Søndagens tippekupong består av seks kamper fra tredje runde i den engelske FA-cupen, to kamper fra tysk Bundesliga, tre kamper fra italiensk Serie A og avsluttes med en kamp fra spansk La Liga. Bonuspotten er på ca 2 mill kr. Innleveringsfristen er søndag kl 14.55.

Onsdag er det ca 57 mill kr i førstepremiepotten i Viking Lotto. Klikk her for å levere din kupong innen onsdag kl 18.00.

1. Cardiff - Preston
Tredje runde i FA-cupen og vi innleder søndagskupongen med ett oppgjør mellom to lag fra Championship.

Cardiff røk ut i denne runden forrige sesong etter 0-1 tap borte mot Nottingham Forest. Sliter i ligaen og ligger femte sist med kun 23 poeng og har fire poeng ned til Peterborough under streken. Men fikk en opptur med 1-1 borte mot West Bromwich forrige lørdag. Ikke bedre enn 2-1-8 på hjemmebane i Championship.

Preston ligger noe bedre til på tabellen på 14. plass med 31 poeng. Også Preston røk ut i tredjer runde forrige sesong med 1-4 tap borte mot Wycombe. Sterk 2-1 seier borte mot Stoke i ligaen forrige søndag, men ikke bedre enn 3-3-6 på bortebane totalt.

0-0 og 4-0 i de to siste tilsvarende i Championship. Vi tror ikke Cardiff taper denne. HU.

2. Charlton - Norwich
League One-laget Charlton røk ut allerede i første runde av FA-cupen forrige sesong, etter 0-1 tap hjemme mot Plymouth. Rykket ned til League One før forrige sesong og endte på 7. plass da. Tok seg til tredje runde denne sesongen etter 2-0 seier borte mot Gateshead. Ligger på en noe skuffende 13.plass i serien med 29 poeng og har hele 14 poeng opp til playoff. Variable 5-3-5 på hjemmebane.

Norwich har vært opp og ned mellom Championship og Premier League de fire siste sesongene. Rykket ned fra Premier League etter kun en sesong i 2019/20-sesongen og styrer mot direkte nedrykk igjen denne sesongen. Ligger sist med kun 10 poeng, men det er ikke mer enn tre poeng opp til Watford på sikker plass. Røk ut i fjerde runde forrige sesong etter 0-1 tap borte mot Barnsley.

Norwich er selvsagt det beste laget, men uvistt hvor mye de prioriterer cupsuksess. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Stoke - Leyton Orient
Stoke har gjort en ganske bra første halvdel i Championship, men har skuffet med to strake hjemmetap nå og har røket 1-2 både mot Derby og Preston. Ligger på 8. plass med 35 poeng og har anstendige 6-3-4 på hjemmebane. Røk ut i tredje runde forrige sesong etter 0-4 tap hjemme mot Leicester.

Leyton Orient holder til League Two til daglig og ligger på 10. plass der med 31 poeng, og har ikke mer enn fire poeng opp til playoff. Spesielle 1-7-3 på elleve spilte bortekamper. Tok seg til tredje runde etter 4-0 seier hjemme mot divisjonskollega Tranmere i andre runde.

Stoke har vært heldige med trekningen og skal gjøre jobben her. H.

4. West Ham - Leeds
Etter kun å ha tatt ett poeng på tre kamper, har David Moyes og hans West Ham slått tilbake med to sterke borteseire i Premier League. Vant 4-1 borte mot Watford i romjulen og fulgte opp med 3-2 seier borte mot Crystal Palace første nyttårsdag. Ligger på en sterk femteplass med 34 poeng. Tok seg til åttedelsfinale forrige sesong, men der ble det 0-1 tap borte mot Manchester United.

Leeds United med en særdeles viktig 3-1 seier hjemme mot Burnley forrige søndag og tok dermed et langt steg vekk fra bunnstriden. Ligger femte sist med 19 poeng og har nå åtte poeng ned til Burnley under streken. Røk ut allerede i tredje runde forrige sesong etter 0-3 tap borte mot League Two-laget Crawley og Marcelo Bielsa har ikke for å vane å prioritere FA-cupen.

West Ham blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

5. Wolverhampton - Sheffield United
Råsterk 1-0 seier for Wolverhampton borte mot Manchester United mandag kveld og det var ingenting å si på at Wolves tok alle poengene. Har vært defensivt knallsterke og kun Manchester City har færre baklengsmål. Tok seg til åttedelsfinale forrige sesong, der endte det med 0-2 tap hjemme mot Southampton.

Sheffield United rykket som kjent ned til Championship etter forrige sesong, men fikk ingen god start. Har fått opp farten etterhvert og står med fire strake seire, etter solid 1-0 seier borte mot Fulham sist de var i aksjon. Tok seg helt til kvartfinale forrige sesong etter gunstig trekning, men der endte det med 0-2 tap borte mot Chelsea.

Wolves-manager Bruno Lage er tydelig på at Wolverhampton prioriterer FA-cupen. Men vi tar med en halvgardering. HU.

6. Nottingham Forest - Arsenal
Nottingham Forest hadde en skrekkelig innledning på sesongen i Championship, men har hevet seg voldsomt og avansert til 9. plass med 34 poeng. Det er kun seks poeng opp til Huddersfield på playoff. Tok seg til fjerde runde forrige sesong, men der endte det med 1-5 tap borte mot Swansea.

Arsenal gjorde en meget sterk hjemmekamp mot Manchester City på 1. nyttårsdag, men endte opp med å tape 1-2. Har vært ekstremt forbedret de siste månedene, men har første kamp i semifinalen i ligacupen borte mot Liverpool allerede torsdag og Mikel Arteta har nok mest fokus på den. Flere spillere er i tillegg på Afrikamesterskapet, ergo kommer nok Arteta til å rotere kraftig til søndagens tredjerunde-kamp. Arsenal som røk ut i fjerde runde forrige sesong etter 0-1 tap borte mot Southampton.

Nottingham Forest er slett ikke sjanseløse i denne. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

7. Hertha Berlin - FC Köln
Etter en tre ukers juleferie er Bundesliga igang igjen denne helgen og serien er akkurat halvspilt.

Hertha Berlin med en helt okey første halvdel og ligger på 12. plass med 21 poeng, men har ikke mer enn fire poeng ned til Stuttgart på kvalifiseringsplassen. Fredrik Bjørkan er hentet fra Bodø/Glimt, men han har pådratt seg corona og er uaktuell. Tradisjonen tro sliter Hertha på bortebane (2-1-6), men hjemme i Berlin går det mye bedre (4-2-2) og avsluttet før jul med sterk 3-2 seier hjemme mot Borussia Dortmund.

FC Köln er faktisk helt oppe på 8. plass med 25 poeng. I likhet med Hertha Berlin er de klart sterkest hjemme (5-3-1), mens det kun er blitt en borteseier hittil (1-4-3). Viste fin form før jul med 3-3-1 på de sju siste seriekampene.

Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende i Berlin. Vi tror hjemmelaget tar alle poengene i dag. H.

8. Bochum - Wolfsburg
Nyopprykkede Bochum har klart seg brukbart og ligger på 13. plass med 20 poeng, men det er ikke mer enn tre poeng ned til Stuttgart som ligger tredje sist og på kvalifiseringsplass. 14 av de 20 poengene er tatt på hjemmebane (4-2-2). Avsluttet høstsesongen med kun ett poeng på de tre siste seriekampene.

Wolfsburg tok en overraskende sterk fjerdeplass forrige sesong og innledet også denne sesongen bra med fire strake seire og 13 poeng på de fem første seriekampene. Siden har det vært blytungt og Wolfsburg tok faktisk kun sju poeng på sine 12 siste seriekamper. Ligger femte sist med kun 20 poeng og avsluttet 2021 med fem strake tap. Sliter også med en god del fravær og står med 3-1-4 på bortebane totalt.

Wolfsburg er faktiskt favoritt på folkerekka, vi tror mer på Bochum. HU.

9. Napoli - Sampdoria
De tre neste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra Serie A.

Napoli innledet i likhet med Milan med 10-2-0 på de tolv første seriekampene, men presterte svake 2-1-4 på de sju siste seriekampene og avsluttet med 0-1 tap hjemme mot svake Spezia i siste runde før jul. Opptur da med 1-1 borte mot Juventus torsdag kveld. Har falt ned til 3. plass og står med totalt 40 poeng. Victor Osimhen og Fabian Ruiz er begge ute med Covid-19, mens forsvarssjef Kevin Koulibaly er avgårde på Afrikamesterskapet. I tillegg soner Mario Rui karantene. 6-1-3 totalt på hjemmebane.

En ganske svak første halvdel av sesongen for Sampdoria som ligger på 15. plass med 20 poeng, men har åtte poeng ned til Genoa under streken. Avsluttet med 1-1 borte mot Roma i siste runde før julapausen, mens det ble 1-1 hjemme mot Venezia tredje sist. Svært skuffende 1-2 tap hjemme mot svakt plasserte Cagliari torsdag. Nordmannen Kristoffer Askildsen er tilbake etter karantene, men søndag må rutinerte Antonio Candreva sone karentene. Forsvarsspilleren Omar Colley er avgårde til Afrikamesterskapet. Sampdoria med beskjedne 3-2-4 på bortebane.

På tide at Napoli tar seg sammen nå. H.

10. Udinese - Atalanta
Kampen var opprinnelig avlyst,men her er det kommet kontramelding. Vi hadde uansett markert for UB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

11. Roma - Juventus
Roma med overraskende 4-1 seier borte mot Atalanta nest sist, men skuffet med kun 1-1 hjemme mot Sampdoria fire dager senere i sine to siste seriekamper før juleferien. Torsdag ble det 1-3 tap borte mot Milan. Ligger på 7. plass med 32 poeng og har seks poeng opp til den viktige fjerdeplassen. Spinazolla er fortsatt skadet, mens både Diawara og Darboe er avgårde på Afrikamesterskapet. Gianluca Mancini og Rick Karsdorp soner begge karentene. Klart godkjente 6-2-2 hjemme på Stadio Olimpico.

Skuffende høstsesong for Juventus som ligger nede på femteplass med 35 poeng og dermed har elleve poeng opp til serieleder Inter (som har en kamp mindre spilt). Avsluttet dog med 13 poeng på de fem siste seriekampene før juleferien, alle de kampene mot lag fra nedre halvdel. Men måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot et sterkt redusert Napoli torsdag kveld. Leonardo Bonucci og Danilo er begge skadet. 5-3-2 er ganske bra bortestatistikk.

Det står 1-2-1 på de fire siste tilsvarende i Roma. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Sevilla - Getafe
Vi avslutter søndagskupongen med en kamp fra La Liga der det også var serierunde forrige helg.

I og med at Real Madrid gikk på et svært overraskende 1-0 tap borte mot Getafe, mens Sevilla gjorde jobben borte mot Cadiz og vant 1-0 er Sevilla nå kun fem poeng bak serieleder Real Madrid og også med en kamp mindre spilt. Sevilla står med flotte 7-2-0 på hjemmebane og står med 10 poeng på de fire siste seriekampene. Erik Lamela, Thomas Delaney og Jesus Navas er skadet, mens Youssef En-Nesyri er avgårde på Afrikamesterskapet.

Getafe har overrasket mange de siste sesongene, men har slitt vesentlig mer denne sesongen. Men har hevet seg mye den siste tiden og er uten tap på sine seks siste seriekamper (3-3-0). Har kun ett baklengsmål i denne perioden og kommet seg over nedrykksstreken. Ligger femte sist med 18 poeng, men det er ikke mer enn to poeng ned til Alaves under streken. Fortsatt tilgode å vinne på bortebane (0-4-5), men kun ett tap på de fem siste bortekampene (0-4-1). Mauro Arambarri og Mathias Olivera soner begge karantene søndag, mens Djene returnerer etter karantene.

3-0 og 2-0 til Sevilla de to foregående sesongene i tilsvarende kamp. Sevilla blir blant søndagskupongens største favoritter.

96-rekker:
1. Cardiff - Preston HU

2. Charlton - Norwich UB

3. Stoke - Leyton Orient H

4. West Ham - Leeds H

5. Wolverhampton - Sheffield United HU

6. Nottingham Forest - Arsenal HUB

7. Hertha Berlin - FC Köln H

8. Bochum - Wolfsburg HU

9. Napoli - Sampdoria H

10. Udinese - Atalanta UB

11. Roma - Juventus U

12. Sevilla - Getafe H

432-rekker:
1. Cardiff - Preston HU

2. Charlton - Norwich HUB

3. Stoke - Leyton Orient H

4. West Ham - Leeds H

5. Wolverhampton - Sheffield United HU

6. Nottingham Forest - Arsenal HUB

7. Hertha Berlin - FC Köln H

8. Bochum - Wolfsburg HU

9. Napoli - Sampdoria H

10. Udinese - Atalanta UB

11. Roma - Juventus HUB

12. Sevilla - Getafe H