Foto: FKH.no

- Et kallenavn jeg vil leve opp til

Noen navn forplikter mer enn andre.

Kommersielt

TIPPELIGATIPSET:
11.PLASS: HAUGESUND

Én trening var alt som skulle til før Hammarby-supporterne ga Maic Sema kallenavnet «Magic» da han kom til klubben før 2008-sesongen.

Etter tre sesonger i Stockholm-klubben, to av dem i Superettan, fant «Magic Sema» ut at det var på tide å komme seg ut og vise fram magien et annet sted. Nå er det Måkeberget i Haugesund som skal få nyte godt av svenskens magi.

- «Magic» er et kallenavn jeg håper at jeg kan leve opp til, og et navn jeg håper å bære med meg resten av karrieren. Jeg håper jeg kan vise fansen litt magi denne sesongen også, sier Sema til Nettavisen.

Liker å showe for publikum
Den offensivt anlagte midtbanespilleren beskrives som en spiller med god teknikk, hurtighet og pasningssikker med begge bein. Kanskje kan han fylle hullet etter Daniel Bamberg, som bidro med 17 målpoeng forrige sesong, allerede i år?

- Jeg vil være en kreativ spiller som kan bidra med mål og assists. I tillegg liker jeg å gi publikum valuta for pengene. Man skal ha det litt gøy, og jeg liker å showe litt for publikum, innrømmer 23-åringen.

Maic «Magic» Sema spilte to sesonger i Allsvenskan før han ble med Hammarby ned i Superettan i 2009. Han innrømmer at han merker en viss forskjell på intensiteten på Haugesunds treninger og det han er vant med fra Sverige.

- Det er litt vanskelig å sammenligne nivået allerede nå, men det går nok litt fortere her, og det gjelder å ha en god pumpe. Jeg håper å komme i form og være med å bidra når sesongen starter, sier den blide svensken.

Og finner han formen, kan det bli show på Haugesund Stadion denne sesongen. Denne videoen tyder i alle fall på at han var en populær mann blant supporterne i Hammarby:

Djurdjic kan forsvinne
Mens Maic Sema har et ønske om å lage show, prøver Jostein Grindhaug å dysse ned forventningene etter at laget har sikret seg to sjetteplasser på rad i Tippeligaen. Haugesunds karismatiske trener, mener laget står overfor sin tøffeste sesong på lenge.

- Det ser greit ut, og vi har fått beholde mange av de samme spillerne vi hadde med i fjor. I tillegg har vi fått inn noen nye som gir oss ok bredde i stallen, men det er andre som har forsterket mer enn oss, sier Grindhaug til Nettavisen.

Han har allerede sett Daniel Bamberg forsvinne og er fullstendig klar over at en spiller som Nikola Djurdjc kan bli aktuell for en enda større klubb, dersom han fortsetter storspillet fra forrige sesong.

- Nikola kan fort komme til å forsvinne til sommeren. Det er helt naturlig at det kommer større klubber på banen om han fortsetter å levere som i fjor.

Varierende vinter
Grindhaug vet at Haugesund ikke kan hente inn en erstatter av samme kaliber, dersom serberen skulle forsvinne.

- Vi kan aldri hente inn spillere på samme nivå som de vi selger. Dette er måten vi driver på i Haugesund, vi henter inn unge og lovende spillere og videreutvikler dem her. Vi har ikke råd til å hente inn en spiller som er på samme nivå som Djurdjic er på nå, mener Grindhaug.

I vinter har resultatene svingt litt mer enn de har gjort i de foregående årene, men Haugesund-treneren mener det har en helt naturlig forklaring.

- Vi har tapt mer i år enn i fjor. Det har vært mer variabelt, men vi har latt flere spillere få muligheten og hatt fem-seks nye mann i aksjon, så det har variert litt.

Vår analyse av Haugesund:

I løpet av de to siste sesongene har Haugesund spilt 30 hjemmekamper og tapt bare to av dem. Ingen andre lag i Tippeligaen har klart å bygge et fort på samme måte som Jostein Grindhaug har gjort på Haugesund Stadion.

Mange trodde at laget ville få problemer i sin andre sesong etter opprykket i 2009, men svarte kritikerne med å levere en strålende andresesong hvor laget havnet på sjetteplass i fjor.

Nå er det imidlertid ingen som ikke tar Haugesund på alvor lenger.

Vi tror at laget, også denne sesongen, vil levere varene på hjemmebane, men vil møte litt mer motgang enn forrige sesong og havne litt under midten av tabellen.

Daniel Bamberg som sørget for 17 mål forrige sesong (8 mål, 9 målgivende) er borte, og laget er avhengige av at angrepsduoen holder seg skadefri og leverer.

Kanskje kan Håvard Storbæk, som ble hentet inn fra Odd Grenland være med å assistere Søderlund og Djurdjic denne sesongen.

Sistnevnte ble kåret til årets angrepsspiller forrige sesong og har fått oppmerksomheten til både norske og utenlandske klubber.

Serberen bestemte seg for å bli værende til tross for interesse i vinter og er for øyeblikket på leilighetsjakt i Haugesund. Spiller han like godt denne sesongen, kan han fort forsvinne til sommeren hvis det rette tilbudet dukker opp.

Vi tror Haugesund får en sesong på det jevne, kanskje en liten nedtur etter forrige sesong, men uten problemer med å holde plassen i Tippeligaen.

Se opp for: Maic Sema

Han beskriver seg selv om en angrepsspiller med god teknikk, bra pasningsspill og nesten like god med begge bein. Etter sine tre sesonger i Hammarby har han fått kallenavnet «Magic Sema».

Nå er Maic Sema klar for å vise fram sin magi på norske tippeligaarenaer.

23-åringen har brukt litt tid på å finne seg til rette i sin nye klubb gjennom vinteren, men Jostein Grindhaug har store forhåpninger om at han kan vise seg fram fra sin beste side når Tippeligaen er i gang.

I fjor kåret supporterne ham til årets spiller i Hammarby etter at han hadde banket inn 10 mål for Superettan-klubben.

Nettavisens tips: 11. plass

Jostein Grindhaug om tipset: Det synes jeg høres fornuftig ut. De største klubbene ser ut til å ha rustet godt opp, og det blir nok vår tøffeste sesong etter opprykket.

Haugesund 2012:

+ Har en av Tippeligaens beste angrepsduo i Nikola Djurdjic og Alexander Søderlund.
+ Veldig godt hjemmelag. Har to tap hjemme på to sesonger.
+ Motiverende og god trener som kjenner klubben og spillerne godt.

- To gode sesonger fører til høyere forventninger. Kan ikke lenger slå nedenfra.
- Har mistet poengkongen Daniel Bamberg. Kan noen fylle tomrommet?
- Kan bli for avhengige av angrepsspillerne. Djurdjic kan forsvinne til sommeren.

HER FINNER DU ALLE VÅRE TABELLTIPS.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus