Liverpool-manager Brendan Rodgers har all grunn til å være bekymret for tiden.
Liverpool-manager Brendan Rodgers har all grunn til å være bekymret for tiden. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

- Liverpool skal passe seg

Liverpool har tatt fire poeng på sine fem siste ligakamper. Lørdag helgarderer vi lagets hjemmekamp mot Stoke.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Nå er det dags for QPR
Oddstips 2: Rennes burde vært favoritt
Dagens oddsdobbel: Burnley var ikke ferdige
Premier League: Oversikt skader/karantener
V75 Leangen: Dobbel sjuerpott
V5 Leangen:
Vorspiel med Brækken

Sju kamper fra Premier League og fem kamper fra Championship er rammen rundt en herlig lørdagskupong og det kan bli riktig fine kroner på tolveren.

1. Sunderland - Chelsea
Tre kamper på rappen uten tap for hjemmelaget, og med tanke på at to av disse har vært på bortebane må det sies å være klart godkjent. Snodige 1-4-1 hjemme og 14. plass på tabellen. Ricky Alvarez kan være tilbake etter seks uker på sidelinjen. Emanuele Giaccherini , Billy Jones og Patrick van Aanholt er alle fortsatt ute.

Chelsea vinner og vinner og har seks poengs forsprang ned til Southampton på 2. plass og åtte poeng ned til Manchester City på 3. plass. Viste styrke med å smadre Schalke 5-0 borte i Champions League i midtuken. Solide 4-2-0 på bortebane. Ingen nye skadeproblemer for Chelsea.

Fire strake Chelsea-seire i de fire siste tilsvarende, men alle lag gjør et feiltrinn i ny og ne, og da tar vi med vi med en svært godt betalt U. UB. 

2. Liverpool - Stoke
14 poeng etter tolv spilte seriekamper for Liverpool og helt ned på 12. plass på tabellen. Tap her og krisen forsterkes ytterligere på Anfield. Svake 2-2-2 på eget gress. Daniel Sturridge og Mario Balotelli er skadet og Liverpool-manager har signalisert endringer.

Stoke hadde 14-0 i cornere hjemme mot Burnley sist lørdag, men tapte likefullt 1-2. Pussig å ryke slik etter å ha slått Tottenham borte 2-1 i seriekampen før. Helt godkjente 2-2-2 på bortebane og det er verd å merke seg at den ene borteseieren kom mot Manchester City. Victor Moses, Peter Odimwingie, Robert Huth og Dionatan Teixeira er alle ute for Stoke.

Kupongens sikreste helgardering dette, slik Liverpool opptrer om dagen kan faktisk laget bli involvert i bunnstriden. HUB. 

3. Manchester United - Hull
Flere forståsegpåere hevder Manchester United har sett forbedret ut på slutten, men det kan kun være poengmessig. En svak hjemmekamp mot Crystal Palace, ble etterfulgt av en middels bortekamp mot Arsenal, men likefullt stod United igjen med seks poeng etter de to kampene. 4-1-1 hjemme på Old Trafford er uansett bra. Radamel Falcao og Marcos Rojo er begge klare til kamp igjen.

Hull leverer spillemessig bra, men får ikke poeng. Er faktisk havnet helt nede på 17. plass, men er veldig mye bedre enn raden. Borte står laget med 1-3-2. Spissen Abel Hernandez er reist til Uruguay av familiære grunner, mens Gaston Ramirez er suspendert etter sin utvisning mot Tottenham sist helg.

Uten å være helt overbevist, velger vi å "spike" United lørdag. H. 

4. West Ham - Newcastle
To poeng på de tre siste for West Ham og Sam Allardyce etter en meget sterk periode tidligere i høst. Skuffet stort i forrige hjemmekamp mot Aston Villa og det kan til en viss grad skyldes skadene at poengfangsten har vært litt dårligere i det siste. Innehar uansett en sterk 6. plass og står med 3-1-2 hjemme på Upton Park. Den viktige spissen Sakho er usikker, mens Winston Reid er suspendert.

Newcastle er på plassen foran etter fem strake ligaseire og Alan Pardews menn har virkelig hatt flyt i det siste. Flere av kampene er vunnet med ett mål. Så skal man aldri kimse av lag som er i flytsonen, som har endel usikre spillere.

Det står faktisk 1-3-4 på de åtte siste tilsvarende og da er det grunn til å værer litt på vakt. Men at Newcastle skal fikse den sjette strake her..nja. HU. 

5. Swansea - Crystal Palace
Swansea på en sterk 7. plass etter 18 poeng på sine 12 første seriekamper, og det er verd å merke seg at tretten av disse poengene er kommet hjemme i Wales. Tok ledelsen borte mot Manchester City  sist helg, men overmakten ble for stor og 1-2 tapet var det svært lite å utsette på. Federico Fernandez rekker ikke kampen, men utover det har Swansea-manager Garry Monk et skadefritt mannskap.

Crystal Palace stod med kun ett poeng på de fire siste kampene før hjemmemøtet med Liverpool sist helg. Neil Warnocks menn reiste seg mesterlig og vant 3-1. Det sendte laget opp på 15. plass på tabellen. Hjemme på Selhurst park står laget med litt skuffende 2-1-3. Forsvarerne Damien Delaney og Adrian Mariappa er begge ute for Palace.

Hjemmesterke Swansea (4-1-1) bør ha en flott sjanse til tre poeng her. HU. 

6. Burnley - Aston Villa
Nesten helt ut av intet så har Burnley blitt vekket fra døde, og tatt to strake trepoengere. Det har sendt laget bort fra bunnplassen og opp i 10 poeng. Dem sterke hjemmeseieren mot Hull før landslagspausen, ble fulgt opp av meget overraskende borteseier mot Stoke. Fjorårets storscorer Danny Ings er tilbake og leverer nå også i Premier League. Spissmakker Sam Vokes mangler trolig fortsatt.

Aston Villa fightet til seg et velfortjent poeng hjemme mot Southampton mandag og er to poeng foran Burnley på tabellen før lørdagens kamp. Viktige Benteke soner karantene også her. Ron Vlaar, Philippe Senderos og Nathan Baker er alle fortsatt skadet.

Det er moral i dette Burnley-laget og det er alt annet enn utenkelig at laget fikser sin tredje strake seier lørdag og kommer seg over nedrykksstreken. H. 

7. Queens Park Rangers - Leicester
Til tross for gode prestasjoner i det siste, så ligger faktisk QPR helt sist på Premier League-tabellen ettersom det fortsatt ikke deles ut poeng for gode prestasjoner i fotball. Burde og skulle slått Manchester City hjemme i siste kamp før landslagspausen, og hadde fortjent poeng borte mot Newcastle sist helg. Nitriste 0-0-6 borte og brukbare 2-2-2 hjemme. Rio Ferdinand er tilbake til denne kampen, men både Sandro og Alejandro Faurlin er fortsatt skadet.

21. september så gjorde Leicester en formidabel snuoperasjon hjemme mot manchester United og snudde 1-3 til 5-3 seier. På de neste sju kampene har laget tatt to poeng og scoret to mål og de scoringene kom attpåtil i samme kamp (hjemme mot Burnley sjette sist). Null scoringer på dem fem siste kampene, og slikt blir det nedrykk av. 1-0-5 på bortebane og 1-9 i målforskjell. Nigel Pearson og Leicester har få skadeproblemer.

Dette må da Charlie Austin og QPR fikse eller? H.

8. Leeds - Derby
De fem siste kampene på lørdagskupongen er alle hentet fra Championship og vi starter med et oppgjør mellom to fordums storheter. Leedes skifter og går og er nede på 16. plass med 5-5-8 totalt og pene 4-3-2 hjemem på Elland Road. Leeds-manager Neil Redfearn har ingen nye skader eller karantener.

Derby topper Championship og satser garantert på direkte opprykk etter det forsmedelige tapet i playoff i vår. 35 poeng etter flotte 10-5-3 hittil gjør at laget har tre poengs klaring ned til Bournemouth på 2. plass. Solide 5-2-2 på bortebane. Heller ikke for Derby er det nytt på skade- og karantenefronten siden sist helg.

Leeds er bra hjemme og kan helt klart matche Derby på Elland Road. HUB. 

9. Bournemouth - Millwall
Sensasjonslaget Bournemouth er helt oppe på 2. plass og direkte opprykk etter 18 spilte serierunder og har imponert med strålende angrepsfotball. Hjemme på sørkysten av England står laget med 5-2-2 og 32 poeng er flott levert, selv om det "kun" ble 2-2 hjemme mot Ipswich sist helg. Toppscorer Callum Wilsom som fikk seg en smell sist helg.

Millwall spiller svært mye uavgjort og står med 4-7-7 totalt og 1-4-4 på bortebane. Det gir laget en foreløpig 18. plass på tabellen. Men kun en seier på de 13 siste ligakampene vitner ikke om form. Nicky Bailey og Carlos Edwards er de to eneste spillerne på skadelisten for Millwall.

Da er det annerledes for vertene som står med 6-2-0 på sine åtte siste ligakamper. Normalt skal dette bli en ny trepoenger for Bournemouth. H. 

10. Middlesbrough - Blackburn
Toppkamp i Nord-England mellom Middlesbrough på 3. plass (kun målforskjellen hindrer laget fra å ligge på 2. plass) og Blackburn på 6. plass.

7-5-1 på de tretten siste for hjemmelaget som står med 4-3-2 på Riverside. 13 innslupne mål er færrest i Championship. Midtbanespilleren Adam Clayton soner karantene lørdag, ellers er det ingen nye fravær for Middlesbrough.

Blackburn på sin side står med 4-4-0 på sine åtte siste, så det er to lag i fremragende form som møtes her. Tom Cairney soner karantene for Blackburn.

1-0 og 0-0 i de to siste tilsvarende og vi har klart minst tro på borteseier her. HU. 

11. Watford - Cardiff
Watford med tre strake tap etter en god periode og det har inntil videre sendt hjemmelaget ut av playoffplassene og ned på 7. plass. Mostanden har vært tøff i de to siste (borte mot Ipswich og hjemme mot Derby). Derby påførte faktisk laget sitt første hjemmetap sist helg. Gabriel Tamas er eneste Watford-spiller som er bekreftet ute til denne kampen, men keeper Gomes er usikker.

Cardiff med bunnsolide 7-0-2 hjemme i Wales og forferdelige 0-5-4 på bortebane. Men tross 12. plass er det faktisk ikke mer enn seks poeng opp til Bournemouth på 2. plass. Ingen nye skader eller karantener for Cardiff.

Litt sviktende form på hjemmelaget, mens bortelaget jager sin første borteseier. HUB.

12. Brentford - Wolverhampton
Uwe Rösler forlot trenerjobben i Brentford til fordel for trenerjobben i Wigan. Nå er Rösler historie i Wigan som ligger nest sist på Championship-tabellen, mens Brentford ligger på en knallsterk 5. plass. Kommer til denne kampen med fire strake seire og hadde meget sterke 19-1-3 hjemme på Griffin park i opprykkssesongen. Ingen nye skader for godtgående Brentford.

Også Wolverhampton rykket opp foran denne sesongen, men etter en strålende start har Wolves kun kapret ett poeng på de fire siste seriekampene. Det har sendt laget ned 11. plass på tabellen, men det er kun fem poeng opp til Bournemouth på 2. plass. Middelmådige 2-4-3 på bortebane. Flere spillere er usikre foran denne kampen.

Dette må være klar fordel Brentford og vi garderer ikke denne. H.

96-REKKER

1. Sunderland — Chelsea UB

2. Liverpool — Stoke City HUB

3. Manchester United — Hull City H

4. West Ham United — Newcastle United HU

5. Swansea City — Crystal Palace HU

6. Burnley — Aston Villa H

7. Queens Park Rangers — Leicester City H

8. Leeds United — Derby County B

9. Bournemouth — Millwall H

10. Middlesbrough — Blackburn Rovers HU

11. Watford — Cardiff City HU

12. Brentford — Wolverhampton Wanderers H

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Sunderland — Chelsea UB

2. Liverpool — Stoke City HUB

3. Manchester United — Hull City H

4. West Ham United — Newcastle United HU

5. Swansea City — Crystal Palace HU

6. Burnley — Aston Villa H

7. Queens Park Rangers — Leicester City H

8. Leeds United — Derby County HUB

9. Bournemouth — Millwall H

10. Middlesbrough — Blackburn Rovers HU

11. Watford — Cardiff City HUB

12. Brentford — Wolverhampton Wanderers H

Klikk her for å levere 432-rekkeren