Gå til sidens hovedinnhold

1950-talls MODO vinner

Det blir en spesiell ramme rundt kampen mot Brynäs, og vi går for MODO i dagens oddstips.

Sportspills meny 4. juledag
Tippetips: Liverpool på midtukekupongen
Oddstips: MODO slår Brynäs hjemme, igjen
Les også: Rekordstore potter i Viking-Lotto
Travtips: Talent innfrir i V65

Det er ingen engelske kamper på langoddsen 4. juledag, men derimot finner vi skotsk Premier League og et bredt utvalg ishockeymatcher fra Norge og Sverige. Også portugisisk fotball er det gjort plass til.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
50. Lillehammer - Stjernen (0-1) B 3,00
Lillehammer skal normalt slå Stjernen, men kanskje er dette dagen for en liten overraskelse. Det har vært juleferie, og Lillehammer rundet av høsten med å tape 1-3 for Oilers og 2-3 i forlengelsen hjemme mot Lørenskog. Stjernen slo ligaleder Oilers 4-3 hjemme og viste at de kan overraske når alt klaffer. Stjernen vant 5-2 sist de gjestet Lillehammer, og vi tror ikke det skal veldig mye til før bortelaget får til noe igjen. 3,00 på at kampen står uavgjort eller viser borteseier etter 3 perioder blir dagens langskudd.

Dagens avslag
66. Santa Clara - Estoril H 2,10
Laget fra Casino-byen Estoril er det store formlaget og ligaleder på nest øverste nivå i Portugal. Vi kan ikke skjønne annet enn at de må bli favoritter borte mot Santa Clara, Estoril har 6-3-1 på sine ti siste. Hjemmelaget er helt middels med sine 6 mål på like mange hjemmekamper, og har ikke vunnet mer enn tre av dem. Nå har de tapt to kamper på rad og ser ikke ut til å være i spesielt god form. Her bør bortelaget ta minst det ene poenget, og denne hjemmeseieren styrer vi unna.

Dagens spill
Etter litt blandet suksess med fotballtipsene i romjulen, føles dette som en god dag å foreslå en ishockeydobbel. Elitserien er åpen og preget av jevne matcher denne sesongen, mens GET-Ligaen er preget av store forskjeller, både sportslig og økonomisk. Vi bruker ett objekt fra hver liga.

60. MODO Hockey - Brynäs IF
MODO har spilt flere jevne matcher den siste tiden. Etter overtidsseire over Linköping og Växjö ble det tap 3-4 på dagens bane for Skellefteå, deretter tap i forlengningen borte mot Luleå. MODO ligger nest sist på en veldig jevn tabell og kan passere to lag med seier i kveld. De har 8 seire og 8 tap på egen is, men bare 3 seire i ordinær tid.

MODO låner målvakten Gustaf Lindvall fra Allsvenskan-klubben Sundsvall for en kort periode fremover, siden Tellqvist er syk og Forsberg skal spille junior-VM. Lindvall vil starte i mål i kveld. Ellers var Freddy Meyer ute sist.

Brynäs har hatt en meget god høst og de ligger høyere på tabellen enn mange hadde trodd på forhånd. Men etter å ha toppet tabellen på et tidspunkt er de nede på 4. plass nå, dog skal det sies at det bare skiller 4 poeng fra nummer 2 til nummer 6. Mer bekymringsfullt er det at Brynäs sliter med skader og har tapt sine tre siste bortematcher og det med klar margin. 1-3 mot Linköping, 2-5 mot Djurgården og 1-3 mot Timrå har det blitt. Dette er lag som har vært ute av form og ligger langt nede på tabellen.

"Spillerne som er skadet, er våre mest produktive spillere", sier trener Jonsson, som legger til at det vil være løgn å si at det ikke svekker laget. I dag er hvertfall Jonas Nordquist tilbake etter seks kampers fravær, men Andreas Dackell og Jakob Silfverberg er fortsatt ute, Johan Larsson skal spille junior-VM og det er usikkert om Sebastian Lauritzen blir klar.

Dette omtales som en jubileumsmatch, den avslutter hjemmelagets 90-årsfeiring. Det skal lages en masse styr rundt kampen, gamle helter skal gjøres ære på, hjemmelaget stiller visstnok med drakter i 1950-tallsdesign og det ventes mye publikum. MODO har vunnet ti strake hjemmematcher mot Brynäs, som sist vant i Örnsköldsvik høsten 2007.

Her spiller vi hjemmeseier til 2,05. Ikke fordi MODO er så voldsomt sterke på egen is eller fordi de skal ha på seg drakter med 50-tallsdesign, men fordi Brynäs er plaget av skader og har falt av etter den fantastiske sesongstarten. De sliter tradisjonelt på dagens bane og lite tyder på at de er i stand til å snu trenden nå.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

48. Vålerenga - Rosenborg IHK - over 5,5 mål
GET-Ligaen startet opp igjen med Spartas og Stavangers hjemmeseire 2. juledag. Nå skal resten av lagene i aksjon, og VIF er store favoritter til å slå Rosenborg på Jordal.

"Ingen lag utnytter sine skudd bedre enn VIF. Med en uttelling på 14,9 prosent er laget soleklart best når det kommer til effektivitet. Når man samtidig legger til at de har ligaens mest effektive spiller i Steffen Thoresen (34,8), og Donati er nummer tre (26,9) har de tatt godt vare på sjansene sine i høst", forteller Hockeymagasinet.no.

I dag er det problemer på backplass, sier trener Knutsen til Hockeymagasinet. Stefan Espeland og Brede Csiszar er ute med skade, samt at Logan Stephenson har karantene. Ellers ser det greit ut, sier Knutsen.

Rosenborg IHK, med målvakt Simon Nordh som solid sisteskanse, hadde en gyllen periode i høst som tok dem opp en 7. plass, godt innenfor sluttspill, da MS og Frisk ligger alt for langt bak. Stjernen kan ta igjen Rosenborg, men trønderne slo nettopp Stjernen 5-4 i Fredrikstad før jul. Men siden møtte de veggen og tapte 2-3 hjemme for MS og 1-5 borte for Storhamar. Trønderne scorer fortsatt mål, men Nordh og hans kollega er ikke levende vegger lenger.

VIF tapte 1-3 i Trondheim 17. november og skal hevne det tapet i kveld. De har slått trønderne 5-2, 5-3, 6-3 og 3-0 på Jordal siden Rosenborg rykket opp. Ser vi på VIF sine ti siste matcher, finner vi 9 over og kun den ene kampen mot Rosenborg under 5,5 mål. VIF har gjerne sine gode og dårlige perioder i løpet av samme match, og de slipper inn alt for mange mål. DesRochers har ikke lenger noen vanvittig redningsprosent, slik han er kjent for. Derfor tyder mye på at det kommer mål begge veier i kveld, og vi tipper 2-3 mål til bortelaget og 5-6 mål til VIF. Over 5,5 mål i kampen spilles til odds 1,50. Vi får en dobbel til 3,08 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 18.25.

48. VIF - Rosenborg - o/u 5,5 mål 1,50 1,95
60. MODO Hockey - Brynäs IF 2,05 3,80 2,35

Total odds 3,08

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill