Diego Costa leverte scoring allerede i seriepremieren for Chelsea.
Diego Costa leverte scoring allerede i seriepremieren for Chelsea. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

- Kan ikke gardere Chelsea

Chelsea overbeviste voldsomt i seriepremieren og blir vår hovedsikre på lørdagens hyperspennende tippekupong.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Southampton og Forest får tillit
Oddstips 2: Baskere jakter millioner
Dagens langskudd: Pedersen frelser Bergen
Premier League: Skaderapport
Tippeligaen: Skaderapport
V75 Sørlandet: Jakten på 35 mill fortsetter

Lørdagens tippekupong består av en tippeligakamp, fem kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Bonuspotten er denne lørdagen på ca 1,2 millioner kroner.

1. Vålerenga - Brann
I Tippeligaen er det to kamper på programmet denne lørdagen og her skal vi konsentrere oss om prestisjeoppgjøret på Ullevaal mellom Vålerenga og Brann. Vålerenga hr fått godt betalt i forhold til sine prestasjoner denne sesongen, mens Sportsklubben Brann har fått for dårlig betalt i forhold til sine prestasjoner.

Fotballtrenere pleier alltid å si at marginer vil utjevne seg i løpet av en sesong og således er det oppadgående kurve på Brann og litt nedadgående kurve på Vålerenga i øyeblikket.

Vålerenga kommer nærmest fra et 1-2 nederlag på Åråsen og totalt 2-3-1 på de seks siste seriekampene. 5-4-0 hjemme på Ullevaal denne sesongen.

Brann på sin side har for første gang denne sesongen vunnet to strake Tippeligakamper, men begge har vært hjemme i Bergen. Likefullt er laget fortsatt nest sist på tabellen med sine 18 poeng og har tre poeng opp til sikker plass.

Toppscorer Vidar Ørn Kjartansson returnerer for Vålerenga etter karantene, mens Daniel Fredheim Holm fortsatt er skadet. For sportsklubben Brann returnerer Azar Karadas etter karantene, og toppscorer Jakob Orlov er friskmeldt igjen. Stephane Badji må derimot sone karantene, mens Amin Askar fortsatt er skadet.

Klar heldekk på tippekupongen, mens vi lanserer Brann som dagens langskudd på Tippekupongen. HUB.

2. Everton – Arsenal
Everton tok ledelsen to ganger borte mot Leicester i serieåpningen, men måtte nøye seg med ett poeng. Etter kampen innrømmet manager Roberto Martinez at laget skulle satset på å punktere kampen med en scoring til i stedet for å forsøke å safe hjem en 2-1-seier.

Midtbanen er svekket av Ross Barkleys kneskade. I tillegg er Arouna Koné og Bryan Oviedo ute med skader.

Arsenal har en rekke spillere ute med skade eller manglende matchtrening, og i åpningskampen mot Crystal Palace glimret spillere som Mesut Özil, Lukas Podolski, Theo Walcott og Per Mertesacker med sitt fravær.

Yaya Sanogo spilte fra start på bekostning av Olivier Giroud. Den tidligere Auxerre-spissen var stort sett usynlig før han ble byttet ut med landsmannen Giroud et stykke ut i andre omgang, og det er godt mulig vi ser Giroud fra start i dag. Özil, Podolski og Mertesacker kan være tilbake i dag. Kieran Gibbs er imidlertid ute etter å ha skadet seg mot Palace.

Arsenal slet med å få hull på Palace-forsvaret, og det hadde ikke vært noe å si på om det hadde blitt poengdeling. Aaron Ramsey dukket imidlertid opp på overtid og sikret tre verdifulle poeng.

Vi tror ikke Everton taper denne og nøyer oss med halvgardering. HU.

3. Chelsea - Leicester
Chelsea virket meget sterke i åpningskampen, og midtbanetrioen Fabregas, Schurrle og Hazard kommer til å lage huskestue for mange forsvarsrekker denne sesongen. Diego Costa fremsto som noe rusten, men kjempet tappert og var nådeløs da han fikk muligheten til å score på en retur tidlig i kampen.

Burnley er trolig et av de svakeste lagene i ligaen, så vi må nok vente noen runder til før vi vet hvor Chelsea står denne sesongen. Chelsea stiller med en skadefri tropp i dag.

Leicester kjempet bra mot Everton i åpningskampen, og det var godt gjort å ta poeng etter å ha ligget under to ganger. Klubben har ikke akkurat hamstret klassespillere etter opprykket, men 8 millioner pund-mannen Jose Ulloa (kjøpt fra Brighton) viste i åpningskampen at han er i stand til å score mål også på høyeste nivå i England.

Matthew Upson, Matthew James og Daniel Drinkwater er ute med skader, mens nykommeren Marc Albrighton betegnes som usikker.

Det er vanskelig å argumentere for annet enn Chelsea-seier her. H.

4. Southampton - West Bromwich
Southampton spilte en god åpningskamp mot Liverpool, men måtte ta til take med null poeng etter en sen scoring av Daniel Sturridge. Klubben har solgt en rekke nøkkelspillere fra forrige sesong, men også hentet inn spennende navn som Dusan Tadic, Graziano Pelle og Florin Gardos. Nathaniel Clyne var meget pigg mot Liverpool og scoret et flott mål. Den ungen backen kan bli et viktig angrepsvåpen denne sesongen.

West Bromwich hadde lenge tre poeng i lomma i åpningskampen mot Sunderland takket være to mål av spisstalentet Saido Berahino, men Sebastian Larsson sene scoring sørget for at det ble poengdeling.

I våre oddstips lanserer vi Southampton, på tippekupongen tar vi også med U. HU.

5. Crystal Palace - West Ham
Palace spilte en meget god defensiv kamp borte mot Arsenal i premieren, men måtte reise tomhendte hjem etter en overtidsscoring av Aaron Ramsey. Klubben har kvittet seg med en del stallfyll i sommer og hentet inn Brede Hangeland, Martin Kelly, Fraizer Campbell og Chris Kettings.

West Ham så ut til å ha full kontroll på Tottenham i åpningskampen da Kyle Nughton ble utvist etter en halvtime og laget samtidig fikk straffe. Mark Noble satte imidlertid straffen til side for mål, og verre skulle det bli. James Collins ble sendt i dusjen med to gule kort midtveis i andre omgang, og tre minutter på overtid scoret Tottenhams debutant Eric Dier kampens eneste mål.

Collins soner karantene i dag.

Vidåpent oppgjør i vente her, men stor fare for poengdeling. U.

6. Swansea – Burnley
Swansea ser på papiret noe svekket ut fra forrige sesong, men i åpningskampen borte mot Manchester United var det lite som tydet på at waliserene kommer til å få en svak sesong. Den hjemvendte islendingen Gylfi Sigurdsson spilte en strålende kamp og bidro sterkt til 2-1-seieren.

Burnley yppet seg litt mot Chelsea i premieren, men tapte til slutt fullt fortjent 1-3. Chelsea så sterke ut i den kampen, og det blir spennende å se hva Burnley kan prestere mot enklere motstand.

Litt småskummel kamp dette, men vi setter pengene på waliserne. H.

7. Derby – Fulham
To mål av Jamie Ward holdt ikke for Derby borte mot Charlton i midtuken, og laget gikk dermed på sesongens første tap. Åpnet med en noe heldig seier mot Rotherham og uavgjort mot Wednesday før Charlton-kampen og laget har ikke gnistret så langt denne sesongen.

Fulham ble tvunget til storrengjøring i klubblokalene etter den skuffende fjorårssesongen, og ut er gått hele 23 spillere. Har samtidig hentet inn ti spillere, hvorav Leeds-spissen Ross McCormack er det mest spennende kjøpet.

Verken han eller resten av mannskapet har fått det til så langt, og fasiten etter tre runder er null poeng og 1-4 i målforskjell.

To lag som har skuffet stort i sesongstarten. Vi tror klart mest på hjemmelaget. HU.

8. Wolverhampton – Cardiff
Wolverhampton fikk en drømmeåpning på comebacket i Championship med 1-0-seier over opprykkskandidat Norwich, men tapte deretter for Northampton i ligacupen og Rotherham i serien. I midtuken slo den gamle storklubben tilbake med en fin borteseier over Fulham, og det ser ut til at man har klart å tilpasse det nye nivået.

Cardiff er i rute etter forrige sesongs nedrykk og står med sju seriepoeng og avansement i ligacupen så langt.

Ole Gunnar Solskjær har mistet spillere som Steven Caulker, Fraizer Campbell, Gary Medel og Jordon Mutch i sommer, men har også hentet inn interessante navn som Fredrico Macheda, Kagisho Dikgacoi, Sean Morrisson, Anthony Pilkington og Adam le Fondre.

Dette ser jevnt ut og her bruker vi alle tegn. HUB.

9. Nottingham Forest – Reading

Forest lå lenge an til playoffspill forrige sesong, men kollapset nesten helt i løpet av vinteren og endte til slutt på 11. plass. Har hentet inn en rekke spillere i løpet av sommeren, med spissen Britt Assombalonga som det dyreste kjøpet. 21-åringen fra Zaire har allerede markert seg med tre scoringer etter overgangen fra Peterborough.

Topper tabellen med sju poeng og 6-3 i målforskjell, men hadde flaks som fikk med seg alle tre poengene borte mot Bournemouth i midtuken.

Reading hadde en skuffende fjorårssesong og endte utenfor playoffplassene etter å ha spilt uavgjort mot allerede opprykksklare Burnley i siste serierunde.

Har ikke vært veldig aktiv på overgangsmarkedet i sommer, noe som delvis skyldes oppkjøpsprosessen rundt klubben. Har hentet inn Simon Cox og Jamie Mackie (lån) fra Nottingham Forest, mens Anton Ferdinand er kommet gratis fra Antalyaspor. Ut er forsvunnet Adam Le Fondre og Sean Morrison til Cardiff, mens Daniel Carrico er solgt til Sevilla.

Fikk en fin start på sesongen med uavgjort borte mot opprykkskandidat Wigan i seriepremieren, avansement i ligacupen og 3-1-seier over Ipswich forrige helg. Skuffet imidlertid med 1-2-tap hjemme for bunnlaget Huddersfield i midtuken og har hatt en negativ formutvikling.

H.

10. Watford – Leeds
Watford har fått en fin start på sesongen med to seiere og ett tap. Nederlaget kom borte mot sterke Norwich, en oppgave som ble svært tung grunnet Joel Ekstrands utvisning etter tre minutter.

Til tross for seks poeng og tidvis bra spill innledningsvis, skriver lokalpressen at manager Giuseppe Sannino er dårlig likt av mange av spillerne, og at italieneren kan være på vei bort.

Leeds åpnet med en skrekkelig bortekamp mot Millwall, men klarte å ro i land tre poeng hjemme mot Middlesbrough runden etter. Spilte også svakt i 0-2-tapet for Brighton i midtuken.

Denne kan gå begge veier, selv om vi har mest tro på hjemmelaget. HB.

11. Blackburn – Bournemouth
Blackburn hadde spilt 14 kamper på rad uten tap før det ble tap for opprykkskandidat Norwich i midtuken. Står med fire poeng etter tre runder

Bournemouth hadde en flott opprykkssesong i fjor og endte på tiendeplass etter å ha imponert på hjemmebane på tampen av sesongen.

Har solgt spissen Lewis Grabban til Norwich, mens Dan Gosling (Newcastle), Junior Stanislas (Burnley) og Callum Wilson (Coventry) er hentet inn. Sistnevnte har allerede scoret tre mål og ser ut til å være en god erstatter for Grabban.

Sesongen ble innledet med en knallsterk 4-0-seier borte over Huddersfield, men man måtte slite mer for poengene i 1-0-seieren over Brentford forrige helg. Var det beste laget i midtukekampen mot Nottingham Forest, men tapte til slutt 1-2.

Hjemmebanefordel for Blackburn her, mens Bournemouth har imponert. HUB.

12. Brighton – Bolton
Brighton spilte meget svakt i sine to første kamper og tapte fortjent både mot Wednesday og Birmingham. Hevet seg flere hakk i midtukekampen mot Leeds og sikret sesongen første trepoenger.

Boltong hadde en skuffende fjorårssesong, og det ser ikke spesielt lyst ut i år heller. Fasiten er tre poeng etter tre runder, og laget har ikke prestert på et nivå som tilsier at de har noe i toppen å gjøre.

Oppturen fortsetter for hjemmelaget? H. 

96-rekker

1. Vålerenga — Brann HUB

2. Everton — Arsenal HU

3. Chelsea — Leicester City H

4. Southampton — West Bromwich Albion H

5. Crystal Palace — West Ham United U

6. Swansea City — Burnley H

7. Derby County — Fulham HU

8. Wolverhampton Wanderers — Cardiff City HU

9. Nottingham Forest — Reading FC H

10. Watford — Leeds United HB

11. Blackburn Rovers — Bournemouth HU

12. Brighton & Hove Albion — Bolton Wanderers H

Klikk her for å levere denne 96-rekkeren

432-rekker

1. Vålerenga — Brann HUB

2. Everton — Arsenal HU

3. Chelsea — Leicester City H

4. Southampton — West Bromwich Albion H

5. Crystal Palace — West Ham United U

6. Swansea City — Burnley H

7. Derby County — Fulham HU

8. Wolverhampton Wanderers — Cardiff City HU

9. Nottingham Forest — Reading FC H

10. Watford — Leeds United HB

11. Blackburn Rovers — Bournemouth HU

12. Brighton & Hove Albion — Bolton Wanderers H

Klikk her for å levere denne 432-rekkeren


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus