*Nettavisen* Sportspill.

12 rette også i dag?

Liverpool tar imot West Bromwich lørdag ettermiddag og vi spiller sikker H på tippekupongen. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Det ble fullklaff for Sportspills tippetips i midtuken. Sjekk hvordan vi skal få en ny 12-er lørdag.

04.10.14 09:36

Sportspills meny lørdag:
Dagens dobbel 1: Leicester blir bankeren
Dagens dobbel 2: Presset øker på Freedman
Dagens langskudd: Gedigen opptur etter Magath
Dagens singel: Tøft program for Atletico Madrid
Premier League: Skade- og karanteneoversikt
V75 Leangen: Dobbel sjuerpott og kanonforutsetninger
V5 Leangen:
Samlebonger med Silje

Nettavisen Sportspill fanget tolv rette på midtukekupongen og tipsformen til våre eksperter har vært solid over lang tid. Lørdagens tippekupong består av en kamp fra Tippeligaen, seks kamper fra Premier League og fem kamper fra Championship. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

1. Viking – Molde
Viking yppet seg litt mot Strømsgodset sist, men matte tale enda et nederlag. Det er blitt fire av dem på rad, og siddisene – som åpnet sesongen forrykende – har nå var vunnet to av de siste ti seriekampene.Har falt ned til åttendeplass med 32 poeng på 25 kamper.

Laget er helt skadefritt.

Molde-spillerne fikk en liten reaksjon etter cupseieren over Stabæk forrige midtuke og var ikke i normalt toppslag. Et straffespark drøyt ti minutter før slutt sørget imidlertid for nok en seier. Med fem kamper igjen er det elleve poeng ned til Odd, og seriegullet kan faktisk bli avgjort denne runden.

Tommy Høiland soner karantene, mens Joshua Gatt, Magne Simonsen og Ethan Horwath fortsatt er skadet.

Viking så forbedret ut borte mot Strømsgodset sist og ikke utenkelig at de kan "plage" serielederen litt i ettermiddag. HUB.

2. Aston Villa - Manchester City
Aston Villa var høyt oppe etter den sterke borteseieren over Liverpool, men ble sendt brutalt ned på jorda av 0-3-tapene for Chelsea og Arsenal. Har falt ned til sjetteplass med ti poeng på seks kamper.

Christian Benteke er endelig tilbake fra skade og starter trolig på benken i dagens kamp. Superspissen har vært ute med en akilleskade i et halvt år og noterte seg på scoringslisten da han nylig gjorde comeback for Villas U21-lag. Ron Vlaar er høyst usikker.

City så ut til å gå mot en komfortabel seier over Hull sist, men måtte legge inn et ekstra gir etter hvilen da hjemmelaget kom tilbake fra 0-2 og utliknet. To til slutt en fortjent 4-2-seier. Har fått en tung start på Champions League med ett poeng på de to første kampene ettersom at man ikke klarte slå Roma på hjemmebane i midtuken.

Samir Nasri og Fernando befinner seg på skadelisten.

Manchester City har ikke sprudlet i sesonginnledningen, men Aston Villa er kanskje ikke gode nok uansett? UB.

3. Liverpool - West Bromwich
Liverpool så ut til å være på rett spor mot Everton sist til tross for at seieren røk i sluttminuttene, men onsdagens Champions League-match mot Basel ble en ny nedtur. Ubesluttsomhet innen for begge 16-meterne førte til at det ble 0-1-tap mot et ikke alt for imponerende motstander.

Savnet av Daniel Sturridge har vært stort de siste rundene, og spissen betegnes som høyst usikker til dagens kamp. Gelen Johnson, Mamadou Sakho, Joe Allen og Emre Can er uaktuelle.

West Bromwich fulgte opp den flotte borteseiere over Tottenham med seier over Hull i ligacupen og ved å knuse et svekket Burnley 4-0 forrige runde. Klatret til tiendeplass og ligger ett poeng over Liverpool.

Spissen Ideye Brown er trolig ute, mens André Wisdom er uaktuell ettersom han er eid av Liverpool.

Selv om Liverpool har variert mye prestasjonsmessig denne sesongen, tror vi laget slår tilbake i ettermiddag. H.

4. Sunderland – Stoke
Det peneste man kan si om Sunderland i år, er at laget er solid bakover på banen. Men når angrepsspillet stemmer dårlig og man ikke klarer å sette sjansene som dukker opp, blir det likevel ikke mange poeng. Etter 0-0 hjemme mot Swansea sist, har Sunderland spilt uavgjort i fem av seks seriekamper og ligger fjerde sist med fem poeng.

Jonathan Walters og Emanuele Giaccherini er usikre.

Solid forsvarsspill, en opplagt Victor Moses og en reddende krysstang i sluttminuttene sørget for at det ble en viktig 1-0-seier over Newcastle mandag. Klatret opp på 11. plass og har tatt tre poeng mer enn dagens motstander.

Spissen Mame Biram Diouf, som senket Manchester City med et fantastisk mål og som har vært frisk i høst, måtte ut med skade mot Newcastle. Han rekker ikke dagens kamp, noe som er en klar svekkelse av Stokes angrep. Det er også noe usikkerhet knyttet til Moses.

Det er sjelden vi spiller sikker uavgjort, men denne lukter poengdeling lang vei. U.

5. Hull - Crystal Palace
Hull yppet seg litt mot Manchester City sist, men tapte til slutt 2-4. Har dermed ikke vunnet siden serieåpningen og ligger på 16. plass med seks poeng.

Førstekeeper Allan McGregor er ute med en skulderskade og erstattes av veteranen Steve Harper (39). Robert Snodgrass er også uaktuell. Hatem Ben Arfa og Gaston Ramirez har ennå ikke spilt fra start for sin nye klubb, men er tilgjengelig for manager Steve Bruce.

Palace hevet seg etter hvilen mot Leicester sist og tok en fortjent 2-0-seier. Det var lagets første hjemmeseier for sesongen, og på fire kamper under Neil Warnock er det ikke blitt et eneste tap. Har klatret til niende plass med åtte poeng.

Troppen er skadefri.

Vrien kamp dette, selv om hjemmelaget uten tvil har størst kapasitet. HU.

6. Leicester – Burnley
Det ble ikke noe comeback på Leicester mot Palace sist, slik det ble i den vanvittige 5-3-seieren over Manchester United runden før. Dermed kamp man ned på jorda etter to strake trepoengere, og nykommerne ligger på 12. plass med åtte poeng.

Matthew Upson er eneste skadefravær.

Med forrige sesongs superspisser Danny Ings og Sam Vokes ute, var Burnley sjanseløs mot West Bromwich og tapte fortjent 0-4. Har bare scoret ett mål på seks kamper og ligger siste med tre poeng. Ings og Vokes må stå over også i dag. Det gjør i tillegg trolig David Jones, Nathaniel Chalobah, Taylor Matthew og Dean Marney.

Klar hjemmeseier på Filbert Street. H.

7. Swansea – Newcastle
Swansea var ille ut da Angel Rangel ble utvist ti minutter før slutt mot Sunderland forrige helg, men verken Connor Wickham eller Steven Fletcher klarte å heade ballen i mål, og dermed endte oppgjøret 0-0. Det var Swanseas første poeng på tre kamper, og waliserne ligger på femteplass med ti poeng.

Newcastle hadde ballen mest borte mot Stoke sist, men som regel stoppet det helt opp med en gang laget nærmet seg motstanderens 16-meter. Da Stoke-keeper Asmir Begovic og krysstanga stod i veien for lagets to beste muligheter, endte det med 0-1-tap. Newcastle står dermed fortsatt uten seier, og presset på manager Alan Pardew er stort.

Swansea er litt vanskelig å plassere denne sesongen og Newcastle har uten tvil potensial til å ta alle poengene. HB.

8. Middlesbrough – Fulham
Middlesbrough skuffet stort i hjemmekampen mot bunnlaget Blackpool sist og klarte bare 1-1. Det er slike kamper laget er nødt til å vinne dersom ambisjonene om opprykk skal oppfylles. Står med 17 poeng på 10 kamper og falt ned til åttendeplass.

Dean Whitehead og Albert Adomah er tilbake etter å ha sonet mot Blackpool. Midtbanespillerne Grant Leadbitter og Adam Clayton ser også ut til å bli klare. Jonathan Woodgate er fortsatt uaktuell.

Fulham har løftet seg flere hakk etter at ”dikatoren” Felix Magath ble sparket, og laget står med tre strake seiere i serie og cup etter den overbevisende 4-0-triumfen mot Bolton i midtuken. Ligger fortsatt under nedrykksstreken, men er i langt bedre form enn de andre bunnlagene.

Vikarmanager Kit Symons stiller trolig med samme lag som vant sist. Adam Taggart er skadet.

Et hjemmelag uten flyt i øyeblikket, mot et bortelag med trua. HUB

9. Blackburn – Huddersfield
Blackburn spilte elendig i første omgang mot formsvake Rotherham sist og ga bort to billige mål. Kom bedre med etter hvilen, men klarte aldri å sette ballen i nettet. Ble stående med 14 poeng og falt ned til 11. plass.

Laget har voldsomme skadeproblemer om dagen og kan ha så mange som ni spillere ute i dag. Corry Evans soner karantene, mens David Dunn , Jason Lowe, Paul Robinson og Chris Brown er uaktuelle grunnet skader. Toppscorer Rudy Gestede, Tom Cairney, Tommy Spurr og Alex Baptisteer usikre.

