Samtlige tolv kamper på lørdagens tippekupong er hentet fra tredje runde i den engelske FA-cupen. Bonuspotten er på ca 360 000 kr og innleveringsfristen er kl 15.55.

1. Middlesbrough - Brighton
Michael Carrick har virkelig fått sving på Middlesbrough som er helt oppe på 5. plassi Championship med sine 39 poeng. Det er dog 12 poeng opp til Sheffield United på direkte opprykksplass når det gjenstår 20 serierunder. 6-0-1 på de sju siste seriekampene. Middlesbrough tok seg faktisk helt til kvartfinalen i FA-cupen forrige sesong, da ble det 0-2 tap hjemme mot Chelsea.

Brighton reiste seg direkte etter 2-4 tapet hjemme mot Arsenal på nyttårsaften, med en knallsterk 4-1 seier borte mot Everton tirsdag kveld. Ligger på en flott 8. plass i Premier League med 27 poeng. Røk ut i fjerde runde av FA-cupen forrige sesong etter 1-3 tap borte mot Tottenham. Totalt 5-1-3 på bortebane i Premier League. Alexis Mac Allister kan gjøre sin første Brighton-kamp siden VM-suksessen med Argentina. Danny Welbeck er klar igjen etter skade.

Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Hull - Fulham
Etter tre strake poengdelinger, har Hull nå vunnet sine to siste seriekamper i Championship. 1-0 seier borte mot Birmingham forrige fredag og 4-1 seier borte mot Wigan mandag kveld. Ligger på 16. plass i Championship med 33 poeng til tross for at hjemmetallene ikke er bedre enn 4-2-7. Tapte 2-3 hjemme mot Everton i 3. runde av FA-cupen forrige sesong.

Fulham med en sterk 1-0 seier borte mot Leicester onsdag kveld og ligger på en strålende sjuendeplass i Premier League med 28 poeng. Mye enten eller på bortebane med 4-1-4 på de ni første bortekampene. Tok seg til fjerde runde av FA-cupen forrige sesong, men der ble det 1-4 tap borte mot Manchester City.

0-1 i tilsvarende seriekamp i Championship forrige sesong. Fulham rykket som kjent opp til Premier League foran denne sesongen. Vi gir Fulham full tillit på lørdagens tippekupong. B.

3. Blackpool - Nottingham Forest
Blackpool røk ut i tredje runde av FA-cupen forrige sesong, da de tapte 1-2 borte mot League Two-laget Hartlepool. Ligger tredje sist i Championship og på nedrykksplass med sine 26 poeng. Ikke vunnet en seriekamp siden 29. oktober og har spilt fire uavgjorte og ett tap på sine fem siste seriekamper. Svært beskjedne 3-5-5 på 13 spilte bortekamper i serien.

Nottingham Forest rykket opp til Premier League foran denne sesongen og tok sin første borteseier for sesongen da de vant 1-0 borte mot Southampton onsdag kveld. Klatret opp på sikker plass med den seieren og står med totalt 17 poeng. Slo ut Arsenal i tredje runde forrige sesong med 1-0 seier hjemme på City Ground og tok seg faktisk helt til kvartfinale, der ble det 0-1 tap hjemme mot Liverpool.

Nottingham Forest får et ganske klart tips. UB.

4. Bournemouth - Burnley
Bournemouth åpnet friskt som nyopprykket i Premier League i høst, men står nå med sju tap på de åtte siste seriekampene og ligner mer og mer på den nedrykkskandidaten de var før sesongen tok til. Er dog fortsatt over streken og ligger femte sist med 16 poeng, det er kun ett poeng ned til Everton under streken. Røk ut i fjerde runde forrige sesong etter et overraskende 0-1 tap hjemme mot Boreham Wood. 3-2-4 hjemme på Vitality i PL denne sesongen.

Burnley rykket ned fra Premier League etter forrige sesong, men har stø kurs mot opprykk. Topper Championship med sine 56 poeng og har hele 14 poeng ned til Blackburn på tredjeplass. Solide 7-4-2 på bortebane. Røk ut allerede i tredje runde forrige sesong etter 1-2 tap hjemme mot Huddersfield.

Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Fleetwood Town - Queens Park Rangers
Fleetwood Town holder til i League One til daglig og ligger på 13. plass der med 29 poeng på 24 spilte seriekamper. Det er sju poeng ned til Burton under streken og det er elleve poeng opp til Barnsley på playoff. Tok seg til tredje runde etter å ha slått Ebbsfleet United 1-0 på bortebane i andre runde. Står med svake 2-5-4 på elleve spilte hjemmekamper i League One.

Queens Park Rangers hengere greit med i Championship og ligger på 13. plass med 36 poeng, men har kun tre poeng opp til Millwall på playoff. Helt identiske 5-3-5 både på hjemme- og bortebane. Tok seg til fjerde i FA-cupen forrige sesong, men der ble det 0-2 tap borte mot Peterborough.

Det skal være fordel Queens Park Rangers, men vi tar med en halvgardering. UB.

6. Millwall - Sheffield United
Millwall har vært i playoffsjiktet i Championship de siste sesongene og så er også tilfelle denne sesongen. Ligger på sjetteplass og den siste playoffplassen med 39 poeng, men er det 12 poeng opp til direkte opprykk. Som vanlig sterke hjemme på the Den og står med 8-3-2 hittil. Røk ut i denne runden forrige sesong etter 1-2 tap hjemme mot Premier League-laget Crystal Palace.

Sheffield United og Sander Berge er på opprykksjakt og etter vel halvspilt sesong i Championship ligger laget på andreplass med 51 poeng. Det er hele ni poeng ned til Blackburn på tredjeplass. 5-1-0 på de seks siste seriekampene vitner om solid form. Røk ut i tredje runde av FA-cupen forrige sesong etter 0-3 tap borte mot Wolverhampton. Flotte 8-3-3 på 14 bortekamper i Championship denne sesongen.

Opprykk er garantert hovedprioritet for Sheffield United og hjemmesterke Millwall får et ganske klart utgangstips. HU.

7. Ipswich - Rotherham
Ipswich har vært blant opprykksfavorittene fra League One de siste sesongene, men endte på en skuffende ellevteplass forrige sesong. Det ser bedre ut denne sesongen og Ipswich ligger på tredjeplass med 50 poeng, det er kun to poeng opp til Sheffield Wednesday på direkte opprykksplass. Fine 7-4-1 hjemme på Portman Road. Forsvant ut av FA-cupen allerede i andre runde forrige sesong.

Rotherham rykket opp til Championship foran denne sesongen, men ligger utsatt til som fjerde sist med sine 27 poeng og har kun ett poeng ned til Blackpool under streken. Beskjedne 2-5-7 på 14 spilte bortekamper. Røk ut i tredje runde i FA-cupen forrige sesong etter tap på straffespark borte mot Queens Park Rangers.

Til tross for at opprykk er sesongens hovedmål for Ipswich, tror vi på svært gode vinnersjanser for Ipswich her og bruker Ipswich som en våre sikre på lørdagens tippekupong. H.

8. Shrewsbury - Sunderland
Shrewsbury holder til League One til daglig og ligger på 16. plass der med sine 29 poeng. Det er kun sju poeng ned til Burton under streken. Tok seg til tredje runde etter 3-1 seier hjemme mot Peterborough. Beskjedne 5-2-6 på tretten spilte hjemmekamper i League One.

Sunderland rykket opp til Championship foran denne sesongen og har klart seg flott. Ligger på 8. plass med 38 poeng og har kun ett poeng opp til Millwall på playoff. Vist flott form den siste tiden og står med 4-2-1 på de sju siste seriekampene. Har også levert sterkt på bortebane med 6-4-4 totalt.

Sunderland er det klart beste laget av disse to og får full tillit på lørdagskupongen. B.

9. Brentford - West Ham
Ett av to rene Premier League-oppgjør i lørdagens tredjerunde som står på tippekupongen. Brentford med en knallsterk 3-1 seier hjemme mot Liverpool mandag kveld og ligger på en flott niendeplass i Premier League med sine 26 poeng. Kun ett hjemmetap hittil (4-4-1). Røk ut i fjerde runde av FA-cupen forrige sesong etter 1-4 tap borte mot Everton.

West Ham med 7 og 6. plass de to foregående sesongene i Premier League, men har slitt veldig denne sesongen. Ligger faktisk fjerde sist med kun 15 poeng på de 18 første seriekampene. 2-2 borte mot Leeds onsdag kveld og har ikke bedre enn 1-2-6 på sine ni første bortekamper denne sesongen. Røk ut i femte runde av FA-cupen forrige sesong etter 1-3 tap borte mot Southampton.

Lagene møttes på London Stadium i ligaen forrige fredag, da vant ett effektivt Brentford 2-0. 2-0 ble det også i tilsvarende seriekamp forrige sesong. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Luton - Wigan
Til tross for at Luton måtte avgi sin respekterte manager Nathan Jones til Southampton i desember, fortsetter de å imponere i Championship. Står med tre strake seire og er helt oppe på 7. plass med 39 poeng. Det er kun ett poeng opp til Millwall på playoff. Litt mer snodige 3-7-2 hjemme på Kenilworh stadium. Tok seg helt til femte runde av FA-cupen forrige sesong, der ble det 2-3 tap hjemme mot Chelsea.

Wigan ligger helt sist i Championship og kommer fra tre strake 1-4 tap. Borte mot Middlesbrough tredje sist, mens det ble 1-4 hjemme mot Sunderland i romjulen og 1-4 tap hjemme mot Hull mandag kveld. Har likevel anstendige 4-3-5 på tolv spilte bortekamper i Championship.

Det endte faktisk 1-2 i tilsvarende serieikamp i Championship 30. august, men styrkeforholdet mellom disse to lagene er nok helt annerledes nå. H.

11. Sheffield Wednesday - Newcastle
Hjemmelaget endte sist i Championship sesongen 2020/21 og hadde ambisjoner om å ta seg tilbake til Championship på første forsøk. Det endte med fjerdeplass og playoff, men intet opprykk. Ligger på andreplass nå og direkte opprykksplass med 52 poeng og har flotte 8-4-1 hjemme på Hillsborough. Røk ut allerede i første runde forrige sesong etter 0-3 tap borte mot Plymouth.

Newcastle imponerer stort i Premier League og ligger på tredjeplass med 35 poeng. Holdt nullen borte mot Arsenal tirsdag kveld og står med smått utrolige 11 baklengsmålpå de 18 første seriekampene. Men forsvant faktisk ut allerede i tredje runde forrige sesong etter 0-1 tap hjemme mot Cambridge. Kun ett hjemmetap i Premier League hittil (4-4-1).

Newcastle imponerer og skal være favoritt her. UB.

12. Liverpool - Wolverhampton
Liverpool leverte en svak hjemmekamp mot Leicester forrige fredag, men to selvmål av Wout Feas forærte Liverpool en 2-1 seier. Nedturen kom borte mot Brentford mandag kveld. Ikke bare måtte Virgil van Dijk ut med skade, Liverpool tapte i tillegg kampen 1-3. Van Dijk er ute til denne kampen i likhet med Diogo Jota og Luis Diaz. Ligger på sjetteplass i Premier League med 28 poeng og har hele 16 poeng opp til serieleder Arsenal. Vant som kjent FA-cup finalen forrige sesong etter straffespark mot Chelsea. Cody Gakpo kan få sin Liverpool-debut i kveld.

Julen Lopetegie har fått en brukbar start som Wolves-manager med 2-1 seier borte mot Everton, 1-1 borte mot Aston Villa og 0-1 tap hjemme mot Manchester United. Men ligger nest sist med kun 14 poeng, dog er det kun ett poeng opp til West Ham på sikker plass. Røk ut i fjerde runde forrige sesong etter 0-1 tap hjemme mot Norwich. Svake 1-3-5 på ni spilte bortekamper i Premier League denne sesongen.

Fire strake hjemmeseire i tilsvarende kamp i Premier League de fire foregående sesongene. H.

96-rekker:
1. Middlesbrough - Brighton UB

2. Hull - Fulham B

3. Blackpool - Nottingham Forest UB

4. Bournemouth - Burnley HUB

5. Fleetwood Town - Queens Park Rangers UB

6. Millwall - Sheffield United HU

7. Ipswich - Rotherham H

8. Shrewsbury - Sunderland B

9. Brentford - West Ham H

10. Luton - Wigan H

11. Sheffield Wednesday- Newcastle UB

12. Liverpool - Wolverhampton H

432-rekker:
1. Middlesbrough - Brighton HUB

2. Hull - Fulham B

3. Blackpool - Nottingham Forest UB

4. Bournemouth - Burnley HUB

5. Fleetwood Town - Queens Park Rangers UB

6. Millwall - Sheffield United HU

7. Ipswich - Rotherham H

8. Shrewsbury - Sunderland B

9. Brentford - West Ham HUB

10. Luton - Wigan H

11. Sheffield Wednesday- Newcastle UB

12. Liverpool - Wolverhampton H