Gå til sidens hovedinnhold

Therese Johaug banker Kalla

Vi kan ikke se at Charlotte Kalla har sjans mot Therese Johaug i dagens fellesstart. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny 1. nyttårsdag:
Oddstips 1: West Bromwich i støtet
Trav Leangen: Suksess direkte?

Vi starter med å ønske alle våre lesere riktig godt nyttår og selv på første nyttårsdag spilles det fotball i England. To kamper spilles i Premier League, mens det spilles full runde i Conference League. I tillegg har Norsk Tipping på dagens langoddsprogram funnet plass til åtte dueller fra søndagens øvelser i Tour de Ski og fem hoppdueller fra det tradisjonsrike Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Sunderland - Manchester City
Ikke uventet har det blitt klar bedring for Sunderland etter at Martin O'Neill overtok roret på Stadium of Light. To seire, en uavgjort og et knepent bortetap for Tottenham er fasiten på de fire siste ligakampene. Sunderland oser ikke av offensiv kvalitet, men O'Neill vet hvordan han skal organisere et lag og Sunderland blir ikke det letteste laget å slå fremover. Manchester City måtte nøye seg med 0-0 borte mot West Bromwich og jages av United nå. Sunderland vant tilsvarende kamp i fjor og året før endte det med poengdeling. Vi tror Sunderland har en viss sjanse til poengdeling her også og 3,70 for uavgjort er et fint alternativ på en laber spilledag

Petter Northug - Dario Cologna
Norsk Tipping har satt Petter til 1,35 favoritt i denne duellen. det er vi slett ikke enige i. Petter har ikke vært på topp hittil, selv om han leder sammenlagt. Han hadde helt sikkert tapt mot Dario Cologna under fredagens fellesstart i Oberhof. Skal det spilles i denne duellen, er 2,30 på formsterke Cologna uten tvil det mest interessante alternativet.

Dagens avslag
Kettering - Luton
Lagene møttes også andre juledag og da vant Luton vant 5-0. Ambisiøse Luton er med i opprykkskampen, men har kun vunnet fem av tretten bortekamper og i denne ligaen er det umulig å forsvare spill på borteseier til 1,20 i odds. Kettering sliter, men har kun tapt halvparten av hjemmekampene sine og her er det bare å styre unna.

Marit Bjørgen - Justina Kowalczyk
Vår skidronning har foreløpig ikke helt innfridd i Tour de Ski og skal få de tøft med å slå Justina Kowalczyk i sammendraget. Den polske jenta har sett knallsterk ut i alle øvelsene hittil. I ettermiddag er det 10 km fellesstart med skibytte (fem km klassisk og fem km fri). Dette blir jevnt, og selv om 1,65 på Kowalczyk ligger nærmest styrer vi unna.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Therese Johaug - Charlotte Kalla
Dessverre klarte ikke Therese Johaug helt å henge med under sprinten nyttårsaften i Obertsdorf, og dermed er jenta fra Dalsbygda drøye minutter bak polske Justyna Kowalczyk i sammendraget når tre av ni øvelser er unnagjort. Men Therese har aldri vært noen sprinter, så det var ikke spesielt uventet. Therese gikk et pangløp under fredagens jaktstart i Oberhof, så formen er det ingen fare med.

Betydelig tyngre går det for svenskenes yndling, Charlotte Kalla, som er nede på åttendeplass i sammendraget. Kalla ligger snaue minuttet bak Therese, og så ikke veldig sprek ut verken på fredagens jaktstart eller på gårsdagens sprint.

Vi kan ikke se Therese tape denne duellen, og selv om 1,25 i odds er lite, spiller vi Therese første nyttårsdag. Som kombinasjonsobjekt velger vi en annen duell fra kvinnenes fellesstart i dag.

Anna Haag - Aino Kaisa Saarinen
Verken de svenske herreløperne eller de svenske jentene har hatt noen god start på Tour de Ski. Flere eksperter nevnte Anna Haag som en outsider til en topp ti plassering under Touren, men etter fredagens jaktstart i Oberhof ødela Anna Haag sine sjanser. Endte da helt nede på en 37. plass (nesten tre minutter bak f.eks Saarinen). Nyttårsaften endte Haag som nummer 21 i prologen, men fikk det ikke til i kvartfinalen og endte som nummer 24 totalt.

Finske Aino-Kaisa Saarinen har hatt en klar formstigning etter en meget svak verdenscupåpning på Sjusjøen. Endte der som nummer 27 på 10 km fri (intervallstart). I Kuusamo ble det 18. plass på fem kilometer fri og en oppløftende fjerdeplass på den påfølgende jaktstarten over 10 km klassisk. Deretter ble det fine plasseringer både i Davos og i Rogla. Endte på en sterk fjerdeplass i jaktstarten i Oberhof fredag og endte tilslutt som nummer 16 på gårsdagens sprint. Den finske jenta har stort sett slått Anna Haag i hvert eneste samløp denne sesongen. Saarinen ligger på fjerdeplass sammenlagt og er kun 25 sekunder bak Johaug på tredjeplass.

Norsk Tipping har merkelig nok gjort Anna Haag til favoritt i denne duellen og selv om den svenske jenta uten tvil kan bedre enn det hun har vist er vi helt uenige i denne oddssettingen. I våre øyne skal Aino-Kaisa Saarinen være favoritt her og da må vi bruke 1,75 for finsk duellseier her.

Vi får dermed en dobbel der vi spiller duellseire til Therese Johaug og Aino Kaisa Saarinen. Totalodds er 2,19 og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag 2 søndag (innl.frist kl 15.40)
17. Therese Johaug - Charlotte Kalla 1,25 0,00 2,65
19. Anna Haag - Aino-Kaisa Saarinen 1,65 0,00 1,75
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken