Gå til sidens hovedinnhold

130 millioner kroner er fortsatt i spill for Viktor Hovland

Viktor Hovland er ikke helt fornøyd med sin egen utvikling den siste tiden.

Klarer Viktor Hovland likevel å snekre sammen alle delene av spillet sitt i FedExcup-finalen denne uken, har han likevel en liten mulighet til å ta igjen de syv slagene han ligger bak lederen Patrick Cantley.

Det er ca 362 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19.00

Den store finalen i FedEx-cupen starter torsdag denne uken på East Lake golf club, som ligger ca 10 kilometer øst for Atlanta. Banen ble etablert i 1904 og er den eldste golfbanen i byen Atlanta.

East Lake var hjemmebanen til legenden Bobby Jones og arrangerte Tour Championship første gang i 1998. Siden 2004 har turneringen gått hvert år på denne banen.

Banen er ganske tradisjonell og går stort sett rett frem med smale fairways og tjukk rough. Det er mye trær så spillerne kan ikke bare dundre løs med driver fra alle utslag. Man må med andre ord være litt mer strategisk. I tillegg er det veldig harde og raske greener, så finner Hovland touchen her kan han hente slag på feltet.

Patrick Cantley leder før finalen

Før Tour Championship er det altså Patrick Cantley som er i førersetet etter sin seier i BMW Championship forrige helg. Formatet er utformet slik at han starter turneringen på ti under banens par.

Andremann Tony Finau starter på åtte under, Bryson DeChambeau på syv under, Jon Rahm på seks under og Cameron Smith på fem under.

Etter det er det puljevis nedover der de som er fra 6. til 10. plass starter fire under. Vår mann Hovland starter i den neste puljen på tre under i og med at han ligger på 13. plass før finalen. Han må altså hente syv slag på lederen.

Hvor høyt kan Hovland komme?

Historien viser at alt er mulig med utgangspunktet til nordmannen. Dette formatet har vært brukt siden 2019, og det året var det Justin Thomas som ledet før Tour Championship. Han endte tilslutt på delt tredjeplass med Brooks Koepka, og Rory McIlroy som startet fem slag bak vant den største sjekken.

I fjor var det Dustin Johnson som ledet før finalen. Han var i superform og bare dundret fra resten av feltet. Det mest interessante da var at Xander Schauffele startet med samme utgangspunkt som Hovland gjør i år, altså tre under, og endte tilslutt på andreplass.

Med andre ord hvis Viktor Hovland får strammet inn spesielt puttingen og resten av nærspillet kan dette bli veldig interessant.

Tror du Viktor Hovland kommer topp 5 spiller du på det her til 5.00 i odds.

Favorittene

Steinansiktet Patrick Cantley går ofte litt under radaren. Han er ikke den mest spektakulære spilleren, men har funnet storformen i år til akkurat riktig tidspunkt. Han var brennhet med putteren i forrige turnering og satte ny PGA Tour-rekord i slag tjent på greenen i forhold til resten av feltet. Hvis han er i nærheten av dette til helgen blir han vrien å slå.

Tror du Patrick Cantley vinner spiller du på det her til 4.60 i odds.

Verdensener Jon Rahm er i seierskampen i hver eneste turnering for tiden. Han har sin ene seier fra US Open i år, og har i tillegg vært hele 14 ganger topp 10. Det vil ikke være noen bombe hvis han stikker av med pokalen i Atlanta.

Spill på seier til Jon Rahm til 4.40 i odds!

En meget interessant kar er Bryson DeChambeau. Han er det motsatte av Cantley, nemlig spektakulær. Han slår enormt langt men har en periode slitt litt med presisjonen. I forrige ukes turnering så det ut som han hadde funnet riktig nøkkel igjen, og tapte som kjent play-off mot Cantley om seieren.

Tror du Bryson DeChambeau tar seieren gir det 6.60 i odds!

Det er ca 362 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19.00