Foto: Hesteguiden.com

Supersprint på Bjerke

Det skal kun kjøres 1100 meter i V5-1 på Bjerke og vi tror på revansje for Enzo. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V65 Øvrevoll: Jakcpot i V65 fredag kveld
Oddstips: Brann jakter medaljer

Bjerke travbane inviterer til et lite vorspiel før V75-kjøringen lørdag og ikke minst klasseløpsdagen søndag, når det arrangeres lunsjtrav på landets hovedbane fredag ettermiddag. Merk at det er innleveringsfrist kl 13.37

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke.

Sist torsdag prøvde vi et bankerspill på Enzo på Klosterskogen. Den kvelden havnet dessverre Enzo i tredje par innvendig og kom seg løs for sent til å vinne. I dag skal Enzo ut i en supersprint som altså kun er 1100 meter. Tre ganger tidligere har Enzo gått en supersprint og han har vunnet samtlige. Den statistikken er så interessant at vi spiller Enzo igjen. Han møter riktignok McCormick som han tapte for sist på Klosterskogen, men det skyldes kun at Enzo fikk åpning for sent. Til tross for at Mccormick trolig sitter i tet i ettermiddag, så tror vi Enzo vinner dette. Formen er helt på topp hos den Erik Killingmo-trente åtteåringen og Kai Johansen er en utmerket makker.

Loverboy Pellini som var en slager for Eirik Høitomt i fjor, har ikke funnet tilbake til gamle takter og ellers er det flere formløse hester i løpet. Vi tror Kai Johansen finner et perfekt utvendig par her, og spiller ut Enzos strålende speed nedover oppløpet. Vi bankerspiller Enzo på det minste forslaget, men tar med Mccormick på de to største forslagene. Det kan være slik at Mccormick sporer hele veien.
Rangering V5-1: A: 5 B: 2-6 B: 7-4-3-1

V5-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Kun damekusker i den andre avdelingen og vi må prøve 10 Magic Me. Galopperte som klink vinner da han fikk åpning fra lederryggen i et lunsjløp på Bjerke sist torsdag, og kusken Ragnhild Bjørnbeth er definitivt blant de bedre i dette feltet. Magic Me har i motsetning til de fleste av konkurrentene dokumentert form og er i øyeblikket et tredjevalg i spillet. Spennende førstevalg.

Toppform er det også på 7 Lindermann Limit som nærmer seg årets første seier nå. Står litt lang ute bak startbilen her, men normalt løser det i disse dameløpene. 5 Shadow Of The Wind har hatt en svak sesong, men har varslet litt fremgang i det siste. Satt fast sist, tilsynelatende med krefter på lager. 1 Sniper B. er ingen stjerne, men har vunnet sportrekningen. Det hjelper mye i slike løp og formen er bra om dagen. 11 Zam van Camstra opptrer svært ustabilt, men er bra de dagene det stemmer.

6 My Kendricke kan litt og i dette skrale selskapet kan det rekke til seier. 2 Couer Photo har en av feltets beste kusker i form av Ragnhild Sveen og mot så skral motstand kan femåringen overraske. 12 Tinka hadde vi god tro på nest sist på Biri. Da stod hoppa i førstespor bak bilen, spor tolv forringer sjansene her.
Rangering V5-2: A: 10 B: 7-5-1-11 C: 6-2-12-8-4-3 D: 9

Annonse: Lerum/Grøstad med fem førstevalg i V75 på Bergen travpark lørdag og kr 97 025 innspilt

V5-3 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Egenrådige 4 Sascha Bjelke blir stor favoritt i den tredje avdelingen. Fireårshoppa har gått tre løp. Ville ikke kjempe på Leangen i debutløpet og måtte nøye seg med fjerde, til tross for at hun så seiersfarlig ut mot oppløpet. Vant deretter overraskende i løpet etter, men bremset bort seieren på Biri sist. Sprint og bilstart er nytt for denne dama, og hun har vist seg svært lur oppunder mål. En favoritt i fare etter vår mening.

Vi setter 11 Solberg Eldri først. Vi innbiller oss at Geir Vegard Gundersen kommer til å få litt mer fart på denne hoppa, enn det Andre Henning Stensen har gjort (Stensen var meldt på denne, men valgte Sascha Bjelke) og Solberg Eldri har gjort fire fine løp mot bra hester. Kun markert på 17 prosent og et tredjevalg i morgentimene fredag. Vi er ikke like sikre på at sprint er riktig distanse for 10 Tyri Stegg. Han vant sist, og kan gjøre det igjen, men vi innbiller oss altså at sprint kan bli for kort.

Utelukkes skal heller ikke 2 Rabb Jim (solid toer på Jarlsberg femte sist og kan få et veldig fint løp her), 1 Elanda (viste fart sist og sprint passer utmerket), eller 3 Nordby Rosa (ingen stjerne dette, men kan få et fint løp her).
Rangering V5-3: A: 11 B: 4-10 C: 2-1-3-8-6-12-9-5-7

V5-4 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Derby-deltageren 3 Norheim Odin blir stor favoritt i dette løpet, men etter å ha skuffet mye og gitt seg veldig på slutten i sitt kvalløp kan vi ikke stole på Schem-traveren. Har vært solid i seiersløpene før det kvalløpet, men Norheim Odin er egenrådig og kan finne på litt av hvert i sluttfasen og her møter han et par fine konkurrenter og vi garderer storfavoritten.

6 Orella vant greit på Klosterskogen sist og var klart forbedret i sitt andre løp i regi Vidar Engebretsen. Sprint passer enda bedre for Orella og hun kan utfordre den store favoritten i ettermiddag. Det kan også 5 Optisk Lyn som kommer tilbake etter to måneders pause. Optisk Lyn er en vinnerhest og holder han seg på beina i ettermiddag er han en seierskandidat.

8 Øylill har vært helt nede på 26-tallet på sprint, og klaffer det med løpsopplegget skal hun ikke utelukkes. 10 Rokketroll er den siste vi ser med vinneresjanse. Antonsen-traveren er slett ikke verst de dagene han unngår galoppen.
Rangering V5-4: A: 3 B: 6-5-8 C: 10-1-7-2-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Et rekruttløp avrunder denne lunsjomgangen på Bjerke, og det betyr at det er fremadstormende ungdommene som skal gjøre opp her. Da snakker vi ikke om hestene, men om kuskene.

Vi setter 10 Edenhof først. Kolnes-traveren kommer tilbake etter tre måneders pause og det er bra treningsrapporter på hesten. Mette Fløttum er en en svært lovende kusk og Edenhof har som kjent sin styrke på slutten av løpene. Vi setter Kolnes-traveren først, da det lukter tempo av dette løpet. 5 Gann Stone er nok like bra på kapasitet, men formen er uviss på kapasitetstraveren til Hans Christian Holm nå.

1 Family Gun har vunnet sportrekningen, og har trukket en bra kusk (Hans Wilhelm Storås). Fra førstespor må dette bli riktig, og variable Family Gun har en voldsom speed de dagene han er på topp, slik som i seiersløpet på Klosterskogen tredje sist. 2 Becky's Daydream står også fint til, og har en bra kusk. Unngår hesten dødens, er han med i seierskampen her. Vi synes vel disse fire skiller seg noe ut her, bak disse ser det veldig åpent ut.
Rangering V5-5: A: 10 B: 5-1-2 C: 8-4-6-3-12-11-9-7

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus