Lyn er et av lagene som kan overraske i ettermiddag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Lyn er et av lagene som kan overraske i ettermiddag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

12 rette i dag kan gi høye utbetalinger

Flere interessante rivaloppgjør preger dagens norske tippekupong. Det bugner for mye dramatikk og spenning.

Kommersielt

Øvrige spill fra Sportspill søndag:
Dagens dobbel:
Sevilla avslutter med stil
Dagens langskudd:
Fram suser framover
V64 Østersund:
Blekkan byr opp til jackpotdans
V4/V5 Täby
: Rett for Wright?
V65 Sørlandet:
En gnistrende duell i vente

Siste runde i både Serie A og La Liga, samt norsk andredivisjon preger  dagens langoddsprogram.

Dagens søndagskupong er spekket med jevne oppgjør fra de fire avdelingene i norsk andredivisjon. Det gir muligheter for høye utbetalinger skulle man finne de mest spennende skrellobjektene.

Spillstopp dagen derpå er 15.55.

1, Asker – Fram Larvik
Asker har startet sesongen svakt, og trener Svein Roger Pettersen har foreløpig ikke klart å løfte laget til det samme nivået som ga en imponerende andreplass i fjor, rett bak Bærum. Daværende trene, Lars Bohinen, prøver nå lykken i Sandefjord. Denne sesongen virker det usannsynlig at Asker er med i opprykkskampen.

Sesongens fire første kamper har gitt tre strake tap, før laget tok en viktig seier over Birkebeineren forrige uke.

Fram Larvik åpnet med tap, men har siden tre sterke seire mot tøff motstand. Senest 2-1 seier mot Ørn-Horten. Har så langt vist at de er kapabel til å kjempe om opprykk til 1. Divisjon også denne sesongen.

At Asker skal være favoritter i denne er uforståelig selv om forrige helgs seier kan ha vært et vendepunkt. Borteseier nærmest på tippekupongen. B

2, Ørn-Horten – Pors Grenland
Ørn-Horten har imponert så langt denne sesongen, og presterte å holde Strømsgodset til ekstraomganger i cupen. Til gjengjeld gikk det ut over forrige seriekamp, da Fram-Larvik ble for sterke på Fram-banen

Har sterke 3-0-1 på de fire første, noe som holder til en andreplass på tabellen. Laget ser også bunnsolide ut bakover. Kun to baklengs.

Pors Grenland åpnet med to tap, men slo Notodden hjemme i sist kamp. Dermed kan trenden være oppadgående for Pors-gutta. Likevel tror undertegnede at Ørnene fra Horten blir for sterke i dagens kamp. H

3, Brumunddal – SK Herd
En kamp mellom to nyopprykkede lag hvor hjemmelaget har startet sesongen klart best. Laget fra Hedmark åpnet sesongen strålende, og innkasserte tre strake seire, før serieleder Levanger ble for sterke sist. Scorer lite, men er også meget tette bakover.

Herd har fått et tøffere gjensyn med 2. divisjon enn sin motstander, og har 0-2-2 på sine fire første. Laget har kun to mål på disse kampene, og sesongen blir en kamp om å overleve.

Brumunddal har imponert både poeng – og spillermessig og skal være klare favoritter i dag. H

4, Levanger – Elverum
Levanger topper 2. divisjon, avdeling 2 med full pott på fire kamper. Sist ble hjemmesterke Brumunddal slått. Laget fra Nord-Trøndelag har imponert spillemessig, og er sammen med Raufoss og NIL-Trysil favoritt til opprykk denne sesongen.

Hjemmelaget fra Trøndelag har femten scoringer på fire kamper, og både Rosenborg 2 og Molde 2 har måtte reise hjem som slakt.

Elverum hadde en svært tung fjorårssesong i Adeccoligaen, og plukket kun med seg 15 poeng til sammen. Nå som laget er tilbake i Oddsenligaen, har selv de begynt å plukke poeng igjen, og laget er også en av outsiderne til en ny sesong i etasjen over neste sesong.

Åpnet med et stygt hjemmetap for Byåsen, før de nå har 2-1-0 på de tre siste. Motstanden har dog ikke vært all verden. Imponerte også i det knepne 2-3 tapet for Vålerenga i cupen nylig.

Levanger er favoritter, men dette kan fort bli en jevn affære. HU

5, Nardo – Byåsen
Dette er et klassisk trøndersk byderby. Begge lag kjenner hverandre meget godt, og det har også preget de seneste oppgjørene. Hele fem uavgjorte kamper på rad i serien er fasit mellom disse, noe som ikke kan passere i stillhet.

Nardo har hatt en tøff start på sesongen, og står uten trepoenger etter fire runder. Sist måtte de reise fra Raufoss med 1-6 i bagasjen.

Byåsen har startet langt bedre, og er ubeseiret på de fire første. 2-2-0. Imponerte borte mot Elverum i sesongåpningen, og fikk også med seg et sterkt resultat med hjem fra Nybergsund i siste bortekamp.

På papiret virker Byåsen som det sterkeste laget per dags dato, men lagene spiller så mye uavgjort at en gardering blir uunngåelig. UB

6, Valdres – Træff
Valdres har et ung og urutinert lag denne sesongen, men det bor også mye talent i mannskapet. Har åpnet sesongen dårlig, og står kun med to poeng hittil. Tapene har kommet mot sterke lag som Brumunddal og Raufoss

Træff har åpnet sesongen litt bedre enn sine motstandere, og har som et beskjedent mål opp å komme på øvre halvdel av tabellen. Tapte med stygge sifre hjemme mot Nybergsund-Trysil sist. Kampen endte 2-5.

To lag som fort kan ende i midtsjiktet denne sesongen, og verken hjemme – eller bortseier er utenkelig her. Gardering begge veier bør benyttes. HB

7, Grorud – Lyn
Oslo-oppgjør, øst mot vest. Grorud har et spennende lag på gang, og har mange unge talenter i troppen denne sesongen, med gode ferdigheter. Dette har de også vist innledningsvis denne sesongen. Tapte litt overraskende seriepremieren hjemme mot Brann 2, men har etter dette overbevist. Ikke minst ved å slå 1. divisjonslaget Hønefoss i andre runde av cupen.

Lyn overbeviste i sin første sesong i andre divisjon, med en flott fjerdeplass i fjor. Årets sesong har midlertidig startet seigt for klubben fra Oslo vest. Med tre tap på de fire første, befinner den ambisjonsfulle klubben seg helt nede på en ellevte plass på tabellen. I cupen har det midlertidig gått bedre, og klubben er i liket med hjemmelaget klar for 3. runde.

Undertegnede tror vestkantklubben kommer til å plukke mer poeng de kommende ukene, og det kan gjerne allerede starte i dag

Et av de vanskeligste objektene på dagens tippekupong, og en helgardering bør være på sin plass. HUB

8, Ålgård – Stord
Tidlig bunnoppgjør i avdeling 3 når Ålgård tar i mot Stord på deres splitter nye kunstgressbane. Begge lag står med ett poeng etter fire kamper.

Ålgård tok sitt første poeng i 1-1 kampen hjemme mot Grorud sist helg, og denne kampen blir betegnet som en ”må vinne kamp” på klubbens hjemmeside.

Stord har også slitt fryktelig i sesonginnledningen, men verdt å merke seg at laget spilte jevn mot Brann i cupens andre runde. Selv om storebror tilslutt snudde og vant kampen 2-1. Likevel vitner det om et lag som kan hvis de vil.

En kamp ingen av lagene ønsker å tape, og vi ser oss nødt til gardere bredt også i denne. B kan vurderes på større skjemaer. HU

9, Eidsvold Turn – Kvik Halden
Eidsvold Turn har åpnet sesongen på en høyst akseptabel måte. Uavgjort borte mot Harstad etterfulgt av en sterk 3-1 seier hjemme mot Kjelsås er resultater det er lov å slå seg på brystet av. Måtte i midlertidig gi tapt for serietoer Moss i et jevnt oppgjør på tradisjonsrike Melløs Stadion sist helg.

Laget ligger dermed godt plassert på midten av tabellen.

Bortelaget Kvik Halden fikk seg en opptur sist, da Harstad ble slått 1-0 på hjemmebane. Det var lagets første seier for sesongen. Laget er ikke forventet å kjempe om opprykk denne sesongen, men en plass midt på tabellen bør være mulig.

Eidsvold Turn bør ha gode muligheter for en seier her, og vi ser ingen andre valg enn å sette krysset til venstre. H

10, Kjelsås – Follo
Dette er et oppgjør det lukter litt krutt av. To tradisjonsrike klubber, som nå befinner seg i toppen av avdeling 4 i andredivisjon.

Hjemmelaget har åpnet bra, men gikk på et feilskjær i andre serierunde borte mot Eidsvold Turn. Ellers har Kjelsås full pott på de tre andre kampene. Senest borte mot Drøbak-Frogn som endte med 5-0 seier.

Follo har imponert etter nedrykket, og har full pott så langt. Har blitt vant til å rykke opp og ned mellom divisjonene, men laget er åpenbart for gode til å bli værende i andredivisjon lenger enn en sesongen.

Bortelaget slipper inn minst og scorer flest. Mye takket være unggutten Fitim Azemi som allerede er oppe i åtte mål i denne sesongen.

Slo til og tok en imponerende seier hjemme mot Fredrikstad i cupens andre runde.

Kjelsås må prestere opp mot sitt aller beste for å få med seg noe her, men er det et lag i divisjonen som kan klare det, så er det nettopp dagens hjemmelag. Frister å legge på en uavgjort her. UB

11, Lørenskog – KFUM Oslo
Lørenskog endte på en tiendeplass forrige sesong, og ser ikke ut til å ha så mye større ambisjoner denne sesongen, da bredden i troppen ser ut til å være i tynneste laget. Har prestert godt på hjemmebane så langt med seier over Drøbak-Frogn, 4-1 og Kvik Halden, 2-1. På utebane har det dog blitt ett tap og en uavgjort.

Ligger for øyeblikket på en anstendig sjetteplass på tabellen.

KFUM Oslo hadde en svært imponerende fjorårssesong, og endte ikke langt unna Tromsdalen som rykket opp. Kun fire poeng skilte til slutt. Ned til tredjeplassen var det hele 13 poeng.

I år ser ikke laget like sterkt ut. Utskiftninger i mannskapet må ta mesteparten av skylden. 2-0-2 er fasit i serien, hvor det skrekkelige 8-2 tapet hjemme mot Follo er det som peker seg ut. Lagets to seire kom mot relativt svake Skeid og Mo.

Lørenskog ser for øyeblikket ut som det sterkeste laget, og får favorittstempelet i ettermiddag. H

12, Bjarg – Sotra
Kamp fra øverste halvdel av tredjedivisjon, avdeling 7 avslutter søndagens tippekupong. Bjarg er et habilt hjemmelag, og har full pott på sine to første hjemmekamper. På bortebane har det blitt to uavgjorte mot Odda og Vadmyra. Laget virker tette bakover, og på hjemmebane har de åtte mål på to kamper.

Sotra ligger på tredjeplass med ti poeng på fire kamper. 3-1-0. På bortebane har laget full pott så langt, og slo til med en sterk borteseier over serieleder Lyngbø i starten av sesongen.

Ny, vanskelig kamp og spå utfallet av, og gardering både til høyre og venstre bør med på kupongen. HB

96 – REKKER

Asker – Fram Larvik B

Ørn Horten – Pors Grenland H

Brumunddal – SK Herd H

Levanger – Elverum HU

Nardo – Byåsen U

Valdres – Træff HB

Grorud – Lyn HUB

Ålgård – Stord HU

Eidsvold Turn – Kvik Halden H

Kjelsås – Follo UB

Lørenskog – KFUM Oslo H

Bjarg – Sotra HB

Klikk her for å levere denne rekken


432 – REKKER

Asker – Fram Larvik B

Ørn Horten – Pors Grenland H

Brumunddal – SK Herd H

Levanger – Elverum HU

Nardo – Byåsen UB

Valdres – Træff HUB

Grorud – Lyn HUB

Ålgård – Stord HU

Eidsvold Turn – Kvik Halden H

Kjelsås – Follo UB

Lørenskog – KFUM Oslo H

Bjarg – Sotra HUB

Klikk her for å levere denne rekken


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus