*Nettavisen* Sportspill.

Aalesund uten begeistring

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (NTB scanpix)

Sandefjord mangler sine viktigste spillere torsdag og da setter vi pengene på Aalesund. Sjekk vårt oddstips.

05.07.12 13:06

Sportspills meny torsdag :
V65 Halmstad: Svanstedt dominerer overalt
Lunsjtrav Bjerke: En orginal vinner

Dobbel V5 Bergen: I kveld styrer sjefen

En slepphendt Rune Almenning Jarstein ødela vårt oddstips på Viking onsdag, men Haugesund gjorde jobben i Skien til flotte 2,70 i odds og dermed ble det igjen overskudd for de som fulgte våre tips onsdag.

Torsdagens langoddsprogram er i all hovedsak preget av første runde i Europa League-kvalifiseringen og vi får stifte bekjentskap med en rekke umeritterte lag. Men det spilles også to fjerderunderkamper i cupen her hjemme og vi retter fokuset mot en av disse. Totalt er det 43 spilleobjekter på dagens liste.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
JJK - Stabæk
Det er ikke høy kvalitet på den finske ligaen og hvor bra er da et lag som ligger på 9. plass? Det er det grunn til å fundere på, likevel er JJK gjort til forholdsvis klar favoritt i denne kampen. Det er vi usikre på om er rett. Vi var i kontakt med Stabæk onsdag ettermiddag og Stabæk ankom faktisk Jyväskylä allerede tirsdag kveld. I tillegg var det folk fra Stabæks støtteapparat som var i Finland forrige uke for å studere motstanderen. Stabæk har hevet seg kraftig den siste tiden, og bortsett fra skadde Torstein Andersen Aase er laget helt skadefritt. 2,55 på at Stabæk får et flott utgangspunkt og vinner i kveld synes vi helt klart er verd et langskudd torsdag.

Dagens avslag
Hødd - Asker
Vi foreslo Hødd-seier hjemme mot Sarpsborg 08 i 3. runde til spreke 3,25 i odds. Dessverre for oss stod det 1-1 etter ordinær tid, og da hjalp det oss lite at Hødd vant etter ekstraomganger. Har fortsatt den gode trenden i serien med 2-0 hjemme over Bærum og 1-1 borte mot sterke Ranheim. Asker tok seg videre til denne runden etter å ha eliminert Stabæk. I helgen røk laget 1-7 borte for Frigg og i den kampen stod det 0-0 etter 60 minutter. Selv om vi tror klart mest på hjemmelaget i kveldens kamp i Ulsteinvik, er det umulig å finne holdbare argumenter for å spille til rekordlave 1,25 i odds.

Dagens spill
Sandefjord - Aalesund

Taper hjemmelaget denne kampen, vil Strømsgodset være eneste lag fra Østlandet/Sørlandet i kvartfinalen dersom også Hødd vinner sin kamp mot Asker. Vestlandet vil ha med fem lag og Nord-Norge to lag og tyngdepunktet i norsk fotball er i ferd med å bli flyttet vestover.

Hjemmelaget tok seg til denne runden etter en bejublet seier mot Vålerenga. Den kampen gikk til ekstraomganger og med en mann mer på banen, var det ikke overraskende at Sandefjord tilslutt vant 3-1. Fulgte opp med en råsterk 3-0 seier borte mot Mjøndalen fire dager senere, men skuffet stort med 1-2 tap hjemme for et redusert Tromsdalen lørdag. Har variert stort hittil og ligger på en skuffende 9. plass etter 4-3-4 på de elleve første seriekampene.

Aalesund burde vunnet hjemme mot Sogndal i hengekampen for halvannen uke siden, men utlignet først ett minutt før slutt da. Gjorde en bra bortekamp mot Vålerenga mandag kveld var nærmest tre poeng i 0-0 kampen der. Hadde få problemer med å slå Byåsen i forrige (endte 4-0), selv om det stod 0-0 til pause. Moderate 0-4-3 på bortebane i Tippeligaen.

Vi hadde en svært hyggelig samtale med Sandefjord-trener Arne Sandstø på morgenkvisten. Han kunne fortelle at de variable resultatene denne sesongen utelukkende skyldes skader på sentrale spillere. Og stadig er Sandefjord rammet av viktige fravær. Stopper Alexander Gabrielsen er i følge Sandstø Sandefjords klart viktigste spiller og han er fortsatt skadet. Gabrielsen var bunnsolid i kampen mot Vålerenga. Stopperkollega Yaw Ihle Amankwah er heller ikke friskmeldt til kveldens kamp og dermed mangler Sandstø det som ville vært hans førstevalg som midtstoppere. Den gamle Bryne, Brann og Sogndal-kjenningen Cato Hansen har imidlertid fått fart på karrieren sin igjen og (igjen i følge Sandstø) vært blant lagets beste spillere på slutten.

Aalesund står med fine 2-3-1 på sine seks siste seriekamper. 19. juli venter Europa League-kvalifisering, men det er jo ingen grunn til at det skal forstyrre nå. Den regjerende cupmesteren har vist klar fremgang i det siste og med mannskapet ser det i all hovedsak bra ut.

Med sentrale spillere ute for hjemmelaget, synes vi Aalesund bør ta denne . Det er et svært utfordrende oddsprogram torsdag og vi velger å sette våre kroner på at Aalesund tar et nytt steg mot en ny cupfinale. 1,90 for borteseier i Sandefjord gjør oss ikke ville av begeistring, men det får gå. Kampen kan naturligvis spilles som singel og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 17.55):
Kamp 88 Sandefjord - Aalesund 3,15 3,25 1,90
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen sryrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.