Ghana - Uruguay

Odds: Mohammed Kudus - 5,30 i odds

Kampstart fredag 2. desember kl 16.00

Spillestopp kl 15.59

Al Janoub Stadium, Al Wakrah

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Mohammed Kudus scorer mot Uruguay. Det spiller du på her

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

Det er ca. 588 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Ghana - 61

Uruguay - 14

Kudus jakter målrekord

Mohammed Kudus ble den store helten da Ghana tok sin første seier i VM. 22-åringen scoret to av Ghanas tre mål da de slo Sør-Korea 3-2.

Ghana har nå scoret i de syv siste VM-kampene, og de kan tangere rekorden til Nigeria i kampen mot Uruguay.

Nigeria har scoret i åtte VM-kamper på rad i 1994 og 1998. Det er rekord for en afrikansk nasjon.

Dersom Ghana skal klare å slå Uruguay, vil Kudus antakeligvis spille en nøkkelrolle. Ajax-spilleren er den eneste som har scoret to mål i en VM-kamp for Ghana, og han vil tangere målrekorden til Gyan dersom han scorer enda et mål i årets turneringen. Han er det eneste ghanesiske spilleren som har scoret tre mål i én og samme VM-turnering.

Kudus har en fortid i dansk fotball. Han spilte for Nordsjælland fra 2018 og til 2020. Da ble han hentet til Ajax for rundt 100 millioner kroner. Etter målene mot Sør-Korea har markedsverdien hans skutt i været, og vi tror den kan bli enda høyere.

Det første målet til Kudus mot Sør-Korea kom etter at Ghana hadde hatt 31 pasninger. Det er ny VM-rekord for den afrikanske nasjonen.

Vi tror Kudus kan lage problemer for Uruguay, og til 5,30 i odds synes vi det er interessant å spille på ham som målscorer i fredagens kamp.

Vi tror at Mohammed Kudus scorer mot Uruguay. Det spiller du på her