*Nettavisen* Sportspill.

Tilbake på vinnersporet?

Foto: hesteguiden.com

Dagens største favoritt har ikke vunnet løp siden 8. januar, men med helt riktige forutsetninger i Drammen i kveld er kanskje tiden inne for en ny seier? Sjekk våre V5-tips her.

02.05.11 12:37

Sportspills meny mandag:
Trav Leangen: Kuskebytte gjør susen

Oddsen: Norwich på vei mot Premier League

Det er i hvert fall ikke mange av dagens konkurrenter som står den voldsomt lange distansen på 2900 meter bedre enn 7 Vinn De Luxe i V5-5, og i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Klikk her for å se våre V5-forslag til Drammen.

Stod på godkjent til tredje på 15.3 full vei etter litt pause i den siste starten, og løp i kroppen har normalt gjort godt (manglet litt det rette trykket til slutt sist). Takler dagens arena på utmerket vis, og dersom Zerberus-datteren har stått opp på rette foten blir hun ikke enkel å slå.

Vi får dog ikke akkurat godfølelsen av å sette hele budsjettet på en hest som har galoppert i fem av de ti siste startene, og på våre to største spilleforslag sikrer vi oss da med 11 Pompier. Sistnevnte var svinkald i et V75-løp i den siste starten uvisst av hvilken grunn (vi tror det bare var snakk om en dårlig dag, og noen akutt formsvikt tror vi ikke på), men forut for den starten gikk Forkerud-traveren kanonfine løp.

Avsluttet da nemlig veldig bra til hhv tredje og sølv i to tøffe løp, og dersom storfavoritten skulle strule det til for seg selv, tror vi den sterke Ucleo-sønnen står nærmest til å overta (kun krysset av på hver femte kupong).

Vår rangering: A: 7 B: 11 C: 10-9-8-6-4 D: 3-2-5

To hester gjør opp?
Ja, vi har i hvert fall veldig god tro på at vinneren er å finne på duoen 3 Drivknekten og 10 Vinnibrunen i et løp i Ungdomsserien i den tredje avdelingen, og da snakker vi om to hester i absolutt toppform.

Førstnevnte står bedre til enn på svært lenge, og Spikeld-sønnen utstyres med en av de beste kuskene i løpet i form av Dag S. Dalen. Avsluttet voldsomt fint til slutt tre ganger på rad har 8-åringen gjort i fra vanskelige utgangsposisjoner nå på slutten, og en seier er nå rett rundt hjørnet (og vi tror den kommer i kveld).

Sistnevnte kan dog bli tung å stå mot til slutt, og dagens kusk Ole-Cristian Kjenner har jo da også tidligere vunnet med denne hesten. Den tidligere svært så usikre 9-åringen har utviklet seg voldsomt i år, og i forhold til ved de siste løpene, hvor favoritten har gått strålende løp i tøff konkurranse er det ned minst en klasse ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 3 B: 10 C: 7-1-9-8-6-5-2-4-11

Annonse: grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Drammen kan du finne her.

V5-1, 2100 meter voltestart
Et flott 3-årsløp for kaldblodshester innleder denne rebusen, og vi tar nok ikke mye feil ved å si at en rekke av dagens deltagere trolig er å finne blant de tolv på startstreken i Kriteriet senere i høst. Vi likte godt 4 Tele Viking i debuten ved tredjeplassen på 34.3 full vei 20. mars, og vi mistenker at Flåten-traveren har utviklet seg mye siden den gangen (og da snakker vi om en alt for lite spilt 11-prosenter).

En oppløftende debut til sølv på 33.4 full vei (rundt 32.5 siste tusen) leverte også 2 Dragon, men det så ikke ut til at Mørtvedt Jerkeld-sønnen hadde fryktelig lyst til å springe forbi konkurrenter ved den anledningen. Skjønner dog kanskje litt mer av hva dette går ut på med et løp i kroppen, og normalt skal det dreie seg om en solid vinnersjanse.

Vi synes 7 Gylden Balder må få klart godkjent for femteplassen på fine 32.5 full vei i 3-årsstjernen etter å ha gått utvendig hele veien, og det er spennende nok med kuskeendringen til Kai Johansen i kveld. Det var ikke tilgang til løpet til 1 Tekno Jerkmin i Sverige på ATG`s løpsarkiv, og da kan vi bare konstatere at det ser veldig bra ut å debutere på 33.0 over en sprint til sølv med innlagt galopp underveis.

Vår rangering: A: 4 B: 2-7-1 C: 5-6-8-3

V5-2, 900 meter autostart!
Vi ser ikke helt verdien av å skrive ut slike løp over en så ekstremt kort distanse i denne klassen, men det er muligens for å skape litt show for publikum (særlig spillervennlig er det i hvert fall ikke). Det er slett ikke enkelt å forutse verken startsiden eller resultatet til slutt, og på vårt store system helgarderer vi.

Veldig fin form holder 1 Born Hot, og i den fjerde siste starten beholdt 4-åringen teten fra et tilsvarende spor på nettopp dagens arena. Det gir dog ingen pekepinne på om han klarer det i kveld, men vi har i hvert fall likt innsatsene til Hot Chilli Pepper-sønnen i fra til dels vanskelige utgangsposisjoner nå på slutten.

Det er neppe noen som følger 3 Ecila Bar på fart i en feilfri utgave, men stabiliteten har vært totalt fraværende der i gården, etter at 5-årshoppa vant et sprintløp på Bjerke 10. februar på superfine 15.6 Langt mer travsikker er 6 Magic Me, og den formtoppede Teigen-traveren skal være snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Vår rangering: A: 1 B: 6-3-2-4-5 C: 7-8

V5-4, 1700 meter autostart
Et litt småskummelt sprintløp for kaldblodshester venter oss i den fjerde avdelingen, og på vårt store system stryker vi ingen. Fart som rekke langt innehar 6 Ulsrud Troll (jogget 26.5 første fem hunder i den siste starten), og når det er snakk om sprint ved denne anledningen, tror vi 29-prosenteren kan vise seg å bli alt annet en lett å fange fra tet. Galopperte ut i oppløpet i seierskampen i den siste starten, mens han vant på 32.4 full vei sist han gjestet dagens arena.

Det er spennende nok når champion Eirik Høitomt svinger seg opp i sulkyen bak 7 U.R. Molina, og fartsresurssene er det ingen ting i veien med der i gården. Hoppet seg vekk i årsdebuten, men 5-årshoppa har vært helt nede på fine 26.8 over aktuell distanse som best tidligere i karrieren.

Fin til spormessig står både 2 Kolberg Stjerna (må ha det litt servert, men at formen er fin viste hun ved å vinne lett på 30.4 i den siste starten) og 3 Hasle Lomen (positiv til sølv i debuten for Teigen, og sprint skal være en klar fordel). Mistet rytmen (med galopp til følge) gjorde 10 Blijerven ut i oppløpet i den siste starten (fikk en galopperende konkurrent i fleisen), men kapasiteten på 4-åringen skal være veldig fin.

Vår rangering: A: 6 B: 7-2-3-10 C: 8-1-4-5-9-11-12

Spilleforslag
Til V5-løpene på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 480 og 1156 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Drammen
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.