*Nettavisen* Sportspill.

- I dag scorer Rooney

Foto: (AFP/Scanpix)

Vår tipsekspert har klokkertro på England og Wayne Rooney i kveld. Sjekk tipsene her.

Langoddsen byr som vanlig på tre oppgjør fra fotball-VM og norsk 3. divisjonsfotball. Det begynner å dra seg til i VM, og vi fikk se 10 scoringer fordelt på gårsdagens tre kamper. Vi har ønsket mer underholdning, og de første kampene i runde 2 gir håp.

Under finner du del to av fredagens oddstips. (Del 1 tok i stor grad for seg Tyskland - Serbia.)

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Slovenia - USA
Gruppe C. Slovenia imponerte i kvalifiseringen og vi hadde kanskje forventet litt mer kreativitet og målteft enn det de viste mot Algerie i åpningskampen. De klarte imidlertid det viktigste, nemlig å vinne kampen, og nå leder de gruppe C foran USA og England som har ett poeng hver. Det blir spennende å se om Slovenia hever seg et hakk eller to fra den relativt tamme åpningskampen. De har matchball i dag, men USA er etter alle solemerker en tøffere konkurrent enn Algerie.

USA klarte 1-1 mot England i en kamp de var helt på høyde med gutta fra fotballøya, om ikke bedre. Det var en del vilje og konstruktivt spill å se, Altidore var kanskje det beste eksemplet. Defensivt glapp det i åpningsminuttene og de fikk en baklengs, men senere ble det gjort få feil. Arbeidsviljen og samspillet satt bra og vi tror dette laget skal bli vanskelig å for både Slovenia og Algerie.

Om Slovenia sier USAs midtbanemann Clint Dempsey: "They are not going to be spectacular but they are going to be solid and they are going to be very hard to beat. With a win, Slovenia qualify. It's hard to know if they are going to go all out to win or be happy to get a point. We will have to adapt to how they play."

Vi tror USA har gode muligheter i dag. Det kommer ikke til å bli lett å spille ut det slovenske forsvaret, og vi tror det er gode muligheter for en jevn kamp, med under 2,5 mål, og der avgjørelsen faller sent. 1,87 på uavgjort til pause er et bedre spill enn 1,85 på seier til USA isolert sett, slik vi vurderer det. Men pause-spillet kan ikke spilles som single. I del 1 av dagens oddsforslag kombinerte vi derfor spillet med 3.Tyskland - Serbia - (pause) 2,00 2,10 5,00. Denne kampen begynte 13.30. Det innebærer at du må finne en annen kamp å kombinere dette spillet med.

Få VM-scoringene på sms

England - Algerie
Gruppe C. England åpnet med 1-1 mot USA i en kamp begge lag kunne ha avgjort mot slutten. Englands Gerrard scoret på kampens første mulighet da han elegant satte en nydelig stikker i mål. USA kom mere med etterhvert, de fikk målet sitt på en keepertabbe så trist og lei at vi nesten hørte engelskmennene gråte på andre siden av sjøen, men Altidores skudd mot slutten som gikk via stolpen opp i tverrligger og ut, kunne godt ha blitt seiersmålet til USA. England er nok alt i alt og i likhet med de fleste andre lagene i dette VM være fornøyd med uavgjort i sin åpningskamp. Mot Algerie er alt annet enn seier en katastrofe.

England holdt ikke skremmende høyt nivå mot USA, det var tegn til manglende hurtighet hos enkelte spillere i på midtbanen og i forsvaret, Carragher som kom innpå for King etter pause var rett og slett ikke kjapp nok. Barry var skadet og spilte ikke, Rooney fikk få sjanser på topp og ble ikke den farligheten alle trodde på forhånd.

Algerie så ut til å spille uavgjort i sin ganske kjedelige åpningskamp mot Slovenia, men en keepertabbe helt på nivå med den Englands Green presterte, gjorde at slovenske Robert Korens skudd ble matchvinnende. Algerie klarte ikke komme tilbake i kampen, og kort oppsummert så Algerie ut som et lag uten muligheter til å gå videre i denne gruppen.

For England er Ledley King ikke med i forsvaret denne gangen, mens Gareth Barry er tilgjengelig for spill på midtbanen. Får vi se James i mål eller blir det tabbekeeperen Green igjen? Sjansen for å gjøre to slike tabber i samme VM må uansett være liten. Algeries spiss Ghezzal er suspendert i dag siden han fikk to kjappe kort da han kom innpå sist, det forventes også at en ny målvakt får sjansen fra start.

Dette er kampen England må og skal vinne for å gå videre. Noen annet enn seier her vil være skjebnesvangert siden det ble uavgjort i første kampen og Slovenia leder gruppen med tre poeng. At England er nødt til å vinne betyr ikke at de automatisk gjør det, men de har et sterkere lag enn Algerie og skal klare dette uten videre dramatikk. Algerie sliter nesten alltid mot europeiske lag, og England under Capello har levert solide resultater i de aller fleste kampene hittil.

1,20 på seier til England er lavt, men muligheten for at Algerie tar poeng må være meget liten. 1,65 på seier med to mål eller mer er igjen noe lav odds sammenlignet med andres, men dette skal vel England klare å ta med to måls margin. Scorer Englands Wayne Rooney? Ja, det må være gode muligheter for at han gjør det, selv om han ikke blomstret sist. Rooney starter på topp for England med mindre noe helt uventet inntreffer, og han er en ærgjerrig fyr som både ønsker og evner å score mål i dette VM. Han er også en skadefri tøffing som bør klare å holde seg på beina i 90 minutter. Større målsjanser enn i dag er det ikke sikkert han får i dette mesterskapet.

Vi fordeler innsatsen på fire spill i dag. De to første finner du i del 1 av dagens oddstips. De to under må du levere innen kl. 20.25 i kveld. Innsatsen er 100 kroner pr spill.

Total odds: 3,93

Klikk her for å levere dette spillet

32.England - Algerie (0-1) 1,65 3,60 3,40

Klikk her for å levere dette spillet

36.Rooney - scorer mål? (ja/nei) 1,65 1,75

Klikk her for å levere dette spillet

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag