner.

Klikk her for å se våre V65-tips til Øvrevoll

Usikkerhetsmomentet denne løpsdagen er baneforholdene. Det har regnet mye og vi forventer en noe tung gressbane. Det er mulighet for to bankere i V65 spillet denne løpsdagen . Vi begynner med 3 La Zona i V5-5 og V65-2. Hun har vunnet åtte løp i karrieren og er jevnheten selv. Hun overbeviste stort på Jägersro for 14 dager siden da hun var helt overlegen over 1730 meter. Hun er like god på Øvrevolls gressbane og hun var annenhest i dette løpet i fjor etter et litt uheldig løpsopplegg. Med et offensivt ritt av Fredrik Johansson er det ingen som skal kunne slå henne. Trener Wido Neuroth uttalte på pressekonferanse at La Zona burde egentlig ha startet i Marit Sveaas Minneløp!!

I V65-6 Subaru Norsk Derby er det også en bankerkandidat i 13 Without Fear. Han er mer enn god nok til å vinne og trener Arnfinn Lund er skråsikker selv med en noe tung gressbane. Ønsker man å gardere er 11 Manchester hesten. Han trives garantert på tung gressbane og står distansen.

V5-1 - Skandinavisk mesterskap for 2-åringer. 1370 meter. Gress. Aldersvekt
8 Cassano er en god toåring fra trener Wido Neuroth som har en god mulighet til å ta sin andre seier. Samme trener har også 4 Vanqueur til start og han var god 11. august da han knepent ble slått. 5 Silverton er en god dansk toåring og de skal man alltid være oppmerksomme på. .6 Cincinnatus fra trener Rune Haugen var slått av Cassano sist og må forbedre seg for å vinne.

V5-2 - Ladies Cup. 1980 meter. Gress. Handicap
8 Mr Melodyclub har god rytter på ryggen og har gått mange gode løp i det siste. Får vinnertipset. 15 Milliondorllarbaby trives på tung gressbane og må ikke utelates. 7 Rambo’s Cinderella gikk et bra løp sist og takler distansen. 6 Fendi går stort sett alltid brukbare løp og Victoria Allers rir bra. 13 Extreme North har holdt seg på de danske provinsbaner slik at formen er litt vanskelig å vurdere. 14 Irish Lad er ujevn i prestasjonene.

V5-3 - Norsk Rikstotos løp. 1370 meter. Gress. Handicap.
3 Assertion har vist veldig god form i sine to starter i Skandinavia og kan utmerket godt vinne dette løpet. 5 Mamaloca trives utmerket på Øvrevoll og kan ta sin tredje seier for året. 8 Yorkshire Lad var god sist og hestene til trener Jacob Fretheim pleier å takle en noe tung gressbane. 12 Red Eishin har vist god form denne sesongen. Er litt usikker på banefoholdende men må ha en mulighet uansett.

V5-4/V65-1 - Modds of Norways løp. 1600 meter. Gress. Handicap.
4 Saddle The Storm er den beste hesten i feltet og får dermed vinnertipset. Distansen er perfekt og han burde takle baneforholdende. 12 Massenzio gikk godt i solid selskap i siste start og må med på bongen. 7 Archived er en god hest men formen har vært under pari en stund. Trener Are Hyldmo vant tre løp på en løpsdag for 14 dager siden og det betyr at stallformen er bra.

V5-5/V65-2 - Erik O Steens Memorial. 2400 meter. Gress. Aldersvekt.
3 La Zona er en imponerende hoppe som skal vnne dette løpet. Hun var strålende på den svenske derbydagen da hun vant M Wettermarks Minnesløpning helt overlegent. Hun var annenhest i dette løpet i fjor etter et noe uheldig løpsopplegg. Med Fredrik Johansson på ryggen vinner hun dette løpet.

V65-3 - Waba-gruppens sprintløp. 900 meter. Gress. Aldersvekt.
Et spennende sprintløp hvor utvendig startspor vil være en stor fordel. 9 Master Chef vant løpet i 2008 og har vist fin form på Klampenborg i de siste startene. Har et greit startspor og blir favoritt. 12 The One and Only går jevnt som en klokke og er en habil sprinter. Skal ikke glemmes. 13 Alight er blitt en god sprinter og har et flott startspor. 4 Lady Lily går alltid bra på Øvrevoll og vant i 2009. 11 Filligree og 10 Light the Fire er gode sprintere men sistnevnte trives vel ikke like godt på tung gressbane.

V65-4 - Formusforvaltningsløpet. 1600 meter. Gress. Handicap.
1 Lazy Lord har vist brukbar form i det siste. Jeg tror en tung gressbane passer han utmerket og han kan skaffe Arnfinn Lund seieren. 45 Ferrozzo er stor og sterk og den kan være en fordel på gressbanen. 4 Hidden Treasure er en outsider sammen med 10 Bittersweet. 12 Medallig skuffet sist men var god før det.

V65-5 - Marit Sveaas minneløp. 1800 meter. Gress. Aldersvekt.
Marit Sveaas Minneløp er blitt et flott løp med en rekke stjerner til start. 13 Entangle får vinnertipset. Hun galopperer lett og bryr seg ikke om baneforhold. Var annenhest etter Touch of Hawk i fjor og ende først i år. Men det er flere om benet. 1 Tertullus har fått Yvonne Durant på ryggen og det er ingen ulempe. Er en veldig god hest og har hatt en flott sesong så langt. 5 Theatrical Award går alltid bra på denne tiden av året. Trener Michael Taylor smilte i regnet torsdag for hun setter pris på skikkelig svikt i banen. Vant løpet i 2009. For 7 Bank of Burden kan det være litt i korteste laget men med tung gressbane kan han overraske. 8 Sir Lando er en meget god hest men kunne tenkt seg en fastere gressbane. 2 Handsome Hawk er god men yter ikke alltid det han kan. Har han dagen kan alt skje selv om det er lenge siden han har vunnet.

Klikk her for å levere Sportspills V65-tips til Øvrevoll

V65-6 - Subaru Norsk Derby. 2400 meter. Gress. Aldersvekt.
Subaru Norsk Derby har en stor favoritt i 13 Without Fear. Hesten har ikke gjort feil så langt i karrieren og trives på Øvrevoll. Svenskt Derby var en maktdemonstrasjon og han er en bankerkandidat da trener Arfinn Lund er skårsikker på seier. Hardest i mot er uten tvil 11 Manchester som kommer til å fotfølge Withour Fear. Trives uten tvil på tung gressbane men er fremdeles litt urutinert.

TIPS ØVRIGE LØP:

Løp 1:
3 Omoto Sando er kanskje skandinavias beste hekkeløper for tiden og skal vinne dette. 4 Calvados går jevnt og godt og er på trippelen. 2 Zimon overbeviste i siste start og kan gjøre det igjen.

Løp 11:
3 Elusive Time er løpsdagens sikreste vinner. Dette kan han ikke tape. 1 Norwegian Reward og 4 Well Fitted kjemper om annen- og tredjeplass.

Løp 12
3 Soroya viste bedring i siste start og fortsetter har hun en stor mulighet i dette selskapet. 5 Mersyside Star er en trippelkandidat sammen med 9 Mohikan og 11 Bello Secondo.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus