*Nettavisen* Sportspill.

7 mill til alle med 12 rette!

Foto: Phil Noble (Reuters)

I dag skal bonuspotten fordeles! Vi skal ha vår del av kjempepotten i dagens tippetips.

29.10.11 10:06

Sportspills meny lørdag
Oddstips 1: Warriors vinner igjen
Oddstips 2: City slår Wolves igjen
Tippetips: Nå skal bonuspotten fordeles!
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Skader og karantener
Sjekk også: Lesernes oddstips
Trav: 60 millioner i V75-potten

Lørdagskupongen består av oppgjør fra Premier League og The Championship.

Bonuspotten er oppe i 5.700.000 kroner, og nå som den har passert taket på 5 millioner fordeles denne enorme potten på alle som klarer 12 rette. Det betyr meget pene premier på dagens kupong, selv om folkerekka skulle gå inn, og mulighet for rundt 7 millioner kroner til en eventuell alenevinner.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. West Bromwich - Liverpool
West Bromwich har fått et lite oppsving i det siste, med 2-1 borte mot Asston Villa og 2-0 hjemme mot Wolves. De ligger som nummer 12 med 3-2-4 totalt, og har så langt tatt flere poeng borte enn hjemme. Det blir spennende å se hva manager Roy Hodgson finner på mot sin tidligere arbeidsgiver. Han er slu som reven og det er under et år siden han styrte på Anfield.

Hjemmelaget stiller uten en av sine mest målfarlige, Long (a) er skadet.

Liverpool er klare for kvartfinalen i Carling Cup etter 2-1 over Stoke på Britannia onsdag. Suarez var brennhet og scoret begge målene, men han pådro seg også en skade i ankelen og må testes før kampstart i dag. I Premier League har Liverpool 1-1 hjemme mot Norwich og Manchester United i sine to siste. 4-3-2 på de ni første er et lite hakk bak de aller beste, men det er liten tvil om Dalglish har et meget spennende lag med stort potensiale.

Doni står på skadelisten, mens Robinson og Suarez betgnes som usikre.

Det står 9-0-1 fordel de røde på de ti siste innbyrdes. Suarez kan bli tungen på vektskålen for Liverpool i dag, forskjellen på for eksempel 1-1 og 1-2. Det gjenstår å se om han spiller. UB i kamp 1.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

2. Manchester City - Wolverhampton
City har 5-0-0 på sine fem siste, alle turneringer medregnet. 2-1 over Villarreal i Champions League satt langt inne, det gjorde det derimot ikke da man slo Blackburn 4-0, Aston Villa 4-1 og Manchester united 6-1 i serien, og dagens motstander 5-2 i Carling Cup for bare tre dager siden. Her endret de laget på alle plasser. Er det ikke Aguero som scorer, er det Dzeko, Nasri, Johnson eller noen av de andre formspillerne. City er en maskin og de ser ustoppelige ut per i dag.

Hargreaves er skadet, og Tevez er trolig fortsatt ikke aktuell grunnet disiplinære årsaker.

Wolves endret nesten hele laget de også, men tok en overraskende ledelse hjemme mot City på onsdag. Det holdt i nesten 20 minutter før City dundret inn tre mål før pause. Wolves er lekk defensivt og de har sluppet inn minst to mål i alle sine fem siste spilte, som bare har gitt 0-1-4 totalt.

Foley, Fletcher og Zubar står på skadelisten.

Etter det City viste i cupen, i en kamp av langt mindre betydning enn dagens, er det nesten umulig å gå mot dem hjemme på Etihad Stadium med alle stjernene (minus Tevez) på plass. Det er ingen grunn til at ikke City skal score mellom 3 og 6 ganger nå også. H i kamp 2.

3. Sunderland - Aston Villa
Sunderland har ikke hatt noen god start på sesongen, men tok flere skritt i riktig retning da de vant 2-0 i Bolton forrige helg. De siste hjemmekampene har gitt 2-2 mot West Bromwich og en flatterenede 4-0-seier mot Stoke i en ganske jevnspilt kamp. 2-3-4 på de ni første er svakt, men formen er oppadgående.

Gordon, Campbell og Angeleri skal være ute med skader, mens Bramble er suspendert av klubben inntil videre.

Aston Villa var en stund ubeseirede i Premier League, men den statistikken røk til gangs i Manchester da det ble 1-4 for City, og dette fulgte man opp med å tape 1-2 hjemme for West Bromwich med ti mann på banen. 2-5-2 totalt holder ikke engang til en plass på øvre halvdel.

Lichaj er ute og Bannan er suspendert av sin egen klubb. Herd fikk rødt kort sist, men akkurat dette kortet førte ikke til utestengelse.

En spesiell kamp for Darren Bent sikkert, som har lang fartstid for Sunderland. Dette lukter uavgjort lang vei, men vi garderer for hjemmeseieren på hjemmelagets gode form og bortelagets mangel på sådan. HU i kamp 3.

4. Norwich - Blackburn
Norwich spiller fin fotball og oppnår mye for tiden. Etter seire over Bolton og Sunderland var de nær ved å ta poeng på Old Trafford, men tapte til slutt, ufortjent 0-2. De slo direkte tilbake med 3-1 over Swansea og sist helg 1-1 i Liverpool. Det er mange herrens år siden Norwich hadde et så godt lag som de har nå. 2-1-1 på fire spilte på Carrow Road.

Vaughan, Ward, Ayala og Withbread er fraværende.

Blackburn... Hva skal man si? Jumbo i Premier League og en manager som sitter meget løst. Bør gjøre det, hvertfall. I midtuken stilte Blackburn flere av sine beste, skadefrie spillere, men trengte ekstraomganger for å slå et alternativt Newcastle i Carling Cup. Her kastet de bort en 2-0 ledelse i tilleggstiden. De klarte 1-1 i forrige bortekamp, mot QPR. Flere høydepunkter finnes ikke, dessverre, og noe må skje for at nedrykk skal unngås.

Sentrale spillere som Nelsen, Grella, Salgado og Dunn er fortsatt ute.

Vi brant oss litt på å satse mot Blackburn borte mot QPR forrige gang, men vi kan stadig ikke se dette laget som favoritter på bortebane mot noe som helst annet lag i Premier League. Skadene er for mange, manageren for uoppfinnsom, og vi kommer ikke utenom H i kamp 4.

5. Wigan - Fulham
Wigan har etter hvert lange tradisjoner for å kjempe i bunnen av Premier League, men denne sesongen ser ut til å kunne bli ekstra tung, etter at de grovt sett ikke forsterket laget i det hele tatt før sesongen. 0-0-5 på de fem siste i Premier League er triste saker, og kun et skakkkjørt Blackburn er bak dem, på ett måls svakere målforskjell.

Kirkland er skadet, mens Di Santo og McCarthy betegnes som usikre.

Fulham holder det gående både i Premier League og Europa League med begrenset suksess. 6-0 hjemme mot QPR var en høydare, men slikt storspill er ikke hverdagskost fra Fulham. De er blant de aller svakeste bortelagene, og de tre siste spilte har gitt 0-2 for Stoke, 0-1 borte for Wisla Krakow i EL, og sist helg et meget skuffende hjemmetap 1-3 for Everton. De ligger som nummer 17 i Premier League, og med tap eller uavgjort i dag kan de befinne seg på nedrykk.

Davies, Sa og Hughes er ute med skader, Senderos er usikker.

Innbyrdes oppgjør viser 2-3-0 fordel Fulham på de fem siste. Wigan er svake denne sesongen, men er de svake nok til at Fulham kan ta sin andre seier på ti forsøk? Uavgjort er sannsynlig ut, 0-0 vil ikke være noe sjokk, men vi er såpass usikre at helgarderingen brukes her. HUB i kamp 5.

6. Swansea - Bolton
Swansea har vunnet sine to siste hjemmekamper, solide seire mot Stoke og West Bromwich, mens de taper på bortebane eller tar ett poeng slik de gjorde i Wolverhampton forrige helg, der de var best og burde vunnet. For et lag som Swansea, med begrensede ressurser, er det godkjent å ha 2-2-0 på de fire første hjemmekampene, og et slags bonuspoeng for at de ikke slipper inn mål. Utfordringen er at så lenge de er Premier Leagues svakeste bortelag, er de nødt til å fortsette og ta poeng i alle hjemmekampene for å unngå nedrykk.

På skadelisten finner vi Agustien, Tate, Caulker, Bodde og Dobbie.

Bolton har 2-0-7 totalt, og begge seirene er kommet på bortebane. De vant 3-1 mot Wigan og 4-0 mot QPR i premieren. Dette er alt i alt meget svak, men manager Owen Coyle insisterer på at resultatene snart kommer. "Vi har gode spillere, vi er et godt lag", sier Coyle.

Holden, S. Davis, Mears, Lee, Ricketts og Alonso skal være ute med skader. Boyota betegnes som usikker.

Coyle har nok rett i at det bor mer i dagens Bolton-lag enn det vi har sett hittil . Men han har ingen god forklaring på hvorfor de spiller for halv maskin. Det er vanskelig å argumentere for hvorfor de skal vinne en bortekamp mot et toppet Swansea i form. Likevel føles det litt risikabelt med ren H i kamp 6.

7. Southampton - Middlesbrough
Opprykker Southampton leder Championship og det ser ikke ut til at det er kun opprykksentusiasmen som holder dem flyvende. Laget har kvalitet i alle ledd og flere matchvinnertyper. Hjemme på St. Marys har de 6-0-0 og en målforskjell på 16-4 hittil. På bortebane er man ikke like gode, det har blitt 1-1 i Reading og Derby i de to siste i serien. På tirsdag gjorde manager Adkins hele ti endringer i startoppstillingen og røk 0-2 for Crystal Palace i Carling Cup. Mens selv her, med benkeslitere og 16-åringer på banen, spilte man tidvis jevnt med et av ligaens sterkeste hjemmelag.

Manager Nigel Adkins kan ha sin midtbanestjerne Lallana tilbake fra skade, han har stått over fire kamper men har trent hele uken. Lagkaptein Hammond er tilbake fra karantene, Fonte (f) fra skade. Etter å ha stilt et ungt og urutinert mannskap i cupen er det tilbake til toppet lag nå.

Middlesbrough er blant de sterkeste bortelagene og de er en kandidat til opprykk, men 0-0 i Reading og 0-2 i Nottingham i de to siste borte er ikke mye å skryte av. Etter en fin start er det blitt lenger mellom scoringene, dog vant man 2-0 hjemme over Derby forrige helg.

Robson (m) er tilbake fra karantene. Innlånte Ikeme (k) er skadet og det ventes at Steele fortsetter i mål.

Southampton scorer veldig mange mål, spesielt på hjemmebane, og vi tror de vinner denne antatt vanskelige hjemmekampen. H i kamp 7.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

8. West Ham - Leicester
West Ham tapte toppkampen mot Southampton, men slo tilbake med 1-0 i Brighton uke etter. 7-3-3 hittil holder til 2. plass, og det ser ut til at kampen om opprykk blir jevn denne sesongen også, selv om det er lenge igjen. Med 2-1-2 på de fem siste blir det feil å se på West Ham som en potensielt en sikker vinner eller et lag som leverer stabilt. For en måned siden røk de 0-1 her på Boleyn Ground for Ipswich.

Manager Allardyce har fortsatt flere skadebekymringer. Bentley (m), Lansbury (m), Taylor (m), Tomkins (f), Cole (a) og Green (k) er alle skadet. Almunia vokter buret for siste gang før utlånet fra Arsenal er over. Diop (m) er usikker med en mindre skade. Det er gode muligheter for et gjensyn med spissparet Baldock og Carew.

Leicester satset tungt denne sommeren, de hentet inn manager Sven-Göran Erikksson som igjen hentet inn en rekke nye dyre og mindre dyre spillere, men resultatene har ikke stått i stil med investeringene. Etter 0-3 hjemme for Millwall sist helg fikk Svennis beskjed om å gå, og i dag ledes laget av Rudkin og Stowell fra Leicesters ungdomsavdeling. En midlertidig løsning selvsagt, og en ny manager kan komme på banen når som helst. Leicester har 2-1-2 på sine fem siste, så formen er ikke helt håpløs, det er kravene om umiddelbar suksess som er nesten umenneskelige.

Det er ingen skader i laget, kun kapteinen Mills mangler, han er suspendert.

West Ham blir favoritter, men veldig stabile er de ikke. Det ligger en klar x-faktor i manager-situasjonen hos bortelaget, noe som kan slå ut både positivt og negativ, eller ikke bety noe som helst. Med Leicesters 1-4-1 på bortebane og hjemmelagets skadeproblemer finner vi det riktig å gardere HU i kamp 8.

9. Derby - Portsmouth
Derby ser bedre ut denne sesongen enn i fjor, og de er nummer 6 i en jevn tabelltopp. De har møtt tøffe motstandere de siste rundene, og klarte ikke ta poeng i Middlesbrough forrige helg, det ble 0-2. 2-2 i Reading og 1-1 mot Southampton før det.

Shackell (f), som har spilt alle kampene denne sesongen, og O'Brien (f), ventes å bli klare etter noe smårusk, men de har knapt trent denne uken. Anderson (f) er også usikker. Unge Bennett får tillit igjen etter at han var den yngste Derby-spiller på A-laget noensinne forrige uke.

Portsmouth og Erik Huseklepp er inne i en periode der de viser gode takter, men de vinner bare på hjemmebane. Doncaster og Barnsley er slått på Fratton Park den siste tiden, mens det ble 0-1 i Ipswich og 0-1 i Leeds. Men som Huseklepp sier på klubbens nettside så er de ikke langt unna poeng begge ganger. Enn så lenge er 0-2-4 og fem scoringer på seks bortekamper blant de aller svakeste.

Benjani (a) er usikker. Eneste navn på skadelisten er Hreidarsson (f).

Derby er gode for tiden og det vil være en overraskelse om Portsmouth skulle ta sesongens første borteseier her. Når det er sagt, så er Championship overraskelsenes liga, men vi spanderer ikke mer enn HU i kamp 9.

10. Birmingham - Brighton
Birmingham og manager Chris Hughton imponerer denne sesongen. Kampprogrammet i Championship er tett nok som det er, i tillegg skal de, etter å ha rykket ned fra Premier League men også vunnet Ligacupen forrige sesong, spille en rekke kamper i Europa League. Det rokkeres i rekkene og manager Hughton stiller forkjellige lag hver uke, men Birmingham vinner kamp etter kamp. 5-0-0 på de fem siste, inkludert en 2-1-borteseier mot Club Brügge som gjorde dem til gruppeledere i EL. På onsdag var Nikola Zigic endelig frempå og scoret igjen og sørget for 1-0 over Leeds. "For oss har det tette kampprogrammet vært en fordel. Vi får fin kontinuitet, alle får prøvd seg og det er konkurranse om plassene", sier manageren.

Det er ventet at Hughton igjen gjør endringer som følge av det tette kampprogrammet, men det er få skader og mange alternativer. Mutch er ute.

Brighton fikk en flying start etter opprykket, men nå er det slutt på stang inn og poeng i hver kamp. 0-2-3 på de fem siste og formen er høyst middels. Det ble tap 0-1 hjemme for West Ham på mandag, slik vi tippet, og vi minner om manager Gus Poyets uttalelser om at laget strengt tatt ikke er godt nok til å kjempe i toppen av Chamåpionship, de fikk bare veldig godt betalt i begynnelsen.

Paynter (a) er hentet på lån fra Leeds, og han kan bli å se her. Dicker (m) er ute, mens viktige Vicente (m) er tilbake etter å ha stått over de to siste kampene. El-Abd og Elphick er langtidsskadet.

Vi heller mot hjemmeseieren. Formtabellen taler sterkt for hjemmeseier, og det eneste argumentet for noe annet enn H må være at Vicente er stor på midtbanen for bortelaget, og at hjemmelagets hell med å rotere på startoppstillingen kan få en brå slutt når som helst. Vi kommer likevel ikke utenom H i kamp 10.

11. Millwall - Ipswich
Millwall var ute av form og slet i bunnen før de kjempet inn 1-1 borte mot Middlesbrough og hjemme mot Brighton. Sist lørdag kom gjennombruddet, Millwall overrasket mange og vant 3-0 i Leicester, et resultat som førte til at Leicester sparket sin svenske trener. Manager Kenny Jackett sier at laget har vist gode takter hjemme på The Den og vært nær seier ved flere anledninger i det siste, og at seieren i Leicester vil gi spillerne selvtillit. Nå er det to hjemmekamper på rad, denne og så Coventry, en fin anledning til å score mål og ta poeng.

Manager Jackett forventes å stille likt som sist, med hat-trick-helten fra Leicester, Henderson, og Simpson på topp, det er ingen nye skader. Marquis (a) er stadig ute, mens McQuoid (a) og Racon (m) er tilbake.

Ipswich spiller fin fotball og tar poeng jevnt og trutt. De lykkes ikke hjemme mot Crystal Palace forrige helg da de røk 0-1, men dette var første kampen på en god stund der Ipswich ikke scoret, og de har brukbare 3-1-1 på sine fem siste. 2-2-2 på bortebane hittil.

Manager Jewell håper å få klar Sonko (f) og Delaney (f) som sliter med mindre alvorlige skader. Cresswell (f) er suspendert, så det blir endring i forsvarekka uansett. Chopra (a) har uteblitt fra flere treninger den siste tiden da han har vært nødt til å bruke mye tid på en klinikk for spilleavhengighet, men han skal i følge teamtalk.com starte dagens kamp.

Millwall er på gang og vi tror på manager Jackett når han sier selvtilliten er tilbake og at sjansene for tre poeng på The Den nå ser gode ut. Det ble 2-1 her i forrige møte, og vi tror på noe lignende i dag, begge lag på scoringslisten, men H til slutt i kamp 11.

12. Crystal Palace - Reading
Crystal Palace er i strålende form og dette i utgangspunktet middels mannskapet er oppe på en imponerende 4. plass. Etter 2-2 hjemme mot West Ham i en kamp man fort kunne vunnet, har Dougie Freedmans gutter slått Watford, Bristol City og Ipswich i serien, uten å slippe inn mål, og på tirsdag nådde de kvartfinalen i Carling Cup ved å slå gode, men riktignok noe reservepregede Southampton 2-0. Nøkkelspillerne er i form og skadefrie, og da vinner Palace, viser det seg.

Viktige Ambrose (m) skal testes før kampstart da han fikk en smell i cupkampen tidligere i uka. Ellers ble mange sentrale spillere hvilt i denne cupkampen, de ventes tilbake nå. Eneste fravær er Hills (f) og Marrow (m), som har vært ute en stund.

Reading har ikke hatt like god uttelling som Palace, men også de er blitt et lag som er vondt å slå. 2-3-0 på de fem siste er sterkt, når tre hjemmekamper har endt uavgjort mot Middlesbrough, Derby og Southampron, tre lag i meget god form, mens to bortekamper er vunnet 3-2 mot Bristol City og 1-0 mot Burnley.

Manager McDermott har skadefritt lag.

Dette ser åpent ut, men vi har en følelse av at bortelaget tar poeng. Reading stiller toppet og de er i form, de tar poeng i nesten hver eneste kamp. Når folkerekka viser 51-25-24 i skrivende stund, blir det enda enklere å markere UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion , et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 29.10.2011 15:55
1. West Bromwich - Liverpool U B
2. Manchester City - Wolverhampton H
3. Sunderland - Aston Villa H U
4. Norwich - Blackburn H
5. Wigan - Fulham H U B
6. Swansea - Bolton H
7. Southampton - Middlesbrough H
8. West Ham - Leicester H U
9. Derby - Portsmouth H U
10. Birmingham - Brighton H
11. Millwall - Ipswich H
12. Crystal Palace - Reading U B

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 29.10.2011 15:55
1. West Bromwich - Liverpool H U B
2. Manchester City - Wolverhampton H
3. Sunderland - Aston Villa H U
4. Norwich - Blackburn H
5. Wigan - Fulham H U B
6. Swansea - Bolton H U
7. Southampton - Middlesbrough H
8. West Ham - Leicester H U
9. Derby - Portsmouth H U
10. Birmingham - Brighton H
11. Millwall - Ipswich H
12. Crystal Palace - Reading H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.