Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Aalesund til Ullevaal

Vi tror Rekdals drømmer går i oppfyllelse, og vi ser også på AS Roma i dagens oddstips.

Kommersielt

Dagens langoddsprogram er variert. Vi finner blant annet Tippeliga, NM i fotball, ishockey fra GET-Ligaen og Elitserien, samt nederlandsk cup, Primera Division, Serie A og håndball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
79. RBK - Sogndal - over/under 2,5 mål B 2,30

For første gang synes vi det er en god ide å prøve et over/under-spill som dagens langskudd. Rosenborg har scoret vanvittig med mål i det siste, men en dag må det stoppe selv for brennhete trøndere. Kampen mot det gjerrige Sogndal-forsvaret ser for oss ut som en potensiell ned-på-jorda-kamp for Rosenborg. Slett ikke sikkert de vinner denne med mer enn 1-0 eller 2-0, og Sogndal er vel ikke i nærheten av å score på Lerkendal, så hvorfor ikke spille under 2,5 mål i kampen til 2,30.

Dagens avslag
95. HV 71 - Färjestads BK

HV71 skal ha kapasitet, men har startet med tre strake tap. Den første seieren er trolig rett rundt hjørnet, men kommer den hjemme mot habile Färjestads i kveld? Nesten umulig å si. Denne matchen står vi enkelt over.

Dagens spill
Flere objekter ser interessante ut i dag. Av ishockeyklubbene tror vi mest på Stavanger og storseier til Lørenskog, og Timrå til 1,80 frister i Sverige. I Spania skal Real Betis ha gode muligheter, men alle disse lar vi ligge, for to andre hjemmelag skal ha enda bedre sjanser i kveld, og vi spiller disse i en dobbel.

Aalesund - Start
NM i fotball, semifinale. Aalesund har gått den lange veien til semifinalen, og trener Rekdal virker meget oppsatt på å gå hele veien til Ullevaal. Stranda, Tornado Måløy, Hødd og Sarpsborg er slått, og i kvartfinalen slo Aafk til med 3-1 over Rosenborg. Siden har formen duppet i Tippeliga og 0-6 borte mot Alkmaar i Europa League var ingen høydare, men på søndag fungerte det igjen og Sarpsborg ble slått 2-0 i Tippeligaen.

Skiri sliter med en lyskeskade og spiller neppe. Fuhre, Herrera og Jalasto er heller ikke med.

Start beseiret Arendal, Vindbjart, Notodden og Strømsgodset på vei til kvartfinalen. I sommer mistet de formen totalt, men klarte likevel å slå Alta i kvartfinalen da Mathisen dundret inn et nydelig frispark. Kveldens kamp blir høstens høydepunkt, for i Tippeligaen går det meget trått og nedrykk kan vanskelig unngås. 1-4 mot Rosenborg, 1-2 mot Vålerenga og 0-2 mot Sogndal er de tre siste spilte bortekampene.

Siste nytt i skrivende stund er at Hoff (a) mister kampen med en kneskade. Offensiven skal da trolig utgjøres av Tuelo Johannesen, med Owello rett bak. Bruer Hansen er ute. Sunnmørsposten har fulgt med på Mons Ivar Mjelde og Starts treninger, og mener at Borgersen, Hoff og Årst trolig erstattes med Mathisen, Oladapo og Tuelo Johannesen. En mulig startoppstilling blir da:

Lund Hansen – Pepa, Gudmundsson, Mathisen, Vikstøl, Asante, Søgård, Oladapo, Børufsen, Owello,Tuelo Johannesen.

Aalesund vant 3-2 på Sør Arena i mai, og de vant 2-0 på eget kunstgress i siste innbyrdes på dagens bane.

Start er et synkende skip og det kan ikke være moro for de involverte. Dette er siste sjanse til å skinne, og selvsagt kommer Start til å gå for seieren her. Vi tror det straffer seg, for Aalesund kan ta dette på ren hurtighet, spesielt hjemmelagets offensiv ser mye raskere ut enn forsvarsrekka til Start. Kommer Start først under og må jage utlikning, blir det trolig veldig tøft. Vi tror Rekdal får det som han vil, det blir cupfinale på Aalesund igjen. H til 1,55 spilles i en dobbel.

Følg cupen LIVE

Roma - Siena
Serie A. Roma var på høyde med Inter en god stund på lørdag, men ble satt under press mot slutten og de lot til å være fornøyd med 0-0 og ett poeng i Milano. Nykommer Osvaldo gjorde et godt inntrykk. Den andre spilte kampen tapte de 1-2 hjemme for Cagliari, en svak start på årets sesong, men tapet var fortjent. I dag trengs det seier.

Målvakt Stekelenburg hadde bare stått i mål 18 minutter mot Inter da han ble slått bevisstløst i en kollisjon med motspiller. Lobont overtok, og han vokter trolig målet i kveld også. Ellers fikk midtbanespiller Taddei overraskende prøve seg i forsvarsrekka sist, det er det nok slutt på nå som Angel (f) er tilbake. Juan (f) er også med i troppen, og det er lite skader generelt.

Siena har ikke scoret mål i Serie A ennå, men fikk ett poeng med 0-0 mot Catania på Sicilia, før de tapte 0-1 hjemme for Juventus. Siena har hatt veldig lite å by på offensivt etter opprykket. I Serie B ble de nummer 2 forrige sesong, men bare fjerde beste bortelag med 6-10-5 totalt. Det er tidlig å si noe, men at Siena skal ta særlig mange poeng på bortebane i Serie A, ser usannsynlig ut.

Reginaldo (m) er fast på laget, men er ute med skade for tiden.

Uten seier etter to runder, er Roma pisket til å vinne denne antatt enkle hjemmekampen. Roma har flust av potensielle målscorere i laget, bortelaget har svært få, om noen. Dette må bli hjemmeseier, og vi bruker 1,45 på H i en dobbel med Aalesund. Oddsen blir 2,25, innsatsen 100 kroner, spillefrist klokken 19.55.

104. Aalesund - Start 1,55 3,45 4,65
112. Roma - Siena 1,45 3,45 5,10

Total odds 2,25

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus