*Nettavisen* Sportspill.

- Liverpool endelig på rett vei

Endelig grunn til å juble litt for Raheem Sterling og Steven Gerrard. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Ni Premier League-kamper er på tippekupongen 1. nyttårsdag. Liverpool garderes ikke hjemme mot Leicester.

15.03.15 22:07

Sportspills meny 1. nyttårsdag:
Oddstips 1: QPR til strålende odds
Oddstips 2: West Ham slår tilbake
Langskudd: Southampton er ikke ferdige
Premier League: Full oversikt over skader/karantener
V65 Klosterskogen:Storstilt jackpot innleder travåret
V65 Åby: Jackpot og drøye 1,6 mill SEK ekstra i potten

Godt nyttår til våre lesere. 1. nyttårsdag er ensbetydende med full runde i Premier League og hele ni av kampene finnes på dagens tippekupong. De tre siste er hentet fra Conference (nivå 5). Bonuspotten er nå på ca 450 000 kroner. Merk at innleveringsfristen er kl 15.55.

1. Tottenham — Chelsea
Vi starter tippekupongen med et spennende oppgjør i London. Tottenham var noe heldige som fikk med seg ett poeng fra hjemmeoppgjøret mot Manchester United, og målvakt Hugo Lloris gjorde en stor kamp.

Likevel begynner Tottenham mer å ligne et lag, og har tatt ti poeng de siste fire kampene. Hjemmebanestatistikken er mer så som så, med 4-2-4. Faktisk er Tottenham bedre borte (5-2-2). 31 poeng etter 19 spilte gjør at Tottenham kun har to poeng opp til Southampton på den viktige 4. plassen. Tottenham har få fravær av betydning.

Chelsea spilte uavgjort mot Southampton på søndag, i det som var en tøff bortekamp. Likevel holder det fortsatt stand, selv om det er verdt å merke seg at de kun har vunnet én av sine fire siste bortekamper. Bortetallene viser sterke 5-4-1 totalt. Heller ikke Chelsea er plaget av nevneverdige fravær.

0-3-1 på de fire siste tilsvarende på White Hart Lane. Chelsea er best av disse to og taper neppe. UB.

2, Southampton — Arsenal
Etter fire strake tap var det mange som trodde at Southampton ville falle av, men Ronald Koemans mannskap har slått tilbake med sju poeng på de tre siste kampene og innehar dermed en meget sterk 4. plass. De er gode på hjemmebane med 6-2-2, men har vunnet kun én av de fire siste hjemmekampene. Morgen Schneiderlein soner karantene.

Arsenal tok en uhyre sterk seier mot West Ham på bortebane sist og viste endelig litt effektivitet på bortebane. Det må være en stor lettelse for Wenger, som nå også begynner å få spillere tilbake fra skade. 4-3-3 på bortebane er godkjente tall for Arsenal som ligger på plassen bak Southampton på tabellen og tar tilbake 4. plassen med seier i denne. Mesut Özil, Serge Gnarby, Diaby, Jack Wilshere, Mikel Arteta, Aaron Ramsey, Yaya Sanogo er alle skadet. Danny Welbeck er høyst tvilsom, mens Oliver Giroud soner karantene.

Svært vrien kamp dette og alle tegn må med. HUB.

3, Liverpool — Leicester City
De røde fra Liverpool spilte en svak kamp borte mot Burnley på Boxing Day, men kom fra det med alle tre poengene. Hevet seg voldsomt til hjemmekampen mot Swansea mandag kveld og tok en solid 4-1 seier. Det lignet litt gode gamle Liverpool i den kampen. Viktige Daniel Sturridge kan væe tilbake i løpet av januar. Martin Skrtel soner karantene.

Leicester tok en etterlengtet seier borte mot Hull 2. juledag og hadde endelig marginene med seg. Hadde 0-2-11 på de tretten foregående ligakampene, så den trepoengeren var etterlengtet. 2-0-8 på bortebane er imidlertid svake tall. Paul Konchesky soner karantene.

Liverpool har ikke vært til å stole på denne sesongen, men ting tyder på at laget er i fremgang. Til tross for at Leicester har en viss kapasitet, skal dette være tre poeng til hjemmelaget. H.

4, Manchester City — Sunderland
Overraskende nok så rotet Manchester City bort en 2-0 ledelse hjemme mot Burnley 2. juledag og måtte nøye seg med 2-2. Det betyr status quo når det gjelder avstanden opp til serieleder Chelsea (tre poeng). Meget solide 8-2-0 på de ti siste seriekampene og bortsett fra arbeidsuhellet hjemme mot Stoke 30. august, står laget med totalt 6-2-1 hjemme. Sergio Aguero, Edin Dzeko og Vincent Kompany er blant dem som ikke rekker kampen.

Sunderland spilte en dørgende kjedelig uavgjortkamp mot Aston Villa forrige runde, og fortsetter å dele poeng. Uavgjortspesialist Sunderland står med 3-11-5 totalt og har faktisk færre tap enn Southampton på 4. plass.. Borte står laget med 2-5-2. Ingen nye fravær for Sunderland.

Til tross for at Sunderland er vanskelige å slå, er det vanskelig å se for seg at Manchester City ikke vinner denne. H.

5, Newcastle United — Burnley
Newcastle tok en sterk 3-2-seier hjemme mot Everton 2. juledag og holder fortsatt stand på øvre halvdel av tabellen.

5-2-2 og fem seire de siste seks hjemmekampene er godkjent for Pardew, som overraskende nok ryktes å være aktuell som manager for Crystal Palace. Papiss Cisse må sone tre kampers karantene, mens manager Alan Pardew er på vei til Crystal Palace. Det betyr at det er John Carver som leder Newcastle i ettermiddag.

Burnley har spillemessig hevet seg betraktelig fra sesonginnledningen, og leverer gode kamper på rekke og rad. Råsterk opphenting borte mot Manchester City andre juledag og har los på sikker plass. Spissen Sam Vokes har vært ute i ni måneder med skade, men er aktuell for troppen i ettermiddag. For øvrig er det ingen nye fravær for Burnley.

I utgangspunktet er Newcastle favoritt her, men Burnley har vist at de kan. Vi dekker fullt ut. HUB.

6. Queens Park Rangers — Swansea City
Det ble en skuffende søndag for Harry Redknapp og QPR, som ikke klarte mer enn uavgjort mot Crystal Palace. De var ikke spillemessig overlegne og resultatet var fortjent. Det resultatet kan nok også sees i sammenheng med at Palace hevet seg etter managerbyttet. 5-3-2 er uansett sterke tall hjemme på Loftus Road. Ingen nye skader eller karantener for QPR.

Likevel er de solide på eget gress og har enda ikke plukket poeng andre steder enn Loftus Road. 5-3-2 er en god hjemmestatistikk.

Swansea var stort sett nest best i det meste borte mot Liverpool mandag og tapte fortjent 1-4. Dermed fortsetter Swansea å underprestere på bortebane (2-2-5). Jonjo Shelvey må sone fire kampers karantene.

Det lukter hjemmeseier av denne og vi spiller en småfrekk sikker. H.

7, Aston Villa — Crystal Palace
Aston Villa maktet ikke slå Sunderland på hjemmebane og er fortsatt det laget som scorer minst i Premier League. Men brukbare 2-5-3 på de ti siste seriekampene, gjør at laget har avansert til 13.plass og har 21 poeng. Kieran Richardson og Gabriel Agbonlahor er begge tilbake etter karantene, men i dag soner Fabian Delph karantene.

Crystal Palace er nok en gang i managerkaos, og I SKRIVENDE STUND (onsdag) har de fortsatt ikke erstattet Neil Warnock. Tok uansett et sterkt bortepoeng mot QPR mandag og ligger tredje sist. Borte er det kun blitt en seier (1-5-4).

Vi tror ikke Palace tar seg sin andre borteseier for sesongen her og nøyer oss med HU.

8, West Ham United — West Bromwich Albion
Det ble en skuffende lørdag for Sam Allardyce også, og de føler nok at marginene var mot dem i kampen mot Arsenal. Spillemessig var de fullt på høyde.

Til tross for hjemmetapet for Arsenal, har de ennå en god statistikk på Boleyn Ground. 6-1-3 og innehar en flott 6. plass på tabellen. Kun to poeng opp til Southampton på 4. plass. James Tomkins må sone karantene.

West Bromwich imponerte få mot Stoke sist, og sliter virkelig foran mål i disse dager. Den lille flyten de hadde for noen kamper siden, virker å være helt forduftet. Tirsdag morgen var det over og ut for manager Alan Irvine etter begredelige 1-1-6 på de åtte siste seriekampene. Er likevel ett poeng over streken.

En kamp West Ham bør vinne dette, men to tap på rappen kan bety at flyten er litt borte nå. Managerløse West Bromwich kan kanskje knipe poeng. HU.

9, Hull City — Everton
Steve Bruce trodde laget hans var inne på noe etter årsbeste mot Sunderland, men skuffet stort og tapte, noe ufortjent, hjemme for Leicester. Det er fortsatt stort rusk i maskineriet for Hull, noe de mange skadene må ta mye av skylden for. Kun målforskjellen hindrer laget fra å ligge på nedrykksplass. 1-3-5 hjemme er meget svake tall. James Chester er tilbake etter karantene i dag, mens Tom Huddlestone og Stephen Quinn fortsatt soner karantene.

Everton får det virkelig ikke til å stemme og de har nå fire tap de siste fem kampene. Mot Newcastle tok de ledelsen, men viste nok en gang sviktende forsvarsspill - noe som har blitt deres bane så langt denne sesongen. 31 baklengsmål er svært mye. Tim Howard, John Stones, Darron Gibosn, Tony Hibbert, Leon Osman, Steven Pienaar, Christian Atsu rekker ikke kampen, mens James McCarthy, Phil Jagielka og John Stones alle er usikre.

Vrien kamp dette, mellom to lag som verken gar form eller marginer med seg om dagen. HUB.

10, Bristol Rovers — Torquay United
De tre siste kampene på tippekupongen er alle hentet fra Conference, nivå 5 i England. Hederskronte Bristol Rovers måtte ta den tunge veien ned på dette nivået etter nedrykket fra League Two i vår, men har levert bra hittil og ligger på 2. plass, sju poeng bak serieleder Barnet. Kun serievinneren rykker direkte opp, de fire neste må gjennom playoff for en ledig plass i League Two fra neste sesong.

Bristol Rovers står med 4-2-1 de siste syv kampene og er sterke hjemme med 10-3-1. Bortestatistikken på 4-7-3 hindrer Bristol-laget i å lede serien.

Gjestene Torquay rykket også med fra League Two i vår, men har åpnet litt svakere og ligger på 9. plass med sine 40 poeng. Det er imidlertid ikke mer enn tre poeng opp til Eastleigh på 5. plass og siste playoffplass. Svake 4-3-7 på bortebane.

Vi merker oss at det står 1-0-2 på de tre siste tilsvarende mellom lagene (alle kampen spilt i League two de tre foregående sesongene), men Rovers ser sterkest ut nå. H.

11, Grimsby Town — Macclesfield Town
Møte mellom to lag som har vært i Conference noen sesonger nå. Grimsby rykket ned etter 2009/10 sesongen og har ikke klart å komme seg tilbake til det gode selskap siden. Nå kan det bli opprykk for Grimsby som ligger på 4. plass, og er inne på playoff. Det er imidlertid hele tolv poeng opp til Barnet på tetplass, men Grimsby har en kamp til gode. 7-3-4 på hjemmebane

Macclesfield rykket ned etter 2011/12 sesongen og har også vært i Conference noen sesonger nå. Også Macclesfield har gjort det bra denne sesongen og er på 3. plass, ett poeng foran Grimsby. 4-5-5 er dog ikke allverdens til bortestatistikk.

Lagene står med henholdsvis 3-1-2 og 3-0-3 på sine seks siste. Hjemmesterke Grimsby skal ha bra poengsjanse her. HU.

12, Barnet — Aldershot Town
Ligaleder Barnet rykket ned til Conference etter 2012/13 sesongen og etter å ha havnet på 8. plass den første sesongen etter nedrykket, er det andre boller denne sesongen. Når 18 serierunder gjenstår har laget sju poeng ned til Bristol Rovers på 2. plass og Barnet har los på direkte opprykk. 5-2-1 på åtte siste seriekampene vitner ikke om noen formsvikt.

Aldershot rykket som Barnet ned etter 2012/13 sesongen. Endte helt nede på 19. plass første sesongen i Conference etter nedrykket og er nede på 17. plass hittil denne sesongen. Er for tiden i en forferdelig formperiode med 1-1-5 på de sju siste seriekampene. Barnet styrer mot opprykk og da er det kun trepoengere som gjelder i slike kamper. H.

96-rekker:

1, Tottenham — Chelsea UB

2, Southampton — Arsenal UB

3, Liverpool — Leicester City H

4, Manchester City — Sunderland H

5, Newcastle United — Burnley HUB

6, Queens Park Rangers — Swansea City H

7, Aston Villa — Crystal Palace HU

8, West Ham United — West Bromwich Albion H

9, Hull City — Everton UB

10, Bristol Rovers — Torquay United H

11, Grimsby Town — Macclesfield Town HU

12, Barnet — Aldershot Town H

Klikk her for å levere denne kupongen.

432-rekker:

1, Tottenham — Chelsea UB

2, Southampton — Arsenal HUB

3, Liverpool — Leicester City H

4, Manchester City — Sunderland H

5, Newcastle United — Burnley HUB

6, Queens Park Rangers — Swansea City H

7, Aston Villa — Crystal Palace HU

8, West Ham United — West Bromwich Albion HU

9, Hull City — Everton HUB

10, Bristol Rovers — Torquay United H

11, Grimsby Town — Macclesfield Town HU

12, Barnet — Aldershot Town H

Klikk her for å levere denne kupongen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag