*Nettavisen* Sportspill.

Tidenes vorspiel på Bjerke

Foto: hesteguiden.com

Pangløp i V75 og 42 millioner kroner kan ryke lørdag. Sjekk våre V75-tips.

13.05.11 14:30

Sportspills meny fredag:
V65 Bergen: Vi stoler på en hjemmehest

V75-Bjerke: Sjekk hva "Charter-Svein" tror på

Oddstips fredag: Tett og jevn playoff-kamp

Oslo Grand Prix: Her er Norges håp

Spenningen stiger for hver time som går før det store slaget i Oslo Grand Prix står i det åttende løpet på Bjerke på søndag, hvor svimlende 1.5 millioner kroner venter vinneren. Det er hele fjorten løp som skal kjøres den dagen, og hvilke løp vi vil få se. Det er liten tvil om at dette er den beste menyen som noen gang har blitt presentert i Norge, og vi ser med spenning frem i mot søndagen.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er neppe noen travfrelste som ikke vil bivåne slike perler av noen løp som blir servert i hovedstaden (blir vanskelig for Solvalla å matche dette programmet om 14 dager), og det vil nok bli folksomt på tråkka. Vi får håpe på at værgudene også spiller på lag med arrangørene på en dag som denne (litt varierende meldinger der), men en pangdag blir det uansett.

Sportspillhar så langt spilt inn flotte 30.400 kroner på foreslåtte spill på trav/galopp denne uken!

Før vi kan ta fatt på den dagen har vi flotte løp også på lørdagen å se frem til, og vi får håpe på at det blir litt enklere for spillerne ved denne anledningen (dog to-tre løp det kan smelle godt i) enn det ble på denne dagen i fjor, hvor hele 8 millioner kroner ble belønningen for de som løste V75-rebusen den gangen. Jokerpotten lever fortsatt, og på lørdag venter fortsatt 42 millioner kroner på den spilleren som er alene om å krysset av for alle syv vinnerne på en kupong!

V75-2 - Dansk dynamitt på farten!
Vi kan ikke gardere 4 O`Grady i den andre avdelingen, etter å ha sett den flotte 4-åringen i flere av de siste seiersløpene. Vi tror dagens konkurrenter må stå fryktelig tidlig opp for å følge S. J`s Photo-sønnen til slutt, og at vi her snakker om en hest langt utenom det vanlige er det liten tvil om. Dundret til tet fra et spor litt langt ute (spor seks) bak startbilens vinger i den siste starten, og etter en avslutning på løpet i 09-fart, ble den øvrige danske 4-årselite inkludert fjorårets Derby-vinner Okay Bee samt Bo Westergaard`s Gattuso L. (galoppperte på vikende front i den siste svingen) gjort til statister til slutt.

Vinnertiden ble meget fine 15.2 full vei (og det er sterkt på langsomme Skive), og undertegnede er ikke det minste i tvil om at favoritten går en lav 13-tid full vei under fine forhold på Bjerke på lørdag. Det siste seiersløpet kan du se her ! Det er et fryktelig driv i steget på denne hesten, og vi synes ikke dette ligner en type som vil savne korrigeringsmiddelet, pisken. To løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort veldig godt, og vi skal like å se den hesten som kan nekte seiersmaskinen fra Danmark, årets tredje triumf på lørdag. Regjerende kuskechampion i Danmark Birger Jørgensen (vant 141 løp i fjor) er en glimrende kusk og således er hesten i de beste hender.

Et eneste stort eventyr med hele 235.000 kroner innkjørt denne sesongen har 10 Burmas Yankee vært for dyktige Hans Chr. Holm, og på ny må den formtoppede 6-åringen regnes i striden helt der fremme. Stålform holder også 12 Delmerica, men noen venn med dataen er ikke Varenne-datteren (må klaffe maks fra dette sporet).

En kanonhest er 6 Triple Crown snakk om, men vi synes det er vel tøft å forlange seier første gangen ut etter lang pause for 4-åringen, mot denne gjengen her. Fin kapasitet er det også på 9 Whatwouldtheysay, men insatsen til tredje på 15.5 full vei i den siste starten var vel ikke helt som best (ga seg litt siste biten). Det går positive rapporter på 2 Federer, men seier direkte etter meget lang pause har vi ikke ståltro på.

Vår rangering: A: 4 B: 10-12-9-6-2 C: 5-3-1-7-8-11

Annonse: Øivind Grøstad hentet 36 158 kroner til sine kunder torsdag. Lørdag jakter han 42 mill i V75

V75-1 - Storfavoritten innfrir?
Et herlig sprintløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og vi støter her på en av dagens største favoritter med sine 75 % i form av 8 Kejser K.D. En av årets slagere dette med sine syv triumfer på blott ni starter, og dersom det ikke blir en alt for tøff innledning på løpet, vinner trolig Action Hall-sønnen igjen. Hoppet seg vekk fra start i et V75-løp i Sverige i den siste starten, men 9-åringen så lysende ut i tre strake seiersløp forut for den starten. 09.0 siste fem hundre ved sprinttriumfen på fine 12.5 i den nest siste starten, og vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag.

Vi er dog ikke helt sikre på at Anderssen-traveren når føringen i løpet, for i et fint tredjespor står svært startkjappe 3 Global Limousine. Det er slett ikke utenkelig at Bjørn Goop velger å sitte foran, dersom ikke Eirik Høitomt kommer dundrende mer eller mindre direkte, og da kan kanskje 5-åringen lede rundt om (heller ikke sjanseløst fra rygg leder, og da krysser vi på våre to største spilleforslag.).

Det ble en enkel seier i årsdebuten i et stayerløp på 15.5, uten å imponere, før han avsluttet bra nedover oppløpet til sjette på fine 11.7 i et sprintløp i den siste starten. Således sterkt stigende form med et par løp i kroppen etter lang pause, og sist Like A Prayer-sønnen gjestet dagens arena ble det en overlegen seier på 13.2, fra tet (27. oktober i fjor).

Et bløffløp fra tet vant 9 Gliding Myth på enkle 14.9 over en sprint i den siste starten, og vi har ikke ståltro på at 7-åringen gjentar den bedriften på lørdag, fra som det som best, ligner posisjonen fjerde utvendig underveis. Løp i kroppen har dog sikkert gjort godt, og de som garderer utover våre to utvalgte i løpet, må selvsagt vurdere Yankee Glide-sønnen.

Sporlottoen har ikke vært snille med verken en formtoppet 7 Beat The Tag, eller speedkula 12 Crown`s Banker, men dersom det skulle bli voldsomt tempo på løpet, er det ikke helt iskaldt med tanke på en veldig fremskutt plassering for noen av dem. Solid til sølv på flotte 13.0 full vei i den siste starten var 6 Kendrick`s Victory, men fra dette sporet på en kjapp sprint, går det normalt ikke.

Vår rangering: A: 8 B: 3-9-12-7 C: 6-1-5-2-10-11-4

V75-3 - Oppkomlingene gjør opp?
Et flott kaldblodsløp for våre beste 4-årige hopper har vi å se frem til i den tredje avdelingen i Vinvaras Æresløp. hvor hele 100.000 kroner venter vinneren, og vi mistenker at hestene fra lengste tillegget kan få det tungt. En gnistrende årsdebut leverte 5 Eigelands Trolla til tredje på 29.7 full vei, bak den overlegne vinneren Ovedølen, etter grovt terrengtap på galopp etter 700 meter. Løp i kroppen etter meget lang pause har normalt gjort veldig godt, og vi tror på en topp vinnersjanse for 26-prosenteren i spillet.

På strek står 4 Schuvablessa, og dersom den litt starttrege Åsajerven-datteren ikke taper alt for mye fra start, ja så skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. Skodd om til denne starten med en balanse som eieren tror vil gjøre 4-årshoppa litt kvikkere til å begynne med, og med de sisterundene Aasen-traveren har levert i de siste løpene, blir hun alt annet enn enkel å følge til slutt. Innblandet i en hjulhekt 700 igjen i den siste starten (og da ble det vel langt frem til de der fremme til slutt), men det gikk styggfort siste 400 ved den anledningen (til tredje på 31.3 full vei). Kan trolig en lav 29-tid, og da sier det seg selv at de der bak skal få litt å slite med.

De tøffe står på disse to, men det er klart at hester som 11 Asteria og 13 Voje Spika ikke skal regnes bort i striden helt der fremme. Førstnevnte fikk naturlig nok litt stive bein til slutt i et veldig tøft V75-løp mot eldre hester i den siste starten, etter å ha trykt opp farten utvendig hele veien, men med et litt snillere opplegg på lørdag dukker Bokli Eld-datteren garantert opp blant de tre første i mål (enorme fartsressurser der i gården). Sistnevne er trolig best på kapasitet i løpet, men litt løpsnerver gjør sitt til at det ikke er hver dag aksjonene stemmer som best. Dog fryktelig tunge sisterunder på sitt beste, og da krysser vi tidlig.

På vårt store system åpner vi også opp for at fem hester til kan blande seg inn i leken, og da snakker vi om 2 Valle Arja (tøft i mot, men i rivende utvikling), 7 Lyssjø Faksa (positiv til sølv på fine 28.2 i den siste starten, men full distanse trekker vel litt ned), 8 Haugestad Opera (stabilt god, men hva med fighteregenskapene til slutt?), 9 Ylvruna (strålende i to seiersløp nå på slutten, men på voltestart har Elding-datteren tidligere slitt fælt til å begynne med) og 15 Lannem Siv (solid form, og det var en sterk innsats til tredje på fine 29.3 full vei mot eldre hester i grunnlaget sitt Skrugstad-traveren leverte i den siste starten, hvor seiersmaskinen Frakast var en vinner).

Vår rangering: A: 5 B: 4-11-13 C: 15-8-9-7-2-6-10-14-12-3-1

Annonse: Øivind Grøstad har et vanvittig objekt fra den røde boken i V75-3 på Bjerke lørdag

V75-4 - To hester gjør opp?
Spenters Æresløp for våre beste 3-årige kaldblodshester med 75.000 kroner til vinneren venter oss i den fjerde avdelingen, og vi velger å stå på to hester på samtlige spilleforslag. Vi synes at 4 Dag Odinson leverte et mektig inntrykk i to seiersløp i mars, og etter litt pause skal den flotte Moe Odin-sønnen ha vist glitrende takter i trening forut for lørdagens dyst (31.5 full vei i et treningsjobb). Det gikk enormt fort til slutt ved triumfen på fine 32.7 full vei i den siste starten, og det var et enormt driv i steget på denne hesten. Vi forventer å få se en lav 30-tid ved denne anledningen, og da skal det i så fall dreie seg om en solid vinnersjanse.

Evner langt utenom det vanlige har også 10 Tekno Odin vist, og dersom Tjomsland-traveren unngår galoppen denne gangen, ja så snakker vi fort om vinneren av løpet. Så ut til å gå mot en totalt overlegen seier i 3-års Stjernen i den siste starten, men en ulykksalig galopp midt på oppløpet ødela de seiersplanene. Etter sigende skremt av noe ved den anledningen (men det er ikke nødvendig å vinne med 60 meter...), og vi tilskriver de to galoppene i de to første startene urutine. Favoritten har trolig en lav 28-tid inne, i en feilfri utgave (og da skal i så fall de øvrige konkurrentene få litt å slite med).

Det vrimler dog av lovende krabater i dette løpet, og det er ikke godt å forutse hvem av deltagerne som har utviklet seg mest siden siste starten (mye skjer på kort tid med disse 3-åringene). En lovende type er 8 Ridder Stormen snakk om, og fra sitt springspor på 20 meter tillegg sitter nok Lome Elden-sønnen i en fremskutt posisjon direkte, med champion Eirik Høitomt ved spakene (og da bør han vurderes tidlig).

Mye å gå på har trolig også duoen 9 Briskeby Rauen (tok en heldig seier i 3-årsstjernen, men Bokli Eld-sønnen stod uansett for en sterk prestasjon) og 11 Gylden Balder (speedet inn til en flott seier på 31.9 full vei i den siste starten, men vi føler foreløpig at ikke Holtung-traveren matcher de beste). Tom Erga bak 2 Røster har klare ambisjoner om å kunne kjempe om seieren, og dette er da også snakk om en hest i rivende utvkling. Vant sprettlett på fine 30.6 i den siste starten, etter en meget kjapp avslutning på løpet, og Røste Bo-sønnen skal således være snakk om en tidlig gardering.

Vår rangering: A: 4 B: 10-8-2-9-11 C: 1-6-7-3

V75-5 - Vidåpent!
Vi har fryktelig problemer med å skille femten varmblodshopper i den femte avdelingen, og på vårt store system stryker vi ingen. I rivende utvikling virker 3 Belle Modelle til å være, og når vi mistenker at Eirik Høitomt foretrekker en rygg å gå i bak 2 Sun Star V. (kan vinne med perfekte åpninger til slutt), tror vi Ganymede-datteren til Morten A. Pedersen sitter tidlig i tet (og da tror vi i så fall på en topp vinnersjanse). 4-årshoppa så helt strålende ut ved den siste sprinttriumfen på fine 15.5, og selv om selskapet den gangen ikke var av den skarpeste sorten, ja så likte vi 20-prosenteren i spillet svært godt.

Kanonform holder 6 Evita E.J., og innsatsen til tredje på flotte 14.8 full vei med voltestart i den siste starten synes vi var strålende. En superfin innsats til seier på 14.5 over en sprint leverte 9 Nanna Pride i årsdebuten, og etter å ikke ha vært hurtigkjørt forut for den starten har nok Chipmate-datteren gått kraftig fremover på form med det løpet i kroppen, etter lang pause (og kapasiteten er udiskutabel). Litt kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg står 11 Kiwi Quattro, men formen er veldig fin der i gården (og kusk Truls S. Glittum har vunnet med hoppa to ganger tidligere).

Veldig fint inne i løpet på pengene står både 10 M Baby og 12 Shimona, og uten at vi har stålkontroll på hva de to utlendingene kan, krysser vi tidlig. Førstnevnte har gått noen fine langløp i Danmark (og som regel er disse hestene litt bedre enn grunnlaget sitt), mens sistnevnte virker til å være en 4-årshoppe under litt utvikling (uten at vi ble blendet av innsatsene i to løp vi sjekket). Litt lurt til står 4 Nala Waltz, og med feilfri avgang, tror vi Korsvolla-traveren dukker opp langt fremme.

Vår rangering: A: 3 B: 6-2-9-11-10-12-4 C: 8-1-7-14-15-13-5

V75-6 - favoritt eller en bongrensker?
Vi var litt skeptiske forut for den siste starten til 5 Acolyte Hanover ved triumfen på flotte 15.2 over stayerdistansen 2640 meter, men det var det ingen grunn til å være. Det skulle nesten ikke være mulig å stikke i fra de øvrige konkurrentene med nærmere 30 meter til slutt ved den anledningen, etter at 4-åringen hadde vært i overkant hissig underveis.

Det vitner om absolutt toppform, og når Frode Hamre forventer at Windsongs Leagcy-sønnen vil bli ytterligere forbedret ved å rive skoene av favoritten på lørdag, ja så skal vinnersjansene være solide i V75-6. Det ligger an til kraftig kjøring om taktpinnen i dette løpet, og når posisjonene har satt seg ut av den første svingen glir Hamre-traveren ventelig frem opp utvendig for lederen.

Vi tror at han har kontroll på løpet derfra, og da bokfører i så fall den seiersvante krabaten årets sjette triumf. Sprintet flotte 12.9 ved triumfen i den nest siste starten, og vi ser ikke helt bort i fra at Hamre-traveren kan senke den tiden med ytterligere et sekund på lørdag (og da blir han vond å slå). Med forventet tøft tempo på forestillingen, tror vi dog at 10 O.O. Seven V.P kan komme flygende til slutt (kan bli dønn riktig fra dette sporet for denne), og da snakker vi om en fullstendig bortglemt 6-prosenter i spillet (undertegnede har etter hvert fått veldig feeling for denne)!

Klart godkjent til fjerde på fine 15.7 over stayerdistansen 2640 meter bak svært gode hester (Beat The Wiz/Bullchip & Co) i debuten her til lands, uten å være på topp, og vi mistenker at 5-åringen vil vise frem i en kraftig forbedret utgave på lørdag. Fått litt bedre tid på seg nå, og denne hesten imponerte i flere løp som 4-åring i Danmark. Da får således S.J.`s Photo-sønnen en plass på våre tre største spilleforslag, og vi spiller da også til brakodds i DD!

Undertegnede har sett de tre siste løpene til 2 Optimal Sensei, uten å ha blitt veldig imponert. En hest som står med fire strake triumfer blir selvsagt mye spilt, men vi synes det er billige løp 5-årshoppa har vunnet. Dette ligner en veldig enkel hest, men det er mulig "ismannen" Flemmin Jensen lurer oss. Opptrådte ustyrbar (brøt etter 700 meter) gjorde 1 Borga Crash i debuten på svensk jord, og da var det ikke godt å få noe inntrykk av formen på 4-åringen.

Det må klaffe veldig for formsterke 6 Orion Hindø, fra et spor vel langt ute på en kjapp sprint, for at Glittum-traveren skal kunne gå helt til topps. Vi tror det blir stive bein til slutt på både 3 Sense Of Beauty og 4 One More Flight med en forventet meget luftig åpning på løpet i beina, mens vi ikke synes 9 Mieux De Quattro ligner verken en sprinter eller en vinner her.

Vår rangering: A: 5 B: 10-6-2-1-3-4-9 C: 11-12-8-7

V75-7 - krefter skal måles!
Et fantastisk flott kaldblodsløp over stayerdistansen 3140 meter med hester fordelt over tre distanser avslutter denne rebusen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange (og på vårt store system stryker vi da kun tre hester).

Formen på 15 Joker Elden er bedre enn på svært lenge, og dersom 8-åringen presterer på topp ved langreise (vært litt variabel på langturer tidligere i karrieren), ja så skal det dreie seg om en solid vinnersjanse, i kampen om en førstepremie på 100.000 kroner. Nærmest ukjørt ved triumfen på flotte 25.0 full vei i den siste starten, og i nettopp dette oppgjøret ble Lome Elden-sønnen toer bak Rubin i 2008 (så distansen takler han på full form).

Det skal bli svært spennende å se om 3 Erga Svarten og 4 Hågå Elden kan holde unna for sluggerne som kommer fra de bakre regioner, og vi har god tro på at de begge vil bite godt i fra seg. Førstnevnte leverte en avslutning det luktet svidd av i den siste starten til sjette på 26.7 full vei, og Sarpen-sønnen virker til å være utømmelig for krefter (fryktelig underspilt 10-prosenter dette!). Sistnevnte satt bom fast i det tilsvarende løpet, og Elding-sønnen er en type som ”tygger å går”, og da tror vi ikke den lange distansen skal by på problem.

Strålende form holder også 14 Høstbo Fredrik (solid til sølv på 24.8 full vei bak Amor Even i den siste starten), mens det ikke er noe i veien med kreftene til 13 Horgen Kinge (dog litt dunkel form). Litt tvilsom så langt i år har 12 Vesle Sjur vært, men på en distanse Lome Elden-sønnen takler bedre enn de fleste krysser vi tidlig. På vei opp i form er 8 Mjølner Flaks, mens 7 Vestpol Faxen får stå som en outsider, etter den litt svake innsatsen i den siste starten (dog veldig god til to strake triumfer forut for den starten).

Vår rangering: A: 15 B: 3-4-14-13-12-8-7 C: 11-10-9-2-5-6-1

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bjerke på lørdag har vi satt opp fire spileforslag på hhv 128, 514, 1024 og 2140 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke lørdag
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se V75-løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

PS!Undertegnede tar ut en uke ferie i neste uke, og da er det Kurt Leirvåg og vår nye mann på sportspill, Thomas Svendsen som vil stå for tipsene!

Annonsebilag