Foto: Mick Anderson/AP

AaB vinner på klasseforskjell

Formen er god før bortekampen mot bunnlaget Køge. Her er mandagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsens mandagsmeny tilbyr spill på ishockey fra Sverige og USA, samt fotball fra flere av de store og middels store ligaene i Europa. Kveldens storkamp må bli Roma - Genoa, mens Espanyol møter Racing Santander og Sporting Lisboa spiller borte mot Gil Vicente.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

I anledning at vi teller ned til Tippeliga-start inviterer vi deg til en konkurranse hvor du både kan vinne verdens beste mobiltelefon og en haug med Flax-lodd. Vi trekker ute en vinner som får en Samsung Galaxy Note, kalt verdens beste mobiltelefon av amobil, og 10 Flax-lodd. I tillegg trekker vi ut ytterlige 9 vinnere som også får 10 Flax-lodd.

Konkurransen
I 1991 fikk den øverste divisjonen i Norge navnet Tippeligaen, hvem vant den første sesongen?

A Rosenborg
B Vålerenga
C Viking

For å svare sender du ntkonk + bokstav på sms til 2242 (eksempelvis ntkonk A). Returmeldingen koster 1 krone. Mobilnummeret ditt vil kun bli brukt til å kontakte deg hvis du vinner en av premiene. Konkurransen går fram til 31. mars.

Dagens langskudd
99. Djurgården - Leksands B 3,00
Djurgården endte på kvalikplass for nedrykk i Elitserien, og de har ikke fått det så enkelt som mange trodde. De åpnet med å tape 3-4 hjemme for Rögle, et lag de skulle feie over før de vanskelige matchene begynte, men slik gikk det ei. Så ble det seier på straffer borte mot BIF Karlskoga, tidligere kjent som Bofors. Dette er svakt av Djurgården og vi ser ikke noen spesiell grunn til at de skal lykkes mot antatt noe sterkere Leksand i kveld. Men Djurgården er som ventet ganske store favoritter på sitt gode navn og rykte som Elitserielag, og borteseieren belønnes med hele 3,00. Helt klart verdt noen kroner mandag kveld.

Dagens avslag
101. Besiktas - Manisaspor H 1,30
Besiktas-trener Carvalhal er ute og beklager den siste tidens svake resultater. Det ble 0-3 og 1-3 for Atletico Madrid i Europa League, og i tyrkisk liga har det blitt tap for topplagene Galatasaray og Trabzonspor før det ble 1-1 mot ordinære Orduspor. Nå kreves det hjemmeseier mot svake Manisaspor. Bortelaget er ute av form og taper normalt dette, men derfra til å sette penger til odds 1,30 på et lag som sliter stort og ikke har vunnet på en måneds tid, er det ganske langt.

Dagens spill
Sportspill er imponert over Brynäs, som viser stor sluttspillform med spillere som Silfverberg og Järnkrok i spissen. I kveld kan de sikre semifinale på egen is, og de får plass på mandagens bong. Dessuten spiller vi nok en gang mot bunnlaget i Dansk Superliga, HB Køge, som får besøk av Aalborg.

100. HB Køge - AaB
Dansk Superliga er inne i sin siste halvdel, det er spilt to runder av vårsesongen og bunnlaget Køge maktet å ta sesongens andre seier da de vant 1-0 i Silkeborg sist helg. I følge rapportene et resultat preget av at Silkeborg var svært innefektive og stilte et noe svakere lag enn ellers. Uansett gir dette sårt trengt selvtillit til Køge, som allerede nå ser ut som en sikker nedrykker med sine 2-4-14 totalt og 11 poeng opp til sikker plass. Laget er ungt og holder generelt for lavt nivå til å overleve i Superligaen, og salget av Simon Makienok Christoffersen til Brøndby i vinterpausen er en svekkelse. Makienok scoret 24 mål på 65 kamper for Køge.

Den rimelig nyansatte treneren Tommy Møller Nielsen forventer en vanskelig kamp mot AaB, men dog ikke vanskeligere enn årets to første (som ga tap i Horsens og seier i Silkeborg). På skadefronten skal det være lite nytt. Fabinho (a) er skadet og den omskolerte Madsen fortsetter på topp etter å ha scoret i begge årets kamper. Storm, Rusin, Bendtsen, Due, Richter og Rochester er fortsatt på skadelisten, i følge klubbens nyhetsbrev. Man forsøkte ellers å hente inn 3 nye spisser i vinterpausen, men ingen av dem endte i Køge.

Aalborg har spilt 1-1 hjemme mot FCK og slått Lyngby 1-0 i sterk vind samme sted etter vinterpausen. Spillet har sittet bra og laget ligger rundt midten av tabellen. 2-5-3 på bortebane.

Trener Kent Nilsen mangler kun Kasper Bøgelund (f). Norske Kjetil Wæhler var kaptein på AaB og fikk 93 kamper for laget før han ble IFK Göteborg-spiller etter vinterpausen.

AaB har tidligere vunnet 4-1, 3-0 og 5-0 på SEAS-NVE Park. Forskjellen på lagene skal være like stor i dag, og dette skal være sesongens greieste bortekamp for AaB. Vi tror det er tilbake til hverdag og tap for Køge og spiller B til 1,85.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

98. Brynäs - Frölunda
Ishockeysluttspillet i Sverige. Det spilles best av inntil 7 matcher i denne kvartfinaleserien, Brynäs leder 3-1 sammenlagt og kan sikre semifinale på hjemmebane i kveld.

Brynäs imponerte i Elitserien denne sesongen og havnet på en 4. plass, bedre enn på lenge. Nå imponerer de i sluttspillet også, og poengkongen Jakob Silfverberg ser ut til å ha prikket inn en kjempemessig sluttspillform. Brynäs så på forhånd ut til å få meget tøff motstand i Frölunda i kvartfinalene, og men overrasker altså igjen med å slå dem 3-1, tape 1-2 borte, vinne 4-3 i forlengelse og nå sist på lørdag ved å vinne hele 5-0 i Scandinavium i Göteborg. Her gikk alt Brynäs sin vei i 2. perioden, da de økte fra 1-0 til 4-0. "En meget bra match av oss der vi fullstendig kjører over backene til motstander", sa Silfverberg til Canal+ etter matchen.

Lauritzen, Bertilsson og Dackell manglet på lørdag, men nå meldes Dackell tilbake. Larsson gikk av isen med skade sist og er ute, melder Hockeyligan.se.

Frölunda var også gode i Elitserien, men de gjorde et par litt umotiverte innsater på slutten, blant annet 0-3-tapet for MODO der de ikke orket noe som helst, og endte som nummer 5 etter å lenge ha ligget an til en bedre plassering. De vant dog bare 7 bortematcher i ordinær tid i seriespillet. Likevel er det noe overraskende at de nå ligger under 1-3 i matcher mot Brynäs, men kanskje har de hatt noe dalende form nå mot slutten av sesongen og det er det vi ser resutlatet av nå.

Frölunda har fullt lag, melder assistenttrener Lechtaler til Hockeyligan.se. "Vi gjør ingen store endringer. Vi drar til Gävle for å vinne", er Lechtalers kommentar.

Kniven på strupen for Frölunda nå, for på lørdag var de ikke i nærheten og røk 0-5. Sportspill tviler på om det at Frölunda er nødt til å vinne, er nok til seier på borteis i kveld. Brynäs og Silfverberg ser uforskammet friske ut og ingenting vil passe dem bedre enn å avgjøre dette på egen is. De er frekke nok til å klare det og vi spiller H til 1,80.

Mandagens dobbel gir 3,33 i total odds og innsatsen er som vanlig 100 kroner. Spillefrist klokken 18.55.

98. Brynäs - Frölunda 1,80 3,55 2,95
100. HB Køge - AaB 3,30 3,00 1,85

Total odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus