*Nettavisen* Sportspill.

Svenskene invaderer Trondheim

Foto: Hesteguiden.com

Hele 13 svenske hester gjester lunsjtravet på Leangen tirsdag, men vår banker er en ektefødt norsk kaldblodshest. Sjekk våre travtips.

Det er fullt kjør på Bjerke travbane disse dagene, med kvalifiseringer til Norsk Travkriterium og Norsk Travderby og i kveld er det en ny spennende kjøring på Bjerke. Mellom disse slagene skal det også kjøres lunjstrav på Leangen i ettermiddag, der det er usedvanlig svak kvalitet på løpene. Fra Sverige kommer det lass med hester (13 i tallet), men det er stort sett et C-lag svenskene sender over kjølen og de fleste av disse hestene er vanskelig å plassere.

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

Vi finner likevel vår banker i lunsjtravets eneste kaldblodsløp der en formtoppet 6 Arnblessen har et veldig fint løp i ettermiddag. Han trives fortreffelig på sprint, og nest sist avvæpnet han enkelt gode Vill Spik på oppløpet på nettopp sprint. Fire seire er det blitt på Arnblessen i år på femten starter, og selv om Arnblessen kan være en skikkelig luring nedover oppløpet (egenrådig og sta), synes vi han har opptrådt mer regulerbart i det siste. Han støter riktignok på den ferske V65-vinneren fra Bjerke sist onsdag, 10 Fykeneld, i dette løpet. Men Fykeneld er best i tet, og løpet fra onsdag kan sitte i beina i ettermiddag (slik det gjorde for Mr. X.F. Royal på Sørlandet på søndag).

Jomar Blekkan er som alltid en mann å stole på i trønderhovedstaden og vi har god tro på at Arnblessen tar årets femte seier i ettermiddag og at hesten innfrir som vår lunsjbanker.
Rangering V5-3: A: 6 B: 10-9 C: 1-2-5-4 D: 3-7-8

V5-1 - Varmblodshester 1640 meter autostart
Jomar Blekkan blir svært tung favoritt også i V5-innledningen, nå med 8 Wy Fi. Treåringen har tatt tre strake seire i Blekkan-regi, samtlige er kommet etter tidlig tetkjenning. Har gitt et flott inntrykk sålangt, men i ettermiddag blir det mer sjanseartet fra spor åtte bak bilen. Vi setter hesten først, men velger å gardere selv om motstanden ser overkommelig ut.

10 Odens Lillan gjorde et solid inntrykk i seiersløpet på Leangen for en måned siden. Til tross for et tøft løp i dødens, holdt hoppa sterkt unna for A.K's Julia (som kvalet inn til Norsk Hoppederby i går kveld på Bjerke). Sist i Østersund spurtet hoppa flott til tredje, og Olle Carlsson kommer til Leangen med ei hoppe i toppform i ettermiddag og er helt klart seiersaktuell her. 6 Pepino News gjorde et strålende seiersløp for Gunnar Austevoll under NM-løpene for travtrenerne midtsommers og vant overbevisende da til tross for et tøft løp. Avsluttet flott til tredje fra tillegg sist og er under rivende utvikling.

Vi synes vel disse tre hestene skiller seg ganske klart ut i et felt av svært varierende kvalitet.

Annonse: Øivind Grøstad byr på et kjempesjokk i V5-2 på Leangen som har en ypperlig oppgave her

Rangering V5-1: A: 8 B: 10-6 C: 9-11-2-7-5-3-4 D: 12

V5-2 - Varmblodshester 1640 meter autostart
Meget svakt felt på farten i den andre avdelingen og her er det ikke mange fremtidige V75-hester verken fra Norge eller Sverige. Tredjevalget og 29-prosenteren 9 Linus Express blir vårt klare førstevalg. Gjorde et solid inntrykk når han gjestet Leangen i fjerde siste start, der hesten holdt koken flott til tredje etter å ha vandret utvendig for lederen stort sett hele løpet. Atle Solhus opp som kusk igjen i ettermiddag, og Solhus har vist at han får fart på svenskene.

5 Marinara Ås blir stor favoritt etter å ha vunnet en elendig poengjakt hjemme i Østersund nest sist og fått maks som fjerde (30 meter bak vinneren) sist etter smygløp. Ingen stjerne dette og blir etter vårt skjønn altfor stor favoritt her. Fra et fint innerspor bak bilen er 1 Paxchilla tidlig aktuell her. 10 Photomaker har skuffet stort på Leangen, etter å ha kommet dit fra Frode Hamres stall. 6 Håstens Cavalier har vunnet et løp i år, og blir ikke spilt her. Skrellbud her sammen med dyktige Thomas Mjøen.
Rangering V5-2: A: 9 B: 5-1-10 C: 6-3-2-4-8-11-12-7

Annonse: Øivind Grøstad heiser fram en mulig sjokoladevinner i V5-4 på Leangen til tolv ganger pengene

V5-4 - Varmblodshester 1640 meter autostart
11 Okapi Garbo er en berettiget favoritt i V5-4. Grunnlagsmessig kan ikke hesten få et bedre løp enn dette og motstanden er flere hakk ned fra det hoppa har møtt i sine seneste starter. Vi er dog litt usikre på vinnerviljen i denne dama, hun har fått perfekte løp både nest sist og sist, uten å strekke til. Men møter altså klart billigere motstand i ettermiddag sammen med Thomas Mjøen.

4 Justaminute er helt nede som et sjettevalg nå i morgentimene tirsdag. Men denne hoppa har kapasitet til å blåse dette feltet. Har nå hatt pause i fire måneder og hesten som trenes av John Einar Theodorsen har alltid vært ustabil. Har hun en god dag, kan hun vinne. 3 Mombasa Vu får garantert tet. Overrasket undertegnede litt med å vinne over 2140 meter nest sist, da sprint er hennes distanse. Fra tet med litt tempodemming underveis, kan Atle Solhus lure alle igjen. 12 Iabbok Sec holder litt usikker form, men svenskegjestene forsyner seg normalt grovt av premiene i Trondheim og vallaken skal på igjen. 2 Ringo Ducal har hatt en svak sesong østpå, etter å ha gjennomført en flott sesong i fjor. Passes litt her.

7 Mærtha's News dukket ikke opp i kvalifiseringen til HoppeDerby og da er det grunn til å tvile på formen til familiehoppa til Jomar Blekkan.
Rangering V5-4: A: 11 B: 4-3-12 C: 2-7-9-1-10-8 D: 6-5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5 - Varmblodshester 1640 meter autostart
Lunsjtravets klart beste sportslige løp der flere fine hester møtes. 2 Bagpipe innfridde som vår banker 15. august sammen med Annika Gresseth. I ettermiddag setter treneren Frode Husbyn seg opp. Møter klart skjerpet motstand her, men Bagpipe har fortsatt mye å gå på. Husbyn hevder at sprint er et minus, men av de åtte løpene Bagpipe har vunnet har tre av dem kommet over sprintdistansen. Knepent førstevalg fra en fin utgangsposisjon.

7 Quality Hall ledet i det lengste sist, men ble speedet ned av en smygkjørt Hydrargyrum til mål. Det kan bli tet igjen for den forsmterke Conway Holl-vallaken og derfra kan han vinne. 1 Pettsson Nightmare ble stum i steget på Østersund sist, etter 13.5 første tusen i tet. Forsvarer niåringen teten her blir det neppe like tøff kjøring. 9 Our Fame kommer tilbake etter mer enn et års pause. Kan få et nydelig løp i ryggen på Pettsson Nightmare, og selv om hesten kanskje trenger løp i kroppen, så er Our Fame så grunnkapabel at vi setter ham forholdsvis tidlig på. Det samme gjelder for 6 Gossip's King som heller ikke har startet på over ett år.

Fra bakspor er ellers både 10 Lucky Gold og 11 Vagabond Hornline aktuelle selv om formen er litt uviss hos begge.
Rangering V5-5: A: 2 B: 7-1-9-6 C: 10-11-3-4 D: 12-8-5

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.