Foto: Getty Images / All Over Press

Swansea cruiser videre

Waliserne har fått en flott start i Europa League og i kveld skal tre nye poeng tas mot formløse Kuban Krasnodar.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
V4 Rättvik: Sitter ikke fast nå
V5 Jarlsberg: Ny lunsjklaff?
V65 Klosterskogen: Ren utregningsvinner i Skien
Oddstips: Kun seier godt nok for Bordeaux
Hockey-Pelle: - Modo går snart på en smell

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Europa League, Adeccoligaen, polsk Ekstraklasa, samt et bredt utvalg av hockey-spill fra GET-ligaen, NHL, SHL og KHL.

Uken har startet strålende for Sportspills oddstippere. Det er blitt fullklaff på tre av fire oddstips og sju av sju rette på tippekupongen som avsluttes med fem kamper i kveld. I tillegg viste vår svenske hockeyekspert Hockey-Pelle teft onsdag da han prikket inn Brynäs-seier borte mot serieleder Skellefteå i SHL til spreke 4,45 i odds. I dag er det Europa League som gjelder og vi satser på å fortsette den gode trenden.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Shakhtyor Karagandy - AZ Alkmaar

Europa League, gruppe L. Shakhtyor Karagandy var nære ved å ta seg til Champions League etter de slo ut BATE og vant 2-0 over Celtic hjemme, men kasakhstanerne misset på mållinjen etter 0-3-tapet i Skottland. Fått en vanskelig start i Europa League med 1-2-tap borte mot PAOK og 2-2 hjemme mot Maccabi Haifa. I den hjemlige ligaen er de for lengst hektet av gullkampen, og etter lørdagens 0-4-tapet borte mot serieleder Aktobe er fokuset rettet mot bronsen.

AZ Alkmaar startet gruppespillet med å slå Maccabi Haifa 1-0 borte, men hollenderne greide ikke å følge opp med 1-1 hjemme mot PAOK. Varierende innledning i Eredivisie, hvor de er nummer åtte med 4-1-3. Slo daværende serieleder PSV i slutten av september, men valget likevel å sparke treneren dagen etter pga. av dårlig kjemi. Ny mann i sjefsstolen er Dick Advocaat, som debuterte med 3-1-seier over Cambuur.

Shakhtyor beviste med seierne over Celtic og BATE at de kan sparke godt i fra seg i Astana. Hjemmebanefordelen er trolig ekstra gunstig i fjerne Kasakhstan, og vi tror vertene byr på tøff motstand i kveld også. Shakhtyor blir dagens langskudd til 3.45 i odds.

Dagens avslag
Real Betis - Vitoria Guimaraes

Europa League, gruppe I. Svak start på sesong for Real Betis, som er nummer femten i La Liga med 2-2-5 total. Spilte med én mann mer i hele andre omgang i helgens hjemmekamp mot nyopprykkede Elche, men tapte likevel 1-2. Haltende innledning i Europa League også, med 0-0 hjemme mot Lyon og 1-1 borte mot Rijeka. Må i kveld klare seg uten Paulao og Xavi Torres. Vitoria Guimaraes er med som regjerende cupmestere i Portugal, og har startet godt med 1-1 borte mot Lyon og 4-0 hjemme mot Rijeka. Viser varierende takter i den hjemlige ligaen med 3-1-3. Vant i helgen, men stod med tap mot Benfica og Porto før det. Eneste fravær er spissen Moussa Maâzou, som soner karatene. Vertene trenger en trepoenger for å komme ordentlig i gang, men med formen spanjolene viser frister 1.45 på H svært lite.

Norsk Tipping

Dagens spill
Swansea City - Kuban Krasnodar
Europa League, gruppe A. Swanseas første opptreden i Europa League har så langt vært en vellykket affære for waliserne. Med full pott på sine to første kamper har de steget til topps i gruppe A. Michael Laudrups menn åpnet med 3-0-seieren over Valencia borte; spanjolene fikk midtstopperen Rami utvist etter ti minutter, og Swansea utnyttet overtaket til det fulleste med scoringer av Bony, Michu og Guzman. Måtte slite betydelig mer i forrige runde hjemme mot St. Gallen; sveitserne hang lenge godt med og kunne tatt ledelsen på straffespark, men det var Wayne Routledge som scoret kampens eneste mål. Ingen stor opptreden av Swansea, men alt i alt var det en fortjent seier.

I Premier League har derimot laget ikke levd helt opp til forventningene så langt. Årets første hjemmeseier i serien ble sikret med 4-0 over Sunderland lørdag, men waliserne skal ha større potensial enn sin ellevteplass med 3-1-4 totalt.

Ben Davies og Ashley Williams er ute med skader.

Kuban Krasnador ligger sist i gruppen og er uten poeng etter 0-2-tap mot Valencia hjemme og St Gallen borte. Russerne havnet på femteplass i serien forrige sesong, men i år har de foreløpig bare hentet 14 poeng fra 13 kamper, og er nummer elleve med 3-5-5 totalt. Formen er heller ikke mye å skryte av, etter helgens 1-3-tap mot Dinamo Moskva har Kuban kun slått bunnlaget Terek Grozny på de ni siste (1-2-6).

Swansea har til nå stilt med en sterk førsteellever i sine EL-kamper og Michael Laudrup vil etter all sannsynlighet mønstre et slagkraftig mannskap i kveld også. Mulighetene for avansement ser meget lovende ut, men siste halvdel av gruppespillet kan by på større utfordringer med to bortekamper samt hjemme mot hevngjerrige Valencia. Derfor bør alle tre poengene sikres i kveld. Kuban Krasnador er helt ute av form og vi fristes til å spille Swansea-seier med 0-1 handikap til 2.30 i odds.

Spillet må kombineres.

Eintracht Frankfurt - Maccabi Tel Aviv
Europa League, gruppe F. Eintracht Frankfurt har tatt kommandoen i gruppe F med 3-0-seire over både APOEL borte og Bordeaux hjemme. Har som resultatene viser innfridd forventningene så langt. Tyskerne spiller ute i Europa for første gang siden UEFA-cup deltakelsen i 2006, og fansen markerte returen med å møte mannsterke opp på Commerzbank-Arena. Med over 44 000 tilskuere på stadion fikk vertene et solid løft.

I Bundesliga er derimot alt ikke like rosenrødt. Er uten tap på de fem siste, men fire har endt uavgjort og laget er nummer tolv på tabellen med 2-4-3 totalt. En noe skuffende åpning av laget som endte på sjetteplass forrige sesong. Spilte 1-1 mot Nürnberg i helgen og har fremdeles til gode å vinne hjemme (0-2-2), men tapene har kommet mot Bayern München og Borussia Dortmund.

Midtstopperen Anderson pådro seg en mild hjernerystelse i helgen, men er trolig klar igjen i kveld.

Tel Aviv fikk bare med seg ett poeng i åpningsrunden hjemme mot APOEL, men israelittene slo tilbake med å hente hjemme alle tre borte mot Bordeaux sist. Lå da under 0-1 tjue minutter før slutt, men Rade Prica noterte seg for to assists og Tel Aviv vant til slutt 2-1.

I den hjemlige serien gikk laget på sitt hittil eneste poengtap i forrige bortekamp mot Ashdod som endte 0-0. Topper tabellen med 5-1-0 og har til gode å slippe inn mål.

Maccabi Tel Aviv imponerte med å vende kampen i Bordeaux, men vi tror ikke på noe reprise i Frankfurt. Det meldes om en voksende frustrasjon hos vertene etter fire poengdelinger på rad i Bundesliga, og kveldens kamp bør da være en flott anledning til å komme seg tilbake på vinnersporet. 1.50 på hjemmeseier er ikke all verden å skryte av, men på en høylytt hjemmearena tror vi tyskerne gir fansen valuta for pengene.

Spilleforslag 2 torsdag (spillestopp kl 21.00):

235. Eintracht Frankfurt - Maccabi Tel Aviv 1.50 3.70 4.95
213. Swansea City - Kuban Krasnodar handikap 0-1 2.30 3.35 2.25
Total odds: 3,45

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus