Manchester City har bare én seier på de siste seks kampene i serie og cup, og vi gir ikke laget full tillit i bortekampen mot Stoke.
Manchester City har bare én seier på de siste seks kampene i serie og cup, og vi gir ikke laget full tillit i bortekampen mot Stoke. Foto: Kirsty Wigglesworth (Ap / NTB scanpix)

12 rette og store premier?

Vi garderer både Chelsea, Manchester United, Manchester City og PSG og satser på pene premier.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens dobbel:
  Wigan på kanten av stupet
Oddstips:  
Pardew lurer Newcastle
V76 Bjerke:
  To bankere direkte
V5 Bjerke: Hop med ny V5-banker
V4 Romme:
  Kontio byr på luring

Onsdagens tippekupong består av kamper fra Premier League, Championship, skotsk Premier League og cupkamper fra Spania, Frankrike og Belgia.

Det er mange stor favoritter på kupongen, og vi har valgt gardere flere av dem i jakten på store premier.

Bonuspotten er for tiden på 1,8 millioner kroner.

1. Chelsea – Everton
Chelsea gnistret ikke i bortekampen mot Aston Villa lørdag, men var som vanlig det mest effektive laget og tok en viktig 2-1-seier. Ettersom gullrival Manchester City ikke klarte bedre enn 1-1 hjemme mot Hull, har London-laget nå en luke på sju poeng.

Diego Costa har vært klart savnet i Chelseas to siste kamper, men manager José Mourinho må vente enda en kamp før toppscoreren er tilbake fra karantene. Cesc Fabregas er tilgjengelig igjen, og dermed er John Obi Mikel eneste skadefravær.

Everton spilte en solid forsvarskamp hjemme mot Liverpool lørdag, men skapte ikke all verden i motsatt ende av banen. Vant 1-0 borte mot Crystal Palace runden før og har vært involvert i mange målfattige oppgjør så langt i 2015.

Førstekeeper Tim Howard blir trolig klar etter å ha vært skadet siden romjulen. Leighton Baines og James McCarthy betegnes som usikre, mens Aiden McGeady, Tony Hibbert, Leon Osman og Steven Pienaar er uaktuelle. Chelsea-eide Christian Atsu er ikke berettiget for spill.

Chelsea er ikke i sesongens beste form om dagen og er svekket offensivt av Costas karantene. Everton er i stand til å holde nullen mot hvem som helst i Premier League på en god dag. Ettersom hjemmelaget er stor favoritt på folkerekka frister det med en gardering. HU.

2. Stoke - Manchester City
Peter Crouch kom inn som innbytter og reddet 1-1 rett før slutt i bortekampen mot Newcastle søndag. Det var en jevn og nokså slapp forestilling frem til Jack Colback satt inn 1-0 i det 74. minutt. Stoke-leieren mente at Colback burde ha vært utvist før scoringen, men dommer Chris Foy nøyde seg med ett gult kort til midtbanespilleren.

Stoke står med fine 3-1-0 på de siste fire i serie og cup og ligger på 10. plass.

Stokes skadeliste hat vokst den siste tiden, og i kveld er Stephen Ireland Marc Wilson, Ryan Shawcross, Erik Pieters, Bojan Krkic og Peter Odemwingie ute. Marko Arnautovic er høyst usikker.

City var langt under pari mot Hull lørdag, og kun en frisparkperle fra James Milner på overtid reddet laget fra et pinlig hjemmetap. City tapte uansett to poeng i gullkampen og ligger nå sju poeng bak Chelsea.

Afrikmesterskapet-vinnerne Yaya Toure og Wilfried Bony rekker ikke kveldens kamp. Resten av troppen er tilgjengelig.

Stoke er i god form og vant 1-0 over City i det motsatte møtet tidlig i sesongen. Vi heldekker denne og håper på hjemmeseier (kun 19 prosent på folkerekka). HUB.

3. Manchester United – Burnley
United spilte ingen god kamp borte mot West Ham sist, men en overtidsscoring av Daley Blind sørget for at oppgjøret endte 1-1. Ble dermed passert av Southampton og falt ned til fjerdeplass. Tottenham er bare ett poeng bak.

Luke Shaw soner karantene etter å ha blitt utvist helt på slutten av West Ham-kampen. Michael Carrick er ute med skade, ellers ser det meget bra ut for hjemmelaget.

Burnley tok en tidlig 2-0-ledelse hjemme mot West Bromwich søndag, men som så ofte før denne sesongen klarte ikke laget å dra seieren i land. Oppgjøret endte til slutt 2-2, og Burnley har dermed 0-1-3 på de siste fire kampene i serie og cup.

Ligger fortsatt på den siste trygge plassen, og det skiller ett poeng ned til nedrykk.

Den viktige midtbanespilleren Dean Marney er ny på skadelisten og mister resten av sesongen. Fra før er Kevin Long, Stephen Ward og Matt Taylor ute.

United er så stor favoritt på folkerekka (82 prosent) at vi tar med en gardering i jakten på store premier. HU.

4. Southampton - West Ham
Southampton spilte en ok kamp borte mot QPR lørdag og tok en nokså fortjent seier selv om vinnermålet kom helt på tampen. Gjenerobret dermed tredjeplassen fra Manchester United og ligger bare fire poeng bak City.

Hjemmelaget har slitt med mange fravær i det siste, og i kveld er Toby Alderweireld, Shane Long, Jay Rodriguez, Ryan Bertrand (karantene), Matthew Targett, Emmanuel Mayuka og Lloyd Isgrove ute. Den viktige midtbanespilleren Morgan Schneiderlin er usikker. Den innleide Benfica-spilleren Filip Djuricic (midtbane) er med i troppen og kan debutere.

West Ham spilte også bra i sin hjemmekamp mot Manchester United, men fikk ødelagt seieren på overtid. Oppgjøret var uansett en opptur etter den sløve forestillingen mot Liverpool nest sist. Ble liggende på åttendeplass.

Diego Poyet, Doneil Henry, Winston Reid og James Collins er ute for bortelaget. Kaptein Kevin Nolan er usikker. Andy Carroll blir trolig klar. James Tomkins spiller til tross for at han brakk nesa mot United.

West Ham er ikke uten poengsjanser. HU.

5. Crystal Palace – Newcastle
Alan Pardew har fått en strålende start på karrieren som Palace-manager. 53-åringen som var i London-klubben som spiller fra 1987 til 1990, har ledet laget til seier i fem av seks kamper så langt.

Palace tok en litt heldig 1-0-seier over Leicester lørdag og slo dermed tilbake på direkten etter det noe ufortjente hjemmetapet for Everton nest sist. Har klatret vekk fra bunnstriden og opp på 13. plass.

Kaptein Mike Jedinak skadet ankelen i Asiamesterskapet og rekker trolig ikke kveldens kamp heller. Marouane Chamakh kan være tilgjengelig til tross for at nesa er brukket. Yannick Bolasie er tilbake fra Afrikamesterskapet.

Newcastle så ut til å ta tre poeng hjemme mot Stoke søndag, men innbytter Peter Crouch sørget for 1-1 og poengdeling på tampen av kampen. Oppgjøret var både spillemessig og poengmessig en nedtur etter den flotte 3-0-seiere over Hull runden før.

Ble liggende på 11. plass, fem poeng over dagens motstander.

Papiss Cisse, Gabriel Obertan og Paul Dummett er tilgjengelige igjen, men Siem de Jong og Rolando Aarons er trolig fortsatt ute. Cheik Tiote skadet seg under Afrikamesterskapet og mistet finalen.

Alan Pardew var manager i Newcastle i fem år og kjenner spillerne og spillestil ut og inn. Han leder et lag som er i meget god form, og vi spiller denne som H på oddsen. På tippekupongen tar vi med en gardering. HU.

6. West Bromwich – Swansea
West Bromwich spilte langt under pari innledningsvis mot Burnley søndag og kom under 0-2 tidlig. Burnley er imidlertid ikke spesielt bra på å holde på ledelser, og Bromwich klarte å redde ett poeng.

Ligger fortsatt på 15. plass, tre poeng over Hull på nedrykk.

Toppscorer Saido Berahino ble plassert på benken mot Burnley etter å ha kommet med uttalelser om sin fremtid i klubben, men spiller trolig fra start i kveld. Berahino kom inn som innbytter for spisskollega Victor Anichebe, og sistnevnte er tvilsom til dagens kamp. 

Youssouf Mulumbu er ikke tilgjengelig for spill ennå etter deltakelsen i Afrikamesterskapet. Jonas Olsson betegnes som usikker.

Swansea dominerte stort mot Sunderland lørdag, men klarte ikke å avgjøre matchen og måtte nøye seg med 1-1. Ble liggende på niendeplass og har tatt ti poeng mer enn dagens motstander.

Wayne Routledge er tilbake i full trening etter skade, men starter trolig på benken. Marvin Emnes er ute med skade, mens viktige Gylfi Sigurdsson soner karantene.

West Bromwich er et uberegnelig lag som kan tape for hvem som helst hjemme. HB.

7. Nottingham Forest – Wigan
Dougie Freedman fikk en flott start som Forest-manager med 3-2 borte mot Brighton lørdag. Det var tre meget kjærkomne poeng etter den elendige 0-1-forestillingen mot Millwall runden før.

Ligger fortsatt på 12. plass med 37 poeng. Dersom det skulle bli tre poeng i kveld, vil nok klubbens mest optimistiske fans igjen begynne å drømme om playoffspill til våren.

Kantspilleren Chris Burke og forsvareren Danny Collins har trøblet litt med skader i det siste, men meldes klare til kveldens kamp.

Wigan er i meget svak form og hadde lite å stille opp med i 1-3-hjemmetapet mot serieleder Bournemouth lørdag. Står med 1-2-7 på de siste ti kampene og ligger nest sist på tabellen. Det skiller åtte poeng opp til sikker plass.

Midtbanespilleren Emyr Huws er ute med en ankelskade, mens anvendelige Chris Herd (innleid fra Aston Villa) og forsvareren James Perch betegnes som usikre. Harry Maguire er hentet på lån fra Hull og kan debutere i kveld.

Forest har hatt et par merkelige sesonger nå, der de periodevis har vært ekstremt gode, men også helt ute av slag i andre deler av sesongen. I vinter har det stort sett gått svært dårlig, men det tegn som tyder på at formen er i anmarsj.

Laget slo erkerivalen Derby på bortebane i midten av januar, og det ble fullklaff i første kamp for Freedman lørdag. Manager-byttet i Wigan har ikke hatt noen positiv effekt, og Malky Mackay står med elendige 1-3-9 på sine 13 kamper ved roret. Vi setter pengene på hjemmeseier. H.

8. Partick Thistle – Celtic
Patrick tapte 1-2 hjemme for Inverness i den skotske cupen søndag og kom dermed ikke lenger enn til fjerde runde. Tapte også hjemme for bunnlaget St. Mirren forrige seriekamp og ligger på niendeplass. Det skiller sju poeng ned til Motherwell på nedrykkskvalik.

Midtbanespilleren Sean Welsh er ute med skade, mens Jordan McMillan er suspendert av klubben.

Celtic har endelig kommet opp på det nivået som er forventet av Skottlands beste lag og spiller for tiden bunnsolid fotball. Slo Dundee 2-0 på bortebane i cupen lørdag, mens det ble seier med samme sifre i ligacupen over erkerivalen Rangers helgen før.

Står med fire streke seiere i ligaen og leder tabellen på målforskjell på Aberdeen. Har imidlertid to kamper til gode på tittelutfordrerne. Siste baklengsmål ble sluppet inn 21. desember.

Nykommerne Stuart Armstrong og Gary Mackay-Steven er berettiget for spill og kan debutere i kveld. Viktige Kris Commons og forsvareren Mikael Lustig er nye på skadelista. Charlie Mulgrew er uaktuell.

Det er klasseforskjell på disse to, og Celtic er trenger tre poeng for å øke ledelsen i ligaen. B.

9. Barcelona – Villarreal
Semifinale i Copa del Rey.
Barcelonas angrepstrio Messi, Neymar og Suarez blir bare bedre og bedre sammen, og i søndagens bortekamp mot Athletic Bilbao ga ikke stjernegalleriet seg før det stod 5-2 i målprotokollen. Har vunnet fem strake kamper og ligger nå bare ett poeng bak Real Madrid.

Imponerte også med seier i begge kampene mot Atletico Madrid i kvartfinalen i Copa del Rey og er den store favoritten til å vinne cupen i år.

Skademessig ser det bra ut.

Villarreal ledet både 1-0 og 2-1 i bortekampen mot Barcelonas 1. februar, men tapte til slutt 3-2. Ingen dårlig kamp av Villarreal, men Barcas kvalitet ble avgjørende for kamputfallet. Har vunnet de tre siste seriekampene – når ser bort fra oppgjøret mot Barcelona – og ligger på en fin sjetteplass.

Forrige cuprunde ble Getafe slått 1-0 både hjemme og borte.

Den faste spissen Ikechukwu Uche er trolig ute med skade. Laget har også et par langtidsskadde spillere.

Barca er så gode om dagen at vi ikke garderer denne til tross for at Villarreal er et sterkt lag. H.

10. Athletic Bilbao – Espanyol
Det ser ikke spesielt bra ut med 2-5 på hjemmebane i resultatlisten. Men søndagens hjemmetap for Barcelona er det ikke noe poeng å bruke mye tid på. Barcelona er rett og slett i fryktinngytende form om dagen og kunne slått nesten hvem som helst i ligaen med samme sifre.

Før det stod Bilbao med 2-2-0 i serie og cup, og laget ligger på 13. plass med 23 poeng.Spilte to jevne matcher mot Malaga i kvartfinalen, men sikret avansement med 1-0-seier på hjemmebane.

Klubben fra Baskerland har vunnet 23 cuptitler, et antall som bare overgås av Barcelona.

Midtbanespilleren Ander Iturraspe sliter med en skade og er ikke med i kveldens tropp. Det er heller ikke angriperen Guillermo Fernandez.

Espanyol har tapt de to siste seriekampene (mot sterke Sevilla og Valencia) og ligger tre poeng og fire plasser over dagens motstander. Tapte 0-1 for Sevilla i returkampen i cupen 29. januar, men det var et utmerket resultat ettersom det ble 3-1 i hjemmekampen.

Det endte 3-1 til Bilbao da lagene møttes på dagens bane i serien i november.

Bortelaget er svekket på midtbanen i kveld ettersom Alvaro (karantene) og A braham og José Canas (begge skadet) er uaktuelle.

Det endte 3-1 til Bilbao da lagene møttes på dagens bane i serien i november.

Athletic har ikke hatt noen god sesong, men har vist normal standard i Copa del Rey. Innsatsen i Champions League var også totalt sett bedre enn spillet i ligaen i høst, selv om laget må nøye seg med Europa League-spill. Espanyol har tapt fire av de siste seks seriekampene og er på vei nedover på tabellen.

Ettersom det også spilles returkamper i Copa del Rey, er det ekstremt viktig for Bilbao å få et godt resultat på hjemmebane. Vi tror det historisk sett gode hjemmelaget tar seieren i kveld. H.

11. Paris Saint-Germain – Nantes
Åttedelsfinale i den franske cupen.

PSG hadde ballen mest og skapte også mer enn Lyon i toppkampen søndag, men måtte nøye seg med 1-1. Dermed er Lyon fortsatt to poeng over på tabellen, mens Marseille er foran PSG på målforskjell.

Forrige cuprunde ble Bordeaux slått 2-1 på hjemmebane.

Thiago Silva og Javier Pastore er ikke med i kveldens tropp.

Nantes slo til med 3-2-seier over serieleder Lyon forrige cuprunde, men har siden tapt 0-4 for Montpellier og spilte uavgjort mot Lille og Nice i ligaen. Ligger på niendeplass med 33 poeng.

Forsvareren Koffi Djidji og angriperne Fernando Aristeguieta og Serge Gakpe er tilgjengelige igjen. Det betyr at kantspilleren Johan Audel og dansken Kian Hansen er eneste skadefravær. 

Det har ikke gnistret av PSG denne sesongen, og Nantes er ikke helt uten sjanser i en slik cupkamp. H står for 82 prosent av kryssene på folkerekka, og da er det interessant med gardering. HU.

12. Cercle Brugge - Club Brugge
Returkamp i semifinalen i den belgiske ligaen. Club Brugge slo lillebror Cercle hele 5-1 i det første oppgjøret, så kveldens kamp er i utgangspunktet nokså betydningsløs.

Cercle har møtt mye bra motstand i det siste og står med fire strake tap i serie og cup. Ligger på tredje sisteplass, og det skiller bare ett poeng ned til Waasland-Beveren på nedrykksplayoff.

Club Brugge tapte 0-1 borte mot Kortrijk i helgen, men leder fortsatt ligaen med fire poengs margin ned til Anderlecht.

Ettersom avansementet allerede i praksis er avgjort og det er serierunde igjen til helgen (Club Brugge har også Europa League neste uke), er det ventet at begge lag gjør store endringer på oppstillingene.

Disse premissene gjør det litt vrient å tippe på kampen. Vi slenger med en gardering. HB.

384-rekke:
1. Chelsea – Everton HU

2. Stoke - Manchester City HUB

3. Manchester United – Burnley HU

4. Southampton - West Ham HU

5. Crystal Palace – Newcastle HU

6. West Bromwich – Swansea HB

7. Nottingham Forest – Wigan H

8. Partick Thistle – Celtic B

9. Barcelona – Villarreal H

10. Athletic Bilbao – Espanyol H

11. Paris Saint-Germain – Nantes HU

12. Cercle Brugge - Club Brugge HB

Klikk her for å levere 384-rekken.

96-rekke:
1. Chelsea – Everton HU

2. Stoke - Manchester City HUB

3. Manchester United – Burnley H

4. Southampton - West Ham HU

5. Crystal Palace – Newcastle HU

6. West Bromwich – Swansea HB

7. Nottingham Forest – Wigan H

8. Partick Thistle – Celtic B

9. Barcelona – Villarreal H

10. Athletic Bilbao – Espanyol H

11. Paris Saint-Germain – Nantes H

12. Cercle Brugge - Club Brugge HB

Klikk her for å levere 96-rekken.