Gå til sidens hovedinnhold

589 dager siden Glimt gjorde dette mot Tromsø

Glimt har aldri tapt en serieåpning på Aspmyra på øverste nivå i norsk fotball. De taper heller ikke søndagens kamp mot erkerivalen Tromsø.

Først i 1972 fikk nordnorske lag anledning til å kvalifisere seg til allnorsk fotball.

I 1976 klarte Bodø/Glimt å kvalifisere seg til toppserien etter å ha slått Odd Grenland 4–0 på Aspmyra og uavgjort 1–1 mot Lyn på Ullevaal. Som nyopprykket lag oppnådde Glimt seriesølv og cup-sølv i 1977.

Onsdag er det ca 249 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Siden den gang har de spilt serieåpningen i den norske toppdivisjonen på Aspmyra åtte ganger. Fasiten viser at de aldri har tapt når første serierunden har vært spilt på hjemmebane. De står med fem seire og tre uavgjorte.

Vi tror de vinner Slaget om Nord-Norge søndag.

Bodø/Glimt - Tromsø (Pause/fulltid dobbel) - H/H 2,45 (spillestopp søndag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Det er 589 dager siden sist Glimt og Tromsø møttes i Eliteserien. Søndag er det klart for Slaget om Nord-Norge igjen. Årets viktigste kamp nord for polarsirkelen.

Siden 1990-tallet har fotballagene Tromsø IL og Bodø/Glimt blir sett på som erkerivaler i Nord-Norge. Lagene fra de to største byene i Nord-Norge, og er de eneste lagene fra landsdelen som har gjort seg bemerket i norsk toppfotball. Det ligger derfor mye prestisje for lagene i å vinne «lokaloppgjørene» mellom dem.

Tromsø er tilbake på øverste nivå etter et soleklart opprykk fra OBOS-ligaen sist sesong.

Mye har endret seg siden sist de var oppe.

Onsdag er det ca 249 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Må bygge på nytt på Aspmyra

Etter å ha hatt en 30 år lang duell om hva som er Nord-Norges beste lag, skjedde det noe i fjor.

Bodø/Glimt var ikke bare Nord-Norges nummer én sist sesong. Kjetil Knutsens mannskap var Norges suverent beste lag. Laget fra Aspmyra var fullstendig overlegne. De vant Eliteserien med hele 19 poengs forsprang på nummer to, da de endte sesongen med 26-3-1, og en målforskjell for vanvittige 103-32.

Spørsmålet er hvordan de skal erstatte Philip Zinckernagel , Jens Petter Hauge og Kasper Junker, sistnevnte ble toppscorer i Eliteserien sist sesong.

Fredag er det ca. 620 millioner i Eurojackpot-potten.

Kjetil Knutsen har en tydelig spillestil, og han har erstattet spillerne som har forlatt Aspmyra med typer som fyller gitte roller.

Sigurd Kvile og Vegard Kongsro er kommet til Bodø fra henholdsvis Åsane og Ullensaker/Kisa. Erik Botheim ble aldri funnet god nok på Lerkendal, men kanskje han kan blomstre i Glimt. De har også fått inn Sondre Sørli fra Kristiansund, og svenske Axel Lindahl kommer fra Degerfors.

Brasilianske Pernambuco som er hentet på lån fra ukrainske FC Lviv knyttes det stor spenning til, men han spiller ikke serieåpningen. Før var det innreiseregler som gjorde at han ikke kom seg til Bodø. Nå har han fått påvist korona og må utsette avreisen til Aspmyra ytterligere.

At Bodø/Glimt vinner mot Tromsø gir 1,55 i odds

Marius Lode tråkket over på trening torsdag, og jærbuen var ikke på fredagens trening. Det betyr antakeligvis at Marius Høibråten tar plass i forsvaret til Glimt søndag.

Det blir interessant å se om Glimt kan følge opp suksessen fra sist sesong. Ekspertene tror ikke de klarer det, men de skal iallfall være sterke nok til å slå nyopprykkede Tromsø.

God generalprøve mot VIF

TIL viste riktignok lovende takter i siste treningskampen. De vant 4-3 mot Vålerenga i generalprøven forrige helg, og de har ellers spilt uavgjort mot Bodø/Glimt og tapt mot Rosenborg i sesongoppkjøringen.

Alfheim-klubben har fått inn spennende nykommere i Moses, Amundsen, Øyvann og Totland. Fortsatt er det et ønske om å kunne få inn en keeper, en midtbanespiller og også en stopper etter salget av Simen Wangberg.

Her kan du skrape Flax på nett

Denne sesongen blir en skikkelig test for trener Gaute Helstrup. Han skal for første gang prøve seg som eliteserietrener, etter et utall år på nest øverste nivå med TUIL, HamKam og TIL. Og for en ilddåp han får.

Sorry, Helstrup! Vi tror Tromsø må bite i kunstgresset på Aspmyra søndag. Glimt er svekket fra sist sesong, men vi tror de er gode nok til å vinne mot erkerivalen. TIL tapte åtte av de ni siste bortekampene i Eliteserien. I syv av kampene lå de under til pause.

Det er verdt å merke seg at Glimt har vunnet de tre siste kampene mot TIL, uansett bane. Det ble 1-1 i treningskampen på Aspmyra i april.

I den kampen ledet Glimt til pause. Vi tror også at Kjetil Knutsens menn leder til pause i første seriekampen, og at de vinner etter 90 minutter. H/H-spillet gir 2,45 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset