Foto: Hesteguiden.com

Thor Borg til Biri på seierstokt

Velkjørende Thor Borg reiser til Biri for å vinne med Kendrick's Victory. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Det er som vanlig V65 på fredagene og som sist fredag er det Biri travbane som står som arrangør. Det er ingen lettløst omgang, og vi landet til slutt på 4 Kendrick's Victory som vår hovedbanker i V65-veddemålet. Det er ikke veldig ofte at vestfoldingen Thor Borg reiser til Biri en fredagskveld, og når han gjør det tyder det på ambisjoner. Han har to oppsitt utenom Kendrick's Victory, men ingen av disse ser ut som noen seierskandidater.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Når det gjelder Kendrick's Victory så har han vunnet 15 løp på 41 starter. Seks av disse seirene er tatt på sprint og på Biri har han kun gått to løp i karrieren. Begge disse løpene var sprint og Kendrick Hanover-sønnen har vunnet begge. Sist gang han gjestet Biri var 22. oktober i fjor, der han var råsterk vinner på 12.8.

I år har faktisk ikke Kendrick's Victory vunnet på seks starter, men han var kanongod i sin nest siste start som var et V75-løp i Bergen. Der måtte han tåle hardkjør underveis, men var likevel svært tapper toer på sterke 13.0/2100. Vinneren av det løpet var en strålende opplagt King Coral. Kendrick's Victory gikk sitt foreløpig siste løp under Grand Prix-helgen på Bjerke i mai, der han ikke var som best. Nå er hesten sjekket opp og vært på verksted. Treningsrapportene er positive, kveldens motstand er klart overkommelig. Det kommer til å bli hardkjør fra start med mange startraske hester i dette løpet og da tror vi at Kendrick's Victory drepende finish gjør at han tar sin tredje seier av tre mulige på Biri og vi bankerspiller.
Rangering V65-6: 4 B: 1-3-2 C: 10-12-9-5-11 D: 8-6

Frekt bankerspill
Vi var og er sugne på et bankerspill også på 5 Whitney As i V65-3. Hoppa til Per Dave Holtung har fortsatt ikke vunnet i år på 16 starter, men vært nummer to ved fire tilfeller. Formen er fortsatt helt på topp og i kveld setter Kai Johansen seg opp. Vi husker at hoppa var strålende til andreplass under Grand Prix-helgen på Bjerke i tøffe V75-omgivelser. Hun holdt svært tappert fra dødens femte sist på Jarlsberg og gjorde flotte løp både nest sist og sist mot tøff motstand. I kveld ser motstanden helt riktig ut og unngår hoppa dødens, har hun normalt en feiende flott avslutning å by på.

Spillerne henger ikke med foreløpig og hun er nede som et fjerdevalg, markert kun på 15 prosent, mot favoritten 2 Nanna Prides 52 prosent. Det er etter vår oppfatning en overspilt favoritt, og på det minste forslaget lar vi Whitney As stå alene på kupongen.

Favoritten 2 Nanna Pride skal selvsagt med på gardering, men hun burde vunnet fra tet nest sist. Satt litt stengt sist, og er variabel. Det formelig vrimler av outsidere i dette løpet og formhesten 12 Butterfly Star er faktisk helt nede som et niendevalg, mens 4 Annie Girl som endelig står riktig til er nede som et tiendevalg. Det er i overkant.
Rangering V65-3: A: 5 B: 2-1-12-8 C: 4-9-10-3-7-6

Annonse: Øivind Grøstad setter favorittspillerne sjakk matt og klemmer til med en 20-oddser i V65-3 på Biri

V65-1 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Stor kvalitetsforskjell på hestene i den første avdelingen der kun sju hester kommer til start og det er kun damekusker som får kjøre. Vi er rimelig overbeviste om at 7 Dag Jerven er den klart beste hesten i dette feltet, spillerne er ikke enige og Dag Jerven er nede som et fjerdevalg. Rutinerte Anne Marie Sveen har en jobb her, og det er å kjøre feilfritt. Holder denne karen seg nedpå, er han meget sannsynlig først i mål. På Bergen travpark i går så vi en opplagt Bottolf som vant og felles for begge disse krabatene er at de har stått i trening hos Bjrøn Garberg og kanskje kommer det en fortjent seier til Dag Jerven også i kveld.

1 Lauvås Spretten er favoritt hos spillerne, men da må det være mer sprett i ham enn det var på Leangen for halvannen uke siden. Han ble riktignok nummer tre, men feltet var lite og han var langslått av en hest som Buaas Terna og fikk helmaks som tredje. Har ellers vært bra på Leangen, men har ikke vært fightervillig og vi stiller allerede nå spørsmål om vinnerinstinktet.

Vi tror uansett disse to krabatene gjør opp om seieren, da de skiller seg klart ut fra resten. 2 Sneve Kongen stod 20 meter bak Lauvås Spretten i sin tredje siste start, men selv etter et drømmeløp ble han frakjørt av Lauvås Spretten nedover oppløpet. Han er muligens tethest her og vokser muligens litt der, men vi tror ikke han er på nivå med våre to favoritter. 5 Krylling Frikk blir endel spilt, men dette er en stabukk og vi tror ikke han vinner.
Rangering V65-1: A: 7 B: 1-3 C: 5-4 D: 3-6

Annonse: Øivind Grøstad går bananas i V65-6 på Biri og har sett noe ingen andre har sett

V65-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Ungdomskusker på farten her i et felt med svært varierende kvalitet på hestene. 3 Moratella er favoritt hos spillerne og blir også vår favoritt. Unge og lovende Ole Christian Kjenner er i ferd med å få et gjennombrudd i år og har vunnet ni løp som allerede er karrierebeste på en sesong. Når det gjelder 3 Moratella som han skal kjøre her, så var hoppa veldig bra vinner på Klosterskogen nest sist etter en strålende oppløpsspurt. Sist overtok hoppa teten etter 500 meter, men kunne ikke stå imot en opplagt Raki Cub nedover oppløpet. Uansett gir vi hoppa klart godkjent for innsatsen påny og kveldens motstand er svært overkommelig.

6 Every Time har kun gjort seks starter de to siste årene, men var bra etter galopp på Magnor sist og løp i kroppen hjelper nok veldig godt på. Vant to løp i 2009 og var helt nede på 16.1 i det ene seiersløpet og en så bra hest som Tigre Royal var klart slått i det løpet. Herman Tvedt er sjåfør og Every Time er aktuell tidlig her. Det kan også 4 Enjoy Valley N. være. Dag Sveinung Dalen er blant våre aller beste unge kusker og selv om raden er svak på den Øivind Mathisen-trente vallaken, er formen bedre enn som så og Dalen sørger nok for et optimalt opplegg underveis.

8 Copa Del Mundo holdt lenge fra dødens sist og er endelig på vei mot formen igjen, 7 Rubinstern var meget bra tredje sist og er bra feilfritt, mens 9 Atle Newport viste fremgang sist etter smygløp.
Rangering V65-2: A: 3 B: 6-4-8 C: 7-9-1 D: 5-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-4 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
8 Flammen Tigris kan nok være en bankerkandidat i dette løpet. Flammen Tigris har vært strålende i fem løp på rappen nå og var råsterk som tok ned Osingen sist. Var også bunnsolid vinner fra dødens fjerde sist og gjorde et toppløp bak Gylden Knut og Ovedølen i et V65-løp tredje sist. Er formen konservert på Spikeld-sønnen er han en opplagt seierskandidat her. Men han har tidligere vært ustabil og han risikerer å måtte gå den tunge veien her. Vi velger å gardere.

Vi starter med 3 Rådim Maud som så ut som en klink vinner ut mot oppløpet sist på Momarken, men det tok imot nedover oppløpet og lederryggens Eli Nova snappet seieren. Rådim Maud er nok aller best når hun får ligge på vent i det lengste og har en giftig speed da. Løp i kroppen har garantert hjulpet på. 4 Ingerøvin er stadig med i fremste rekke og møter enklere motstand i kveld. Ikke umulig med årets tredje seier her for Flåten-traveren.

7 Faste Hellin var bra treer bak Norheim Lett og Ovedølen nest sist og galopperte i et godt angrep i den siste svingen sist. Skulle Erik Killingmo komme seg foran her, er det ikke umulig at det holder helt hjem, selv om 2100 meter ikke er en fordel. 2 Remsvarten har ikke vist form i det siste og har faktisk ikke vunnet siden 20. februar 2010 (faktisk med Eirik Høitomt i sulkyen) som også var sjåfør i hestens nest siste seier (14.desember 2009 på Leangen). Landschampionen er som alltid farlig å utelate. Men Remsvarten må være kraftig forbedret for å vinne dette.
Rangering V65-4: A: 8 B: 3-4-7 C: 2-1-10-5

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-tips til Biri

V65-5 - Varmblodshester 2600 meter autostart
Tredjevalget og 18-prosenteren 8 Juliano Diamond blir vårt klare førstevalg her, da vi tror hesten er foran favoritten 1 Riverlands Mr. Hitman ut av den første svingen. Det er slett ikke utenkelig at Geir Vegard Gundersen klemmer til fra start med Juliano Diamond i håp om å komme seg tidlig foran og da skal dette være en topp vinnersjanse. Fireåringen som trenes av Vidar Engebretsen gjorde en strålende opphenting til andre etter startgalopp sist og hang også fint med i Aktaion Grand Prix på Jarlsberg. 2609 meter skal ikke være noe minus.

1 Riverlands Mr. Hitman var knallgod V65-vinner på Bjerke både fjerde sist og sist. Han tåler hardkjør underveis denne Mr. Commisioner-sønnen (som avler svært fine travere) og skulle Bjørn Steinseth mot formodning klare å forsvare innersporet blir ikke fireåringen lett å slå. Han kan selvsagt vinne også om han mister teten (har ikke vist seg som en startkatapult). Dog er Riverlands Mr. Hitman veldig opp og ned i prestasjonene og definitivt ikke til å stole på. Strykefenomenet 10 Samuraj November er selvsagt aktuell i slike langløp og feilfritt god nok. 12 T.S Milagro klemte vi til med et helfrekt bankerspill på 3. mai på Momarken mot storfavoritten Most Wanted One, men tross et optimalt løp ville ikke hesten først i mål. Nå har Evy Marie Brinch overtatt treneransvaret for den svært kapable Staro Showbiz-sønnen, han kan være en vinner direkte.

4 Panter Neo vant greit sist uten å overbevise veldig. I kveld setter atter Ernestas Tijunelis seg opp. Garderingshest. Det sammen kan 5 Scoreandevileye være, men formen er høyst usikker på Ottersen-traveren om dagen.
Rangering V65-5: A: 8 B: 1-10-12 C: 4-5-3-11-7-2-6-9

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus