*Nettavisen* Sportspill.

12 rette og store premier?

Manchester United er en av favorittene vi garderer på onsdagens tippekupong. Foto: Mike Egerton (PA / NTB scanpix)

Det ligger hele 4,1 millioner kroner i tippepotten. Den kan bare tas ved å gardere noen av de største favorittene.

04.03.15 10:49

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips:
Lazio tar første stikk
Dagens langskudd:
Dette laget kan ryste Barcelona
V76 Bjerke:
En verdensstjerne i Oslo
V5 Bjerke: Får revansje i kveld
V4 Bergsåker: Spennende lunsjobjekter

Midtukekupongen består av kamper fra Premie League, Championship og skotsk Premier League. Samtlige oppgjør spilles i kveld, og bonuspotten er kommet opp i pene 4,1 millioner kroner.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i saken. Det er flere store favoritter på kupongen, og vi har valgt å gardere noen av disse i jakten på millionene.

1. Liverpool – Burnley
Liverpool er fortsatt det store formlaget i Premier League etter 2-1-seieren over Manchester City lørdag. Det var en imponerende forestilling av hjemmelaget, der laget slapp City til få store sjanser, og der man selv var dødelig effektiv på langskuddene.

Liverpool er ubeseiret i ligaen siden 14. desember og har klatret til femteplass. Det skiller kun to poeng opp til United på den gjeve fjerdeplassen.

Stjerneskuddet Jordon Ibe er trolig ute resten av mars, og kaptein Steven Gerrard rekker heller trolig ikke kveldens kamp. Mamadou Sakho og Glen Johnson kan være tilbake etter henholdsvis skade og sykdom.

Burnley ser mer og mer ut som et nedrykkslag. I helgens hjemmekamp mot Swansea ble man senket av et selvmål, og laget har sluppet inn mål i de siste elleve seriekampene. På de seks foregående rundene er det bare blitt to poeng.

Ingen nye fravær for bortelaget, men Matthew Taylor, Dean Marney og Kevin Long er fortsatt uaktuelle.

Liverpool har et meget tett kampprogram om dagen, og det vil ikke være overraskende dersom det manager Brendan Rodgers gjør noen endringer på laget.

Liverpool er med rette stor favoritt, men dersom det skal bli penger på denne kupongen, er vi nødt til å ta høyde for noen overraskelser. HU.

2. West Ham United – Chelsea
2-2-oppturen mot Tottenham ble en kortvarig affære for West Ham. Allerede i neste kamp tapte man 1-3 på hjemmebane mot Crystal Palace, og laget har nå spilt seks kamper i serie og cup på rad uten seier.

West Ham har falt ned til niendeplass, og det er nok bare å glemme Europa-spill neste sesong.

Andy Carroll (skadet) og Morgan Amalfitano (karantene) er ute for hjemmelaget, mens Carlton Cole betegnes som usikker.

Chelsea kunne innkassere sesongens første pokal i ligacupfinalen mot Tottenham søndag. Jose Mourinhos mannskap hadde full kontroll på kampen og tok en fortjent 2-0-seier.

Ettersom Manchester City tapte mot Liverpool i helgen, fikk ikke poengtapet mot Burnley så store konsekvenser som fryktet. Ned til tittelutfordreren skiller det fem poeng, og man har også en kamp til gode.

Nemanja Matic soner karantene, mens John Obi Mikel er ute med en kneskade. Det er ventet at Mourinho gjør noen endringer på laget etter cupfinalen.

Det er ikke umulig at Chelsea-spillerne får en liten reaksjon etter cupgullet, og vi tar med alle tegn. HUB.

3. Manchester City – Leicester
De to siste kampene har vært meget tunge for City. Først ble man avkledd av Barcelona på hjemmebane i Champions League, deretter ble gullsjansene i Premier League forringet av 1-2-tapet for Liverpool på Anfield.

På de siste seks seriekampene er det ikke blitt bedre enn 2-2-2, og det skiller fem poeng opp til Chelsea. Situasjonen blir ikke bedre av at man har spilt én kamp mer enn serielederen.

Det meldes om noen smeller i troppen etter Liverpool-tapet, men alle spillerne skal være tilgjengelige.

Leicester hadde hentet opp Evertons ledelse i helgens bortekamp og så ut til å gå mot lagets første ligaseier siden. Få minutter før full tid scoret Matthew Upson selvmål, og oppgjøret endte 2-2. Det var uansett lagets første poeng etter tre strake tap, og man krøp litt innpå både Aston Villa, Burnley og QPR.

Kasper Schmeichel er eneste skadefravær.

City er nødt til å vinne i kveld for å unngå at Chelsea stikker fra ytterligere, og det bør gå greit for stjernemannskapet. H.

4. Queens Park Rangers – Arsenal
QPR hadde spillefri i helgen, men kunne glede seg over at Aston Villa og Burnley tapte sine kamper. Dermed ligger London-klubben fortsatt på sikker plass. Forrige runde ble det et knepent tap for Hull, mens Sunderland ble slått borte nest sist.

Sandro er tilbake etter langtidsskade og kan bli erstatteren til lagets suspenderte kaptein Joey Barton. Nedum Onuoha og Maurico Isla er også på gang igjen etter skade og kan få spilletid.

Arsenal tok en fortjent 2-0-seier over Everton søndag og slå dermed tilbake etter den fryktelige hjemmeforestillingen mot Monaco i Champions League forrige midtuke. Har vunnet sju av de siste åtte seriekampene og ligger på tredjeplass.

Aaron Ramsey er tilbake etter sin tredje strekkskade for sesongen, men Jack Wilshere, Mathieu Flamini, Abou Diaby og Mathieu Debuchy er fortsatt ute.


QPR kan slå de fleste på hjemmebane og skal ikke utelukkes i kveld. Ingen av disse to har hatt for vane å spille uavgjort i vinter, og vi satser på at HB holder.

5. Newcastle - Manchester United
Newcastle scoret det eneste målet i en svak forestilling mot Aston Villa i helgen, og manager John Carver kunne dermed innkassere sin første hjemmeseier med klubben.

Det skiller 13 poeng ned til nedrykk og like mange poeng opp til Europa-plass, så laget har ikke veldig mye å spille om resten av sesongen.

Massadio Haidara sliter med kneet og spiller høyst sannsynlig ikke. Ryan Taylor er trolig tilbake etter skade, og det er ikke lenge til Remy Cabella, Rolando Aarons og Rob Elliott også er tilbake i trening.

United skapte mest mot Sunderland i helgen, men det måtte en utvisning og påfølgende straffe til for at laget skulle få hull på byllen. Til slutt ble det to mål på Wayne Rooney og tre viktige poeng i kampen om CL-plass neste sesong.

Robin van Persie og Michael Carrick står trolig over også denne kampen, men Luke Shaw, Phil Jones og Victor Valdes er sannsynligvis tilgjengelige.

United tapte for Swansea i lagets siste bortekamp, og Newcastle er på ingen måte en enklere motstander. HUB.

6. Tottenham - Swansea City
Cupfinaletapet for Chelsea innebærer at Tottenham nå har spilt fem kamper på rad uten seier. Laget er inne i et tett kampprogram, og det er seriekamp igjen allerede om tre dager. Har falt ned til sjuendeplass, men har en kamp til gode på de andre rivalene som kjemper om CL-billett.

Tottenham har en skadefri tropp, men det er ikke umulig at det roteres noe på laget.

Swansea var inne i en litt tung periode da Wilfried Bony ble solgt til Manchester City, men har slått tilbake med seier i de to siste kampene (borte mot Burnley og hjemme mot Manchester United).

Gylfi Sigurdsson er tilbake etter skade og kan få spilletid mot gamleklubben. Tottenham-eide Tom Carroll er ikke berettiget for spill.

Tottenham er ikke i form og kan få en reaksjon etter cupfinalen. HU.

7. Stoke – Everton
Stoke spilte meget godt defensivt mot Hull og Villa i de to siste kampene og lot bare motstanderne komme til én avslutning hver. Har 4-1-1 på de siste seks kampene og har klatret til 10. plass.

Midtbanespilleren Stephen Ireland skadet seg mot Hull og er uaktuell de neste to-tre ukene. Kaptein Ryan Shawcross er fortsatt ute.

Everton imponerte stort i de to Europa League-kampene mot Young Boys, men får det fortsatt ikke til i serien. 0-2-tapet for Arsenal sist betyr at Liverpool-laget bare har vunnet én av de siste elleve ligamatchene. Det skullet bare seks poeng ned til nedrykkslagene.

Leighton Baines har mister de to siste kampene grunnet skade og regnes som usikker til kveldens kamp. Christian Atsu (sykdom) er ikke klar.

Stokes seiersrekker pleier å være av det kortvarige slaget (har ikke vunnet tre på rad siden desember 2012). Vi tror Everton kan overraske og garderer helt ut. HUB.

8. Leeds - Ipswich
Leeds var inne i en god periode for et par uker siden, men har nå tapt to på rad og har falt ned til 16. plass. Marginen ned til Millwall er imidlertid på ti poeng, så det er lite sannsynlig at laget skal rote seg tilbake i nedrykksstriden. Kampen mot Watford burde ha vært avgjort på stillingen 2-0, men Leeds tillot det storscorende laget å komme inn i kampen igjen, og oppgjøret endte 2-3.

Midtbanespilleren Rodolph Austin måtte ut med en skade mot Watford og mister et par uker. Midtbanespillerne Granddi Ngoyi og Tommaso Bianchi er fortsatt uaktuelle, men Steve Morison er tilgjengelig igjen.

Ipswich klarte seg brukbart i toppoppgjøret borte mot Norwich sist, men klarte ikke å sette ballen i mål og tapte 0-2. Falt dermed ned til sjetteplass, og det skiller bare to poeng ned til Brentford. Har tapt tre av de siste fire bortekampene.

Ipswich har slitt med tunge fravær i det siste, og i kveld ser det ut til at Teddy Bishop, Darren Ambrose, Stephen Hunt, Luke Hyam, Noel Hunt og David McGoldrick er ute.

Disse to har spilt lite uavgjort i det siste, og vi satser på at HB holder.

9. Sheffield Wednesday – Blackburn
Wednesday har slått tilbake etter en tung periode og står med tomålsseiere over topplaget Middlesbrough og Millwall i de to siste kampene. Seieren sist var fullt fortjent, og Middlesbrough-manager Aitor Karanka karakteriserte sitt eget lags innsats som den svakeste så langet i sesongen.

Wednesday ligger på tiendeplass og er det øverste laget på tabellen som (i praksis) ikke har mulighet for å nå playoff.

Fraværsmessig ser det bra ut for hjemmelaget.

Blackburn ligger ett poeng og en plass under dagens motstander. Forsvarte seg bra borte mot topplaget Bournemouth sist og klarte å holde 0-0 til full tid. Har bare tatt tre poeng på de fire siste kampene.

Grant Hanley og Joshua King er ute for Blackburn. Shane Duffy og Jason Lowe befinner seg på listen over langtidsskadde spillere.


Vi har gardert noen av de største favorittene i jakten på store premier. Dermed må vi gå tynt i noen av kampene som helst burde ha vært dekket bedre. H.

10. Norwich – Wigan
Norwich spilte ikke sesongens beste kamp hjemme mot Ipswich sist, men viste styrke ved å vinne 2-0 på en litt slapp dag. Står nå med seks strake trepoengere og har hoppet opp til tredjeplass. Opp til serieleder Derby skiller det bare tre poeng.

Alexander Tettey pådro seg sitt tiende gule kort for sesongen sist og mister dagens kamp. Storscoreren Cameron Jerome er tilgjengelig selv om han måtte ut med skade mot Ipswich.

Wigan slo tabelljumbo Blackpool 3-1 borte sist, men har fortsatt ni poeng opp til Rotherham på sikker plass. Har faktisk gjort det langt bedre på bortebane enn hjemme de siste rundene.

Ingen nye skadefravær for bortelaget, men Emyr Huws og Grant Holt er fortsatt ute. Leon Barnett er tilbake i trening, men denne kampen kommer trolig for tidlig.

Det lukter Premier League av Norwich om dagen, og dette bør være grei skuting for kanarifuglene. H.

11. Birmingham – Blackpool
Brentford hadde ballen mest borte mot Birmingham sist, men det var hjemmelaget som scoret kampens eneste mål. Dermed ble det tre utrolige viktige poeng for et Birmingham-lag som samme dag fikk den gledelige beskjeden fra Football League om at klubben har tilstrekkelig med midler til å kunne fortsette sesongen.

Med 11 poeng ned til Millwall er det lite trolig at laget skal klare å blande seg ned i nedrykksstriden igjen.

Midtbanespilleren Stephen Gleeson, som fikk rødt kort i sluttminuttene mot Brentford, må sone de neste tre kampene. Robert Tesche er hentet på lån fra Forest og kan bli Gleesons erstatter.

Hvis det noen gang var noen som trodde at Blackpool hadde muligheter til å holde seg i Championship denne sesongen, er det nok de drømmene blitt ettertrykkelig knust de siste rundene. Etter 1-3-tapet for bunnkollega Wigan sist, har kriselaget nå 15 poeng opp til sikker plass.

Henry Cameron (ny på skadelisten) og Charles Dunne (karantene) er ute for bortelaget.

Vi tviler på at Birmingham svikter mot et fortapt Blackpool helt ute av slag.

12. Celtic - St. Johnstone
Celtic hevnet Europa League-sortiet forrige midtuke med en knusende 4-0-seier over tittelutfordrer Aberdeen i helgen. Har nå en ledelsen i skotsk Premier League på seks poeng, Ronny Deilas mannskap har i tillegg en kamp til gode.

Kris Commons er meldt uaktuell til kveldens kamp, mens John Guidetti regnes som usikker. Emilio Izaguirre, Mikael Lustig og Charlie Mulgrew befinner seg fortsatt på skadelisten.

St. Johnstone ligger midt på tabellen, og verken strid i bunnen eller om Europa-plasser virker sannsynlig i siste del av sesongen. Har tatt fire poeng på de to siste kampene etter en litt tung periode for noen uker siden.

Midtstopperen Frazer Wright er uaktuell etter en kollisjon med en med spiller i 0-0-kampen mot Kilmarnock sist.

Det er klasseforskjell på disse to. H.

432-rekke:
1. Liverpool – Burnley HU

2. West Ham United – Chelsea HUB

3. Manchester City – Leicester H

4. Queens Park Rangers – Arsenal HB

5. Newcastle - Manchester United HUB

6. Tottenham - Swansea City HU

7. Stoke – Everton HUB

8. Leeds - Ipswich HB

9. Sheffield Wednesday – Blackburn H

10. Norwich – Wigan H

11. Birmingham – Blackpool H

12. Celtic - St. Johnstone H

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekke:
1. Liverpool – Burnley H

2. West Ham United – Chelsea UB

3. Manchester City – Leicester H

4. Queens Park Rangers – Arsenal HB

5. Newcastle - Manchester United UB

6. Tottenham - Swansea City HU

7. Stoke – Everton HUB

8. Leeds - Ipswich HB

9. Sheffield Wednesday – Blackburn H

10. Norwich – Wigan H

11. Birmingham – Blackpool H

12. Celtic - St. Johnstone H

Klikk her for å levere 96-rekken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.