SMILER: José Mourinho får trolig mer å smile for denne helgen. Her fra en pressekonferanse tidligere i mars.
SMILER: José Mourinho får trolig mer å smile for denne helgen. Her fra en pressekonferanse tidligere i mars. Foto: John Walton (Pa Photos)

- Null problem for Chelsea og United

På lørdagens tippekupong tror vi på få sjokk når gigantene får besøk.

Kommersielt

Sportspills øvrige meny påskeaften:
Oddstips 1: Roma har kniven på strupen
Oddstips 2: Werder har gode vinnersjanser
Dobbel: Arsenal taper "aldri" hjemme for Liverpool
Langskudd: Dortmund er best når det gjelder
Tippeligaen: Her er Nettavisens tips

V5 Klosterskogen lørdag: Vorspiel med fireårig kanon
V75 Klosterskogen lørdag: Gedigen V75-jackpot

Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Hvilken helgefest vi har foran oss! Sjekk helgens langoddsprogram for å spille på fotball- og hockeykamper fra hele verden.

Endelig er klubbfotballen for alvor tilbake! På lørdagens langoddsprogram er det bare å fråtse i nydelige objekter fra hele Europa.

1, Chelsea — Stoke City
Hjemmelaget har vært i en litt rufsete form den siste perioden og har tre uavgjortkamper de siste syv ligakampene. Totalt har de tre seire og fire uavgjort de siste syv.

Likevel har de en god ledelse i toppen av tabellen. Seks poeng skiller dem fra Manchester City og hjemmestatistikken på 11-3-0 er mye av grunnen for dette.

Stoke har hatt en god sesong og befester sin posisjon som et lag på øvre halvdel av tabellen. Men åttende plass er trolig det høyeste de kan nå. 5-4-6 på bortebane og vi krysser H.

2, Manchester United — Aston Villa
Hjemmelaget har nå to bunnsolide kamper i ryggen og ble garantert proppfulle av selvtillit etter den overbevisende forestillingen mot Liverpool forrige helg. Totalt har de fem seire de siste syv. Hjemmestatistikken er 12-1-2.

Aston Villa har på sin side landet etter tre strake seire og fikk 0-1 i fleisen hjemme for Swansea helt på tampen av kampen. 4-2-9 på bortebane gjør at vi krysser en klokkeklar H.

3, Everton — Southampton
Dette blir en mer jevn affære. Everton har liksom ikke fått sesongen ordentlig i gang og det vil mer handle om å komme gjennom den med hode hevet enn noe annet. Noe Europa-spill kommer ikke på tale for Roberto Martinez' menn.

De siste syv har de fire seire og tre tap, et eksempel på hvor ustabile de har vært denne sesongen. 4-7-3 hjemme er uvant kost for Goodison Park-fansen.

Southampton er også tilbake på vinnersporet etter en tung periode og har nå syv poeng de siste tre kampene. Sist tok de en seier over Burnley. 7-2-5 er en godkjent bortestatistikk.

HUB.

4, Swansea City — Hull City
Swansea tok pause med en sterk borteseier over Aston Villa i ryggen. Totalt har de 3-1-3 de siste syv kampene og 7-4-4 på hjemmebane. Men allerede nå begynner de å få lite å spille for.

Hull har på sin side to poeng de siste fire og sliter tungt på nedre halvdel av tabellen. De er over streken, men bare med tre poeng - dette kan bli skummelt for Steve Bruce og gjengen. 2-6-7 borte og vi krysser H igjen.

5, Leicester City — West Ham United
Det er seks poeng opp til trygg grunn for Leicester og de har vist få tegn til at de er villige til å skaffe disse. To poeng de siste syv kampene er ikke et Premier League-lag verdig og Nigel Pearson ser bare mer og mer forbannet ut for hver uke som går.

De har 2-5-6 på hjemmebane, som er en stor del av forklaringen på hvorfor de ligger der de ligger.

West Ham har gjort det solid denne sesongen og havner etter alle solemerker midt på tabellen. De hadde en forferdelig formkurve som rett før pausen ble brutt av en hjemmeseier over Sunderland. På reisefot har de 3-6-5. Hjemmelaget avskrives ikke, for de kan begynne å bli desperate. HB.

6, West Bromwich Albion — Queens Park Rangers
West Bromwich fikk en lei opplevelse på Etihad før landslagspausen og de fikk 3-0 i fleisen. Likevel har Tony Pulis gitt også denne klubben et løft, og nå har de god margin mellom seg og Championship. 6-3-6 er en godkjent hjemmestatistikk.

Et lag som virkelig kunne trengt et løft, er Queens Park Rangers, som nå har tapt fem kamper på rad. Landslagspausen kom særdeles betimelig for gjestene, som bare har tatt tre poeng av fjorten bortekamper.

HU.

7, Leeds United — Blackburn Rovers
"Endelig har Leeds noe på gang". Det er kanskje årets mest skrevne setning av undertegnede. Men nå har de det. Igjen. Fem kamper uten tap og god stemning midt på tabellen. 8-5-6 på eget gress.

Blackburn hadde også fem på rad uten tap men har nå to tap på rad etter det. Det blir en ny mellomsesong for gjestene som har 5-7-7 på bortebane og lite å spille for. I tillegg venter Liverpool i kvartfinalen av FA-cupen allerde om fire dager. HU.

8, Reading FC — Cardiff City
Etter en forrykende sesongstart har Reading falt helt ned til bunnstriden og må nå sikre så mange poeng de kan. De er i semifinalen i FA-cupen, noe som er en enorm prestasjon, men i ligaen må de heve seg betraktelig. 8-3-7 på hjemmebane.

Cardiff har også hentet seg inn etter den begredelige sesongstarten og sikrer seg en plass midt på tabellen. Allerede nå kan de fokusere på neste sesong og hvordan de skal rykke opp. Syv poeng de siste tre og bortestatistikk på 4-8-7.

HB.

9, Sheffield Wednesday — Huddersfield Town
Sheffield Wednesday ligger midt på tabellen og har absolutt ingenting å spille for. 4-1-2 de siste syv og 4-9-6 på hjemmebane.

Huddersfield har mer å spille for, for de er faretruende nære nedrykksstreken. To poeng de siste seks kampene har gjort lite for å bedre dette. 4-5-10 på bortebane og vi krysser H.

10, Bolton Wanderers — Blackpool
Selv om Bolton på tabellen ligger komfortabelt til, er det ikke altfor lang ned til nedrykkssumpen. Likevel ser de ut til å ha brukbar kontroll. Åtte poeng de siste syv kampene og 9-6-4.

Blackpool er fortsatt håpløst fortapt i bunn av tabellen og har ett poeng de siste syv kampene. Det er ikke noe poeng i overkomplisere denne - H.

11, Sevilla — Athletic Bilbao
Sevilla er inne i en god periode og godt er det - fire poeng skiller dem fra den viktige fjerdeplassen. Fem seire på rad i obligatoriske kamper og 10-4-0 på hjemmefortet Ramon Sanchez Pijuan.

Athletic Bilbao har gåttt opp dampen etter den svake sesongstarten og er nå med i kampen om Europa. Fem seire på rad gjør meget, meget godt. Men på bortebane har de 5-3-6 og vi tror de vil slite mot et Sevilla med hakket mer å spille for. H.

12, CF Córdoba — Atletico Madrid
Det er neppe morsomt å være Córdoba for tiden. Syv strake tap og syv poeng opp til trygg grunn er ikke et spesielt godt utgangspunkt før innspurten av sesongen.

Atletico Madrid er på fjerdeplass og har litt for langt opp til Barcelona, men de må feste grepet om den viktige fjerdeplassen. 6-3-4 på bortebane. Vi krysser B.

432-rekker:

1, Chelsea — Stoke City H

2, Manchester United — Aston Villa H

3, Everton — Southampton HUB

4, Swansea City — Hull City H

5, Leicester City — West Ham United HUB

6, West Bromwich Albion — Queens Park Rangers HU

7, Leeds United — Blackburn Rovers HUB

8, Reading FC — Cardiff City HB

9, Sheffield Wednesday — Huddersfield Town HU

10, Bolton Wanderers — Blackpool H

11, Sevilla — Athletic Bilbao HU

12, CF Córdoba — Atletico Madrid B

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1, Chelsea — Stoke City H

2, Manchester United — Aston Villa H

3, Everton — Southampton HUB

4, Swansea City — Hull City H

5, Leicester City — West Ham United HB

6, West Bromwich Albion — Queens Park Rangers HU

7, Leeds United — Blackburn Rovers HU

8, Reading FC — Cardiff City HB

9, Sheffield Wednesday — Huddersfield Town HU

10, Bolton Wanderers — Blackpool H

11, Sevilla — Athletic Bilbao H

12, CF Córdoba — Atletico Madrid B

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus