Foto: Hesteguiden.com

Til Trondheim for å vinne

Ola Martin Aasen tar med seg to fine hester fra Dombås til Leangen mandag. Vi tror på suksess. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Det ble flott uttelling for våre travtips søndag. På Momarken ble det fullklaff i V5A-spillet og drøye 10 000 kroner innspilt. I V5B-spillet ble det også fem rette på det minste forslaget og pene 678 kroner tilbake for en innsats på 190 kroner. Vi håper på mer suksess på Leangen mandag, der vi setter vår lit til den meget flinke hestekaren Ola Martin Aasen fra Dombås.

Han sender to hester nordover til Trondheim denne mandagen. Treårige Rappo skal prøve å hente 20 000 kroner i et treårsløp utenfor V5-veddemålene, mens den fartsfylte hoppa Schuvablessa jager 14 000 kroner i V5-5A/V5-2B. Hoppa innfridde lett som vår banker på Leangen 27. februar og motstanden er slett ikke skarpere denne mandagen. Også i sin siste start gjestet Schuvablessa Leangen, men da satt eieren selv i sulkyen. Etter en dårlig start, avsluttet hoppa formidabelt til andreplass. I kveld setter Tor Wollebæk seg opp som kusk, det er en ubetinget fordel og en feilfri Schuvablessa taper neppe dette løpet. Vi tror på seier og bankerspiller i begge V5-veddemålene.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 8-5 C: 6-4-1-10-2-3-12-11-9

V5-1A - Varmblodshester. 3140 meter voltestart.
83-prosenteren (kl 10 mandag) 13 Triple Crown blir dunderfavoritt i dette stayerløpet og når Sigbjørn Kolnes tar med seg hesten fra Skedsmokorset er det naturligvis med seiersambisjoner. Normalt er det en vinner, men Korean-sønnen har opptrådt svært ustabilt på slutten og vi velger å spekulere da det finnes brukbare hester i mot.

1 Boggy Victoria har 40 meters forsprang og vil vå få et veldig fint løp underveis. Undertegnede har sansen for denne hoppa og langløp er ikke noe minus. 5 Joker Boti har definitivt ikke noe mot distansen. Tåler å gjøre litt selv og selv om toppformen muligens et litt unna, skal Jokeren regnes her. Elleve år gamle 10 Nousiti er hentet inn av Tom Forkerud. Tjente nesten 700 000 kroner i Frankrike i fjor, og selv om raden ser svak ut, må franskmannen regnes direkte. Satte rekordene sine både på volte og auto i fjor og alderen tynger åpenbart ikke. Tom Forkerud kunne fortelle Sportspill nå i morgentimene mandag at hesten er meldt til Leangen, da det ikke finnes langløp andre steder i Norge for tiden.

Variable 12 Scott News er heller ikke ueffen dersom det klaffer med posisjonene underveis.
Rangering V5-1A: A: 13 B: 1-5-10 C: 12-3-7-6-8-9 D: 2

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Hun starter kun seks ganger i fjor, 1 Snonsøy Elda, men bokførte fire seire på de få startene. På fart er hun garantert best i dette feltet, men løpspause på fire måneder gjør at vi garderer.

8 Blikkstra settes nærmest. Det er ei hoppe som gjerne ikke skal gjøre for mye selv, men hun er travsikker og årsdebuterte på flott vis i Østersund i påsken. 2 Durgloma er variabel i humøret og ikke hver dag hun vil springe. På fart er hun uansett blant de bedre.

4 Vik Jerva er nok moden for en gedigen rekordforbedring, tidene må ses i lys av svært krevende baneforhold på Leangen i vinter. 10 Snonsøy Tinjar holdt farten flott til tredje i et V75-løp sist og er ikke helt borte.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 8-2-4 C: 10-6-7-9-3 D: 5

V5-3A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Ny storfavoritt på farten her i den tredje avdelingen. 10 Tangen Jerkeld vant med "halve oppløpet" sist og var riktig så fin. Blir ikke lett å hanskes med med gjentagelse av den prestasjonen, men møter klart skjerpet motstand her og vi spekulerer.

12 Eigelands Viktor dukker opp i regi flinke Toril Røsseng (dama bak Lykke Even). Fireåringen har avslørt talent tidligere og vi krysser tidlig på mistanke. 13 Arnsilver er tilbake hos eieren etter et kort opphold østpå. Arnsilver har fart og blir svært lite betrodd her. 9 Mankell er fartsfylt, men galopplysten. Også Mankell er moden for en solid rekordforbedring.

Fra strek er det outsidere i fleng, Vi nevner 5 Thara Blessa (trolig tethest, litt tvilsom vilje), 3 Madicken (på vei opp i form og i fremgang) og 1 Durgloma (får et fint løp herfra).
Rangering V5-3A: A: 10 B: 12-13-9 C: 5-3-1-14-11-8-4-2-7 D: 15-6

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Til tross for at femten hester stiller til start, er altså dette løpet bilstart. Vi prøver oss med 5 Gjølmes Jet som førstevalg. Vallaken holdt flott til tredje i V75 sist, og her kan det bære tidlig til tet. Sammen med gjestekusk Jomar Blekkan kan det bli ledelse hele veien.

10 Come On Sandy møtte gode hester i V75 sist, men kom fra det med æren i behold. Arne Nilsen har knallform på stallen i øyeblikket (Pondus tok en flott V64-seier i Østersund søndag) og Come On Sandy tåler å bli brukt underveis. 9 Speed Cavalino er opp og ned, men var fin i seiersløpet nest sist. Solhus opp som kusk igjen i kveld er ikke noe minus. 1 Adrian's News møtte for gode hester sist, men har ellers vist solid form.

7 Le Tout Premier radet opp seire i fjor, og er ikke ueffen her. Kusken trekker ned. 8 Gjølmes Super er grunnkapabel, men svært ujevn i prestasjonene.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 10-9-1-7 C: 8-11-12-6-3-2-15 D: 14-13-4

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Eirik Høitomt setter seg opp bak meget formsterke 13 M.S. Capisce og vi snakker kanskje om dagens beste spill på Leangen. Med all respekt for Gunnar Bergem som kusker til vanlig, kuskeforsterkningen er gedigen. Fireåringen er i knallform, og må ha en flott vinnersjanse her.

Atle Solhus og springspor, det er verd å merke seg. 11 Donas Super Max kan flytte beina sine på startsiden og det slett ikke utenkelig at Solhus sitter i front ut av den første svingen. Fireåringen avslørte talent i fjor og kan vinne direkte i årsdebuten. 8 Play Online er en annen bra fireåring. Formen er klart bedre enn raden. Se opp.

3 Pearl Princess er en mange formsterke hester på Arne Nilsens stall. Fra strek må Super News-hoppa tidlig på. 9 Dominik De Champs møtte veggen sist, tilbake i slag er han med i toppen her. 6 Main News kommer tilbake etter lang pause og har fin kapasitet.
Rangering V5-3B: A: 13 B: 11-8-3-9 C: 6-1-5-12-14-15-10-2-4-7

V5-4B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Kapasitetsmessig er det ingen tvil om at 2 Prada Vang er best i V5-4B, men hoppa har reist i galopp i sine to siste starter og skal i tillegg hanskes med et krevende andrespor i volta i kveld. Det er usikre saker og vi må gardere.

5 Delicious Avista står med tre strake seire på Leangen og må naturligvis sees med vinnersjanse igjen. 4 Kiss Me Kemp skal også håndtere et litt vrient startspor og den spennende nyervervelsen har fin klasse. Treårshoppa leverte tre fine løp i Sverige i fjor og regnes på direkten. Fra spingspor er det ikke usannsynlig at Jomar Blekkan prikker teten med 7 Super Princess. Fireåringen var betrodd ved flere tilfeller i fjor og er et spennende objekt her.

1 Tombola Du Loisir er ei storvokst hoppe som dukker opp i regi Tom Forkerud. Forkerud kunne fortelle oss at hoppa så fin ut i treningsjobb i 19-tempo over full vei. Outsider i norgesdebuten. 8 Itsy så ut som en vinner ut mot oppløpet på Biri sist, men speeden ebbet litt ut. Nå har hoppa fått løp i kroppen. Tilleggshestene synes å ha en tøff oppgave foran seg her.
Rangering V5-4B: A: 2 B: 5-4-7-1-8 C: 3-9-11-10 D: 12-13-6

V5-5B - Kaldblodshester. 2160 meter voltestart.
Ingen hester velger å starte fra strek i dette kaldblodsløpet og derfor er startdistansen på strekhestene 2160 meter i avslutningsløpet.

Gamlingen 12 Prins Juventus spurtet som i glansdagene i V75 sist på Leangen og endte på en flott tredjeplass (Tekno Jerken vant). I kveld står Fannrem-hesten 20 meter bedre til og selv om Prinsen er supervariabel i prestasjonene, synes vi han forsvarer førstevalget her. 10 Vorset Ivers var toer i det samme løpet og holder uforandret fin form. Men Vorseten kjemper ikke like godt hver dag, vi nøyer oss med andrevalget.

6 Vill Dina har levert sakene sine i en rekke hoppeløp. Har da ofte stått på lengste tillegg. Nå er det strek og mulig tet. Hoppa kan holde unna for tilleggshestene. Det kan også variable 3 Theoblessa som er bedre enn det programraden indikere. Flott avslutning til andre i et lignende løp fjerde sist. 7 Nordlirapp er heller ikke ueffen. Formen er fin.
Rangering V5-5B: A: 12 B: 10-6-3-7 C: 11-8-4-1-5-9-2


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus