Gå til sidens hovedinnhold

2,9 millioner i bonuspotten

Det er store penger å spille om på lørdagens tippekupong. Sjekk tipsene som kan gi deg 12 rette.

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Oddstips:
Danmark skal til EM
Dagens dobbel: Sjekk Argentinas superrekke
Langskudd: En usannsynlig EM-toppscorer
V75 Bjerke: Vi stoler på Hamre
V5 Bjerke lørdag: Vi starter Bjerkefesten med en Brandy
V4 Strømsholm galopp:
Internasjonal V4 med norsktrente hester

Lørdagens tippekupong består av kamper fra sju kamper EM-kvalifiseringen og fem fra Oddsen-ligaen.

Bonuspotten har steget til pene 2,9 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Danmark – Serbia
Det er bare fem lag i gruppe I, noe som gjør at kampoppsettet ikke er helt likt som for de andre puljene. Danmark har derfor hatt spillefri helt siden 3-1-seiren over Serbia på bortebane i midten av november.

Danskene står med sju poeng på fire kamper og deler annenplassen med Albania. Opp til Portugal skiller det to poeng. Det siste halvåret har laget spilt fire treningskamper (to hjemmeseiere og to bortetap). Det siste oppgjøret ble spilt mandag og endte med 2-1 seier over Montenegro.

Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite og Nicolai Boilesen mangler for Danmark, men landslagssjef Morten Olsen kan glede seg over at hele troppen som ble tatt ut til kampen, er klar for spill.

Serbia har hatt en forferdelig kvalifiseringen så langt. Den kaotiske kampen mot Albania førte til at UEFA ga begge lag null poeng. Saken er til behandling hos CAS, som skal gi sin dom 12. juli. Inntil det står Serbia med det ene poenget laget tok mot Armenia.

Veien mot Frankrike er svært lang og kronglete, og dersom det skulle bli tap eller uavgjort i kveld, er det nok bare å vinke farvel mesterskapet.

Serbia har profiler som Branislav Ivanovic, Nemanja Matic, Alexander Kolarov og Adem Ljajici troppen, men midtbanespilleren Nemanja Gudel, som nylig bli kjøpt av Ajax, mister trolig kampen grunnet skade.

Serbia slo Aserbajdsjan 4-1 i en treningskamp søndag forrige uke.

Danmark er normalt til å stole på i slike hjemmekamper, og Serbia ser nærmest ut til å ha resignert etter poengtrekket og den labre poengfangsten. H.

2. Armenia – Portugal
Armenia står med 3-6 i målforskjell, men har likevel bare klart å skrape sammen ett poeng i gruppe I. Foruten 1-1 hjemme mot Serbia er det blitt ettmålstap i de tre andre kampene.

Siste seier kom i en treningskamp mot De forente arabiske emirater for over et år siden. Laget har imidlertid vært vanskelig å slå i Armenia i de siste EM-kvalikene (3-2-0 på de siste fem hjemmekampene).

Sargis Hovsepyan (131 landskamper) ble ansatt som ny landslagssjef i sluten av april. Han må konstatere at den offensive midbanespilleren Yura Movsisyan har måttet melde pass grunnet skade.

Portugal åpnet kvalifiseringen med et overraskende hjemmetap for Albania, men har slått de tre andre motstanderne og topper gruppen halvveis ut i kvalifiseringen. Gikk på et sjokkerende 0-2-tap hjemme mot Kapp Verde i en privatkamp i slutten av mars.

Real Madrid-forsvareren Pepe er ute med skade for bortelaget.

Portugal skal være flere hakk bedre enn dagens motstander, men laget har gått på flere ubegripelige smeller mot svake lag de siste årene. Armenias gode euro-hjemmestatistikk gjør det også fristende med en gardering. UB.

3. Irland – Skottland
Da er vi over i den spennende gruppe D, der disse to kjemper med Tyskland og Polen i toppen av tabellen. Irland ligger på fjerdeplass med åtte poeng, mens Skottland på tredje har tatt ti poeng. Det samme har Tyskland, mens Polen topper med elleve.

Irland har slått bunnlagene Georgia og Gibraltar og spilt uavgjort mot Tyskland og Polen. Det eneste tapet kom i bortekampen mot Skottland.

Oppvarmingen til denne kampen har ikke vært den beste for Irland. Landets fotballpresident John Delaney har nylig innrømmet at forbundet fikk et gigantisk beløp av FIFA for å droppe et eventuelt søksmål i 2009. I forbindelse med treningskampen mot England forrige søndag, som for øvrig var en traurig 0-0-affære, var landslagssjef Martin O'Neill og assistent Roy Keane involvert i en mindre trafikkulykke.

Robbie Keane mistet to fettere i en ulykke denne uken, og det er usikkert om spissen spiller i kveld. Det er også usikkerhet rundt Aiden McGeady, mens Bournemouths midtbanespiller Harry Arter er ute med skade.

Skottlands eneste tap kom i åpningskampen mot Tyskland (1-2). Ellers er det blitt seier over bunnlagene og Irland, og uavgjort mot Polen borte.

Landslagssjef Gordon Strachan ser ut til å ha en fulltallig tropp.

Vi tar ingen sjanser. HUB.

4. Polen – Georgia
Polen er det eneste ubeseirede laget i denne sterke puljen. Det er blitt poengdeling mot Irland og Skottland og seier i de øvrige tre kampene (blant annet 2-0 over Tyskland).

Georgia har slått Gibraltar 3-0 på bortebane, men har tapt mot de øvrige tre nasjonene med til sammen 1-9 i målforskjell. Hjemmemøtet med Polen endte med et stygt 0-4-tap.

Polen trenger tre poeng i kveld for å forsterke håpet om EM-spill, og det bør gå greit mot denne svake motstanderen. H.

5. Finland – Ungarn
Finsk landslagsfotball er ikke mye å skryte av om dagen. Laget har havnet i en lett gruppe (F), men etter fem kamper er det bare blitt fire poeng. De er tatt mot bunnlagene Færøyene og Hellas, mens det er blitt tap for Nord-Irland, Ungarn og Romania.

I en treningskamp tirsdag presterte Finland å tape 0-2 hjemme mot middelmådige Estland.

Kaiserslautern-spilleren Alexander Ring er ute med skade.

Ungarn vant det første møtet med Finland 1-0 på hjemmebane og har tatt til sammen åtte poeng. Dette er et meget viktig oppgjør i kampen om tredjeplassen. Skulle Finland vinne, vil laget bare være ett poeng bak Ungarn. Finsk tap eller uavgjort vil innebære at Ungarn har et meget godt grep om denne plassen, og de to øverste plassene vil også være innen rekkevidde.

Åpen kamp mellom to middelmådige lag. HUB.

6. Nord-Irland – Romania
Nord-Irland ligger på annenplass i pulje F med 12 poeng. Det ble tap i bortekampen mot Romania, men seier i de fire øvrige kampene.

Norwich-angriperen Kyle Lafferty har vært lagets store spiller i kvalifiseringen med fem mål på like mange kamper.

Til kveldens kamp er førstekeeper Roy Carroll ute med skade.

Romania topper gruppen med 13 poeng. Det eneste poengtapet kom i hjemmekampen mot Ungarn i annen runde. Landet endte på annenplass i den forrige VM-kvalifiseringen, men måtte gi tapt for Hellas i playoffspillet.

Romania har en del forfall til kveldens kamp. Playmaker Lucian Sanmartean, kaptein Razvan Rat, forsvarsspilleren Florin Gardos, keeper Costel Pantilimon, spissen Ciprian Marica og midtbanspilleren Cristian Tanase er alle ute med skader.

Nord-Irland har imponert så langt kvalifiseringen, og laget er ikke uten vinnersjanser mot et svekket Romania. HUB.

7. Færøyene – Hellas
Færøyene sjokkerte med 1-0-seier på bortebane i det første møtet mellom disse to for to runder siden. Laget har imidlertid ikke tatt flere poeng og ligger nest sist i gruppen.

Hellas har hatt tre landslagssjefer etter VM-sluttspillet. Claudio Ranieri ble sparket etter tapet for Færøyene i november, mens U21-trener Kostas Tsanas ledet landet i treningskampen mot Serbia fire dager senere. Den nåværende sjefen, Sergio Markarian, debuterte med uavgjort borte mot Ungarn i slutten av mars.

Hellas har bare tatt ett poeng til (borte mot Finland) og ligger sist i gruppen. Det skiller seks poeng opp til Ungarn på tredjeplass, så laget er nødt til å vinne i kveld for å ha noe som helst sjanse til å ta seg videre til sluttspillet. B.

8. Nybergsund – Drammen
Nybergsund tok sin første seier for sesongen hjemme mot Gjøvik-Lyn nest sist, men kom raskt tilbake på jorda i bortemøtet med Kvik forrige runde (1-3-tap). Ligger tredje sist på tabellen i Oddsen-ligaen avdeling 2, men kan komme á poeng med Sprint på sikker grunn dersom det blir seier i dag.

Sundet har for tiden et par sentrale spillere ute med skade.

Nyopprykkede Drammen åpnet med en dramatisk borteseier over LSKs reservelag i den første serierunden, men har tapt de neste sju kampene. Laget sliter med en del skader, har i snitt sluppet inn fire mål per kamp og fremstår som en soleklar nedrykkskandidat.

Nybergsund er normalt et godt hjemmelag og bør hamle opp med denne meget svake motstanderen. H.

9. Raufoss - Sprint-Jeløy
Raufoss gikk på årets første poengtap i bortemøtet med Ørn-Horten (en tam 0-0-kamp) og leder avdeling 2 med fem poeng på Kvik-Halden. Forsvarsspillet har vært meget solid denne sesongen, og det er imponerende med kun tre baklengs på åtte kamper.

Troppen ble i vinter forsterket med Gondra Krug (Moss) og Håvard Lysvoll (Tromsdalen), og i Rocky Lekaj har laget en spennende spisstype som allerede er oppe i ti mål.

Raufoss har slått begge de nærmeste opprykksrivalene (Kvik og Moss).

Dagens kamp er den første offisielle som spilles på nye NAMMO Stadion.

Nyopprykkede Sprint fikk en brukbar start på sesongen med to seiere på de første fire kampene. De neste fire har imidlertid bare gitt to poeng, og laget ligger på den siste sikre plassen.

På lagets hjemmeside meldes det om at tre spillere er ute (to grunnet skader og én grunnet jobb).

Sprints poeng er stort sett kommet mot laber motstand, og vi tror denne oppgvaven blir for tøff. H.

10. Vindbjart – Egersund
Vindbjart har gjort seg mest bemerket denne sesongen med 4-0-seieren over Start i cupen. I tredje runde klarte venndølene seg brukbart mot Viking, men det endte til slutt med 2-4-tap. I Oddsen-ligaen avdeling 3 har prestasjonene vært av det varierende slaget, og lager ligger utsatt til med ni poeng på åtte kamper.

Egersund tok en sterk hjemmeseier over serieleder Ullenskaker/Kisa forrige runde og klatret opp på sjetteplass – tre poeng og tre plasser over Vindbjart i denne jevne avdelingen. Laget har én kamp til gode på de øvrige lagene på øvre halvdel og har mulighet til å melde seg på i opprykkskampen. Vi dekker helt ut. HUB.

11. Sola - Vard Haugesund
Nyopprykkede Sola har slått bunnlagene Donn og Eidsvold i tillegg til Vidar. Totalt er det blitt ti poeng, noe som holder til åttendeplass i avdeling 3.

Vard fikk en treg start på sesongen, men er for fullt med i opprykkskampen etter uavgjort borte mot serieleder Ullensaker og 4-1-seier over Vindbjart i de to siste kampene. Ullensaker tapte for Egersund forrige runde, og Vard er nå bare to poeng bak.

Vard sikter mot comeback i OBOS-ligaen, men da er laget nødt til å vinne kamper som dette. B.

12. Nardo – Kongsvinger
Meget viktig kamp i avdeling 4. Nardo ligger på annenplass med 15 poeng, mens Kongsvinger topper med 21. Skulle Kongsvinger vinne her, vil det bli svært vanskelig å ta igjen hedmarkingene.

Nardo åpnet sesongen med 1-4 mot Florø, men har ikke tapt på de neste sju kampene. Kommer fra uavgjort borte mot Ham/Kam.

Kongsvinger gikk på et uventet tap borte mot Moldes reservelag for to runder siden, men slo tilbake med 3-1-seier over Strindheim forrige kamp. I mellom disse oppgjørene ble laget slått ut av cupen av Sandefjord på straffekonk.

Midtbanespilleren Fredrik Mani Pålerud er ikke med i kamptroppen.

Dette er en tøff bortekampe for Kongsvinger, og vi tar med alle tegn. HUB.

486-rekker:
1. Danmark – Serbia H
2. Armenia – Portugal UB
3. Irland – Skottland HUB
4. Polen – Georgia H
5. Finland – Ungarn HUB
6. Nord-Irland – Romania HUB
7. Færøyene – Hellas B
8. Nybergsund – Drammen H
9. Raufoss - Sprint-Jeløy H
10. Vindbjart – Egersund HUB
11. Sola - Vard Haugesund B
12. Nardo – Kongsvinger HUB
Klikk her for å levere 486-rekken

108-rekker:
1. Danmark – Serbia H
2. Armenia – Portugal B
3. Irland – Skottland HUB
4. Polen – Georgia H
5. Finland – Ungarn HUB
6. Nord-Irland – Romania HUB
7. Færøyene – Hellas B
8. Nybergsund – Drammen H
9. Raufoss - Sprint-Jeløy H
10. Vindbjart – Egersund HB
11. Sola - Vard Haugesund B
12. Nardo – Kongsvinger UB
Klikk her for å levere 108-rekken

Kommentarer til denne saken