OMDISKUTERT TABELL: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener blant annet at vi plasserer Brann og Rikard Norling (bildet) altfor høyt.
OMDISKUTERT TABELL: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener blant annet at vi plasserer Brann og Rikard Norling (bildet) altfor høyt. Foto: Marit Hommedal / Faksimile Nettavisen.no (NTB scanpix)

- Jeg kan ikke stå og si noe slikt til mine spillere

Vi viste frem Nettavisens tabelltips til norske trenerprofiler. Tilbakemeldingene var mildt sagt delte.

Kommersielt

Nettavisen har i dag publisert vårt samlede tabelltips for Tippeligaen 2014.

De to siste årene har Nettavisen vært så gode (heldige) å tippe best av de riksdekkende avisene, og vi går selvsagt for hat trick denne sesongen.

Men hvor godt er egentlig årets tips? For å sjekke dette med landets beste eksperter, de som bedriver idretten daglig, tok vi med vår spådom (fasiten) ut til landets topptrenere.

Kritisk Fagermo
Først ut til å kaste sin dom er Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

- Du likte ikke Odd-tipset vårt, skjønner vi? (Fagermo svarte «kunnskapsløshet» da han ble bedt om å kommentere Nettavisens plassering av Odd på åttendeplass).

KRITISK: Dag-Eilev Fagermo.

- Det var ikke det jeg sa. Jeg sa bare at jeg ennå ikke har møtt noen fra Nettavisen som er kunnskapsrike om fotball. Det var det jeg sa, og det mener jeg, sier Fagermo til Nettavisen.

Det skal han få lov til å mene, men hvorfor er han uenig i tipset?

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor Brann blir tippet så høyt. Hvorfor skal Brann være på fjerdeplass? Hva er det de har gjort? De kommer aldri blant de seks beste, for å ta et eksempel. Hva slags spillermateriell har de som gjør at de skal bli topp fire? De har hentet en svensk spiss som kanskje scorer syv-åtte mål, og så har de hentet Vadim Demidov. Det er det de har hentet. Men dere følger ikke med på hva som skjer i de ulike miljøene, og det går på kunnskaper. Men akkurat det om at vi blir nummer åtte, det kan godt hende, analyserer Fagermo.

OPTIMISTISK: Brann-trener Rikard Norling.

- Jeg kan ikke stå og si noe slikt
Brann-trener Rikard Norling får også presentert tipset, og vi spør samtidig om en kommentar til Fagermos dystre spådommer på Branns vegne.

- Vi har kjempet en stund nå, helt tilbake til 2007, og vi må jobbe tålmodig for å få de resultatene og utviklingen vi ønsker. Det mest naturlige er kanskje det han gir uttrykk for, men det er tross alt jeg som er Brann-trener. Det er jeg som skal utstråle håp og tro, og motivere spillerne hver dag. Jeg kan ikke stå og si noe slikt til mine spillere, sier Norling til Nettavisen.

Om vårt valg om å sette Brann på fjerdeplass, svarer han slik:

- Det der er i manges øye en bra plassering, kanskje en overraskende bra plassering. Men for meg føles det rart å se oss der.

- Du ville sett dere et par-tre hakk høyere opp?

- Det er det vi jobber for.

- Hva med resten av tabellen, vi har som du ser valgt å plassere Molde, Godset og RBK på topp tre.

- Det er vel de tre lagene mange tror, men jeg kan ikke nok om kraften til verken de tre eller de andre lagene til å uttale meg. Akkurat i år er jeg nok ikke hjelpe deg med noen form for gode argumenter for eller imot tipset ditt, sier Norling.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MYE BRA: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og fotballpresident Yngve Hallén tok en kikk på Nettavisens tabelltips.


- Må få lov å spå

Vi går videre til Lillestrøm-trener Magnus Haglund og viser ham tabelltipset. Hans første reaksjon er at han ikke er enig i vår plassering av LSK på kvalik.

- Jeg synes at 14.plass er litt lavt. Jeg mener at vi er på mange måter bedre enn i fjor. Det vet jo jeg som ser spillerne hver dag. Men på forhånd er alle tips spådommer som folk må få komme med, sukker svensken.

- Hvem blir mestere?

- Jeg tror gullkampen vil stå mellom Molde, Godset og Rosenborg, og det er Rosenborg som trekker det lengste strået. På grunn av kontinuitet og interessante signeringer med Riku Riski og Morten Gamst Pedersen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er enig med sin kollega på Åråsen at det er tre lag som skiller seg ut i toppen.

TAR FEIL: Per Joar Hansen er uenig i vår plassering av Bodø/Glimt.

- Jeg tror dere treffer på de tre øverste, men jeg er ikke like sikker på rekkefølgen. Jeg ville kanskje ha snudd på det. Jeg tror de tre er i toppen, og at Rosenborg er en knepen favoritt. Samtidig er jeg nok mer optimistisk på Bodø/Glimt og Lillestrøms vegne enn dere er. Der er alltid vanskelig å spå om nyopprykkede lag, men Glimt har vist stabilitet og identitet. Det er alltid lag som blir den store positive og negative overraskelsen, og hvem det blir i år, det er vanskelig å spå, slår Høgmo fast.

- 100 prosent feil
Rosenborg-sjef Per Joar Hansen ser lenge og vel på tipset. Det er særlig én ting han er uenig med oss i.

- Jeg er ganske sikker på at Bodø/Glimt ikke rykker ned, i hvert fall. Det er jeg 100 prosent sikker på. Ut over det har jeg egentlig ingen kommentar. Tipping er tipping. Dere jobber med det, jeg jobber med å trene fotballag, sier Perry.

- Er du enig i at dere, Godset og Molde er de tre lagene som kommer til å kjempe i toppen?

- Vi bør være ett av lagene, i hvert fall. I tillegg er det så jevnt i denne serien at to-tre andre lag også kan blande seg inn. Det kan også være noen av disse lagene som ikke klarer det. Så jevnt er det i norsk fotball.

Fakta: Nettavisens tabelltips 2014:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

1.plass:Strømsgodset
2.plass:Molde
3.plass:Rosenborg
4.plass:Brann
5. plass:Haugesund
6.plass:Aalesund
7.plass:Viking
8.plass:Odd
9.plass:Vålerenga
10.plass:Start
11.plass: Sandnes Ulf
12.plass: Sarpsborg
13.plass: Sogndal
14.plass: Lillestrøm
15.plass: Bodø/Glimt
16.plass: Stabæk

- Viking kan vinne
Til slutt får Sogndal-trener Jonas Olsson se tabelltipset. Han våger å spå en helt uventet gullkandidat.

- Jeg tror faktisk Viking kan vinne Tippeligaen. Men fra femteplass til 16.-plass kan det bli akkurat hva som helst, er hans dom.

Fredag kveld får tipping være tipping, da braker alvoret endelig løs. Seriepremieren mellom Molde og Vålerenga spilles klokken 19, og Nettavisen er på plass i rosenes by for å følge dramatikken.

Du kan også følge kampen i vårt ferske livesenter.

LES OGSÅ:


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus