Foto: hesteguiden.com

Taper ikke nå heller

Ulsrud Tea har utviklet seg enormt det siste året og vinner igjen på Forus tirsdag.

Kommersielt

Etter en strålende mandag på våre travtips, er det bare å sette søkelyset på tirsdagens rikholdige meny for oss spillere. Den starter med V4 fra Dannero, fortsetter med lunsjtrav fra Bjerke. Til kvelden er det dobbel V5 fra Forus, mens det galopp fra Jägersro galoppbane i V65 og vi har naturligvis tips til samtlige av disse.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Vi måtte dessverre opp på det største V5A-forslaget (innl.pris 1512 kroner) for å fange treprosenteren 1 Frøken Hanna i V5-5A på Leangen mandag. Fjerdevalget 1 Karon Beach var vårt andrevalg. Samtlige sju andelslag i Eksperten satt klokkerent i tillegg til det store forslaget her på Nettavisen. V5A-utbetalingen stoppet på pene 7 335 kroner og dermed ble det ca 60 000 kroner innspilt i V5A-spillet på Leangen mandag kveld.

Tipsene til Espen Edvardsen var det også solid klasse over mandag. Både under V4-løpene i Halmstad og under V65-løpene i Skellefteå vant Espens bankere og luringer, men det var dessverre lite hjelp å få ellers. Hans DD-forslag på Skellefteå ble uansett bra. Hans minste DD-forslag (innl.pris kr 200) satt rett inn og betalte tilbake kr 2314 kroner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Forus travbane kommer nok til å ekstra stor omsetning i kveld, all den tid det er galoppen som rår i V65-spillet fra Sverige. Det er riktig fine løp på Forus i kveld og både Lars Anvar Kolle og Tom Erik Solberg gjester banen i kveld.

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.30
V5B kl 19.40
DD kl 20.40

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Før eller siden ryker nok 10 Ulsrud Tea på et nederlag igjen, men kveldens oppgave i et rent hoppeløp ser ut som en svært fin oppgave på forhånd. Hun møter kanskje litt bedre motstand enn i seiersløpet på Bergen travpark for snaue to uker siden, men hun hadde en tilsvarende oppgave i et V75-løp på Bjerke for en drøy måned siden og kom da alene til mål. Det er fortsatt ingen svakhetstegn å spore og da blir hoppa vår klare V5A-banker i V5-1A.
Rangering V5-1A: A: 10 B: 7-9 C: 6-4-2-8-3-5 D: 1

Kolle opp
I V5B-spillet setter vi vår lit til meget formsterke 12 Løkki Dino i V5-3B. Moe Odin-sønnen står med tre strake seire nå og var kanskje bedre enn noengang i seiersløpet på Sørlandets travpark sist. Sammen med sin eier Vilde M. Kals lenset femåringen unna i front og vant meget enkelt. I kveld setter Lars Anvar Kolle seg opp, og det må være en betydelig kuskeforsterkning. Står riktignok på 20 meter tillegg i et femtenhesters-felt, men fartsmessig og kapasitetsmessig er vi ikke mye i tvil om at Løkki Dino er den klart beste hesten i dette feltet. Løkki Dino har stabilisert seg veldig på slutten og feilfritt må dette være en topp vinnersjanse. Vi bankerspiller i V5B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 12 B: 7-13-1 C: 15-9-10-6-11-5-8-2 D: 14-4-3

V5-2A - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Det er som alltid en viss fare for lav utbetaling på Forus og feilfritt blir ikke 5 Felipe lett å hanskes med i V5-2A. Den toppstammede treåringen til Rune Wiig var nok ikke slått når galoppen kom ut i oppløpet på Forus sist tirsdag og fra strek er det bra muligheter for at Rune Wiig sitter tidlig i tet her. Men hesten galopperte også i prøveløpet og inntil videre velger vi å gardere hesten.

10 Pompano Dream skal håndtere et vrient fjerdespor i volta på 20 meter tillegg. Går den fasen bra, er Westergaard-traveren første motbud. Enkel på volte er heller ikke 9 Grey Sunshine, men Wassberg-hoppa er utvilsomt en av de beste på kapasitet i dette ujevne feltet.

Det er også 15 Laddie's Rebellion som så lysende ut i årsdebuten, men denne har rotet seg vekk på galopp i de to påfølgende startene. En klart forbedret 12 Rex Ø. er den som står nærmest vår favorittkvartett.
Rangering V5-2A: A: 5 B: 10-9-15 C: 12-4-14-13-11-1-2-8-7 D: 6-3

V5-3A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Bra klasse på dette løpet, der tre hester skiller seg endel ut. 5 Invictus blir vår favoritt. Westergaard-traveren fulgte bra på seiersmaskinen Sejr Gammelsbæk sist på Bjerke. Hadde nok ikke rørt denne, men galopperte fra seg en klar andreplass. Fra et flott startspor, synes vi Invictus skal være favoritt her.

1 Herecomesthesun fikk en meget velfortjent seier sist og var sterk toer bak nevnte Invictus nest sist. Djøseland-traveren er bra og får et fint løp fra sitt førstespor her. 6 Pascha var lysende fra tet i norgesdebuten. Sist ble det også tet, men 2550 meter var kanskje litt i lengste laget. Fra sjettespor bærer dette trolig rett til tet, så får vi se om Buer-traveren er god nok.

7 Love Me (endelig forbedret), 12 Jegerinnen (holdt koken bra sist) og 4 Big Brown (slett ikke verst i seiersløpet sist) er aktuelle på videre gardering.
Rangering V5-3A: A: 5 B: 1-6 C: 7-12-4-3-9-8-10 D: 2-11

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Etter en strålende avslutning var stortalentet 7 Dag Odinson tilbake som en vinner sist. Gjentar hesten det løpet, så taper han ikke dette løpet. Men fjerdespor volte på 20 meter tillegg, kan bety trøbbel og da må vi gardere.

Først med meget formsterke 12 Erga Odin som har utviklet seg ytterligere i år. Sist var hesten kanongod vinner av et lunsjløp i Bergen. Bakspor på tillegg trekker imidlertid ned her og selv om Dag Odinson og Erga Odin skiller seg ut på kapasitet i dette løpet, sper vi på med ytterligere garderinger.

1 Ulsrud Rigg (står endelig perfekt til), 8 Åspe Viktor (stadig i fremgang), 3 Solbakkens Knut (står flott til på strek) og 6 Bidden (klart bedre enn raden) står nærmest på gardering.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 7 B: 12-1-8 C: 3-6-5-13-14-9-4-15-2-10

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Hele 50 000 kroner venter vinneren av dette hoppeløpet, der vi setter den sannsynlige tethesten 2 Real Child først. Ble brukt hardt for å nå teten i comebacket nest sist og stummet litt mot mål da. Sist på Sørlandet var det game over direkte. Gjentar hoppa prestasjonen fra seiersløpet tredje sist, blir hun ikke lett å fange her.

3 Bon Amie S.T. skuffet oss en smule sist i Bergen. Kom seg da tidlig til tet, men kunne ikke svare angriperne i sluttfasen og dalte til tredje. Vi innbiller oss en skjerpet utgave i kveld. 12 W.J. Anker Nor gjør sitt tredje løp på elleve dager i kveld. Måtte gi tapt for en strålende opplagt View Love i V75 i Bergen lørdag, men gjorde på ingen måte noe dårlig løp. Fra tolvtespor må det klaffe litt i kveld.

10 The Sorceress har egentlig en fin oppgave på papiret i kveld, men det ikke hver dag hoppa byr seg til. 1 Oline Hovmand kunne ingenting etter et maksløp på Sørlandet sist, men vi lar oss ikke lure så lett og betaler også for denne i et skummelt hoppeløp.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 3-12-10-1 C: 11-6-5-9-4-8-7

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
1 Seaman innledet karrieren meget lovende, men gjentatte skadeproblemer har forhindret utviklingen for seksåringen. Som gjør enda et comeback i kveld. Med helt ypperlige forutsetninger, og hadde vi vært helt sikre på at Seaman orker helt til mål, hadde vi bankerspilt hesten. Men det er vi ikke og da må det garderinger til.

Først med 11 Pikachu C.N. som har fått løp i kroppen etter lang pause. Springspor på 20 meter tillegg betyr normalt en god start for Buer-traveren. 8 Touch Of Caviar mangler fortsatt det lille ekstra, og skal i tillegg hanskes med et vrient fjerdespor i volta i kveld.

7 Grand Tealight (klart bedre enn raden), 6 Casanova Chip (opp og ned i prestasjonene) og 9 New Cowboyland (variabel) står nærmest på videre gardering.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 1 B: 11-8-7-6-9 C: 4-3-5-12-10-2

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Det er vanskelig å ikke sette 2 Orient Kronos i avslutningsløpet. Fra et flott andrespor bak bilen er det mye som taler for tidlig tetkjenning her. Gjorde et greit løp som storfavoritt sist tirsdag, men heller ikke mer fra dødens. Wiig-hesten er litt opp og ned og vi spekulerer igjen.

På vei opp i form er 1 Independent O. som kan få et smørløp i kveld. Var riktignok klart slått av nevnte Orient Kronos i sin siste start, men satt da langt bak underveis. 6 Opale Va Bene forsvant i galopp direkte sist og gjorde vel ikke mer enn en middels opphenting. Var dog så bra i seiersløpet nest sist, at fireåringen skal tidlig på her.

10 Guitar Man imponerte på Sørlandet sist og kan vinne igjen. Vi synes disse fire skiller seg litt ut i dette løpet.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 2 B: 1-6-10 C: 4-5-9-7-8-12-11-3

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus