*Nettavisen* Sportspill.

12 engelske kamper kan gi 2,2 mill.

Selv om det er pause i de store europeiske ligaene grunnet landslagsuke, er det full fart i League One og Two i England. Bristol City (bildet) møter Chesterfield i kamp 1 på tippekupongen. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Det er mange kjente og kjære klubbnavn på lørdagens tippekupong selv om det er pause i Premier League og Championship.

11.10.14 15:20

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Dagens dobbel:
Skottland og Romania skal i gevinst
Oddstips:
Argentina vinner superkampe
Oddstips 2: Flott mulighet for Portsmouth
V75 Bergen:
Store penger på gang

Lørdagens tippekupong er en hel-engelsk affære med åtte kamper fra League One og fire fra League Two.

Det er få store favoritter og mange jevne matcher på kupongen, og det burde være duket for fine premier.

Bonuspotten har steget til 2,2 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i saken.

1. Bristol City – Chesterfield
Bristol City hadde en middelmådig sesong i League One i fjor etter å ha rykket ned fra Championship sesongen før. Har imidlertid spilt bunnsolid i høst og er det eneste laget som ikke har tapt i serien. Leder med fire poengs margin til Swindon.

Laget stilte reservepreget i Football League Trophy-oppgjøret mot Cheltenham onsdag, men vant likevel komfortabelt 3-1 på bortebane.

Chesterfield var det beste laget i League Two forrige sesong og har klart seg utmerket på tredje høyeste nivå i høst. Etter seieren over Sheffield United forrige helg ligger laget på sjetteplass med 18 poeng på 10 kamper.

FA har annullert karantenen til Tommy Lee, og keeperen kan dermed spille i dag. Litt smårusk for nøkkelspillerne Jay O'Shea og Eoin Doyle, men begge blir trolig klare.

Bristol er den største favoritten på kupongen (folkerekka viser 64 prosent), og vi tar med en gardering i jakten på store premier. HU.

2. Crawley – Peterborough
Crawley ligger på 14. plass med 14 poeng på 11 kamper. Det er identisk med plasseringen laget endte på forrige sesong. Har tatt fire av seks mulige poeng på de siste to seriekampene og beseiret Luton på bortebane i League Trophy tirsdag.

Forsvarsspilleren Joe Walsh og kantspilleren Gwion Edwards er tatt ut i Wales’ A-landslagstropp og er uaktuelle i dag. I tillegg er forsvareren Ryan Dickson og den kanadiske midtbanespilleren Emmett O'Connor ute med skader.

Peterborough startet sesongen forrykende, men kom inn i en svak periode i september og miste ledelsen til Bristol. Har fire poeng på de to siste kampene og ligger på tredjeplass.

Forsvarsspilleren Gabriel Zakaun er uaktuell grunnet landslagsspill for DR Kongo. Kgosi Ntlheer ute med skade, mens Nathaniel Mendez mangler kampform.

Hjemmelaget er svekket av at Walsh og Edwards er på landslagsoppdrag, og vi tror mest på bortelaget. B.

3. Sheffield United - Leyton Orient
Sheffield tapte 2-3 for Chesterfield forrige runde, men slo tilbake med borteseier over Hartlepool i League Trophy tirsdag. Ligger på 11. plass med 16 poeng.

Manager Nigel Clough gjorde store endringer på laget i midtuken, og det er ventet en mer normal lagoppstilling i dag. Michael Higdon soner karantene, mens den innleide forsvareren Paddy McCarthy (Crystal Palace) trolig år sin hjemmedebut.

Leyton tok endelig en seier i midtuken etter å ha tapt tre på rad i serie og cup. Dessverre kom triumfen mot Dag & Red i sesongens minst viktige turnering – League Trophy. Har bare tatt fem poeng på de siste seks kampene og ligger 20. plass.

Den franske forsvarsspilleren Mathieu Baudry må trolig stå over etter å ha skadet seg tirsdag. Fra før er David Mooney, Lloyd James, Adam Legzdins, Gary Sawyer og Kevin Lisbie på lagets lange skadeliste.

Leytons fraværsproblemer og dårlige form gjør at vi setter ugardert H.

4. Oldham – Walsall
Oldham har helt sluttet å tape fotballkamper etter en tung start på sesongen. Tok seg videre i Trophy League i midtuken etter å ha beseiret Barnsley på straffer og har klatret til 12. plass på tabellen.

Spissen Jabo Ibehre, som ble kåret til årets spiller i Colchester forrige sesong, kan debutere for sin nye klubb i dag. Toppscorer Jonathan Forte er usikker, mens midtstopperne George Elokobi og Adam Lockwood er uaktuelle. I tillegg er forsvareren Genseric Kusunga opptatt med landslagsspill for Angola.

Walsall har også funnet formen etter en skrekkelig start på sesongen og har klatret til 16. Plass. Slo Rochdale ut av League Trophy tirsdag selv om det ble gjort en del endringer på laget.

Sam Mantom er eneste på skadelisten, men det er noe usikkerhet rundt Tom Bradshaw. Romaine Sawyers er på landslagsoppdrag for St Kitts og Nevis.

Dette er seriens to store uavgjortspesialister (Oldham har 3-6-2, Walsall 2-6-3), og U må med her. HU.

5. Colchester – Fleetwood
Colchester ligger på den øverste nedrykksplassen etter å ha tapt 2-4 for Preston forrige runde. Har bedre målforskjell enn de andre bunnlagene (14-17), men har slitt med å avgjøre jevne kamper. Røk ut av League Trophy på straffekonk mot Gillingham tirsdag.

Leiesoldaten Elliott Hewitt (Ipswich) debuterte med stil mot Gillingham og ble kåret til kampens beste spiller. Det er ventet at 20-åringen beholder plassen i forsvaret.

David Fox er tilbake i klubben og klar for spill, mens Magnus Okuonghae er tilgjengelig etter å ha sonet fire kamper. Sammie Szmodics er tilbake etter skade.

Nyopprykkende Fleetwood ledet ligaen etter fire serierunder, men var inne i en forferdelig periode i september og raste nedover på tabellen. Kom endelig tilbake på vinnersporet med 1-0 hjemme mot bunnlaget Port Vale sist. Klatret dermed opp på 10. plass.

Høyrebacken Conor McLaughlin er opptatt med landslagsspill for Nord-Irland. Keith Southern og Jeff Hughes kan være tilbake etter skade, men Jamille Matt er ute resten av året.

Det er ikke uvanlig at nyopprykkede lag raser nedover på tabellen utover høsten etter en god start på sesongen, og Fleetwood kan fort bli et bunnlag innen jul. Vi tar en råsjanse på Colchester her. H.

6. Gillingham – Scunthorpe
Gillingham tok sin første seier på fire matcher mot Colchester i League Trophy tirsdag. Har bare tatt fem poeng på de siste seks seriekampene og ligger utsatt til på 18. plass. Har plukket 11 av 13 poeng på hjemmebane.

En rekke spillere ble hvilt i midtuken, og det er ventet at alle er tilbake i dag. Forsvareren Kortney Hause (på lån fra Wolverhampton) er opptatt med spill for Englands U20-landslag.

Scunthorpe står med fire strake tap i serie og cup siden 2-1-seieren over Coventry 16. september og ligger nest sist på tabellen med sju poeng. Har også sluppet inn nest mest av samtlige lag.

Manager Russ Wilcox har fått sparken, og Andy Dawson har Tony Daws leder laget i dagens kamp. Spissen Lyle Taylor og forsvareren Eddie Nolan er fortsatt ute med skader.

Scunthorpe har bare tatt ett poeng på bortebane og møter et solid hjemmelag i dag. H.

7. Crewe Alexandra – Coventry
Det så ut til at Crewe hadde noe på gang i midten av september, da laget tok fire poeng på to kamper. Har siden vært like dårlige som i starten av sesongen og har null poeng og 1-14 i målforskjell på de siste fire kampene. Ligger sist på tabellen med fire poeng.

Spissen Marcus Haber er opptatt med landslagssamling for Canada, mens James Jones er uaktuell grunnet U19-spill for Skottland. Harry Davis og Ryan Colclougher fortsatt ute med skader.

Endelig en seier til Coventry i midtuken, men kampen mot Exeter ble dessverre spilt i League Trophy. I serien er det bare blitt ett poeng på de fire siste kampene, og laget har rast ned til 15. plass etter en fin start på sesongen.

Kaptein Reda Johnson sliter med lysken og betegnes som usikker. Andy Webster skadet seg mot Exeter og er trolig ute. Spisen Frank Nouble rekker heller trolig ikke kampen, og midtbanespilleren Danny Swanson er helt sikkert ute.

Crewe har vært ligaens svakeste lag denne sesongen, mens Coventry bate har tatt to poeng på bortebane. Vrien kamp som heldekkes. HUB.

8. Port Vale – Yeovil
Port Vale ligger tredje sist i League One med en poengfangst på ni etter elleve runder. Ble slått ut av Preston i League Trophy i midtuken.

Den unge forsvarsspilleren Remie Streete (på lån fra Newcastle) kan få sin profesjonelle debut i dag. Spissen Jordan Slew soner karantene, mens forsvareren Ryan McGivern er opptatt med landslagsspill for Nord-Irland.

Yeovil har taklet nedrykket fra Championship dårlig og ligger på 19. plass med 12 poeng. Fikk en opptur med seier over sterke Peterborough for tre runder siden, men har fulgt opp med to 0-2-tap.

Den innlånte forsvareren Ben Nugent (Cardiff) er ute med karantene. Joel Grant blir trolig ikke klar grunnet landslagsspill for Jamaica, mens lånesoldaten Jack Price (Wolverhampton) har reist videre til Leyton Orient.

Yeovil har slått flere topplag denne sesongen og har et høyere toppnivå enn Port Vale. UB.

9. Portsmouth – Mansfield
Over i League Two, der den tidligere storklubben Portsmouth er inne i en svak periode. Har bare tatt seks poeng på de siste seks kampene og ble slått ut av League Trophy på hjemmebane av Northampton tirsdag. Ligger på niendeplass i serien og trenger en seier for å holde følge med topplagene.

Joe Devera måtte ut med magekramper mot Northampton, men kan være tilbake i dag. Forsvarskollega Jed Wallace og Michael Drennan er også usikre. Kaptein Ben Chorleyer snart tilgjengelig, men denne kampen kommer nok for tidlig. Jack Whatmaugher ute med en strekkskade.

Mansfield har tatt 15 poeng, ett mindre enn Portsmouth, og kommer fra to strake tap og 0-4 i målforskjell. Er det eneste laget i ligaen som ikke har spilt uavgjort denne sesongen.

Manager Paul Cox har trolig bare 15-førstelagsspillere tilgjengelig etter at Rob Taylor er blitt syk. Kaptein Adam Murray er suspendert i tre kamper, mens forsvarerne Ryan Tafazolli og John Dempster er nye på en allerede lang skadeliste. Spesielt midtforsvaret er vanskelig å komponere dersom Taylor ikke skulle bli frisk på rekordtid. Cox vurderer å hente inn en forsvarer på kortsiktig lån, men trolig rekker han ikke det til dagens kamp.

Bortelagets fraværsproblemer gjør at vi gambler på H her.

10. Morecambe – Wycombe
Morecambe var på vei ut av opprykksstriden etter tre strake tap, men slo tilbake med en sterk borteseier mot formalget Southend forrige helg og klatret opp på femteplass. Hadde lite å stille opp med i League Trophy-møtet med Bury i midtuken og tapte 1-3.

Andy Parrish og Kevin Ellison stod over den kampen med sykdom, men er trolig tilbake her. Andy Wright er noe usikker, men Laurence Wilson definitivt ute.

Wycombe har bare tapt én seriekamp denne sesongen og står med 4-4-0 på de siste åtte kampene. Ligger på andreplass og har bare ett poeng opp til serieleder Bury. Har ligaens mest gjerrige forsvar med sju baklengs på elleve matcher.

Gary Doherty er eneste fravær, men også han er snart klar for spill.

Alle kryss må med i denne toppkampen. HUB.

11. AFC Wimbledon – Bury
Wimbledon var på vei oppover mot opprykksstriden etter to strake trepoengere, men med kun ett poeng på de to siste kampene er laget nå nede på 13. plass med 15 poeng. Slo League One-klubben MK Dons borte i League Trophy tirsdag og er klar for tredje runde.

Storscorerne Matt Tubbs og Adebayo Akinfenwa startet på benken i den kampen, men begge kom inn i andre omgang, og sistnevnte satte inn seiersmålet. Det er ventet at duoen spiller fra start i dag. Jack Smith, Andy kaptein Alan Bennett og Sean Rigg er alle klare for spill, noe som innebærer at hele troppen er skadefri.

Bury hadde et feilskjær mot Exeter for to runder siden, men har slått tilbake med seier over Tranmere i ligaen og Morecamp i Trophy League og leder serien ett poeng foran Wycombe.

Jim McNulty og Kelvin Etuhu er noe usikre til dagens kamp, mens James Poole og Keil O'Brien definitivt er ute.

Vi satser på at UB holder.

12. Luton - Southend
Luton startet sesongen svakt, men har flotte 4-1-0 på de siste fem og har klatret voldsomt på tabellen. Ligger nå på sjuendeplass med gjerrige 10-8 i målforskjell. Tapte 0-1 hjemme for Crawley i League Trophy i midtuken.

Michael Harriman (innleid fra QPR) er klar for spill. Med With Curtley Williams og Paul Connolly ute med skader, betyr det at han trolig går rett inn i forsvarsrekka. Luke Rooney er usikker.

Southend vant fire kamper på rad før det ble bråstopp hjemme mot Morecambe forrige helg. Ble værende på fjerdeplass, men det skiller nå tre poeng opp til serieleder Bury.

Manager Phil Brown kan glede seg over et stadig mer skadefritt mannskap, men et par spillere er ikke kampklare ennå.

Heldekk må til her. HUB.

432-rekker:
1. Bristol City – Chesterfield HU

2. Crawley – Peterborough B

3. Sheffield United - Leyton Orient H

4. Oldham – Walsall HU

5. Colchester – Fleetwood H

6. Gillingham – Scunthorpe H

7. Crewe Alexandra – Coventry HUB

8. Port Vale – Yeovil UB

9. Portsmouth – Mansfield H

10. Morecambe – Wycombe HUB

11. AFC Wimbledon – Bury UB

12. Luton - Southend HUB

Klikk her for å levere dette spillet.

96-rekker:
1. Bristol City – Chesterfield H

2. Crawley – Peterborough B

3. Sheffield United - Leyton Orient H

4. Oldham – Walsall HU

5. Colchester – Fleetwood H

6. Gillingham – Scunthorpe H

7. Crewe Alexandra – Coventry UB

8. Port Vale – Yeovil UB

9. Portsmouth – Mansfield H

10. Morecambe – Wycombe HUB

11. AFC Wimbledon – Bury UB

12. Luton - Southend HB

Klikk her for å levere dette spillet.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.