Gå til sidens hovedinnhold

«5. divisjons Van Dijk» stopper Swansea

Bristol Citys nye forsvarsspiller Robert Atkinson sammenlignes med Liverpools Virgil van Dijk. Fredag skal han stoppe Swansea.

Midtstopper Rob Atkinson ble hentetfra Oxford til Bristol City for 20 millioner kroner si sommer. Bristol City er den sjette klubben til 23-åringen som stadig klarer oppover i det engelske ligasystemet.

De som så Atkinson i Oxford United vet hva han kan bidra med. Han er en spiller som tar ballen med seg fremover på banen og deltar i det offensive spillet, og han gjør det med stor ro.

Tror du at Bristol City vinner fredag? Her kan du levere spill på kampen!

- Han er annerledes enn de andre midtstopperne i måten han tar med seg ballen ut av forsvaret, sa Atkinsons tidligere manager i Eastleigh FC, Ben Strevens, til Bristol Post.

- Folk vil legge merke til hvor stor selvtillit han har med ballen i beina, la han til.

- Jeg tror han kommer til å spille i Premier League, Stevens.

Ca. 105 millioner i Eurojackpotpotten. Spillefrist er fredag kl. 19.00

Den tidligere pressetalsmannen i Eastleigh, Alfie House, som så alle kampene til Atkinson på femte nivå i England, gikk enda lenger. Han kalte National League-spilleren «the Vanarama Van Dijk»

Atkinson har spilt de tre første kampene for sin nye klubb, og vi tror han bidrar til at Bristol City vinner sesongens første hjemmeseier fredag.

Bristol City - Swansea 2.25 - 3.10 - 3.25 H (spillestopp fredag kl. 20.44)

Tror du at Bristol City vinner fredag? Her kan du levere spill på kampen!

Det første kampen til Nigel Pearson som manager i Bristol City var mot nettopp Swansea. Da vant Bristol City 3-1 i februar men den kampen ble spilt på Liberty Stadium.

Hjemme på Ashton Park har det ikke gått like bra for Pearson. Han har ledet Bristol City i åtte kamper på hjemmebane siden februar, men har ennå til gode å ta tre poeng.

Ca. 105 millioner i Eurojackpotpotten. Spillefrist er fredag kl. 19.00

Han var nær ved å få sin første hjemmeseier i serieåpningen. Da ledet Bristol City 1-0 etter 90 minutter, men Blackpools Shayne Lavery utlignet to minutter på overtid.

City tok sin første seier i Championship på tolv kamper, da de slo Reading 3-2 på bortebane i midtuken, og vi tror de har gode muligheter til å ta tre poeng mot et svekket Swansea-lag fredag.

Elendig statistikk på Ashton Gate

Swansea har fått en marerittstart på sesongen. Laget, som tapte playoff-finalen mot Brentford i vår, har tapt to av de tre første Championship-kampene. Waliserne mistet flere nøkkelspillere og manageren i sommer, og det var ventet at de kunne få det tøft i starten av sesongen. Men stortapet mot Stoke på hjemmebane i midtuke må virkelig ha fått alarmklokkene til å ringe på Liberty Stadium.

Se alle de nye Premier League-draktene her

Nå skal Swansea til Ashton Gate, hvor de har en forferdelig statistikk. De har kun vunnet én av de siste tolv kampene på Bristol Citys hjemmebane. (1-4-7), og de har i løpet av de siste 15 ligakampene mot the Robins kun scoret seks mål.

Swanseas nye manager Russell Martin har også problemer på skadefronten.

Den positive nyheten er at Ryan Bennett og Kyle Naughton, ifølge nettstedet walesonline.co.uk, er være klare til kampen mot Bristol City fredag, men de mangler fortsatt fire spillere som er ute med skader. Korey Smith, Liam Walsh, Tivonge Rushesha og Connor Roberts er ikke tilgjengelige til bortekampen på Ashton Gate.

Vi tror Swansea får trøbbel på Ashton Gate igjen, og hjemmeseier til 2,25 i odds er ok.

Tror du at Bristol City vinner fredag? Her kan du levere spill på kampen!