Gå til sidens hovedinnhold

Svekket Norge mot Canada

Uten Holtet og Tollefsen blir det blytungt mot et revansjelystent Canada.

Sportspills meny tirsdag
V4 Dannero: Vi trenger hjelp
Lunsjtrav Bjerke: Eldar gir gass
V65 Jägesro: I full galopp
Premier League: Skader og karantener

Langoddsen byr på mye spennende fra ishockey-VM, og når det i tillegg skal spilles hengekamper i Premier League og midtukerunde i Serie A, kan vi ikke klage. Ellers finner vi fransk cup, norsk 3. divisjon og NHL natt til onsdag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
4. Slovenia - Danmark H 3,50

Ishockey-VM gruppe A. Slovenia hang brukbart med mot Norge, men hadde ikke de nødvendige marginene med seg for å ta poeng. Deretter var de meget nær poeng mot Hviterussland, men tapte 3-4. Da gjenstår det bare én kamp slovenerne har brukbare sjanser til å vinne, og det er dagens oppgjør mot danskene. Taperen her ender trolig sist i gruppen. Danskene tapte 1-3 mot Canada og deretter 2-3 mot Norge. De presset Norge hardt, men hadde ikke den nødvendige kvaliteten. Dessuten mistet de Daniel Nielsen med skade. I dag blir det veldig viktig å unngå tap, og det kan være en del nerver ute å gå. Vi er ikke med på at danskene skal være 1,60-favoritter, Slovenia er ikke så langt unna i kvalitet, og får de en god start kan de vinne dette. 3,50 på Slovenia er et bra langskudd, her er de nødt til å brenne av alt kruttet og da kan alt skje.

Dagens avslag
7. FC Salzburg - FC Pasching H 1,10

Når Superfund Pasching fra tredje nivå i Østerrike har kjempet seg helt til semifinale i cupen, og slått ut lag som Rapid Wien, Klagenfurt og Lustenau på veien, er det veldig lite fristende å sette penger til 1,10 i odds på at de ikke skal detonere enda en bombe. Dette er cup, og så lav odds hører ikke hjemme i en semifinale.

Dagens spill
Vi er lite patriotiske når vi går mot ishockeylandslaget i dag, men vi mener å se gode grunner for at Norge ikke vil være i nærheten mot Canada. Vi må også se på Wigans tradisjonsrike kamp for overlevelse i Premier League.

17. Canada - Norge
Ishockey-VM gruppe A. Canada er blant mesterskapsfavorittene, men har ikke overbevist voldsomt innledningsvis. De sov fra start og havnet under mot Danmark, men hentet seg inn og vant 3-1. Deretter klarte de bare 2-2 som store favoritter mot Sveits, og det endte med tap på straffer. Ikke noen krise med tanke på avansement fra gruppen, men Canada har etter hvert mye å bevise, nå trenger de en overbevisende seier der spillerne gjør hverandre gode.

Norge åpnet mesterskapet med de to absolutt viktigste kampene først, det er helt nødvendig å slå både Slovenia og Danmark for å overleve på A-nivå, kanskje til og med nå en kvartfinale. Det ble 3-1 mot Slovenia, der Roy Johansens menn leverte en godkjent innsats og kom tidlig opp i 2-0, men det var såpass mye nerver og rufs at det kunne gått galt utover i matchen uten en glimrende Haugen i mål. Mot Danmark gjorde Norge en bedre match, men motstanden var også hakket tøffere, og det var få minutter igjen av 3. perioden da Patrick Thoresen gjorde 3-2. Samtidig kostet seieren dyrt, for kampen var preget av mye kjemping og et par i overkant tøffe taklinger. I dag mangler Norge to sentrale spillere.

Lagkaptein Ole-Kristian Tollefsen og Marius Holtet er ilagt én kamps karantene og går glipp av kveldens match.

Canada har fått seg en kalddusj og er nødt til å heve seg, de tåler ikke et nytt poengtap her. Vi tror Canada ønsker å vise seg fra en bedre side ved å gå hardt ut og avgjøre dette tidlig. Norge mangler to av sine viktigste, det trekker alvorlig ned sjansene for å detonere en bombe, og Norge har dessuten gjort den viktigste jobben allerede, ved å slå Slovenia og Danmark. Vi tror Norge kan få seg en nesestyver her og spiller hjemmeseier med tre mål eller mer i objekt 17 til odds 1,62, i en dobbel. Kampen vises på MAX 20.15.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

18. Wigan Athetic - Swansea City
Premier League. Et sikkert vårtegn er når Wigan begynner å vinne fotballkamper og berger plassen i Premier League til alles forbauselse. Når to runder gjenstår ligger Wigan på nedrykk, men med 3-2 borte mot West Bromwich i helgen er det plutselig ikke så langt opp. Wigan har dessuten et ess i ermet, dagens hengekamp mot ferdigspilte Swansea. Wigan har 4-5-8 hjemme totalt etter 2-2 mot Tottenham, 1-0 mot Norwich og 2-1 mot Newcastle i de tre siste. Glem at de spiller finale i FA-cupen lørdag, kveldens kamp har full fokus og regnes som viktigere.

Hjemmelaget har hatt seks-syv mann på sidelinjen den siste tiden, og det ser ut til at Beausejour (m), som var usikker tidligere i uka, nå mister denne viktige kampen. Fra før er Alcaraz (f), Crusat, Figueroa (f), Miyaichi, Pollitt og Ramis (f) ute. McArthur (m) kan dog være tilbake.

Swansea har gjort en god sesong der de vant Ligacupen, manager Laudrup har blitt nominert til månedens manager på jevnlig basis, og måltyven Michu (a) fra Rayo Vallecano har blitt beviset at det går an å finne gull i Spania og ta det med til Premier League. Waliserne har tatt mange store skalper denne sesongen, men formen har dabbet av og de ender rundt midten, mye bedre enn mange hadde forventet. 4-5-8 på bortebane totalt, men de fem siste reisene har bare gitt ett poeng (2-2 i Norwich).

Manager Michael Laudrup har ikke med toppscorer Michu (a) i troppen, spanjolen har fått en strekk og spiller trolig ikke de avsluttende kampene. Luke Moore antas å spille på topp fra start, han har 8 scoringer på 55 kamper. Lamah (m) er ute.

Wigan tok en sterk borteseier mot ferdigspilte West Bromwich sist, de mange skadene hemmet dem ikke nevneverdig. I dag ligger det i kortene at de tar enda en seier, hjemme mot ferdigspilte Swansea, som har mistet fullstendig piffen utenfor Wales. Derfor får vi heller ikke mer enn 1,67 på hjemmeseier, men vi har sett år etter år hvordan Wigan holder seg i Premier League og ingenting er mer typisk enn om de vinner her. Shaun Maloney setter 1-0 midtveis i 2. omgang, gjetter vi. Vi får en dobbel til 2,71 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 20.10.

17. Canada - Norge (0-2) 1,62 4,95 2,80
18. Wigan Athetic - Swansea 1,67 3,35 3,95

Total odds 2,71

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Kommentarer til denne saken