Det er klart for en ny runde i Premier League. Før runden ligger Manchester United, Manchester City og Chelsea på de tre første plassene. Noe de også vil gjøre etter runden. Ellers er det mye spenning.

1. Vi begynner med et quiz du skal få svaret på nederst i artikkelen: Raheem Sterling på Liverpool er den spilleren som har driblet av en mann tredje flest ganger i år. Nummer to er Luis Suarez. Hvem er nummer 1? Liverpool møter for øvrig Chelsea borte på søndag klokken 17.00.

Tror du Liverpool dribler Chelsea i senk får du 3.90 igjen på ett spill

2. Apropos Luis Suarez. Den er en opplest og vedtatt sannhet at han ikke er god til å få ballen i mål. Det er feil. I hvert fall hvis du sammenligner han med andre spisser i Premier League. I år har Luis Suarez laget mål på 38 prosent av sine klare sjanser. Robin Van Persie har 40 prosent. Ser du på antall sjanser totalt blir det likevel noe dårligere. 12 prosent av alle sjanser Luis Suarez har hatt har blitt mål. Likevel, sammenlignet med en spiller som Wayne Rooney blir heller ikke det så dårlig. Rooney har 11 prosent. Samtidig: Suarez har laget en sjanse for sitt lag hvert 34.minutt han har spilt, totalt 30. Til sammenligning har en spiss som Demba Ba laget 6 og Robin Van Persie 15. Alt dette har fått EPLindex til å kåre Luis Suarez til den viktigste spilleren for sitt lag i Premier League.

3. På søndag skal også Manchester City spille mot Tottenham. Fansen til bortelaget har ikke vært helt fornøyd med innledningen på sesongen, men faktum er at om man sammenligner kampene som er spilt i år mot i fjor har man tatt 17 poeng mot 20 poeng mot samme motstand (nedrykkslagene byttet ut med opprykkslagene). City på sin side har slitt med angrepet sitt. På 10 kamper har laget i år laget 18 mål. I fjor hadde City laget 36 mål på 10 kamper. I år har de sluppet inn 9, i fjor var tallet 8.

Har du troen på Tottenham er oddsen 5.05

4. Den siste søndagskampen er mellom Newcastle og West Ham. Før kampen ligger bortelaget på 9.plass mens hjemmelaget er på en 10.plass. Sist lagene møttes var sesongen 2010/2011, da vant Newcastle 5-0. Den gangen laget Leon Best hattrick i sin første kamp fra start. De to andre målene ble laget av Kevin Nolan og Peter Løvenkrands. Leon Best spiller nå for Blackburn, Peter Løvenkrands er i Birmingham - og Kevin Nolan - han er i West Ham. Det kan for øvrig nevnes at i den kampen laget Newcastle 5 mål på 7 skudd...

Newcastle er favoritter med 1.90 i odds

5. Kveldskampen lørdag er mellom Aston Villa og Manchester United. Sist gang Aston Villa slo Manchester United hjemme i serien var i 1995. Da var dette den store hiten i Norge:

HTML EMBED

På Aston Villa spilte den gangen spillere som Dwight Yorke, Gareth Southgate og Paul McGrath. For bortelaget spilte Paul Scholes, David Beckham og Phil Neville.

6. En liten ekstra greie rundt kampen Chelsea - Liverpool er om John Terry kommer til å spille eller ikke. Midtstopperen er tilbake fra karantene, noe også David Luiz er (han var borte sist helg med en skade). Cahill har vært god mens Terry har vært borte. Nå kan jo det kalles et luksusproblem, men det er nok ikke et luksusproblem at Ashley Cole sliter med en skade. Så spørs det hvem man mener passer best til å stoppe driblefantene til Liverpool....

7. Den første kampen i engelsk fotball lørdag går i Championship, og selv om vi skriver Premier League i tittelen er det verdt å nevne Leicester - Nottingham Forest. Hjemmelaget ligger foreløpig på en femteplass mens bortelaget er nede på en 11.plass. I sesongen 1998/99 møttes de to lagene i Premier League, hvor lagene vant hver sin hjemmekamp. Den gangen endte Nottingham Forest på absolutt sisteplas, og rykket ned sammen med Blackburn Rovers og Charlton Athletic. Kampen er likevel kanskje mest interessant med basis i de utlånte spillerne som er i stallene.

Hos Nottingham Forest finner du Jermaine Jenas, Elliot Ward, Daniel Ayala og Sam Hutchinson - mens Leicester har to spillere fra Manchester United innleid: Michael Keane og Jesse Lindgaard. Manager Nigel Pearson hos Leicester har for øvrig Kaspar Schmeichel i mål. Dessverre er både Hutchinson og Ayala skadet, og Michael Keane usikker...

Leicester er klare oddsfavoritter

8. Det blir lokaloppgjør når Arsenal skal spille mot Fulham. Det tar deg riktignok en halvtime å kjøre fra Arsenals nærområde til Fulhams nærområde, om det ikke var trafikk i London (om du ikke har vært der kan vi fortelle deg at det faktisk er litt). Slikt sett er det kanskje nærmere når Manchester møter Liverpool, Bolton eller Oldham.

Totalt har Fulham spilt borte mot Arsenal 26 ganger. 22 kamper har endt med Arsenal-seier, 4 har endt uavgjort. På de siste 20 bortekampene har for øvrig Fulham kun fire seire.

Som et lite apropos: Fjorårets seriekamp endte 1-1 hjemme for Arsenal. Fulham vant 2-1 hjemme.

Tror du Fulham vinner for første gang borte mot Arsenal får du over 5 ganger igjen pengene.

9. QPR jakter på sin første seier for sesongen. Noe de har gjort siden sesongen startet, naturlig nok. Laget som handlet som en hyper guttunge med nyfull lommebok i en godteributikk i sommer og høst tangerte Watford fra 2006/7 som det eneste laget uten seier på sine ti første kamper i toppdivisjonen. Ny rekord blir det om QPR ikke klarer det denne gangen heller.

Det kanskje største problemet til QPR har vært å lage mål. Åtte mål framover har det blitt, og når QPR samtidig har sluppet inn 19 mål blir det vanskelig å vinne kamper. Sist kamp startet man med Adel Taraabt og Djibril Cisse som spisser. Helgen før var Bobby Zamora foran sammen med Taraabt, og helgen før der igjen spilte Zamora enslig spiss.

Tror du QPR tar årets første seier borte mot Stoke er oddsen 3.75

10. Reading har jo også tangert rekorden til Watford. Før helgens kamper ligger Reading ett poeng foran QPR (en uavgjort kamp mer enn QPR). Reading har hatt et relativt godt tak på Norwich hjemme gjennom historien (17-7-9). På de 10 siste bortekampene har Norwich en seier, og laget har ikke vunnet borte i årets sesong.

Oddsen på 2.15 på Norwich kan derfor være fristende

11. Laget helt sist på tabellen, Southampton, får besøk av Swansea. De to lagene møttes sist i championship i 2008/9. Den gangen ble det 2-2 hjemme for Southampton mens Swansea vant 3-0 hjemme. Bortelaget har vært et godt bortelag i Premier League, så det kan være et fristende spill å satse på Swansea her.

12. Apropos West Hams tur til Newcastle. Det blir kanskje(?) et hyggelig gjensyn for Liverpool-utlånte Andy Carroll? Kevin Nolan skal jo også tilbake til gamle jaktmarker.

13. Alex Ferguson har for øvrig kun tapt en gang som United-manager mot Aston Villa. Det var for øvrig i 2009 (til og med på Old Trafford).

14. To lag som kanskje har overrasket mange i år er Wigan og West Bromwich. De to lagene møttes klokken fire lørdag. Lagene har svært få innbyrdes oppgjør, men fjorårets kamper endte med 1-1 hjemme for Wigan og seier 2-1 til Wigan borte. Året før ble det 2-2 borte for Wigan og seier 1-0 hjemme.

Du kan spille handicapspill på WBA-seier 1-0 til 1.48 som da kanskje er lørdagens dårligste spill?

15. Everton tar i mot Sunderland på lørdag. På 26 kamper har Sunderland 2 seire på Goodison Park. Tror du David Moyes taper sin 400. kamp i Premier League som manager?

16. Har du fått med deg Geoff Cameron hos Stoke? Han har vært en av de aller beste spillerne i Premier League i år, og sist kamp vant han fem av seks taklinger i tillegg til 7 av 9 dueller. I tillegg laget han to sjanser for laget sitt. Cameron er amerikansk landslagsspiller.

17. Apropos statistikk. Vet du hvilket lag som har hatt flest skudd på mål etter kontringer i år? Nummer en er Tottenham. Nummer to Manchester City. Nummer tre er Arsenal.

18. De tre toppscorerne i Premier League nå er Robin van Persie (8), Demba Ba (7) og Luis Suarez (7). Hvem tror du leder etter helgen?

19. Vi må ta med en liten statistikkbit fra Championship også. Eller egentlig to. Først det faktum at Blackpool har vunnet alle sine hjemmekamper mot Bolton (ok, det er kun tre). Den andre er litt om toppscoreren i Championship til nå: Charlie Austin. Han har banket inn 16 mål for Burnley.

Det burde ikke overraske noen. Her er statistikken til den 23 år gamle spissen de siste årene:

08/09 Poole Town (Wessex Premier League): 34 kamper - 34 mål
09/10 Poole Town (Wessex Premier League): 8 kamper - 14 mål
09/10 Swindon Town (League One): 33 kamper - 19 mål
10/11 Swindon Town (League One): 21 kamper -12 mål
11/12 Burnley (Championship): 41 kamper - 17 mål

Og altså nå: 16 mål på 14 kamper (noen kilder sier 17). I tillegg har han laget tre mål i ligacupen.

Lukter en Premier League-klubb på ham?

20. Svaret er på quizzen på spørsmål 1 er for øvrig Hatem Ben Arfa på Newcastle.