Huddersfield fikk kjørt seg innledningsvis mot hjemmesterke Wolverhampton sist, men klarte å stå imot presset og tok etter hvert over kampen og vant en meget overraskende 3-1-seier. Det var den andre trepoengeren på rad under den nye manageren Chris Powell, og laget har klatret til 18. plass med sine 11 poeng.

Kaptein Lee Peltier stod over sist grunnet en leggskade og er usikker i dag. Martin Paterson og Anthony Gerrard kan være tilbake.

Hjemmelaget varierer i prestasjonene og bortelaget kommer fra en råsterk borteseier mot Wolverhampton. HUB.

10. Derby – Millwall
Derby slet lenge mot et defensivt anlagt Bournemouth sist, men fikk det lettere etter at keeper Lee Camp ble utvist og avgjorde kampen med to sene mål. Har dermed vunnet 2-0 tre kamper på rad i serie og cup og ligger på fjerdeplass, ett poeng bak ledende Norwich.

Jake Buxton og Simon Dawkins mister trolig kampen, ellers ser det bra ut for manager Steve McClaren.

Millwall startet sesongen like bra som laget avsluttet forrige sesong, men har fått det tyngre og tyngre utover høsten. 1-3-tapet for bortesvake Birmingham sist var et nytt lavmål. Har bare tatt ett poeng på de siste fem kampene og har falt ned til 16. plass.

Manager Ian Holloway har lit problemer på høyrebacken grunnet Carlos Edwards’ skade. Justin Hoyte er ikke i kampform og klarte ikke å bekle rollen mot Birmingham, noe som gjør at midtbanespiller Richard Chaplow må trekkes ned. Lee Martin og Nicky Baileyer uaktuelle.

Det ser ut som en grei hjemmeseier dette. H.

11. Norwich - Rotherham
Norwich klarte ikke å sette sjansene sine mot Charlton sist og ble til slutt straffet for sløseriet med en sen scoring i feil mål. Det var Norwichs første hjemmetap i serien i år, og nå er det kun den sterke målforskjellen som gjør at laget fortsett leder Championship.

Spissen Kyle Laffertyer trolig tilbake etter å ha stått over med sykdom sist. Kantspilleren Nathan Redmond ser også ut til å bli klar etter å ha slitt med en strekkskade i det siste.

Rotherham tok Blackburn på senga i første omgang forrige runde og vant en fortjent 2-0-seier. Det var lagets tredje trepoenger for sesongen, og nykommerne klatret til 17. plass.

Den innleide spissen Luciano Becchio er ikke berettiget for spill mot moderklubben. Kirk Broadfooter med i troppen, men er høyst tvilsom grunnet en ankelskade.

Norwich sliter med målproduksjonen om dagen, men det løsner igjen i ettermiddag, tror vi. H.

12. Wolverhampton - Wigan
Wolverhampton slet med uttellingen mot Huddersfield og gikk på sesongens første hjemmetap. Falt ned til sjuendeplass, men det er fortsatt bare to poeng opp til serieleder Norwich.

Midtbanespilleren Lee Evans sliter med en strekkskade og betegnes som 50/50. Matt Doherty er et annet usikkerhetsmoment.

Wigan spilte jevnt med Nottingham Forest i midtuken, og 0-0 var et rettferdig resultat selv om begge lag hadde brukbart med sjanser. Uwe Röslers mannskap har slitt mye i høst, men innsatsmessig var det langt bedre takter enn det fansen har vært vant med i det siste.

Kaptein Emmerson Boyce pådro seg en smell mot Forest og betegnes som usikker. Rob Kiernaner trolig ute, noe som gjør at Rösler har litt bekymringer når det gjelder midtforsvaret. Midtbanespillerne Ben Watson og Chris McCanner uaktuelle.

Wolverhampton taper neppe to hjemmekamper på rad. HU.

96-rekker

1 Viking — Molde HUB

2 Aston Villa — Manchester City B

3 Liverpool — West Bromwich Albion H

4 Sunderland — Stoke City U

5 Hull City — Crystal Palace HU

6 Leicester City — Burnley H

7 Swansea City — Newcastle United HB

8 Middlesbrough — Fulham HB

9 Blackburn Rovers — Huddersfield Town HU

10 Derby County — Millwall H

11 Norwich City — Rotherham United H

12 Wolverhampton Wanderers — Wigan Athletic HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1 Viking — Molde HUB

2 Aston Villa — Manchester City UB

3 Liverpool — West Bromwich Albion H

4 Sunderland — Stoke City U

5 Hull City — Crystal Palace HU

6 Leicester City — Burnley H

7 Swansea City — Newcastle United HB

8 Middlesbrough — Fulham HUB

9 Blackburn Rovers — Huddersfield Town HUB

10 Derby County — Millwall H

11 Norwich City — Rotherham United H

12 Wolverhampton Wanderers — Wigan Athletic HU

Klikk her for å levere 432-rekkeren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag